Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 09:01
- Nahlásit

ErzebethB
no to ja taky nevim, jakej tam je prave rozdil, ale je neco jineho zvykat na hreben (to je supr, ze zvykas, taky sme zvykali) a neco jineho je, ze uz takhle male stene potrebuje hodne cesat, na to ja zvykla vubec nejsu. Ja krome linani vlastne nemusim cesat vubec, maximalne za usima se trosku delaj dredy, ale fakt malinko a vetsinou i dou rozcesat, kdyz je podchytim vcas. Tak prave su zvedava, jaky budes mit s tou udrzbou srsti zkusenosti, protoze mozna prave kvuli ty srsti bych keesovitejsiho vlciho nechtela. I feri je napul kees ale tu srst asi ma vlcounovitejsi

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 09:31
- Nahlásit

No, já jí zatím češu jen abych jí zvykla, jinak se jí cucky jako takové zatím nedělají - až na tu prďku, ale tu měla spíš hodně zmuchlanou kvůli ten bobíkum co tam měla v srsti. Zatím má srstku jako chemlon, ale má jí teda nekonečně mnoho, když leží na boku nebo stojí, tak jí není ani vidět klemba mezi žebrama a bříškem (jako třeba na té fotce štěnda na předchozí stránce)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 09:43
- Nahlásit

ErzebethB
jojo, myslela sem na zadnici, to bych se bala, jestli se ji tam lepi bobky uz ted, jak to bude az bude dospela? jestli ji tam ta srst nejak nevadi...

tak hunata byla i feri, ale myslim,ze ty mas proti me opravdu chlupatou kouli, ja mela polochlupaou kouli ve srovnani s tvoji
v podstate prvni pohyb u nas doma v 8mi tydnech

v9ti tydnech
http://mawenzi.cz/fotky/feris/02wg_po_tydnu/photos /photo1.jpg
v 10to tydnech
http://mawenzi.cz/fotky/feris/03wg_klobouky_mlyn/p hotos/photo4.jpg

ta tvoje vypada, ze ma 2x tolik chlupu

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 09:57
- Nahlásit

ErzebethB
cernej caj
no jo, ona Eliza bude určitě mnohem chlupatější než ti naši, ale ani keesí štěńata se nestříhají, až dospělci a i ti se zastřihávají jen do kontury, žádné prostříhávání a vystříhávání nakrátko a tak, někdo jim zadky stříhá kvůli těm bobkům, ale vypadá to blbě a na výstavu by to nebylo
chce to prostě česat česat, aby byla zvyklá, ta dospělácká srst půjde česat mnohem líp, já teda osobně neučím že se češe jen když něco žere, tu chybu jsem udělala kdysi s Aranem a pak když byl starej a nechtěl už nic moc žrát, tak byl s česáním problém, tak učím, že prostě bude jen tak držet dokud já chci, ale jo, někdy je to boj

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 10:35 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

cernej caj
No, tak my máme i packy chlupatý jako prase, vy je máte krásně "rovné" ))
Ale taky byl moc krásnej jako štěndo, jen mi ta fotka, jak sedí na schodech přijde jako černobílej vlčák

No úúúplně při nejhorším půjde trojkou:

Ale pokud bude dost chlupatá, tak bych jí ráda upravila na tenhle styl:

Moc se mi líbí ty kulatý packy a jako by opis kostry, teď jsme prostě jen KOULE

Jinak jsme docílili učesání ocásku piškotkama, ale dál jsme nedošli - neznám psa, co by odešel od půlky rozežraných piškotů, teda teď už jo...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 10:39
- Nahlásit

výstavu by to nebyl
My vystavovat asi nebudem, uvidíme, jaká bude až povyroste, ale spíš plánuju jí trápit nějakým pohybem....

Btw. Od jakého věku/očkování můžeme vzít štěndu plavat? Máme kousek za barákem jezero, kam se chodí lidi normálně cachtat se psama, ale nevím, zda takhle malá už může, nebo máme raději počkat na všechny očkování

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 10:40
- Nahlásit

ErzebethB
Jinak jsme docílili učesání ocásku piškotkama, ale dál jsme nedošli - neznám psa, co by odešel od půlky rozežraných piškotů, teda teď už jo..
Naši psi moc piškoty nemusí. A Batopes ještě donedávna považovala česání za nějaký smrtící úskok a nenechala se nalákat ani na slaninu.
bych jí ráda upravila na tenhle styl:
mě na tohle upravování neužije.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 10:46
- Nahlásit

kachna_
No chovatelka jí dávala k snídani piškoty rozmočené v mléce, což jsem teda dala jen první den a pak jsem to vyloučila, jelikož mi to přijde pro 11. týdenní štěně docela drsná snídaně a hlavně jí to krom cukru a trošku vápníku nic nedá.... Takže po piškotech mi skočila hned, ale prostě půlku jich tam nechala.

Uvidíme, jak bude vypadat, když bude pořád taková koule i po přechlupení, tak budem muset nějak vymyslet, co s ní - ale ty zastřižený tlapky do kulata mám jasné, je to určitě lepší, než mít pořád v chlupech nějakej bordel

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 11:17
- Nahlásit

ErzebethB
jo, ty tlapky se u keesů musej, vlčí špic tam má krátký chlupy, ale kees dlouhý, takže se to zastřihává na kočičí tlapku, Kimovi teď po kastraci tam rostou taky dlouhý chlupy, jsem mu to stříhala

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 11:27
- Nahlásit

ErzebethB
klidně bych jí plavat brala, zvlášť v těhle vedrech, ve vodě bych řekla, že nic chytit nemůže, Kim mi skočil šipku do potoka někdy ve 3 měsících a to zdaleka nebylo takový teplo jako je teď

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 11:45
- Nahlásit

tak ja nemyslim krmit behem cesani, spis jako pomucku pro fakt problemovou partii - u nas ocas, jinak taky cesu bez pamlsku.

Taky nam veterinar pri prvnim ockovani rek jestli mame samojeda Spice tam evidentne nemel.

Me se prave ti keesove ani zastrizeni moc nelibi, mam rada spis ten prirodnejsi bezupravovej vzhled, ale kdyz sem feri porizovala tak sem spic x kees problematiku neznala tak su rada, ze nemam keesoidnejsiho psa - sjrz srst

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 12:29
- Nahlásit

cernej caj
spis jako pomucku pro fakt problemovou partii
aha, tak to jo, u nás taky ocas patří mezi neoblíbený a břicho je hned v závěsu
keesove ani zastrizeni moc nelibi
mě taky ne, ale jsou takový extrémy chlupatý, že by bez toho zastřižený vypadali fakt hrozně, vlčí špic sám od sebe vypadá pěkně, holt u keese se tomu musí obvykle dopomoct

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 12:33
- Nahlásit

Maya
ocas patří mezi neoblíbený
ocas a zadek taky nesnáší, ale bříško milujou jak Baty, tak Mili

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 13:18
- Nahlásit

jak správně pečovat o psa?
před chvílí jsem jí prvně při uklízení zavřela do kanceláře, kde je koberec a nevytírám tam společně s miskou vody a s hračkama - stihla se mi tam během minuty vyčůrkat, takhle jsem jí tam zavřela asi na 4x, pak už teda byla dobrá (další loužičku, nebo bobek neudělala)... naposled si mi lehla za dveře a jak jsem je otvírala, tak jsem jí nabrala, vzala jsem jí ven a tam mi zase couvla do zavírajících se dveří a zmačkla si tam tlapku - to bylo řevu... ani se jí nedivím, že se nechala asi 20minut chovat na schodech a pak se mnou nemluvila... teď mi totálně odpadla pod nohama, stres vysiluje... chudinka :-/

Jinak no, uvidíme, ale ty tlapky určo půjdou

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 13:34
- Nahlásit

ErzebethB
to bylo řevu
hele z mejch psů je špic největší hysterka. Já to teda většinou odbydu tím, že si tam neměli lehat, sedat, motat se. Tchyně řiká (teda o dětech) hlavně nelitovat. Myslim, že to platí i u psů. Oni se to musí naučit a čím víc toho přeneseš na ně (ať dávají pozor), tím míň starostí musíš pak řešit.
I když teda od venkovních dveří to asi bolí silně, to si myslím, že bych taky vyměkla.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 13:44
- Nahlásit

kachna_
je špic největší hysterka
svatá pravda, stačí šťouchnutí na místě kde se mu to moc nelíbí a hned je herecká etuda na téma umírající pes
paradoxně když Kimovi fakt něco bylo, tak to žádný hysterický scény nebyly
Dorin zase umí moc pěkně předvádět chromého třínohého psa, když šlápne na nějaký ostřejší kamen nebo klacek nebo bůhví co, jsem mu na to skočila minimálně dvakrát

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 13:45
- Nahlásit

Myslím si, že se jí tam chytla jen kůže, nebo chloupky, jelikož když jsem jí pacinu prohlížela, tak s ní vůbec nic neměla, drápky všechny (nezlomené), polštářky bez krve, nebo prasklinky a když jsem jí prohmatala zbytek tlapky, tak je to v pohodě... ani nekulhala, ale to víš že jsem si jí okamžitě stáhla do klína a mazlila jí... Je to trdlo, ale přesně jsem věděla, že s těma dveřma se to stát někdy musí, jelikož jelikož je vždycky obchází, oňufává a až následně projde nebo si dřepne do futer, tak jsem to čekala :-/

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 13:57
- Nahlásit

ErzebethB
tak hlavně že jí nic není a stejně určitě se ještě bude konat přišlápnutí
ale naštěstí štěńata stejně jako děti jsou dost odolný a takový zacházení obykle vydržej

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 14:07
- Nahlásit

stačí šťouchnutí na místě kde se mu to moc nelíbí
No, tak tohle bych chtěla vidět u tý naší koule, když se mi pustila do bot, musela jsem jí čapnout silně za kůži na krku, aby o mě vůbec věděla, jelikož když do ní šťouchnu, nebo jí plácnu přes prdel, nebo prstem přes čumák, tak toho sice nechá, ale tak na 30sec.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 14:35
- Nahlásit

ErzebethB
ale to je něco jiného, to ona dělá něco, co se jí líbí a ty jí z toho chceš vyrušit, tak tě ignoruje, to je prostě jen to špicí Kdo to dýl vydrží
o čem mluvím já je že má pasivně strpět něco co nechce, u nás je to třeba utírání pacek a nebo kapání do oka, pak stačí se prstíčkem dotknout a máš hereckou hysterickou scénu jak vyšitou
však jednou uvidíš

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 14:41
- Nahlásit

Maya
jsem mu na to skočila minimálně dvakrát to me dost pobavilo

no ja si vzpominam, ze my snad resili po mesicu co u nas byl pes, ze mela natazenej sval, pac vyskocila mamce oliznout noc z narucea nejak blbe vyskocila, to je hned, sou to certi, plny energie to je, ale ani ne takovym tim zpusobem ze to potrebuje travit hodiny venku ale spis takovym tim neposednym, nezbednym.

my s botama teda potize moc nemeli, ale my je meli zavrene jinde a max akorat znicila dve papuce (ze to byli ty cinsky takovyty penovy mekky)

jezis, ja bych nuchnala stenatko

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 14:49
- Nahlásit

cernej caj

Jezisi, to je tak bezbranné a nevinné )))))))))))))))))))))))

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 14:54
- Nahlásit

cernej caj
ten míček máme taky, zelenej
boty u nás padly za vlast taky jedny, Kim z takových těch nazouvacích gumáků udělal pantofle, ale jako moc pěkně, že se fakt daly nosit, takže vlastně žádná škoda

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 15:24
- Nahlásit

Maya
Aha, tak to jsem špatně pochopila. )

Je to hajzlík mrňavej, když jsme šli po druhý ven, tak mi nechtěla projít dveřmi, co jsme v nich nechali pacinu, takže jsem musela jít domů pro pamlsky a po krůčcích jsem jí dostávala ven - jenže jsme potkali už skoro ve futrech souseda a ten jí samozřejmě zaměstnal líp a odvedl mi jí zase úplně na začátek... takže jsem jí pak stejně čapla do náruče, abych jí dostala od něj ven :-/

Už tři procházky jsme byli bez vodítka a dokud jsme daleko od barákových dveří, tak je relativně ovladatelná a kdykoli popoběhnu, drží se mě, ale jakmile vidí cestičku ke schodům letí jak pominutá a poté co na ní skoro hulákám hodí ruční brzdu, smykem se otočí, že jí prdel ustřelí do boků a předníma hrabe beton (vypadá to hrozně komicky) a běží zase zpátky, nechá se pohladit a pokud jí nepřipnu, tak fičí zase ke schodům.... přitom zajdeme do vchodu a do bytu se jí nechce.... tak nevím, jestli to je tím, že je uvnitř chládek, nebo že jakmile jí do bytu dostanu, řítí se k misce s vodou, nebo snad že doma už to zná a venku z toho má pořád ještě stres?

Ta fotka je úžasná, ten pohled je skvělej... - my boty schováváme, jediné které máme venku jsou papuče a balerinky, do kterých skočím a frčíme na procházku. Ale nechci aby si zvykala ožužlávat vše okolo sebe (nábytek, koberce, židle - kovový nohy nepředstavujou problém... ale ten zvuk... aaaa, boty apod.) - nechci z ní demolition mana

jezis, ja bych nuchnala stenatko
půjčím Ti tu naší a půjdu se pořádně vyspat....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 15:40
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ze, roztomilost sama, ani tu botu by ji clovek nesebral

Maya
ten micek my uz asi davno nemame

ErzebethB
no je s podivem, ze sezrala dve tyhle cinsky pantofle ale jinak ji boty nikdy nijak nezajimali a kdyz sme nechavali i jiny pantofle (stary trekovy sandale), tak nikdy nic... a nabytek taky nikdy nic. Sme ji nechavali papirovy krabice na trhani, to ji bavilo, aby si s tim hrala a dycky ji to vystacilo. Vystracham ti jedno stary video feri, krabice a piskaci kachna (promin, kachno

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 16:48
- Nahlásit

jj, špicové jsou hysterky jako hrom. Náš Charles řve dopředu. letí míček, on si myslí, že ho trefí, přikrčí se a řičí jako prase když ho napíchnou na rožeň.
Keesí srst je na úpravu krapátko jiná než vlčí - štěňata jsou víc chemlonovatý a dá to práci udržet

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 18:36
- Nahlásit

cernej caj
ale jinak ji boty nikdy nijak nezajimali
Nás obecně zajímá cokoli, do čeho se daj zarejt zuby.... sedačka, boty, papuče, moje ruce a nohy... Ale přijde mi, že když jí člověk dá nataženou ruku před obličej, po chvilce se uklidní.

nefritt
Keesí srst je na úpravu krapátko jiná než vlčí - štěňata jsou víc chemlonovatý a dá to práci udržet

Malého vlčouna jsem neměla možnost si pohladit, ale naší stačí lehce pročísnout a je na chvíli zase krásná... pak dojde ven, někomu ukáže panděro na chodníku a můžem znova

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 19:37
- Nahlásit

ErzebethB
tak ja ji mam na vsech tech fotkach necesanou a skoro to ani neni poznat

ja ji davala prave ty krabice, ono to bylo mekky na trhani a kousani, bavilo ji to. Akorat platim dan, ze kdyz obcas nekde nejakou zapomenu v dosahu, tak ji pres noc zlikviduje (hlavne takovy malinky od leku a tak, nicmene je to levna a supr nahrazka pokud potrebuje kousat a nemas po ruce nic uzitecnyho). zadny ty kousaci hracky ji tolik nezajimali, max ty piskaci trochu. tady mas to video o kterym sem mluvila

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2013 20:23
- Nahlásit

cernej caj
u nás zase letělo cupování plyšáků, jsem je chodila kupovat do sekáče za pár korun
ErzebethB
někomu ukáže panděro na chodníku a můžem znova
no to je právě ono, vlčí štěně se v podstatě česat nemusí a ani jako dospělec, když ho měsíc neučešeš, tak vypadá furt stejně, kees se musí česat častejc, protože jinak se cuckuje a vypadá rozvrkočeně, ale zase myslím, že v bytě těch chlupů nebude mít tolik a zas tak hrozný to nebude

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 09:55 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

cernej caj
Ty videjka jsem zkoukla všechny 4 (co máš na profilu) a Feriska je úžasná, ale jak tak koukám, tak Tvojí hafíci jsou míň chlupatější, než vlčí máma naší Elizy... takže to bude prostě dělo.... chlupatá koule, i když by byla po mámě
Co se týče cupování těch krabic, asi to vyzkouším a těch plyšáků taky... musím vymyslet, jak jí zaměstnat, až půjdu do práce, ráno sice budu mít čas na to jí trošku utahat venku, ale odcházet budu cca v půl 9. a na další vyvenčení to bude cca ve 12, do té doby musím zařídit, aby nám to tu nezdemolovala x)
Jinak nás teda ohromně baví ovečka od Trixie, ale to jen když si s ní člověk chvíli hraje, jinak jí pak nechá ležet a jde mi tahat uschlé kytky z váz x)

Včera jsme museli absolvovat sprchu... byli jsme na delší procházce a skončili jsme na zahrádce v jedné restauraci, Eliza dostala nerezovou mističku na pískovej podklad a hádejte co... napít, přední, zadní, ocas, panděro a pak šuuuup do písku.... Doufala jsem, že to půjde vyčesat až proschne, jenže to byl ten drobounkej písek, což byl horor... skončili jsme ve vaně obě, jelikož mi kvičela jak podsvinče, tak jsem vlezla k ní a hrála si na miss mokré tričko... a na chvíli jsme měli jorkšíra
Ale díky bohu chrápala jak dudek až do rána a HURÁÁÁÁÁ vyčurala se venku!!!! A před chvílí znova (ale to jen bóbika, loužičku si nejsem jistá, v těch jejích chlupech a místní vysoké trávě člověk neví)

Maya
No je pravda, že si často nosí z venku mrdník z trávy a chodníku - nejčastěji na pupku a zadku.... ale co se týče chlupů, tak nikde nic... jen když jsme jí stříhali ty ouška, jinak nemám pocit, že bych měla doma psa (až na ty mokré ťapky všude po bytě)

edit: K dnešnímu dni vážíme 5kg.... je to vůči jejím 11. měsícům ok?

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání