Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 14:06
- Nahlásit

Maya
A co se stalo teda, jak to s nim dopadlo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 14:14
- Nahlásit

Fifi
ve zkratce, psa meli od podzimu v utulku, na jare ho nechali kastrovat, ted nekdy ho oholili uplne dohola (s tim ze ignorovali Mayi maili), po oholeni zjistili, ze je tetovanej tak podle plemenne knihy kontaktovali chovatele, a ted uz ma teda pes novy majitele... (co sem cetla na fb z toho odkazu)

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 14:16
- Nahlásit

cernej caj
No to sou debilove.
Oholili??? Chudak pes. Ale hlavni teda, ze je uz jinde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 14:27
- Nahlásit

Fifi
foto s textem - fakt nektery utulky fungujou dost zvlastne

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 15:37
- Nahlásit

Chudinka... vypadá jak stažená krysa :/

A to vypadal tak krásně...

Vlčáčková co ta deka, povedlo se?

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 20:09
- Nahlásit

Fifi
podle mě ho nečesali a po osmi měsících včetně jarního línání musel bejt samej dred, tak ho prostě vzali strojkem, děs, tohle mu bude dorůstat dva roky
cernej caj
hele vzhledem k tomu, že vlastně ani nevíte kolik je Timovi let, bych vzala i do úvahy, že třeba hluchne a neslyší teda některý zvuky, Kim jak hluchnul tak taky reagoval jen na některý hlasy, docela dlouho dobře reagoval na tlesknutí i na tu píšťalku, schválně až někdy nebude na tebe reagovat, zkus hlasitě párkrát tlesknout, píšťalka je dobrá, teda ta ultrazvuková myslím, ale my jí používali jen chvíli, protože já jí furt zapomínala doma, jinak nejvíc vydrží kovová, ale zase v mrazech přimrzá k pyskům

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 20:38
- Nahlásit

Maya
A kde se spicove tetujou?Do ucha? Nerikej, ze do slabiny jeste stale.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 21:43
- Nahlásit

budu tu za kacíře, ale mně se okudlanej hrozně líbí
což nemá bejt obhajoba útulku, protože to jsou prostě debilové!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 21:47
- Nahlásit

birma
a tak jako on neni skaredej, ale kdyz porovnas co mu oholili aby toho docilily, tak des...

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 21:48
- Nahlásit

Fifi
Nerikej, ze do slabiny jeste stale.
Dája nebyla vůbec (to jsem teda fakt nepochopila dodnes), Mili (11) je do slabiny, Batýsek (3) už je čipovaná

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 21:49
- Nahlásit

Fifi
Jo, do slabin, uši prej maj moc malý, vlčí by možná šel, ale zase nelze jedno plemeno tetovat na dvou místech a ty malý by fakt do uší nešly.
Ale naštěstí hodně chovatelů už jen čipuje.
birma
no popravdě tahle verze okudlání komplet je ta lepší než co jsem viděla, kde jim zůstalo kus límce a chlupatej ocas a tak, ale ty nový majitele lituju, ta dorůstající srst je děsná a dost si s tím užijou, nefritt by mohla vyprávět, mě stačil částečně oholenej špic, prostě špic na to tu srst nemá stavěnou.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 22:01
- Nahlásit

Maya
Ale naštěstí hodně chovatelů už jen čipuje.
No aspon tak. Protoze u tak chlupatyho psa je to asi jediny rozumny.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 22:54
- Nahlásit

Fifi
Naše Eliza je čipovaná nad přední packou, někde u lopatky ...
A tetování se snad dává do ouška, ne?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 23:05
- Nahlásit

ErzebethB
je čipovaná nad přední packou, někde u lopatky ..
Tak to ma byt, tak je to v poradku.
A tetování se snad dává do ouška, ne?
Ne, jak vidis. Ruzny plemena to maji ruzny (nektery lovecaci se tetujou do obou usi, rtw do pravyho ucha, u perdelu je uz devet let povinny jen cipovani, driv se tetovali do slabiny atd.). Vetsina klubu uz od tetovani ustupuje a cipuje (ale to se chovateli sakra prodrazi), kor do slabiny je to proste prasarna.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 23:11
- Nahlásit

ErzebethB
Vlčáčková co ta deka, povedlo se?
Nejsem tak rychlá. Počítám tak za dva tři měsíce...

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 02:54
- Nahlásit

Fifi
hele a jak se provádí tetování do slabiny?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 07:09
- Nahlásit

feri je taky jen cipovana (nekde na krku? ted si nejsu jista, vim ze tim ma v ockovaku napsanej krk, tak u feri si nepamatuju).

selmie se taky tetujou na brise (slabina). i kdyz taky nevim jak ted, ono nas nejmladsi pes uz tak 4roky mit bude

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 09:03 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Když se vzpomenu jak vždycky štěňouchové u tetování řvali, tak jsem ráda, že u spousty klubů už je možný jen čipování.

Jinak takhle ostříhanej špic, to je příšernost na pozdější údržbu, když ty chlupy dorůstají. Nášeho Charlieho nevzali tak nakrátko jako tohohle. A udržet to, když to rostlo, aby to nechuchvalcovalo - to byl děs! Normálně jsem ho musela brát tím kartáčem na pudly. A rostlo mu to víc jak dva roky než se mu srst ustálila tak jak ji má dneska.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 09:38
- Nahlásit

nefritt
tj, tu srst na to nemaji vubec delanou, aby je nekdo takhle oholil...

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 09:38
- Nahlásit

Maya
uši prej maj moc malý

otetovat se dá i tohle (4,5cm)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 09:43
- Nahlásit

kachna_
a kolika cislama se tetujou kralici a psy bezne? u tech psu to i tak asi nebude vic nez 5ti ciferny cislo, ze?

a zanasi se u cipovanejch psu cislo cipu do plemenne knihy anebo tam sou jen tetovaci cisla (v pripade, ze da cipovat stene jeste chovatel feny samozrejme)

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 09:49
- Nahlásit

cernej caj
králícj do obou uší a je to 2-5(zpravidla)místný u toho zakrslíka
levý je: C+ měsíc a poslední číslice roku narození
pravý je značka klubu(číslo okresu)+pořadí narození(1/okres/-15/15.králík plemene xy/)

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 09:55
- Nahlásit

Tetování zvířat je zvěrstvo... já mám na těle dvě větší tetování a řvala jsem u toho jak tur... na tož zvířátka... >(

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 10:36 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

ErzebethB
ale tak hlavne ty sis to rozhodla dobrovolne, oni si to moc dobrovolne nerozhodli, ale to jejak kdyz das diteti nastrelit nausnicky... proste asi neco za neco, aspon bylo zvire dohledatelny podle nejakyho jasnyho znaku. Az na to, ze u tech chlupatejch proste v 5, 6ti letech uz je stejne necitelny ve slabinach, takze trochuzbytecnost

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 10:51
- Nahlásit

A hele, naše Eny (toller - 10 let) má i dneska tetování krásně čitelný a Bárník (holky čivavák skoro 11 let) taky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 10:54
- Nahlásit

nefritt
asi zalezi na konkretnim psovi, mam pocit, ze selmicim to dost "mizelo"

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 10:55 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
Beska ho má v těch slabinách čitelný furt, Milča většinu čísel.
ale to jejak kdyz das diteti nastrelit nausnicky
jo, myslim, že ty uši u králíků (slabiny u psů jsem nikdy neviděla tetovat) jsou hodně srovnatelný, ta reakce je podobná s injekcí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 10:56
- Nahlásit

kachna_
asi hodne zalezi na mnoha aspektech, v kazdym pripade to tetovani do usi by bylo asi lepsi i z duvodu snadne kontroly cisla - jak u toho spice, kde tetovani nasli az po ostrihani...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:30
- Nahlásit

cernej caj
To sice jo, ale taky jsem nepředpokládala, že u toho budu řvát jak želva
To čipování mi přijde lepší.... psovi se to neztratí akorát holt musíš někam (ani nevím kam), aby ti to přečetli... i když s tetováním asi taky, že?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:38
- Nahlásit

ErzebethB
tak tetovani si prectes i doma, vetsinou v utulcich a na veterinach muzou mit ty ctecky

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání