| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:51
- Nahlásit
kachna_
jojo, to se tesim, az budu mit chuchyn, budu experimentovat a docela me lakaji ty zdravi ekvivalenty - celozrna mouka/pohanka/atd
no ja treba mliko taky moc nemuzu, protoze je tucny, ale buchty tucny bohuzel taky nejsou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:36
- Nahlásit
mám příbuznou s laktózovou intolerancí. Jako mimino, než se na to přišlo, to byl horor: strašné křeče, vyhublá, nerostla...atd. Nesměla být ani kojená. Teď jsou jí 4roky a má povoleno občas na něčem ujet, malinko, začít jogurty...protože jí bylo řečeno, že zhruba do 6let by to mělo odeznít a pak bude moct už jíst věci, které mléko obsahují, taky sýry a jogurty...jen asi nikdy třeba sklenici mléka. Přehnané články o tom, jak lidi nesmí mléko a většina populace ho nesnáší je podle mne kravina právě, že až dospějou do určitého věku, už se ho trávit naučí. A ten článek co sem hodila Maya? Sim tě, takové kraviny ani nečti Všechno přehnané a nadsazené....však kdo mléka pije hektolitry?? Každý den ho vypiju tak deci v kafi a hrnek k bramborám - tak to mám sotva jednou do měsíce. Sestřenka pila nejmíň litr denně do svých 18let a přes to, že rodiče už v mladém věku přišli kvůli kazivosti a paradentóze o zuby, ona měla první kaz někdy v 26letech To, že je v mléku moc vápníku bych se rozhodně nebála, ten je v tucích a těch v polotučném, co většina z nás pije, neřkuli odtučněném - opravdu moc není Rozhodně ho mnohem víc přijmu v makových buchtách, které žeru téměř denně a všude čtu, jak je to zdravé, že se vyhnu osteoporóze. Tak nevim, nebo jsem to blbě četla?? Popravdě ne moc pozorně, mně ty rádoby odborné kecy moc nebaví
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:48
- Nahlásit
worick
no jak se spenatem... taky supr dupr vec, nutila se kazdymu a co se zjistilo? ze se vetci utnuli v desetinnem miste
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:52
- Nahlásit
cernej caj
no jasně, špenát není tak superzdravý, jak si Pepek myslel ale to, že je zelenina a zdravý je, to se nezrušilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:57
- Nahlásit
worick
ono to asi zalezi hlavne na mnozstvi a selskym rozumu. jsou lidi, co si mysli, ze muzou zit z prany tak co
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:20
- Nahlásit
worick
no já myslím, že těch lidí co nemůžou mlíko ani jako dospělí, je docela dost, já jich pár znám a nejsou z rodiny, že by to bylo jako dědičný, ono je to taky dost o tom, že to co se dneska prodává jako mlíko, tak už mlíko není ani zdaleka a proto hodně lidí to nevadí, pak si lidi koupej čerstvý mlíko v automatu, po...erou se a svedou to na to, že je zamořený bakteriema, nikdy už si ho nekupí, radši to polovodu ze supermarketu, slyšela jsem takovou historku několikrát a těm lidem prostě nevysvětlíš, že není mlíko jako mlíko
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 18:01
- Nahlásit
Tak od včerejšího odpo je to v pohodě, udělala jsem jí teda dietku a nedostává nic krom granulek (jako pamlsky), rýže a kužecího a vypadá to v pohodě. Když to vydrží do zítřka, tak se vrátíme ke klasice...
Jinak s tím mlékem - Eliza miluje ten Váš domácí pribináček, Bobika a jakékoli jogurty a zatím sranděra nebyla.... )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 20:03
- Nahlásit
ErzebethB
vas pribinacek je nejaka znacka? ale ono totiz pribinaky, tvarohy a jogurty sou jinym zpusobem upraveny a treba tvarohy a jogurty sou beznej doplnek pri barfu, takze to by ji tak vadit nemelo. Supr, ze ji je lip
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 21:16
- Nahlásit
ErzebethB
tak super, že už jí to přešlo, třeba jí vadí nějaký pamlsek?
moji psi taky milujou pribińáky, tvaroh, sejry, jogurty, s tím myslím psi problémy nemívají
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 22:18
- Nahlásit
Maya
nebo fakt jenom ta kombinace - horko, nezvyklý krmení, malý štěnítko.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 22:52
- Nahlásit
cernej caj
vas pribinacek je nejaka znacka?
Jujky, néééé, někdo mi tady na vlákno kdysi házel návod na domácí pribinák, tak píšu "Váš"
Maya
Mlsky dáváme pořád dokola ty samé, a před tím nevadili...
ale ono je dost možný, že se sešlo vícero věcí dohromady... chudák má od doby co jsme se nastěhovali jazyk venku, takže se jí snažíme chladit hadrem, rozprašovačem, nebo sprchama a koupáním, ale stejně i v noci chodí a chudinka funí jak po závodech... máme doma 27° a nechce to jít dolů... takže vedro, do toho mohla venku něco zbaštit, do toho třeba to hraní, nebo bouchnutí se do panděra... nevím no, ale dneska jsem jí ještě dávala takové jen malé bobíčky, aby nebyla přežraná a vypadá to v pohodě. Sice chodí a sežrala by i otesánka, ale to musí do zítra zvládnout.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 22:55
- Nahlásit
ErzebethB
aha, a jak se to dela?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 22:57
- Nahlásit
1 tvaroh ( já dávám raději kostku, ale i s vaničkovým lze)
1/2 vanilkovýho pudinku
2dcl mlíka
30dkg pískovýho cukru
1 vanilkový cukr
20dkg másla
Všechno kromě tvarohu smícháme a vaříme. Necháme vychladit v lednici, vmícháme tvaroh a hodně vyšleháme.
U nás se dělá ze tří tvarohů, páč to hned sežerou
Přímo zkopírovanej rcpt ze stránky tady
Já teda neměla vanilkovej pudink, tak jsem tam kydla kokosovej a taky ňamina, příště se chystám tam dát čoko pudink, tak su zvědavá
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 22:58
- Nahlásit
Jo a ještě - sladím jen velkou lžíci, ne celých 30dkg, dělala jsem ho tak prvně a bylo to víc sladký, než nakyslé díky tvarohu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 23:04
- Nahlásit
ErzebethB
jj, může to být náhoda, oni psi ke zvracení nemaj obvykle daleko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2013 08:25
- Nahlásit
ErzebethB
tak to vypada dobre docela, ma to pro me nevyhodu vareni, tak si to schovam az do kuchyne
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2013 10:50
- Nahlásit
cernej caj
Ty nemít plynový vařáček a malinký kastrůlek? Je to fakt pidi a rychlovka na vaření.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2013 10:59
- Nahlásit
ErzebethB
ale jo, mit, ale nemam slehac, a sem spis zastance do kuchyne nekupovat nic, co by bylo v krabici nekde zastrceny a i s tim varenim - je to dost nepohodlny celkove, horacek je starej takze nejde moc regulovat, navic umyvam nadobi v koupelne v umyvadle, coz je taky pekne nechutny, takze se na vareni, ktery obsahuje vic nez jen oplachnout nadobku moc nehrnu...
ale jestli je to rychly, mohla bych to zkusit
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2013 14:43
- Nahlásit
Taky hlásím, že nemůžu mlíko. A někdy mně to prožene dost brutálně když si nedám bacha a poruším.
Jinak Belinka se v novém výběhu zabydlela náramně, Tara jí dělá opatrovatelku a všem se to líbí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2013 18:07
- Nahlásit
nefritt
tak to je supr, ze nebyl rev a zabydleni probehlo v klidu
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2013 19:11
- Nahlásit
cernej cajcernej caj
Hele já to nešlehám Normoška to prostě promíchám vařečkou a hotovo... taky mě ten šlehač nebaví mejt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 07:02
- Nahlásit
Maya
zapisky nejakeho cestovatele
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 08:35
- Nahlásit
cernej caj
to vypadá zajímavě
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 09:29
- Nahlásit
Dobré ránko, přeji )
dnes jsou naší Elize 4.mšsíce a váží 8,3kg - Je to hodně/málo na tu váhovou kategorii? Už zase tu nemůžu najít ty váhové přirůstky, co jste mi tu házeli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 09:37
- Nahlásit
ErzebethB
ferinky hmotnost v 16tydnu 8,0 a v 17 8,3kg takze za me je eliza fakt vahove prumerny stene
zkousela sem ted krmit jen jednou denne a ferina ma pupek nacpanej teda jak sud...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 09:41 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
cernej caj
Tak to jsem ráda, začíná jí být pořádnej kus
A není lepší rozdělit dávku na dvakrát? Snídani a véču? ))
My už jsme z 5 dávek přešli na 3.... ty svačinky nikdy nedojídala, tak jsme to dali klasicky snídaně, obídek, véča a baští perfektně a není tak natlásklá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 10:01
- Nahlásit
ErzebethB
ono vzhledem k tomu výškovýmu rozpětí, co vlčí mají, jsou i ty váhy dost rozdílný, čistě teoreticky by Eliza měla bejt těžší než Ferina černého čaje, ale zase může být o x cm menší a pak se to vyrovná, spíš to ber pohmatem na žebrech
cernej caj
já žádnou tabulku teda nemám, vím jen jistě, že v roce měl Kim 25 kg
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 10:11
- Nahlásit
ErzebethB
ja prave z 2x denne zkusila v patek prejit na 1x denne, pac muz obcas dava snidani ve 2 ci ve 3 v noci ve ctvrtek dal dokonce v pul 12ty vecer... proto sem zkusila davat jednou, ale je fakt jak sud tak asi zkusim 2x a smirim se s tim, ze dostenou obcas hned po sobe...
jinak maya ma pravdu, moje ferinka je zas docela drobna, mama mela 49 a feri ma tak 47? nepamatuju si to.
Maya
tak ja si to vedla spis tak orientacne, ani to moc hlubsi smysl nemelo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 10:16
- Nahlásit
cernej caj
ale tak je to zajímavý takovýhle tabulky, jen mě to nějak nenapadlo si to zapisovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 10:22
- Nahlásit
Maya
tak vim, ze nasi prevazovali seltky jako mimina, tak ja nad tim ani neuvazovala, proste doma se vazilo, tak sem sla taky vazit...holt ty zvyky
|