| Autor |
Zpráva |
nefritt
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:44
- Nahlásit
Ono záleží, jak to tetovač (když tetovali tužkou) uměl. Když to dělal vet kleštěma, kolikrát procvakl ucho skrz (u tollíků)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 17:20
- Nahlásit
Auví jauví... Chudinka... No ale pokud má ten vlčík dobrou rodinu, tak aspoň že už nezevlí v tom hnusném útulku, i když chudáci ostatní psi, co tam jsou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 20:15
- Nahlásit
Co jsem taky slyšela, že netetujou se špicové do uší protože by jim to bylo vidět, že je nemaj tak zarostlý a že někdy když je slabší ucho, tak si lehne, jinak myslím, že trpoš a teda zvlášť pomík má menší uši než ten králík
já mám oba psy tetovaný a ani jeden už nemá po tetování ani pomátky, možná by něco bylo vidět, kdyby se to oholilo, načipovat sem si je nechala sama
ErzebethB
čipy na plemence jsou a jde tam dohledat chovatel nebo u chovných jedinců majitel stejně jako u tetování, pokud máš Eli čipovanou, tak ale čip do jiných registrů si musíš registrovat sama, spoustu lidí plemenka ani nenapadne, spíš ty běžný registry jako Národní registr a tak
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 20:31
- Nahlásit
Aháááá tak to vidíš, to mě nikdo neřekl ))
Což mi připomíná, že jsme k ní dostali i přihlášku do klubu špiců....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 20:40
- Nahlásit
kachna_
hele a jak se provádí tetování do slabiny?
Ty ja nevim a radsi ani nechci vedet. Pochybuju, ze by to tetovac delal tuzkou, dle myho se asi chytla slabina a vzalo se to klasicky klestema. Ag ma prave oboji, slabinu tetovanou (po 9,5 letech absolutne k neprecteni) a cip.
cernej caj
a zanasi se u cipovanejch psu cislo cipu do plemenne knihy anebo tam sou jen tetovaci cisla (v pripade, ze da cipovat stene jeste chovatel feny samozrejme)
Ja nechavala cipovat celej vrh a v pp je coby reg. c. uvedeny prave cislo cipu. Takze ano, v plemence to maji zaneseny, i poradce chovu tohle vetsinou ma u sebe.
A pak zalezi, cim se stene cipovalo, jestli Datamarsem, tak si ho pak majitel zdarma zaregistruje do Narodniho registru, esli jinym cipem, tak neco priplati. A vet cip zaregistruje do jejich, vet. registru.
nefritt
Pravdu dis, s tim vriskanim stenat u tetovani - zazila jsem u rtw, nebyla to velka hysterie, ale bolelo je to fest. Oproti tomu u cipu zadny stene ani nepipnulo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 22:01
- Nahlásit
Fifi
jo, co jsem slyšela, tak u špiců se to dělá obvykle taky kleštěma
ErzebethB
no přihlásit se do klubu se ti finančně vyplatí jen pokud chceš chovat a nebo vystavovat na klubovkách, jinak jedině že seš takovej magor jako já že ti ty prachy stojej za těch pár zpravodajů jinak je ti to k ničemu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 06:17
- Nahlásit
co sem videla cipovani tima, tak sem ani ja, ani tim nepostrehla ze se neco deje a bylo.
Jinak to povedomi o cipech je porad dost maly se mi zda, casto se furt cipy nekontroluji ani nezanaseji majitele do registru. Viz vlcackovy cipovana seltka, ktera neexistuje v registrech u nas, v rakousku atd, kde se hledalo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 11:01
- Nahlásit
Už vás nestíhám ani číst....
Holky dotaz na vás, co objednáváte ze zahraničí: sousedka volala, že neví co s tím, že jim nějaký zákazník poslal peníze přes Paypal, ale oni neví, jak se k nim dostat? To musí mít asi taky tuhle službu nějak zřízenou (být tam přihlášení, nebo tak něco...?) Mysleli si, že on jim to pošle přes Paypal do jejich banky....ale to takhle nejde??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 11:47
- Nahlásit
worick
tak to ja netusim, ja paypal nemam ale asi nejlepsi kdyz maj obe strany paypal, jestli lze z nej poslat na ucet, to nevim a taky ted zjistuju
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 13:20
- Nahlásit
http://jaknapaypal.cekuj.net/articles.php?article_ id=4
Mrkni na tuhle stránku, jsou tam podrobné návody jak na paypal. ))
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 13:21
- Nahlásit
Já přes něj jen platím, nevybírám, tak nevím no...
Maya
No tak to vidíš, to jsem ani netušila, tak to prdím
štěnda neplánujem a výstavy ještě nevím... )))
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 13:38
- Nahlásit
worick
jestli jí to poslal na PayPal (z paypalu do banky se to posílá extrémně blbě, ofiko to prakticky nejde), tak by se jim samotnejm měl snad paypal automaticky zřídit na mailovou adresu, co dali tomu člověku, co peníze posílal...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 18:33
- Nahlásit
worick
Pochybuju, že se paypal zřídí automaticky, když je na heslo, tam musej mít účet provázanej s bankou na mail, přijdou prachy a když se tam přihlásej, tak si prachy daj odeslat na ten účet, nedovedu si představit jak by šlo odeslat prachy někomu přes paypal když by dotyčnej neměl paypal účet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 18:36
- Nahlásit
worick
Pokud teda dotyční nemaj paypal účet, tak bych jim radila, ať to odesílateli řeknou a ať si ten stáhne prachy zpátky a pošle jim je normálka na účet, pokud to je Amerika kde s tím mají problémy, tak třeba poštou přes Wester Union, to Amíci obvykle znaj
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 21:54
- Nahlásit
Dnešní momentky...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 23:01
- Nahlásit
ErzebethB
pěkný fotky, pořád se vejde do stolku? pak vám jednou odejde se stolkem na zádech
a pelíšek už dobrý jo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 23:19
- Nahlásit
Maya
oni ti prej zůstanou viset prachy na tom mailu na paypalu, dokud si ho prostě nezřídíš ale je to info z dávné minulosti a druhé ruky, z doby, kdy se v diskusích na Fleru řešilo, jak bezpečně přijímat platby ze zahraničí...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2013 01:01
- Nahlásit
birma
tak to nevím, nedovedu si to představit, když u toho mailu se zobrazujou adresy a tak, abys věděla komu platíš nebo od koho máš prachy a když by tam ten mail nebyl registrovanej, tak by tam přece nic nebylo?
No ale jedině pak si ten mail na kterej byly poslaný prachy, tam zaregistrovat, jestli tam ty prachy tady jsou, jen pokud je to bez karty, tak se musí dát bacha na jméno a adresu, musí to bejt stejný jako o účtu, který se k tomu zaregistuje, jinak nejdou ty prachy z a do banky přeposílat
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 18:32
- Nahlásit
Maya
Neodejde, stůl má 30kg
U toho pelíšku... dala jsem jí nejdřív jen deku, tu jsem o ní otírala, balila jí do ní, hrála si s ní na ní.. zkrátka aby jí načuchla. Pak jsem ho dala na ten vnitřek pelechu, když si ho po týdnu nepo... tak jsem přidala i ten spodek a zatím dobrý.... jen si v těm teda zásadně jen hraje, v noci spí u nás pod odkládacím křeslem
Houno pes - PIRAŇU MÁME DOMA!!!
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 18:34
- Nahlásit
Jinak pokud jsem to ještě nepřidávala... tak naše a mamky hafík
http://erzebeth.rajce.idnes.cz/Ariel_z_Kralovstvi_ snu_aka_Elisabeth_-_3_mesice/#20130714_201614.jpg
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:03
- Nahlásit
ErzebethB
pod tim kreslem je supr
koukam,ze mamci hafik je uz ted o neco mensi, nez stenisko
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:12 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
cernej caj
Ona chudinka byla hrozně podvyživená,...
Nějaká svině jí ještě před 8 týdnem vyhodila k popelnici a ona tam nejspíš několik dní byla, než jí našli chuděrku... (
Když si jí přivezli, měla necelý 4kg... teď má něco okolo 5kg.... lezli jí klouby, žebra.... baštila cokoli jí člověk dal a dalo se to zbaštit, bylo mi jí hrozně líto, když jsem jí viděla prvně... navíc samozřejmě měla z té popelnice i blechy, takže super start života... ://
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:13
- Nahlásit
https://www.facebook.com/jana.kontrova.16/media_se t?set=a.10201539439234867.1073741827.1443682576&ty pe=3
Jde vám to rozkliknout? Fotky z FB jsou otřesné někam házet :/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:26
- Nahlásit
ErzebethB
me to jde, je moc roztomila
supr, ze ji tvoje mamca zachranila a dala ji domov
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:32
- Nahlásit
ErzebethB
taky funguje, je pěkná, vypadá jak hladkosrstej knírač
jinak sem fotky z fb jsou, ale musíš umazat to s v https v adrese
Eli taky super, se jí na tý fotce můžou přepočítat zuby
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:41
- Nahlásit
ErzebethB
ta je krásná
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 21:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Dneska jsem pohonila špiclouna po zahradě za balonkem. Máme takový pískací, ukázalo se, že je z něj spiclík úplně auf. Lítá za ním jak střelenej, hopká, když ho vezmu, kolem, nadbíhá dopředu a poráží ostatní psy. S přinášením je to horší. Často ho "přenese" a občas taky úplně nedonese. Co je "přines" evidentně neví. Nakonec nebylo jasné, jestli probíhám já jeho nebo on mě. Proběhli jsme se tedy oba.
Moc mu to přitom sluší.
Dneska se dokonce vůbec nesnažil sežrat souseda i přesto, že má soused šedivou hlavu a září s ní na 1,5 kilometru daleko. Dal přednost ňufkání se s pejskem za plotem a choval se převelice přátelsky k pejskovi. To on umí. Potěšilo mě, že souseda zcela ignoroval, to by dříve neudělal a tvářil by se velmi rozladěně, až vyzývavě.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 21:34
- Nahlásit
Jo jo ona je nějakej kříž s kníračem, hlavně podle srsti, oproti té naší má opravdu štětinky
Ale aspoň jsem udala to hrablo, co jsem původně kupovala na podsadu naší chlupatiny...
Annie (mamky) se to moc nelíbilo, ale krásně jí to očesalo ty tvrdé chlupy, co jí trčeli všude po srsti, takže si myslím, že až se nechá tím upravit celá, tak bude hlaďounká a upravená )))
Vlčáčková
Jééééé )))
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 22:30
- Nahlásit
ErzebethB
jj, vytrimovanej knírač je hladkej, než mu to zase zaroste
holt jí mamka když tak vezme na vytrimování do salonu
alespoň se můžou holky spolu vyblbnout
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 22:32
- Nahlásit
Vlčáčková
To mi dělá Dorin, nejdřív běží za mě a až když vidí, že já nic, tak míček donese a nebo případně ho flusne metr přede mě
tak super, že už si zvyká i na pány
|