Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:13
- Nahlásit

ErzebethB
jelikož mi kvičela jak podsvinče
už začíná s hereckejma etudama?
a HURÁÁÁÁÁ vyčurala se venku
tak to je super, ono to půjde, chce to jen čas
nemám pocit, že bych měla doma psa
to přijde, neboj, chlupů všude si ještě užiješ
K dnešnímu dni vážíme 5kg
řekla bych, že vzhledem k tomu, že je to fena a předpoklad je že bude spíš menší, je to tak akorát

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:13
- Nahlásit

ErzebethB
je fakt, ze ferina moc hunata neni, i chovatelka rikala, ze ten jeji tata byl do 3 let takovej nehunatej

no to je ale roztomily cunisko

vaha asi OK, tady massledovani vahy ferinky, muzes nacihnout (ale ona je drobnejsi, ma 15kg, takze to ber spis orientacne, pokud ma tvoje +cca 1kg vic, tak to je v norme zcela

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:25
- Nahlásit

tak jak čtu, už nám odklepli do klubu špiců Thai Bangkaew Dog, samá raritka to tam za chvíli bude

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:26
- Nahlásit

ErzebethB
těch plyšáků taky
s těma plyšákama pozor, Janiii tušim, že to byla, psala, že jejím známejm takhle uhynula fena, kvůli výplni v těch plyšácích a ta molitanová výplň by taky nebyla to pravý ořechový, kdyby jí sežrala.
Vůbec si nedělej iluze, že když je to hračka pro psy, je v tom bezpečná výplň, proto tam píšou, hrát pod dozorem dospělého, aby byli z obliga.
Takovou úplně bezpečnou variantou by mohly být ponožkáčci, naplníš ponožku (podkolenku, punčochu) ponožkama nebo odstřižkama (jestli se bojíš, že by pak začala trhat ponožky), můžeš to třeba zavázat krátkejma tkaničkama a udělat z toho stonožku. Naši psi jí šlohli dětem a zbožňujou jí. nebo na hadru udělej jednoduchej uzel. Dobře se páře starý povlečení.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:33
- Nahlásit

Maya
Nepřišlo mi, že to byla etuda, celá se klepala, srdce jí bylo jak na závodech a následně mi vylezla packama až na ramena, kde se mi hlavičkou opřela o krk a nesměla jsem se hnout, jinak začala kníkat ještě víc... když jsem jí pak hodila přes záda ručník, abych jí do něj zabalila a položila si jí na klín, během 5sekund usla, po položení na zem začala lítat jak pako po celém bytě a po chvíli sebou plácla o pelech a byla tuhá jak veka asi hodinu, pak se s náma jen přestěhovala do ložnice pod mou půlku postele a chrápala až do rána.

Ale kdykoli jsme teď museli do vany opláchnout packy, tak se z vany snažila utéct, takže to bude asi o zvyku, snažím se na ní nekřičet, ale čapnout jí mezi předníma packama a jakoby jí nadlehčit, to trošku pomáhá a přestává tak kvičet.... Dneska chceme zkusit jezero, tak jsem zvědavá, jakou hérečku bude dělat tam, přitom ale s vodou v misce je největší kámoš... asi to bude hloubkou... x)

Což o to, mě chlupy nevadí, jsem na ně zvyklá z domova od našich, ale můj chlap psa doma ještě nikdy neměl... než jsme si jí přivezli, tak se těšil, po přivezení na něm bylo vidět, že znejistěl a dneska když jsem vítězoslavně přišla domů, že jsme se venku kompletně vyvenčili, tak jako by to z něho odpadlo, tak jsem zvědavá, jak to ponese dál...

cernej caj
http://zkralovstvisnu.mypage.cz/
Když si prohlídneš Katy, tak ona je docela dost huňatá, takže to bude pořádná dělovka ))

Je to hrozný čuně... už když jsme si jí odváželi z CHS, tak se nám vyválela v písku, před barákem máme hřiště, které je podpískované... to samé, jakmile tam dojdem, šuuuup do něj, doma jsem se jí snažila naučit na tu bedýnku s kočkolitem - ten samozřejmě začala žrát, takže jsem ho musela přikrýt novinama na které se vyčurkala a doufala jsem, že si tam zaleze a já bych ty noviny postupně mohla odendavat.... bez úspěchu... takže dneska plánuju navštívit zverimex pro plenku, až tu bude sama, chtěla bych jí na to naučit a nové delší vodítko a uvažuju o kšírkách, ale vzhledem k tomu, že běhá 90% procházky bez vodítka (mám jí jen když jdeme u silnice, jelikož z aut je malinko ještě nesvá), tak nevím, jestli to není zbytečná investice.

Podle těch dvou tabulek si myslím, že je to v pohodě... což teda ukázala i včerejší sprcha, musela jsem se smát, jak z takové koule bylo najednou drobounké tělíčko, si člověk uvědomí, že je to drobek, i když tak nevypadá.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:39
- Nahlásit

MayaMaya
Thai Bangkaew Dog
WTF? To má být špic?

kachna_kachna_
Ty jo vidíš, to by mě nenapadlo... A co takhle nějaké pamlsky do "stonožky" s několikama uzlama - co uzel to ks pamlsku? To by mohlo zabavit, jen teda nevím, zda bychom nemuseli být milionáři, když to bude co den to jeden tunel
Po hadrech nám jde už teď, má pod miskou jeden z mikrovlákna, páč ačkoli má miska gumovej lem, tak to tele s ní pravidelně procestovalo celou místnost a vycamrala všechno, co je tam hadr, nedělá to a raději si na tom ustele

Starý povlečení nemáme, jsme před rokem sestěhovaní, takže jsme vše kupovali nové

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:44
- Nahlásit

Maya
jako nazev chovky nebo co odklepli?

ErzebethB
plenky koupis i normos v lekarne pro decka, kdyby ve zveracu nemeli. jojo, hunata je fest. Ta fena se mi i libi vyrazne vic, nez ten tatik

kdyz moji ferinu videla ve dvou letech chovatelka, tak rikala, ze ji melo bejt jasny, ze kdyz tatik nasrstil ve trech letech, tak i stenata budou par chudaci bezsrsti

nejlip to stejne poznas ohmatem, abys nahmatala zebra ale zase to nebylo jak kdybys prejela zebra od topeni uplne tvrdy

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:49
- Nahlásit

ErzebethB
Nepřišlo mi, že to byla etuda
ale podle popisu jo, prostě hysterickej záchvat naprosto bez důvodu, nic se jí nedělo žejo, bejt tebou tak jí v tom utěšováním nepodporuju, i když jako jo chápu, že u štěníka je to těžký, ale pak to bude jenom horší a až bude mít 20 kg, tak budeš mít docela problém
do tý vany bych jí asi cíleně učila, protože přece jen v bytě bude asi dost využívaná a měla by bejt naučená nechat se umejt v klidu, viz to vejš, až bude mít 20 kg, tak byste u koupání museli bejt dva, jinak jí tam násilím neudržíš, to mám přesně já, psi taky vanu nemusej, takže koupeme ve dvou, jeden drží a druhej meje, ale vzhledem k tomu, že já koupu jednou za několik let je to tak nějak jedno, u tebe to bude v podstatě denní chleba
plánuju navštívit zverimex pro plenku
já používala plenky pod děti z lékárny, bývali levnější, ale je to už pár let, možná je to dneska jinak
uvažuju o kšírkách
no podle mě jí stejně musíš učit chodit na vodítku, takže něco koupit musíš, jen jen o to rozhodnutí jeslti obojek nebo kšíry, je sice hezký že běhá na volno, ale jestli zanedbáš výcvik chůze na vodítku teď, tak pozdějc s tím budeš mít mnohem víc práce

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:52
- Nahlásit

cernej caj
jako nazev chovky nebo co odklepli
nee, nový dovezený plemeno
ErzebethB
WTF? To má být špic
co se tak koukám, tak v postatě jo, taky žasnu

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 10:58
- Nahlásit

tohle je ten thai, pěknej pes, dost mi připomíná islandského špice

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:05
- Nahlásit

Maya
hele ale ten je peknej, sice neni hunatej dle myho gusta, ale vypada to, ze ma jemnejsi "nuchnaci" srst nez klasickou kratkou tvrdou...

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:17
- Nahlásit

ErzebethB
add. kšírky, jo pro huňatýho špice asi kšírky dobrý, prý se tím tolik nevymačkává límec kolem krku.
hele a co zkusit klikr? Možná by to pro vás byla ideální cesta jak naučit netahání, mytí pacek atd.
Maya
thai
hezký

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:26
- Nahlásit

kachna_
prý se tím tolik nevymačkává límec kolem krku.
no myslím, pokud ten obojek nemá furt, ale jen na vycházky, tak ani ne a je to jedno, je to spíš o tom co kdo preferuje, mě třeba kšíry nevyhovujou, ale hodně lidí používá jen kšíry

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:31
- Nahlásit

cernej caj
Žebra byly cítit nežně, ale po přejeti nic, co by výrazně vystupovalo...

Maya
Byla to první koupel, tak mi to přišlo opravdu drastický to ječení. Jinak teď jsem jí oplachovala tlapky a panděro a jako by se nic nedělo, sedla si do rohu vany a nechala se ospršit naprosto bez problému - houno herečka - kua je to!! Budíž jí odměnou, že jí pak ručníkem pořádně podrbu

Na vodítku chodí bezvadně, sice se propletá mezi nohama (hlavně když čumí, co se okolo ní děje), ale v podstatě se drží u nohy... občas zabere, když vidí nějakou známou tvář, aby se k ní co nejrychleji dostala a nechala se pomazlit. Malinko horší to je, když se lekne něčeho nového - dneska to byla kárka s pošťačkou, zabejčí se na fleku a tahá proti mě a snaží se vyvlíknout - ale většinou si stačí dřepnout a ona přiběhne a je ok.

Na ty plenky se pozeptám.

Jinak ta čínská odrůda (aspoň ten název tomu je podobnej) je ale docela hezká, jen nemám pocit, že by to mělo něco příbuznýho s ostatníma špicounama.

kachna_
Klikr mám připravenej, ale zatím naklikáváme - mrška neudrží pozornost, nebo chuť do pamlsků - 5x klik - odměna a pak už si chce hrát (dneska ráno jsem začala), takže tomu dám pár dní, abych si jí naklikala, je to s ní složitý, občas mi přijde jako hrozná lemra a občas je to hyperaktivní střela.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:37
- Nahlásit

ErzebethB
houno herečka - kua je to!!

když se lekne něčeho nového
tak je ještě malá, má nárok se lekat a když jí bereš takhle často ven, tak určitě se brzo otrká

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:38
- Nahlásit

Maya
Ještě je otázka, jaké kšírky... co jsem tak koukala, tak se nosí snad 4druhy.... my na bývalým hafanovi měly ty univerzální -
http://4dox.cz/postroje-pro-psy.aspx (maj to drahý jako prase, ale mají hezky udělané co je na co )
Osobně bych radši zůstala u obojku - teď ho teda tahá ještě pořád, ale až si naučí říct, že chce čurat, tak jí ho budem sundavat... zatím je to docela nestíhačka jí vzít ven a nandat jí ho po cestě

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:46
- Nahlásit

ErzebethB
Já se v kšírách nevyznám, jen vím, že hodně lidi od špiců si chválí a používají Rogz

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:53
- Nahlásit

ErzebethB
ksiry resit nemusis, ja treba pouzivam tentopostroj, ale lepsi je ozkouset na psovi, kdyby ses rozhodla, jak je hodne hunata tak me by treba ten postroj mel sedet XS, jeste sem tam volala, ze je dost hunata a tak sme to probrali osobne a i tak sem koupila o cislo mensi postroj apak sem ho vymenovala (a to dle tech mir by ji ten mensi sedet mel... ale ty chlupy ...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 11:55
- Nahlásit

Maya
Mrknu po nich, ale asi necháme obojek

http://erzebeth.rajce.idnes.cz/Ariel_z_CHS_kralovs tvi_snu_aka_Elisabeth/#20130619_113119.jpg

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 12:12
- Nahlásit

ErzebethB
to video je bozi neposedna teda fest

si taky myslim, ze neni uplne nutny pouzivat ksiry, i kdyz my to mame dvoujucelovy - do auta, ze nemusi byt za obojek a na vylety, ale jinak obojek sundavame kdyz neni treba a srst dobry

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 12:23
- Nahlásit

Je na ní vedro, takhle se tam převalovala jakou dobu, než jsem vzala foťák... potom co jsem to típla ještě chvíli ležela a šla do chodby na dlažbu, kde usla

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 12:24
- Nahlásit

i kdyz my to mame dvoujucelovy - do auta
Jak to funguje? Připneš k tomu vodítko s zácvakem do pasu?
Jak je to dlouhé? Uvažovala jsem, že bych to taky pořídila, občas s ní budu potřebovat jet sama autem...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 12:32
- Nahlásit

ErzebethB
pěkný video, holt vedro je teď všem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 12:41
- Nahlásit

ErzebethB
popruh do autato je misto voditka, vpodstate mezikus mezi zacvakavacem na pasy a obojkem, aby pes necestoval. My to mame v kufru privazany k tem diram v kapote provazkama, protoze vetsinou sedacky nevozime a pak sou ty konce zaskladany nebo vozime, ze mame lidi, takze by jich zas bylo malo. i kdyz by treba z kufru nemohli, tak sem cetla takovy zkazky ze i pri mirny bouracce do kufru treba vydesenej pes vybehne poskozenym otevrenym kufrem ven a pak ho tyden hledas...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 13:21 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

cernej caj
Super, díky za info, budu to muset pořídit, když s ní pojedu sama, připnu jí na zadní sedadlo. )
V kufru by se jako štěně vešla, ale pak už nee, mám <> Modus a ten nemá zrovna kufr pro mazliky

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 13:41
- Nahlásit

ErzebethB
hele, tak jsem vyštrachala fotku naší první vlčí.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 14:04
- Nahlásit

Krásnej úsměv a vypadá, že je i hodně chlupatá =o)))

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 14:08
- Nahlásit

kachna_
ta je krasne vysmata

ErzebethB
tohle mame my a to se nam do kufru, svete div se, vlezou 2 psy a to nemyslim, kdyz sou sklopeny zadni sedacky, to myslim i kdyz sou obsazeny

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 14:12
- Nahlásit

cernej caj
Jsi si jistá, že nemáte vyfukovací psy?DD
No, tak to mám dost velkej kufr, jak tak koukám na tohodle prďolku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2013 14:31
- Nahlásit

ErzebethB
no 2x co sme meli uz fakt nacpano, ze by se ani mys nevesla bylo 5lidi + 5 batuzku a 2 psy (a to mame misto rezervy plynovou bombu, takze rezerva bydli kde je misto )anebo 3 lidi, 3psy a 3 krosny. A nebylo to ani nejak moc nepohodlny ale je fakt, ze se naucis neplytvat mistem

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání