Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:17
- Nahlásit

cernej caj
tak koukám on už je dělá i primalex a další firmy, já už nevím jakou mi to máme značku, máme to docela dlouho a tenkrát se tady prodávala jen ta jedna, ale našla jsem ti třeba tohle http://www.chatar-chalupar.cz/oteruvzdorne-a-omyva telne-barvy

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:18
- Nahlásit

cernej caj
jinak na zdi za postelí já mám nalepenou obyčejnou omyvatelnou tapetu v dekoru dřeva za pár korun a celkem to drží a nevypadá to špatně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:27
- Nahlásit

Maya
jojo, tapetu sem taky castecne zvazovala, nejakou peknou

tak to je dobry, ze to nejsou ty hnusny leskly, na to se mrknu

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:31
- Nahlásit

cernej caj
doma se ti kouknu na nějakou fotku s tou barvou, podle mě by někde v obchodech měli mít nějaký vzorový zdi tím natřený ne? možná ty leský ještě existujou, to fakt nevím, ale naše taková není, na ní když sáhneš se zavřenýma očima, tak po hmatu to nepoznáš od obyč zdi

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 17:30
- Nahlásit

cernej caj
My tu vlísovku (flísovku - nejsem si jistá) koupili v OBI. Dělají se v několika druzích, buď hladké, nebo s různými vzory, některé se dají často omývat, jiné jsou zase hrubší, ale zase na nich není kde co vidět. Ta naše je hrubá s hladkými cákanci a na omývání je dobrá )
A ta omyvatelná barva je taky dobrá, ale vůbec netuším, jak to vychází cenově, ty vlísovky jsou docela drahý, my za tu naší na jednu stěnu dávali asi 1800,- jen za tapetu :/

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 19:09
- Nahlásit

ErzebethB
tapety maj jednu nevýhodu a to, že když jí chceš pak dát pryč, tak to lepidlo se z tý zdi dostává fakt blbě

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 19:32
- Nahlásit

cernej caj
tady je fotka, kde je to trochu vidět, to oranžovočervený uvnitř, fotka hrozná, tak radši jen odkaz
http://assil.sweb.cz/P1140916.JPG

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 19:33
- Nahlásit

když se nechcete mačkat se psem v posteli

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 07:24
- Nahlásit

Maya
takhle to vypada fakt dobre ta zed na prvni pohled.

No spis, ze sem ani nevedela, ze takovy moznosti jsou - vim, ze existuje ta hnusna leskla, ale to fakt za postel mit je dost hruza. Tak ja se pudu podivat a zjistit, ono to ted jeste neni aktualni, ale dobry o tech moznostech vedet.

ono je taky jedna vec, ze je to drahy, druha, ze levna obyc malba zas budu muset malovat 2x za rok, ze...

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 08:11 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
na normální malbu je nejlepší podle mě Primalex standard, vydrží roky a nechávala jsem si teď maloval tím tu novou místnost, je dost velká a materiál včetně stropu stál cca tisícovku.
pak maj ty nový akrylátový tuším? barvy, ty jsou obyč i leský a určitě dražší, ale říkal mi malíř, že tam je pak problém s přemalováním, musíš už jedině tím, kdybys to pak chtěla přemalovat obyč barvou, tak to musíš nejdřív otlouct na omítku

edit: jinak určitě tyhle omyvatelný budou určitě dražší, ale zase tím neděláš celou místnost, ale jen kousek, takže stačí koupit jedno malý balení

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 09:13
- Nahlásit

Maya
no právě, já bych to viděla jen do míst, kde čekám aktivní otírání psů (ferina se treba jakoby opre o zed a pak zuchne dolu tim, ze se po ni sveze, nebo se na ni lepsi zadama/tlapama), takze za tou posteli by to bylo hodne videt (na gauci byla nejaka papundeklova svetla deska na te strane u zdi a byla dost hnusna diky psum na druhou stranu s tim ted muzu pocitat na novou zed), nekde pod stolem nebo tak asi to videt nebude, takze by to taky mohlo byt v poho.

no prave, tim ze mi staci kousek, tak je to v pohode. Ale o tech tapetach taky zvazuju, vypadaji moc hezky a me by se za postel libila nejaka palubkova stena (nicmene udrzba zakydanyho dreva taky zadna slava) ale ty vliesovy tabepy sou pekny tady nebo tady

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 09:52
- Nahlásit

cernej caj
jo, ty tapety jsou pěkný, to už je spíš o vkusu, já obrázky na stěně moc nemusím, ale když se to někomu líbí, tak je to určitě dobrá volba taky
palubky mám na chodbě a na schodišti a to celkem jde, samozřejmě musej bejt lakovaný a spíš tmavší, pak na tom není nic vidět a stačí to otřít, ono stejně časem ti jako zpatinujou, tak pak už se tam něco ztratí

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 09:55 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

Ty palubky jsou sice pěkné, ale blbě se udržují a kámošky hafan je okusuje i v dospělosti, taky plánuje ze půjdou. Ta omyvatelná barva je bomba, vymalujeme tim nejspíš chodbu, páč prcek vytapi půlku bytu vč. zdi a já jen čekám, kdy se to začne olupovat :-D

Jinak ty tapety jsou bomba, vypadá to hodně dobře a i se s tím dobře pracuje, zed o 3m jsme měli během tří hodin (lepidlo zavadá 15min, to zdržovalo nejdéle)

Edit: lepidlo ze stěny nevím, zatím jsme je nesundavali.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 09:59
- Nahlásit

Maya
ty palubky bych se prave bala, ze za posteli i lakovany dost utrpi

ErzebethB
me se docela libi i ty co maj nejaky obrazek - jenze to je pak hezky, kdyz je to treba na cele zdi. Ja mam 2 obrazy od pradedy, pak nejake od znameho a celkove su na ty krajinky dost zatizena, hlavne kdyz je malovali lidi, co mam rada a to pak zas ale nevypada moc dobre kdyz je tamhle vzorek, tamhle obraz... takze bych to videla spis ten design dreva treba jen metr nad postel nebo jednobarevnou... ale chci zelenou stenu, tak jednobarevnou zelenou stejnou netrefim a nestejna by asi byla skareda... uvidime. Nemam jeste ani druhou vrstvu betonu na podlaze

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 10:32
- Nahlásit

Takhle vypadá ta naše tapeta, máme to na jedné celé zdi a vypadá to dost dobře.

Co se týče obrázků a krajinek, tak si nech udělat něco neutrálního a budeš mít vyřešeno :o))

Holky šikovný, která z Vás mi sem házela váhové přírůstky hafanů? Dneska jsem tu naší vážila a ona cca týden váží pořád 5kg... dneska jsem jí už do granulí TOTW přidala štěněcí kapsičku od pedigree, po který se může utlouct a tak mi pár granulí zbaštila, pamlsky baští, občas jí udělám nějakou rejži s kuřecím, ale váží pořád stejně... přitom se mi zdá že roste jak z vody.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 11:57
- Nahlásit

ErzebethB
tak to nevím, kdo se dával váhy, podle mě je to normální, že chvíli přibírá a chvíli ne, ale popravdě přesně nevím, já takhle dopodrobna štěňata nikdy nesledovala

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 12:49
- Nahlásit

ErzebethB Maya
ja sem to sem davala, jak sem si vazila feri a tima - tady
ja si je vazila spis pro sledovani jen tak, ale kdyz tu ErzebethB prave resila, jestli ju nema moc tlustou/hubenou, tak sem ji to sem hodila, aby se zbytecne nestresovala

po jak dlouhe dobe od posledne vazis?

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 13:42
- Nahlásit

V neděli jí budeme mít doma 14 dní, vážila jsem jí krátce poté, co jsme si jí přivezli, měla 5kg a dnes má stále, přitom sice baští, ale asi ne dost, nebo to všechno vylítá, je jak dělo =)))

Já vím, jsem paranoidní, je to hrozné být s ní celý den doma, pak člověk vymýšlí ptákoviny

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2013 14:03
- Nahlásit

ErzebethB
no pokud neni vylozene kost a kuze a nema problemy s tim, ze by nemela energii vubec, tak to neres a spis to sleduj z dlouhodobyho hlediska, jestli ti moc nebasti a hodne lita, tak to stejne nejak nevyresis

nefritt
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2013 15:42
- Nahlásit

U nás taky chvíli trvalo než se Belinka "rozběhla" s váhou nahoru. Dneska jí chci zase zvážit. Měřila jsem a má 39cm. Tak doufám, že mi aspoň do toho požadovaného minima doroste. Její ségra co si nechala chovatelka má prý už 44 cm

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2013 19:49
- Nahlásit

nefritt
ale tak ja myslim, ze dorust by mohla, i moje feri vypada, ze je mrnava ale ma 48... to asi dela i to, ze je hubena a relativne ctvercova, ze pusobi drobne, bala sem se ze ani tech 45 mit nebude ale zdani klame

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 10:00
- Nahlásit

No Bela má teď období ošklivého káčátka. Chmýří jí opouští a než doroste pořádná srst, tak asi chvilku potrvá. Vážila jsem jí včera a má 11,5kg.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 12:22
- Nahlásit

nefritt
Jakej měsíc/týden teď máte? A máš nějakou foto jak to vypadá, když se mění srst? ))

Dneska se mi po 14 dnech konečně podařilo, aby zblajzla dvě misky (snídani a sváču) úplně celou, jindy mi ochutná a znechuceně odejde... koupili jsme jí ke granulím Eukanuby a TOTW (jednou mi žere to, po druhé to zas nechce, tak střídáme, či mícháme) konzervu Pedigree (páč jí děsně šmakujou ty kapsičky pro štěňata od nich) a dávám jí to 3/4 granulí a 1/4 konzervy, na pár sec prohřeju v mikro, aby se tam ta želatina proměnila ve vodu a nasákla do granulí a baští, že se jí boule za ušima dělaj

Dneska jí musím změřit, jestli má mít okolo 50cm, tak mi už teď přijde nějaká veliká

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 13:15
- Nahlásit

ErzebethB
Belince bude 4.7. půl roku. Chci jí dneska vyfotit. Včera jsem sice fotila, ale podařily se mi samý zadky nebo prázdný obrázky. Byla pořád v poklusu. A ještě jsem nepřišla na to jak vyndat baterky :-D.
Jinak podle Bely tu velikost neber - ta bude mrňavá - myslím na spodní hranici. Její máma je prcek.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 14:31 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

nefritt
No, já bych se nezlobila, kdyby ta naše byla taky menší ))
Hele, jak často jí češete? My trošku bojujem s tím, že jí musím česat denně, max. obden, páč se jí na prdeli a na zadních pacinách dělají normálně cucky a ona si to pak samozřejmě nechce nechat rozčesat, páč to tahá

My na to, jak vyndat baterky nedávno přišly:

Stačí jí nechat hodinu lítat se sousedovic štěndem jezevčíka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 15:36
- Nahlásit

ErzebethB
ja su treba s ferinou spokojena... ono na spice 49cm +/-6cm a 20kg +/- mam luxusni 15ti kg fenecku a su moc spokojena, protoze je podle me tak akorat velika.

ta tam teda hooodne luxusne chrape

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 15:55
- Nahlásit

Jo jo vyndali jsme baterky

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 16:23 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

URL
Na hřbetě, co má ty tmavší chlupy, tam ji mám už jakž takž vyčesanou. Všude jinde má ještě chemlon. Češu tak 2x do týdne. Taky jí to cuckatí a když začnu česat, tak zpočátku bojuje a nechce. Ale vidí, že se mnou nic nezmůže, tak potom se uklidní a drží

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 16:26 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Já bych se taky nezlobila, kdyby byla Bela klidně na té spodní hranici. Velký kobyly mám choďandy a někdy mi dá práci je zmáknout. Crazyna má 54cm a 25 kg a na moje záda je to někdy až až. S dospěláky lítá Bela celý den, večer přijde nahoru a začne jí brát fantas, lítá s pískacím prasetem po celém bytě jako mimoň a řve u toho - asi aby to prase přeřvala či co. Odpadne až když zhasnu. To je pro ni povel, že už teda opravdu se jde spát.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2013 17:18
- Nahlásit

nefritt
tak uz zacina zas nabirat barvu, hezky roste

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání