Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 11:48
- Nahlásit

ErzebethB
no vidíš, alespoń se nenudíš a až přijde puberta, budeš se bavit ještě víc
cernej caj
a neodkoukala ta ségry bordera něco od šeltic?
nevím, všechny bordery u nás byly stejný, klidně prostrčej hlavu pod područkou židle jen aby ti mohli dát hlavu na klín a tak klidně zůstanou půl hodiny i když na ně ani nešáhneš, špic se sice vtírá taky, ale chvilku a když si ho nevšímáš, tak se sebere a jde pryč, to jsem fakt u bordery nikdy nezažila, ta se vtírá jen proto že se vtírá a to případný drbání nemá jako cíl ale jako bonus

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 11:57
- Nahlásit

Maya
je fakt ale, ze kdyz su u nasich tak sou i hodne venku, tak to zkusim vic hlidat

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 12:01 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

cernej caj
Kolie jsou úžasné obě
Jsou to krasavice ale jak pises vterky a dost často podléhají nudě co jsem tak slysela a pak prý zlobí. :-\ Ale osobní zkušenost nemám, tak nevím

Sakris, poslala jsem to dřív než jsem chtěla

Pokud přelijeme pubertu tak už nás nic nedostane :-D

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 12:21
- Nahlásit

ErzebethB
kratandy se mi nelibi, nemaj srst ale s tou nudou nevim, je to ale ovcackej pes, takze pracovni a je to realne mozny

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 12:23 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

edit: su blba a dala sem sem zas neco co je do jinyho tematu tak sem ho smazla a dam vam sem jinej

fotka od birmy z cundru ze svatku

holt spic se schova vsude

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:06
- Nahlásit

Projela jsem ty fotky všechny, krásnéééé, taky bych hned šla na čundr ))

cernej caj
kratandy se mi nelibi, nemaj srs
was ist das kraťandy?

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:10
- Nahlásit

cernej caj
mě se celkově nelíbí až tako moc kolie, protože nemají to špicí klenutý čelíčko

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:15
- Nahlásit

Taková běhá u nás... Ale jsou to prostě dámy, ta místní je tak povýšená, že ani k psům nečuchá, jen stojí a čučí do dálek... asi snílek nebo co

A když borderu, tak zbarvení alá australský ovčák )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:15
- Nahlásit

ErzebethB
tak muzes jit priste taky s nama jezdivas nekdy? nebo spis slintas nad fotkama?

kratandy sou kratkosrsty kolie a tys rikala, ze se ti libej obe tak sem predpokladala jak klasicky, tak ty holy

Maya
protože nemají to špicí klenutý čelíčko
ale treba ze zacatku se mi smali doma, ze mam kratkopsa kratkocumaka, pac seltie je dlouha a ma nizky celo a dlouhej cumec ale dneska mi cumec selmie prijde proste moc dlouhej a moc placatej a takovej skaredsi

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:23
- Nahlásit

cernej caj
Slintám nad fotkama i jezdíme :-D
Akorát před novým rokem jsme kupovali byt, tak jsme veškeré prachy dávali do renovace, takže letos je to spíš o těch krátkých výletech, než velkých dovolených, v srpnu máme jet na týden za kámoškou někam ke Zlínu, tak jsem zvědavá, doufám, že nás tam někam protáhne =))

Fůůůůůůůůůj, až teď jsem se koukla na google obrázky a po prvé vidím, že jsou krátkosrtý kolie... omg, kolie má mít kožich, ne drátěnku.... Tak jen dlouhosrsté

Šeltie = dlouhosrstá kólie zprcnutá s jezevčíkem (=nemá nohy)?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:32
- Nahlásit

ErzebethB
tak to je supr, ze jezdite, se muzete nekdy pridat my rekonstruujem tak nejak pomalu postupne, tak ten litr takhle na vikend taky neni takova hruza obetovat.

mas nejaky fotky? treba pro inspiraci? ja mam v planu "nekdy" mrtvou trat za chomutovem, ale za boha nevim jestli bych ji vubec nasla

seltie je fakticky vlastne uplne jinej pes, kterej historicky s kolii nema nic moc spolecnyho, akorat se tam kolie primesovala kvuli pripodobneni vzhledu rekla bych pak pro ustaleni... povahou si myslim, ze je to jak nebe a dudy

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:47
- Nahlásit

cernej caj
Fotky mám jen v PC, neuploaduju, ale můžu něco naházet na rajče a poslat odkaz =o))

mrtvou trat za chomutovem
To si nejsem úplně jistá, zda myslím, že vím co myslíš... Uhelné doly?

Povahově šeltie vůbec neznám, ale co jsem se podívala na fotky, tak mi to přišlo jako useknutá klasická kólie

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:50
- Nahlásit

ErzebethB
Šeltie = dlouhosrstá kólie zprcnutá s jezevčíkem
ty wogo, tohle říct nějakýmu majiteli šelmije, tak to nepřežiješ

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:51
- Nahlásit

cernej caj
že by toto? http://trempoviny.rajce.idnes.cz/Krusnohorska_Mrtv a_trat/

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:54
- Nahlásit

Maya
Jo jo, to je mi jasný.... bohužel to byla první myšlenka, když jsem si to plemeno našla

Jo tohle, už jsem doma, ale nikdy jsem tam nebyla, jen jsem o tom slyšela od maminy, jejíž kámoška dělá u drah )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:57
- Nahlásit

Maya
jojo, to je onco

y wogo, tohle říct nějakýmu majiteli šelmije, tak to nepřežiješ ja su nastesti tolerantni byvala a budouci majitelka selmie

ErzebethB
tak muzes neco nahrat, pro inspiraci. odkud ze si rikala ze ses? ale mam pocit ze to byl druhej konec cr a inspirace z mist, ktery neznam, se hodej

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 13:58
- Nahlásit

tady je v útulku krásnej kříženec špice

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:04
- Nahlásit

birma
kdyby nekdo tvrdil, ze to neni krizenec (jestli myslis toho vlciho) tak mu budu verit.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:05
- Nahlásit

cernej caj
jojo přesně toho myslim. Je kouzelnej.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:07
- Nahlásit

birma
jojo, je to fesak. jeste by mohli specifikovat fena/pes, pac "krizenec" je takovy dvoupohlavni oznaceni. mam pocit, ze posledni dobou je vlcich v utulcich mnohem vic, nez treba pred tema 3ma rokama, kdy sme zvazovali stene/utulkace a zadnyho sme nenasli v utulku

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:08
- Nahlásit

birma
ten už tu byl před časem, já do toho útulku psala a nikdo neodpověděl, na rozdíl od toho dalšího z jiného útulku, kde komunikovali bezvadně a společným úsilím pes se tam neohřál ani tejden
tehle pes teoreticky vypadá čistokrevně, bylo by potřeba překontrolovat čip a nebo tetování ve slabinách, ani nevím, jestli to tam dělají když se ani neozvali

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:10
- Nahlásit

cernej caj
posledních pár let jsou hodně aktivní dvě množárny na vlčí špice bezpapoše

cernej caj
Člen
- Nahlásit

Maya
jo aha to je ten, co uz jsi ho zkousela (a nasla ho tusim vlcackova?). to je teda taky luxus utulek...

birma
Člen
- Nahlásit

Maya
já do toho útulku psala a nikdo neodpověděl
dementi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:13
- Nahlásit

Maya
fakt? maji nejaky web stranky? tak pro zajimavost... jo a jeste si nekde k bezpapirovym psum psala tusim, ze aby mohl klub zasahnout, musi mit nekdo podepsanou smlouvu na bezpp, ze... jinak smolik?

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:23
- Nahlásit

cernej caj
no hlavně je smolík když nejde o chovatele s PP, s tím pak nemůže nic klub ani nikdo jinej, jedni stránky mají, ale na nich samozřejmě skoro nic, blbý je, že letos se jim povedlo koupit další fenu s PP, tak ta si chudinka taky užije každý půlrok štěńat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 14:47
- Nahlásit

Maya
aha tak to je dost blby

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 15:37
- Nahlásit

cernej caj
Jsme z Chomutova... Bohužel okolí Chomutova není tak krásné jako moravské oblasti... ale i tady se dá udělat jednodenní procházka, nebo i čundr... Já osobně miluju cestu na třetí mlýn okolo povodí ohře, nebo pak hasištejn a přilehlé lesy, tam je fajné a moje srdcovka jsou lesy okolo Výsluní, tam jsem vyrůstala a je to tam krásné )

birma
Kdyby se ten špicloid vykoupal a vyčesal, byl by to krásný exemplář =))

Achich ouvej, koukám, že množírny nejsou jen záležitostí přiblblých amíků :/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 17:36
- Nahlásit

ErzebethB
tak ty ses z chomutova a neznas mrtvou trat? tam bych se prave moc rada podivala, ale nevim jak to najit...
jinak tam ten konec vubec neznam, tam bych taky rada nekdy zavitala, ale on ten zapad celkove mi je spis zapovezen

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2013 17:37
- Nahlásit

cernej caj
tam bych se prave moc rada podivala, ale nevim jak to najit...
kdybys jela a měla na nás dost sil, tak bych se ráda přidala

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání