| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 18:53
- Nahlásit
Máme problém... Včera přítel nechal talíř s nedojedeným obědem (plecko na smetaně) v obýváku na stole, zvonil zvonek, Eliza skočila na konferenčák a kompletně po něm talíř vylízala a pár desítek minut na to vyzvracela celý obsah žaludku. Jsou to tři dny a 3x zvracela, včera když skočila na pohovku a asi se bacila do břicha při výskoku a posledně dnes odpo při hře, když se neustále otáčela na záda...
Zvratky smrdí jako zvratky, žádná krev v nich, ani něco jiného podezřelého, ale řeším proč tomu tak je... může to být tím kořením v omáčce, případně smetanou? Ať už čímkoli, otázka je - co jí dát baštit, kdy a jak... Po tom prvním vyzvracení jsem jí přidala do granulí rýži. Druhý den jsem v domění, že už je to oukej dala rýži se sardinkama, který jinak dáváme, moc jíchutnaj a nic s ní nedělaj, dneska opět rýži s granulema (píšu baštu před tím, než to hodila). Dnes jsem jí uvařila slabej černej čaj (mě na žaludek vždycky moc pomůže) a po douškách jsem ho do ní dostala a zatím dobrý... ale co s tím? Na veterináře to podle mě není - chová se normálně, baští i pije normálně, bobky taky v pohodě...
Nemáte některá podobnou zkušenost?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 20:00
- Nahlásit
ErzebethB
Asi bych jí dala pár dní dietu, jen rejži a kuře a když by to bylo dobrý, tak zkusit samotný granule, jeslti nezvrací po nich, mě Dorin taky po jedněch zvracel. Jinak to taky může být z těch veder, i jak píšeš koření a smetana taky asi nic moc, každopádně jestli zvrací po každým jídle, tak bych asi k veterináři šla, jestli zvrací jen někdy a jindy to v sobě nechá, tak bych zkusila ten postup výše
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 20:51
- Nahlásit
ErzebethB
ta smetana to taky byt muze, je to dost tucny a psy neumi moc travit kravsky mliko...
jak pise Mayanasadila bych varenou rejzi, s mrkvi, kuretem nebo samotnou at zere aspon trochu a kdyz nebude zvracet, tak prejit na grancle. Muze to byt i tim jak se prevracela a tak.. no snad bude dobra brzo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 21:16
- Nahlásit
cernej caj
psy neumi moc travit kravsky mliko...
myšlíš, že ani štěňata?
ErzebethB
Nemáte některá podobnou zkušenost?
no, zvrací mi dítě, ale tos asi slyšet nepotřebovala, co?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 21:28
- Nahlásit
kachna_
myslim, ze i stenata tu schopnost ztraci dost rychle...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 21:31
- Nahlásit
Maya
Právě že jen někdy (nevím přesně po čem).... ale možná je to všechno se vším, nasadila jsem jí dietku, teď jsem se do ní snažila dostat rýži s troškou banánu, ten jsme dycky baštili mi na zvracení a průjmy... Jinak už rozmražuju kužecí )
Jinak teda je to pořád ďábel, takže jí asi zle není a možná jen zapracovalo vedro a ta smetana... uvidím zítra, mám teď pár dní volno, tak budu pozorovat.
kachna_
no, zvrací mi dítě, ale tos asi slyšet nepotřebovala, co?
Ale jo, tak proč ne...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 21:51
- Nahlásit
kachna_
Proč by štěńata měla mít schopnost trávit kravský mlíko? Když už, tak líp tráví kozí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 05:53
- Nahlásit
ErzebethB
Banan ve vetsim mnozstvi je taky prujmovej, tak nevim
Maya
Ale tak matersky bude podobny kravskymu, ne? Tak behem kojeni by s kravskym mit problem snad nemeli ale chvilu po odstaveni uz to de hur a pak vubec, ne?
Budu krmit asi 1x denne, co myslite? A lepsi rano ci vecer?
Muz dava ranni davku posledni tyden ve 2-3v noci protoze rvou, at sou zticha. Dneska jim dal dokonce rani davku o pulnoci (nebyla ani dost rozmrzla a proste ten anarchismus me dost se**
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 08:20
- Nahlásit
cernej caj
Ale tak matersky bude podobny kravskymu, ne?
není, každý živočišný druh má jiný složení mlíka, proto taky pro štěňata, která potřebují umělou výživu, se prodávají speciální mlíka (a pro koťata jiný, stejně jako pro děti jiný a tak), samo se to vyrábí všechno vyrábí z kravskýho mlíka, ale se to různě upravuje, co si pamatuju, tak dřív když to nebylo, tak se štěňatům dával spíš dětský suner než kravský mlíko a když už mlíko, tak se to muselo doma taky upravovat a ředit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 08:21
- Nahlásit
cernej caj
Já krmím večer, tak nějak mi to přijde lepší, že jsou pak v klidu a podstatě za pár hodin jdou spát.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 08:37
- Nahlásit
Maya
ale i tak si myslim, ze hodne maly stene je na tom s travenim kravskyho mlika relativne dobre - nerikam mit jako vyzivu nahradou od matky, ale urcite ho jednou za cas urcite dokaze zpracovat nejak rozumne, narozdil od dospelyho
akorat si mi zda, ze by meli tu davku naraz desne velkou (bych jim musela koupit novy misky asi)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 08:51
- Nahlásit
cernej caj
akorat si mi zda, ze by meli tu davku naraz desne velkou
já krmím víckrát jen štěňata, jinak všichni moji psi vždycky žrali jednou denně, tak mě velikost dávky přijde normální to máš teda asi nějaký mini misky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 08:53
- Nahlásit
Maya
Proč by štěńata měla mít schopnost trávit kravský mlíko?
uvažovala jsem stejně jako černej čaj, ale nevylučuju, že je to hloupost , spíš jsem se ptala. Já moc nevěřím ani na kravský mlíko lidem
Lůca kouká na vlka a já MÁM svůj POČÍTAČ!! Je to perfektní (nepouštím doma pohádky, ale jak jí včera nebylo dobře, tak jsem chtěla odpočinkový den a to jinak než s hejbacíma obrázkama nejde). Navíc se z něj bude tisknout (současný stav je ten, že musím vzít prodlužovačku, natáhnout jí pod stůl, vypojit přídavnou klávesnici, napojit tiskárnu). Už se těším, až mi to odpadne. Mám radost.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 08:54
- Nahlásit
Maya
mozna ze jo, ze mam maly misky... tak ja krmim dvakrat kvuli megazravymu timovi, aby nemel roupy (sme tenkrat museli dlouho krmit vickrat denne, aby to udrzel v sobe) tak sem si tim vytvorila zvyk, kterej uz fakt ty 3 roky funguje...
ale tim,z e muz posledni tyden krmi fakt s mozna i 2h prestavkama tak si rikam, ze uz to muzou mit v jedny davce rovnou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 09:44
- Nahlásit
kachna_
Já moc nevěřím ani na kravský mlíko lidem
no však taky spousta lidí mi intoleranci na laktózu, tak stejně jako u lidí i u psů a koček atd. budou někteří jedinci popelnice, co snesou všechno, ale pravidlo to nebude, třeba spousta koček má po mlíku průjem, jenže mlíkem se většinou krmí venkovní kočky, tak je to lidem jedno, hlavně že kočkám chutná
cernej caj
tak to zkus a uvidíš, pokud ti bude Tim vyvádět, tak buď ho můžeš v tu druhou dobu zkusit uplatit nějakou menší mlskou a nebo holt se vrátíš ke krmení 2x denně no
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 09:49 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
no však taky spousta lidí mi intoleranci na laktózu
Lucka taky a já blbá jsem jí to mlíko rvala, páč jsem věřila doporučením a radám doktorky. Štve mě to, protože by mi vůbec nevadilo jí prostě častějc kojit
černej čaj
Jo a hlásim, že NTB jede perfektně, neseká se, grafika de, spokojenost na všech stranách.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 09:59
- Nahlásit
kachna_
to je supr, ze uz se hodi starousek
je mozny, ze to fakt je cely hloupost, ale cekala bych, ze aspon behem kojeni by to mohli travit rozumne...
a treba cinani, ti mliko vubec, az posledni dobou s rozvojem dovozu mlika k nim prestavaji mit asi takovy potize s travenim toho...
na druhou stranu sem cetla dost zajimavou vec o tom, jak se osetruje mliko a ze intolerance na laktozu muze byt castecne kec - pac ta intolerance muze vznikat v kombinaci s nejakyma latkama, ktery se pridavaj pri osetrovani mlika, takze treba cisty kravsky mliko od souseda by se mohlo ukazat jako bezproblemove, ale je to otazka, no...
prave ale zajimavy je, ze pokud lidi v minulosti hodne zpracovavali kravsky mliko, ze se intolerance tolik objevuje ted? ze kdyz mi sme byli decka, tak intoleranci nemel pomalu nikdo?
asi to zkusim, tu jednu davku ale mam na to moc maly misky, tak je to blby, ze kdyz najedu na jedno den, musim snad koupit novy misky asi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:01
- Nahlásit
kachna_
ber to z ty lepsi stranky, aspon si vubec mohla lucku kojit... my co sme mamincin prs nikdy neochutnali sme taky celkem cile k svetu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:05
- Nahlásit
kachna_
no jo, neteř taky a taky jim doktor furt tvrdil že si zvykne
cernej caj
já mám tu intoleranci a nesnesu teda ani mlíko čerstvě nadojený od krávy, ale ono je to různý, někde nesnese mléčnýho nic, já třeba něco můžu, některý sýry nebo jogurty a tak, já teda myslím, že to bylo vždycky, akorát lidi dřív takovýhle věci neřešili, prostě jim bylo blbě po mlíku, tak ho nejedli a víc se o to nestarali, to jen dneska se furt řeší proč a jak to vyléčit, přitom je to k ničemu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:14
- Nahlásit
Maya
tak hlavne je asi rozdil mezi alergii na gravsky mliko a mlecnou intoleranci
ale treba to sojovy mliko, to je docela dobry ale brutal drahy... proc je sojovy mliko tak drahy kdyz soja se driv pridavala jako levna napln do granuli?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:39
- Nahlásit
cernej caj
no mě bylo doktorkou vysvětlováno, že alerige na mlíko je jen laický název pro intoleranci na laktózy
to sojový je drahý podle mě, že se ho vyrábí málo a taky co je bio a zdravý a tak, tak na tom se dá rejžovat, výrobní cena bude jistě podstatně nižší
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:41
- Nahlásit
Maya
no ale podle me je prave obecna intolerance na laktozu a pak jeste zvlast alergie na kravsky mliko primo.
jojo, prave je hrozivy, jaka je cena toho sojovyho mlika pri cene ty soji...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:49
- Nahlásit
cernej caj
asi bych měla bejt ráda, že mlíko nemůžu
http://www.revolucni-vyziva.cz/mleko-zdrave-nebo-j ed/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 10:58
- Nahlásit
Maya
takze i jogurty, tvarohy a cokoli by vlasne mohlo dovapnovat? nebo jen forma mlika je blba a jogurty sou ok?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 11:09
- Nahlásit
cernej caj
já bych to pochopila, že všechno, ale je docela nejasně napsaný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 11:31
- Nahlásit
takze i syr je vpodstate zlo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 11:42
- Nahlásit
cernej caj
v podstatě i většina buchet a koláčů a podobných dobrot, který se zadělávají mlíkem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 11:44
- Nahlásit
Maya
takze ty nemuzes treba ani buchty a kolace? kvuli tomu mliku?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:28
- Nahlásit
cernej caj
ty bohužel můžu
nevím, asi že je tam toho málo nebo že to projde vysokou teplotou, ale spíš asi, že já to nemám až tak stoprocentní a můžu třeba jeden jogurt občas a nebo mi nevadí uzený sýry, tvaroh a tak
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:38
- Nahlásit
cernej caj
Maya
buchty a koláče jdou udělat bez mlíka úplně v pohodě.
ty bohužel můžu
spíš asi, že já to nemám až tak stoprocentní a můžu třeba jeden jogurt občas a nebo mi nevadí uzený sýry, tvaroh a tak
jo, podobně to má Lucka
|