Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 08:12
- Nahlásit

nefritt
tak su zvedava, az bela povyroste teda protoze me se ten keesovej vzhled moc nelibi, ferinka je taky takova obojetna ale prijde mi i tak vic do vlcich, minimalne tou hlavou a srsti.

kachna_
nám vždycky zvedá gauč, když pod něj leze
je videt, ze ty fenecky maj rady takovy stisneny prostory

nefritt
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:13
- Nahlásit

cernej caj
Jelikož mně se líbí mezityp (což je náš Charlie), je šance, že štěníci budou taky takoví. Belinky bába je taky vlčí. A Bela tu hlavu moc keesovitou nemá. Chtěla bych si z toho spojení Bela x Charlie nechat jednou štěndo. Takže napřed nakreju abych viděla jak budou vypadat a za nějaký rok to zopáknu a nechám si hlídače

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:17
- Nahlásit

nefritt
tak uvidis. A protoze my v dobe tvejch stenat dalsiho psa resit nebudem, tak pak bude ta lapina, jo? nebo aspon dalsi spiclouni po tvejch spiclounech ktery jeste nemas

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:48 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

kachna_
nám vždycky zvedá gauč, když pod něj leze
U nás to tak lehce nepůjde, tam není s čím a kam pohnout

nefritt
Jak vůbec vypadá nastartování přechlupování a kdy cca to máme očekávat? Máme nějak častěji česat, nebo jako klasicky? Naší Elize pěkně roste chemlon, když jsme si jí přivezli, byl to takovej diblík a teď je to soudek chlupů, nedávno jsem jí musela vystříhat chlupy na zadních packách a okolo zadku, dělaj se jí tam neskutečný chuchvalce, vyčesat si to nenechá (to kvičí jak kdybych jí to chtěla vrazit do prďky), a tak jsem se naštvala a ostříhala jí to, páč mě nebavilo jí z toho pořád tahat bordel a utírat po ní vystresované loužičky, když jsem se jí to snažili - leč přes mlsky - rozčesat. A je klid.

Takhle vypadá drobounká, když má mokrou a splihlou srst.

A tady asi den po učesání.
Když jí chce člověk pohladit, má pocit, že to vůbec nemůže cítit
EDIT: Kecám, co pohladit, pohlazení = zakousnutí se mi do nohy, do ruky, nebo kamkoli... nechápu, jak chovatelka přišla na to, že je Eliza VELKÝ MAZEL!.... možná uzel... ale mazel?!

http://erzebeth.rajce.idnes.cz/Ariel_z_CHS_kralovs tvi_snu_aka_Elisabeth/#20130628_150143.jpg
Pro pobavení, sebrala mi víčko od tepichu na koberce a lítala s ním takhle asi dvě hodiny... pak odpadla na tom víčku (to jsem bohužel nestihla vyfotit, jakmile jsem přišla s foťákem, už seděla)

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:50
- Nahlásit

ErzebethB
Na tý první fotce má takovej nevinnej výraz

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:55
- Nahlásit

kachna_
Ona se dost často tváří jakože "já nic, já anděl" a během deseti sekund mi sundá fusekli a lítá s ní po bytě

Ale zlobí mě to, že jakmile jí chce člověk pomazlit, tak začne automaticky hryzat, škrábat a kolikrát až vrčí (ona to asi považuje za hru, ale já jsem od ní celá fialová) mamky štěndo je drobek, ta si lehne do klína a nechá se mazlit... to ta naše by vám rozkousala gatě, než byste jí pustili

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:56
- Nahlásit

ErzebethB
video supr, ferina si taky obcas tak pohazuje vetsinou kelimkama od jogurtu a tak. peknej rarach

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:57
- Nahlásit

ErzebethB
to je pěkný video
jo můžeš kupovat hračky drahý jak chceš, stejně nakonec si nejvíc štěně vyhraje s nějakou blbostí

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 09:59
- Nahlásit

ErzebethB
si pamatuju, že když byl Kim malej, tak minimálně půl roku jsem měla předloktí jak po bitce
normálka bych jak začne kousat škrábat vrčet tak jak už se ti nelíbí, bych zaječela,postavila jí na zem a odešla pryč, ono jí to pak časem docvakne, že když to bude přehánět, žádná sranda nebude

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:05
- Nahlásit

cernej caj
Jo jo kelímky jsou taky dobrý, miluje Bobika, ale zatím mám strach jí s tím nechávat o samotě, jelikož když do něj vrazí čumák, tak ho sama není schopná sundat, tak se bojím, aby se v tom neudusila To víčko je veliký, takže je to v pohodě x)

Maya
To mi povídej, loni jsme kupovali zarážku za vchodové dveře v podobě žáby (plyšový váleček kvůli průvanu) a nedávno jsem jí našla, jak ho vytáhla ze šatny (jak se jí to povedlo - netušíme ani jeden, páč by tam dle všeho neměla dosáhnout) a hrála si s ním jak dlouho, nakonec jsem jí ho musela vzít, páč s tím bořila věci z konferenčáku a parapetu nad vlastním pelechem

A s tím zlobením, no budu to muset začít praktikovat, páč ona je schopná si pro Tebe ráno přijít do postele... ale ne aby přišla nějak "normálně" přiběhne, skočí Ti do slova na hlavu a kousne Tě do ucha, nosu, nebo cokoliv co je poblíž a co jako - jdem ven, musím čurat...

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:15
- Nahlásit

ErzebethB
začne automaticky hryzat
já mám pocit, že batynu jsem si poprvé pohladila poprvé někdy v pěti měsících, do tý doby to bylo jak hladit piraňu

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:15
- Nahlásit

ErzebethB
cernej caj ti povykládá, kam to vede, když si necháš psa ráno skákat po hlavě

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:18
- Nahlásit

kachna_
do tý doby to bylo jak hladit piraňu
jj, cvakot zubiskama na všechny strany
špicí temperamento, no, ani bordeří štěně takovej nemá

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:28
- Nahlásit

kachna_
hladit piraňu
Tak to jsem ráda, že je to naprosto normální, už jsem se začínala bát, že to naše torpédo je s něčím sprknuté... třeba zrovna s tou piraní

Maya
Tož to jsem zvědaf
Což o to, já bych jí nenechala, ale to je dycky takovej šok, že netuším, která bije... a bojím se, že to asi úplně odnaučit nepůjde, jelikož máme boky postele do vlnky a nejníž je to zrovna u hlavy, takže tam vyskočí... občas to bere přes nohy (tam je to taky nízko) ale to je jen občas... nejradši to má "přímo"

špicí temperament
Hmmmm.... Měla jsem si koupit borderu - jako štěně dobrý, kdo by s ní pak chodil lítat denně 10km, to nevím, ale i tak

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:38
- Nahlásit

ErzebethB
hele ale na špicí obranu, nekousat do dítěte se naučila nesmírně rychle, snad za dva tejdny.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 10:43
- Nahlásit

kachna_
no si myslím, že nekousat vůbec do člověka by se naučili taky rychle, kdyby byl člověk důslednej jako s dítětem, jenže tipuju že stejně jako u mě to bylo, že člověk to tak trochu toleruje, když vidí jak to toho psa baví

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 11:01
- Nahlásit

kachna_
Ono to máš jako s papučema, zakážeš to 10x, po 11. ti je stejně vezme a jedeš na novo
Když bych to zakazovala pořád, tak se to taky odnaučí, ale když ona je tak sladká jak to žužlá

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 11:04
- Nahlásit

ErzebethB
a taky je to tak roztomilý když po tobě cvaká zubama, žejo?
koukám je to fakt všude stejný

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 11:12 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

no si myslím, že nekousat vůbec do člověka by se naučili taky rychle
já nevim, to jsem nezkoušela, mně se líbilo, když mě lovila D:

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 11:26
- Nahlásit

nam neustale visela na nohavici a vozila se na prdeli po dlazbe

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:22
- Nahlásit

Maya
Jo jo úplně všude...

kachna_
Mě se to líbí když jsem oblečená, jakmile mám holý nohy, tak ty drápy v lejtkách nic moc... A už mě kousla bestie i do zadku, jsem jí minule vytahovala míček z podgauče a jak jsem tam tak ležela, hopsla mi na záda a rafla...
Přítel se mohl počůrat smíchy, já bolestí

cernej caj
To taky známe, když co krok, tak to pes vytře kus podlahy...

Jo hele, venku mi žere písek, kamínky a trávu, ale nezvrací a průjem taky nemá - nechybí jí něco? Vím, že o dětech se říká, že když baští omítku, tak jim chybí vápník, tak jestli to není něco podobného

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:23
- Nahlásit

ErzebethB
travu zerou psi bezne na traveni, kaminky a pisek asi tak bezny nejsou, ale zas to spis odpovida bud ze ji to chutna a je starej prasak, nebo taky na traveni?
co to znaci, to netusim

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:27
- Nahlásit

ErzebethB
Mě Dorin žere trávu jak koza a krade želvám salát, Kim žere kamínky a kořínky z trávy, písek sem je žrát neviděla, ale kdo ví...
já myslím, že jim nic nechybí, ale že jim to chutná

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:37
- Nahlásit

me timik zere uplne vsechno. A k tomu neustale olizuje vsechno. podlahu, postel, nas... jestli mu neco chybi, netusim, dela to jen doma

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:38
- Nahlásit

cernej caj
starej prasak
Jo jo malej čuník, to ona je

Maya
No ona si toho písku jakože lízne, ne že by to žrala po kilech (ale miluje takový to štěrkovo pískový podloží co se dává na dětský hřiště... U těch kamínků se snažím hlídat, aby nebaštila nějakej větší kus, aby jí to neucpalo střeva, nebo tak, ale dost často jí mám na volno, takže to člověk neovlivní...

Jop a ještě, zítra jedem na veterinu (doufám, že budou mít otevřeno, když je svátek) na poslední očkování, co ta poslední injekce obsahuje? Mám jí nechat naočkovat hned při jednom i něco dalšího?

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:39
- Nahlásit

cernej caj
To dělal náš Benžour, nejlepší olizovadlo byly nohy den, dva po oholení, když to bylo jak šmirgl - asi mu to na ten jazyk dělalo dobře

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:51
- Nahlásit

ErzebethB
tak ten nas olizuje neoholeny nohy, pac u nas si je nikdo neholi

timovi se dycky tvori pena na brade jak vehementne oblizuje podlahu

na veterinu si radsi zavolej a zjisti si to, oni ti mohli napsat termin preockovani a nedoslo jim to...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 12:55
- Nahlásit

ErzebethB
tak s očkováním moc neporadím, si to už nepamatuju, ale obecně po ukončení očkování by měla mít naočkovanou kombinovanou vakcínu a vzteklinu, co je konkrétně v tý kombinaci by ti měl říct vet, tuším někdo navíc nechává očkovat psincák, někdo tetatnus, ale pokud nechodíš ke koním, tak mě to připadá zbytečný a někdo borelku, ale ta se stejně očkuje až v zimě, to si můžeš ještě rozmyslet

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 13:05
- Nahlásit

Tak jsem tam zavolala a zítra mají zavřeno a jelikož jsem v práci do sedmi, tak tam bude muset jet můj chlap sám... to bude prča

Ten tetanus a psincák asi dávat nebudem, ke koním se dostaneme tak maximálně v Chomutovským zooparku a to jen přes ohradu, takže to nebudu nějak hrotit. A borelku dám určo, už jsme z ní lovili 3 klíšťata, u nás jich je nějak moc, tak pro jistotu.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 13:18
- Nahlásit

ErzebethB
já borelku dávala pár let, ale pak jsem přestala když byl Kim po operaci a teď už to nedávám, ono těžko říct, někdo tvrdí že je to k ničemu, někdo zase že ne, no je to na každým si to rozhodnout

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání