| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:04
- Nahlásit
Vlčáčková
jojo, krasnej je, tak snad se nekdo najde
ErzebethB
me by treba tahle jeho vada vubec nevadila, byt zenska, ktera zije sama, nema pritele/tatinka/dospely syny doma ani neplanuje a myslim, ze spolecnost kamaradu se da vicemene casem doladit, ze si pes treba na vylete nebo pri navstevach zvykne. I treba na toho doma zijiciho chlapa by si casem zvykl.
beru to asi jako stejny negativum, ze mi timik ze strachovky vystekava po jinejch psech, coz je dost neprijemny kdyz sme nekde, kde potkavame na malym prostoru dost cizich psu ale zase je schopnej je rozumne tolerovat, kdyz jsou "spolu" delsi dobu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:04
- Nahlásit
Asi ví, že o něm píšu. Protože přiběhl, chytil se mě tlapičkou a rozdal mi mnoho pusinek. Správně přitom na mě vždy šplná. Když tohle dělá, je naprosto neodolatelnej.
Musím končit, mrknu večer.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:32
- Nahlásit
cernej caj
Pokud je taková ženská, tak proč ne a když Vlčáčková psala, že si zvyknul i na kámoša, tak to nebude až v tak hrozném stádiu a bude se to dát vypilovat, ale znám psi, co to s lidma vzdali a jsou prostě na určitý typ zlí a nejede přes to vlak...
Vlčáčková
Jak vůbec funguje dočaska? To si jako vezmeš nějakýho psa z útulku, než mu najdeš (ty) domov?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 15:53
- Nahlásit
ErzebethB
no mam pocit, ze Vlčáčková si moc nebere prave psy z utulku, ale psi odjinud... jinak docaska muze byt i tak ze ma utulek plno ale jsou lidi co ho do docasky vemou anebo si je vemou rovnou at jsou v kontaktu s lidma ale sou treba porad inzerovani utulkem
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 17:09
- Nahlásit
cernej caj
Aha, četla jsem o tom na webu, ale moc mi není jasné, jak to vlastně funguje
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 17:25
- Nahlásit
Ach jo, když tak koukám na to, kdo poslední přispívá do diskuzí, přijdu si jak závislák... ale sedím na studiu a od rána tu nikdo nebyl... sedím tady jak trotl a už nevím, co bych .... čumím na diskuse o psech, pak o výcviku, čumím na videa, na seriály a teď už hodinu koukám do pravého spodního rohu monitoruju a sleduju, jak se z 17:20 stává 17:27
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 19:33
- Nahlásit
ErzebethB
v klidu, ja kdyz mam nudu a su na pc tak mam taky pocit, ze trpim samomluvou... ale dneska tu mame davy, opikame spekone, prijela segra se svagrem a neterinkou a borderou (ju pozoruju a neni moc vlezla) a je krasne a supr
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 19:49
- Nahlásit
Závidím, já jdu i zítra do práce .... špekoše bych si dala,... ))) Asi budem muset příští týden zagrilovat =))
Tak si to užijte a dej si za mě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 19:59
- Nahlásit
zdarec, já tu nejsem, protože je sobota a je krásně, tak jsem venku
cernej caj
hele, možná budu za kruťase, ale já jsem zastáncem, že v těhle věcech přes který nejede vlak, když nezabírá fuj a podobný věci a pes ví, že to nemá dělat a přesto to dělá, tak je lepší jeden pořádný trest než stokrát fujovat, bych fakt Ferinu drapla pod ušima a vymetla s ní s příslušným zvukovým doprovodem zem, zabírá to skvěle a obykle netřeba opakovat, je mi jasný, že to nejde pokaždý, to pak už jedině se s někým domluvit a navodit situaci, pak jsi připravená a máš volný pole působnosti
ale samo záleží jak hodně to chceš řešit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 20:00
- Nahlásit
ErzebethB
ty chodíš do práce i o víkendech? to tě fakt lituju, to by se mi nechtělo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 22:12
- Nahlásit
ErzebethB
Já jsem v osm dorazila od rodičů, uspala děti, nakrmila psy a teď pročítám diskusi, to je super, že fungujete a budete mít radu na živo.
dáváte vašim vlčím něco na klouby?
ne, nevěřim na prevenci, ono (když si pohledáš na netu, tak to najdeš) existuje i teorie, když dáváš chondro preventivně, že to není úplně ok, protože tělo si má nějak to chondro získávat samo. Ale zase si nemyslím, že by dva měsíce chondra 5-7 měsíc něco zkazily.
Cirovi (Německý ovčák, 9 let, syndrom cauda equina, spondylóza) dávám občas phytovet. V zásadě se chovám krajně nezodpovědně pohledem veterináře - Cir lítá po zahradě dle svého, chodí na 5km dlouhé procházky (delší ne, to už pak pajdá), chondro jen občas. No a od diagnózy už fungujeme (klep klep klep) bez zhoršení rok a kousek . Mamčina vlčí špička Milča (11 let, také neurologický problém s páteří) prakticky to samé, i když ta je na tom trošku hůř, protože má ještě nějaký dlouhodobý imunitní problé.Šeltička (7) dostává flextor, myslím, ale nic moc.
A artrotická Vendulka dostávala alavis, ale nějak moc mi nepřišlo, že to funguje a Giom, to už mi přišlo lepší.
Vlčáčková
nevyžaduje chození na vycházky, stačí mu zahrada, kde si čuchá, běhá, hlídá
to je ale škoda s těma chlapama, jinak by to byl ideální pes pro takovou tu běžnou populaci
Teda mě by ten tvůj popis taky nenadchnul. Přijde mi, že zacházíš do moc velkých podrobností, takže to odrazuje, nestačilo by prostě napsat, že má problém s některými muži, které nezná?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 22:34
- Nahlásit
ErzebethB
jo chondra, to jsem zapomněla, já preventivně bych to psovi velikosti vlčího špice nedávala, spíš štěně nepřetěžovat a to by mělo stačit, Kimovi je dávám celej život, protože on má osteochondrozu a je po dvou operacích nohy
a jestli už chceš něco dávat, tak vyber něco kde není MSM, protože to už je na záněty a bolesti, takže dopovat tím zdravého psa by mohlo spíš uškodit
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 23:40
- Nahlásit
ErzebethB
Dočaska funguje tak, že si vezmeš psa, kterýmu by jinde (tam kde je nebo kam by měl jít) nebylo líp nebo by se odtud těžko dostával.
Naučíš ho, co neumí - většinou například venčit se venku, dodržovat nějaký režim, poslouchat, chodit na vodítku, snášet se s lidmi a zvířaty a tak.
Dáš ho (aspoň trošku) do pořádku zdravotně, má-li nějaké zdravotní problémy. Každopádně mu necháš vystavit očkovák a necháš ho naočkovat, odčervit a tak.
Najdeš mu nějaký trvalý domov, kde se bude mít dobře. Vydáš ho jen se smlouvou a chceš za něho aspoň pár stovek - oboje je především odstrašovací způsob, jak se předem zbavit lidí, u kterých by se dobře neměl. Časem si psa zkontroluješ, ptáš se na něho, chceš fotky a tak.
Věc, odkud se psi berou, je dost diskutabilní. Měla jsem tu psy z množírny, které bych za normálních okolností vůbec nebrala. Ale byly zadarmo jako chovná skupina, kromě jednoho všichni s PP, mladí. Prostě výborný materiál pro nějakou množitelskou kurvu, která je bude zneužívat, týrat. Tak jsem je odsud vzala. Pak jsem měla psy z útulku, který stojí za víš co, a psy by se odtud asi nikdy nedostali nebo dostali bůhvíkdy a ve špatném stavu. To se dělá tak, že se seženou lidi v místě, kteří si je adoptují a hned je odešlou do dočasu.
Jednoho psa jsem měla původně kradeného. Byl to pejsek týraný a s majiteli se dodatečně dohodl odkup psa. Pes byl týraný hned dvěma majiteli v pořadí. Šlo docela o hubu, vyhrožování podřezáním, ale já jsem nekradla ani nevykupovala. Tady bylo umístění záměrně hodně daleko mimo region i přesto, že pes nakonec regulérně zaplacený byl.
Pak jsem tu měla jeden nepovedený převoz ze Slovenska, kterému cukli dva zájemci a najednou byl pes na cestě a neměl umístění.
A pak jsem tu měla tu "slavnou" šeltii Sabinku, která se mi tu po pár dnech o 5 kousků rozmnožila a kterou jsem dostala na starost od jedné v té době nemocné starší paní, která ji zase těsně předtím dostala z opravdu hodně špatných podmínek, které by tentokrát už asi Sabina při dalším odchovu štěńat nepřežila.
A tak dál. Prostě důvody můžou být různé. Můžeš pomáhat nějakému útulku pro psíky, kteří špatně psychicky nebo zdravotně nesou útulek, můžeš si vzít psy od nějakých opilců, kteří se o ně nestarají a ani nejsou schopni jim někoho najít, můžeš pomáhat vyprazdňovat nějaký útulek nebo se můžeš domluvit i s nějakým městem, že místo útulku budeš brát psíky za nějaký příspěvek od nich. Můžeš si projíždět inzeráty na darování a brát takové psy, které jsou dle Tvého uvážení možná nějak ohroženi, že by se pravděpodobně dostali do špatných rukou. Taky můžeš suplovat povedené příbuzenstvo starých lidí, kteří se už nemůžou postarat o své kamarády a příbuzenstvo nechce, takže nechají psa na veterině k utracení. Je to různé. Ale ta péče je furt stejná, dostat psa do takového stavu, aby mohl jít do adopce a najít mu solidního pánečka.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 23:44
- Nahlásit
kachna_
Teda mě by ten tvůj popis taky nenadchnul. Přijde mi, že zacházíš do moc velkých podrobností, takže to odrazuje
No jo, no. Ty jsi jak můj zákazník, který se mě na něco zeptá, já mu začnu odpovídat a on mi vždycky řekne: "řekni jenom jo nebo ne, to mi úplně stačí, ostatní si nech". Mám takovej blbej zvyk uvádět všechny eventuality a podmínky, za kterých něco (ne)platí. A to Tě ujišťuju, že jsem měla velký cukání přidat ještě další podrobnosti, ale to už jsem si dokázala zakázat. Asi potřebuju cenzora.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 23:58
- Nahlásit
Vlčáčková
Mám takovej blbej zvyk uvádět všechny eventuality a podmínky, za kterých něco (ne)platí.
spíš mám ten samej blbej zvyk
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 01:14
- Nahlásit
kachna_
spíš mám ten samej blbej zvyk
No, ale když ona je většina věcí složitějších, takže přicházejí v úvahu různá řešení a většinou nejsou jednoduchá, že jo...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 09:40
- Nahlásit
Maya
Taky bych byla venku, ale dělám na krátké/dlouhé týdny, takže tenhle víkend mám útrum
kachna_
No já si taky právě myslím, že to moc nefunguje, ono stačí, když člověk kouká na ty reklamy na kloby, pak to koupí, užívá to rok a jediný, co to způsobí jsou žaludeční potíže, páč to ve spěchu hodí na lačno
Ale asi jí to na ty dva měsíce koupím, pokud to prodlouží pohyblivost třeba jen o několik měsíců ve stáří navíc, budem rádi
Vlčáčková
Souhlasím s kachnou, ten popis mě taky dost "vylekal" možná - není příliš důvěřivý k mužům? Znáte to, čím lépe zabalený dárek... a pokud píšeš, že to není tak, že by ho každý chlap měl v noze, tak si myslím, že na to není třeba úplně upozorňovat.
Maya
Ouki douki, budu se tím řídit... Jinak ono se řekne, nezatěžovat, ale ona je jak torpédo, nevydrží chvíli v klidu... na procházky s ní chodíme o víkendu a to max 1-2km k nejbližší vodě, nebo do města, snažím se, aby příliš neskákala - jenže zabraňte malýmu psovi aby skákal ze sedačky a když jí člověk hází hračky, tak ona je jak lasička... běží a metr před předmětem vyskočí a snaží se ho - asi - chytit do tlamy... většinou přeskočí a udělá kotoul
Vlčáčková
wow, tak tomu říkám božská pomoc... taky bych do toho šla, bohužel když jsem nastínila časem druhého psa, tak jsem málem i se současným spala na balkóně takže nejsem vhodný kandidát na takovouhle pomoc, ač se mi to zdá úžasné
Vlčáčková
Mám takovej blbej zvyk uvádět všechny eventuality a podmínky, za kterých něco (ne)platí. A to Tě ujišťuju, že jsem měla velký cukání přidat ještě další podrobnosti, ale to už jsem si dokázala zakázat. Asi potřebuju cenzora.
Taky to mám, nejsi sama.... a v práci to občas k dobru není, takže si vždycky v duchu říkám - DRŽ UŽ KONEČNĚ KLAPAČKU!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:11
- Nahlásit
ErzebethB
ja muzu rict z pohledu cloveka na chondrech, ze to pomaha. mas 3 mesice kuru 2x za rok idealne. A musim rict, ze ne hned, ale casem se to zlepsi a ted ty 3 mesice sou relativne v pohode a uz bych teda mela najet na dalsi kuru, ale ono jak to neboli, tak to cloveka tak nenuti...
ale asi zalezi, co presne kupujes a jak to sedne danymu psovi, pripadne zda to vubec je schopno resit jeho problem v pripade, ze je komplexnejsi a ty to netusis
inak ono se řekne, nezatěžovat, ale ona je jak torpédo,
si myslim, ze tohle je bezny steneci chovaci a zadny zatezovani (pod zatezovanim bych si predstavila fakt dlouhy vylety, kolo, nevim jak treba u agility rovnou s nacvikem treba vysokych prekazek...).
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:37
- Nahlásit
cernej caj
vyzkušáme a uvidíme... hlavně bude prča to do ní dostat i s práškem na odčervení bojujem... první jsme do ní dostali - já jí držela a přítel narval do krku a držel čumu... u druhého jsme postupovali stejně, jenže se zakuckala a pak to celé odpoledne chudák chrchlala a nakonec z něho asi čtvrtku vychrchlala ven... a tu maličkou část už jsme do ní nedostali, dycky to někudy z tý huby dostala...
I když k tomu jednomu pytli Eukanuby byly vitamínky na srst a drápky + imunitu a něco jakože odčervování (pak kdyžtak přepíšu název) a to jí docela i chutná, hodím jí to do tvarohu s vajíčkem a pičkotama a zbaští to ani nepípne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 10:50
- Nahlásit
ErzebethB
do pastiky a strc ji to do krku v pastice
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 12:21 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
Na klouby jsem dávala preventivně Taře a hle - má 4/4. U Crazyny jsem se na to vybodla akorát v době přezubování jí dávala Biocal a má 0/0.
Takže ani u Bely nic nedávám.
Horší u dědka - tomu je 11 a k DKK má už i silnou artrozu. Tam už mu dávám i proti bolesti.
Skákání se nezabrání. Bela mi taky pořád hopsá z gauče sem a tam. Dávám si bacha když jí vodím ze schodů, to ji beru na vodítku. Nahoru do patra už šupajdí sama.
Včera se mi povedlo když jsem je šla na noc zavírat, že jsem Crazyně skřípla nohu do dveří. To bylo řevu!!! Přitom jsem hnedle cukla zpátky, ale holt to je naše hérečka. Ráno za světla jsem jí tlapku kontrolovala a už ani o ničem neví.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 13:42
- Nahlásit
nefritt
to jo, delat ublizeny psi jim de snad ze vseho nejlip
foto timika s batopsem
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 14:17 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
cernej caj
Příště vyzkouším )
nefritt
Na klouby jsem dávala preventivně Taře a hle - má 4/4. U Crazyny jsem se na to vybodla akorát v době přezubování jí dávala Biocal a má 0/0.
Co prosím znamenají ty čísla? ))
Ze schodů nám neskáče, ale dává packu za packou... I když teda frajle už to zkoušela bokem (máme 11 schodů) a ona z 9. skočila bokem - tak jsem si tak říkala, a máme po nohách... a naštěstí nic, ale už to neudělala ani z půlky, asi to bolelo (což mimochodem teda nedala znát a nebo se jen lekla, že to nečekala tak vysoký) x)
Packu do dveří - jo jo.... fakt to jsou hérečky.... naše po 3. očkování vyváděla jako sviňa, když se drbala na boku, zjistila, že jí ten vpich bolí a kdykoli se jí někdo přiblížil rukou NAD SRST nad tím vpichem, tak začala kvičet jako prase... jsem nechápala.
Je to histerka - po mamince (mě)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 14:58
- Nahlásit
ErzebethB
to muze byt displazie kycelniho kloubu odkaz na wiki, 0/0 dobry, 4/4 spatny (myslim, ze horsi stupen uz neni) a pak neco mezi... nektery plemena maj vysetreni povinny, jiny ne. U spicu s tim asi moc potize nejsou a vysetreni povinny neni na chovny zvirata
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 16:07
- Nahlásit
Aha, no a teď babo raď...
Ale asi aspoň v růstu mezi 5-7. měs dávat něco budem )
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 16:18 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
<iframe src="https://www.facebook.com/video/embed?video_id =146102398923524" width="854" height="480" frameborder="0"></iframe>
https://www.facebook.com/photo.php?v=1461023989235 24&set=vb.424350560958906&type=2&theater
Snad Vám to půjde přehrát, nevím, jak sem hodit odkaz z FB aby fungoval... já se u toho božsky bavila
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 16:37
- Nahlásit
No v době přezubování Bela taky dostávala Biocal ono je to se želatinou. Ale vlčoun není velkej pes.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 16:40
- Nahlásit
cernej caj
Čus tůristko Bezva fotky, kde to jste?? S batopsem...?...to je u kachny_??
My byli včera na otočku v Jeseníkách někde u Horní Moravy...jenže my to s tím turistováním už máme naprd, protože kvůli Berunkovi už Tom nechce chodit víc než 10km a tak jsme děsně omezení: okruh a ještě tak krátký...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 16:45
- Nahlásit
worick
jojo, v kachnokraji sme byli, supr to tam bylo
co je worickovi, ma neco s tou tlapkou nebo proc uz moc nemuzete?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 17:16
- Nahlásit
cernej caj
co je worickovi, ma neco s tou tlapkou nebo proc uz moc nemuzete? - co čteš?! Workovi nic, ten lítá jak torpédo, ale Berrynek už funí jak lokomotiva a do kopce nasadí své, ne moc rychlé tempo a my mu postupně odcházíme, až pak musíme zastavit a čekat na něj, až se došourá
|