Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 12:02
- Nahlásit

nefritt
co je to to PHPT vysetreni?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 12:44
- Nahlásit

cernej caj
http://assil.sweb.cz/vlcispic-phpt.html

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 12:47
- Nahlásit

Maya
aha, dik, ja na to narazila tady ale asi pokud nebudu chovat, tak to nema moc smysl pro me

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 13:04
- Nahlásit

cernej caj
ne nemá, pokud nechceš chovat a nebo netrpíš nějakou přehnanou představou, že zrovna tvůj pes bude nemocnej, tak by to byla docela drahá sranda

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 13:14
- Nahlásit

Maya
prave me zaujalo, co to je. Nicmene nejake ty testy DNA, ktery urci, na co mas predispozice na zaklade analyzy si nechavala delat kamoska a bude to delat i pro rodice, taky nekde v USA asi za 2 000 kc to vyjde + postovny, tak to bude asi ten stejnej ustav, tak to si rikam, ze pro sebe bych to mozna dala, ale pro psa pokud stenata neplanuju je to asi zbytecny, kdyz vim, o co jde

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 13:30
- Nahlásit

cernej cajMaya
Jojo, asi nás podvedla, prdala nám kočkopsa bez možnosti ON/OFF

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 13:36
- Nahlásit

cernej caj
Já bych teda sobě to nikdy zkoumat nedala, se zbytek života nervovat, to je akorát ty choroby přivolat, to radši těm psům, ty z toho nemaj rozum

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 13:58
- Nahlásit

Maya
ja si zas myslim, ze to prave neprivolavas, ale pokud ti v rodine zemrelo x lidi na rakovinu treba, tak vidis, jak moc to mas v genech a treba si muzes zajistit nejakou prevenci...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 14:07
- Nahlásit

cernej cajMaya
Tak jsem si ten článek, co jste házeli přečetla a myslím si, že pokud krmíte dobře a pes má všeho tak akorát, tak by to mělo být oukej, i když by k tomu měli nějaké dispozice, ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 14:15
- Nahlásit

cernej caj
já na tu magickou moc prevence nevěřím, ty vadný geny a tím pádem dispozice buď máš a nebo ne a nic s tím nenaděláš, ty pravděpodobnosti onemocnění a smrti a podobný ptákoviny jsou stejně jen vycucaný z prstu, já bych to prostě vědět nechtěla, protože když ti vyjde jako že jo, že něco máš a to má každej něco, tak se budeš zbytek nervovat kdy už ta smrtelná nemoc přijde a to si piš že pak přijde, protože psychika je sviňa a přivolat nemoc psychikou je víc pravděpodobný než tou genetikou

ErzebethB
ne, to s jídlem nemá nic společného

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 14:27
- Nahlásit

Maya
tak se budeš zbytek nervovat kdy už ta smrtelná nemoc přijde
myslis,ze to tak clovek pak dela?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 14:30
- Nahlásit

cernej caj
myslis,ze to tak clovek pak dela?
já si myslím, že jo, podle mě to je stejný, jako kdyby ti někdo řek datum smrti, taky bys na to už nikdy nezapomněla, ale taky dost záleží na věku, ve 20 si z toho člověk bude dělat srandu, ve 40 se z toho zhroutí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 14:33
- Nahlásit

Maya
ale zase si rikam, ze kdyz mela maminka rakovinu, ze treba na zaklade takovych vysledku pak vis, zda si to mas vic hlidat nebo jit na nejaky vysetreni a ne ze ti reknou za 5 minut 12 na operaci

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 15:15
- Nahlásit

cernej caj
treba na zaklade takovych vysledku pak vis, zda si to mas vic hlidat
no já radši za 5 12 na operaci než se nervovat při každým vyšetření, nevím, možná je to otázka povahy, kdo je hodně na prevenci a zdravej styl života a podobný věci, tak tomu to možná pomůže, kdo je jako já fatalista a na prevence nevěří, tak toho to akorát vyděsí

nefritt
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 20:00
- Nahlásit

To vyšetření PHPT se bude dělat jen pokud se sejde víc lidí. Zatím jsme jenom 4 zájemci a jsme dohodnuti, že do toho půjdeme jen při větším počtu lidí, protože to je celkem drahá sranda. Jeden test vyjde cca na 2000,- + poštovné 6000,- (to se rozpočítá na počet zúčastněných)
Podle mě to je vyšetření celkem nadstandartní a když se to neuskuteční tak mi to žíly netrhá.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2013 20:05
- Nahlásit

nefritt
ale zase když ho neuděláš, zavřeš si vrátka na prodej štěńat do zahraničí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 07:34
- Nahlásit

nefritt
tak je fakt, že to poštovný tomu dost přidá, ale zas jestli n to máte ještě skoro rok, tak se třeba někdo přidá ještě, si myslím, že pro chovatele to může být hodně zajímavá věc a plánovat chov, tak to odkývám určitě

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 08:10
- Nahlásit

nefritt
asi by to taky chtělo uveřejňovat v každým zpravodaji, věci je potřeba lidem pořád připomínat

nefritt
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:26 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Maya
cernej caj
Když já asi žádný velký producent štěňat nebudu a rozhodně nebudu konkurovat P nebo ŠP. Takže ty moje 2-3 vrhy nikoho ohrožovat nebudou a nepočítám s prodejem do zahraničí (u vlčích). Víc jak dvě chovný feny neplánuju. Jednu už mám (choďandu) a druhá by měla být Belinka. Moje štěňátka budou vymazlený a hlavně socializovaný, protože není nic horšího než štěně, co se ve 4 měsících bojí skoro všeho. Takže já si je budu patřičně užívat a taky je neprodám kdekomu.
Taky na dobu co u nás budou štěňátka neudělám nic jiného, protože budu pořád nalezlá u nich jako jsem byla u tíbísků. To jsem byla dva měsíce k nepotřebě

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:42
- Nahlásit

Mayacernej caj
vymazlený a hlavně socializovaný
uvrtáme nefritt do lapinkoiry a pak si od ní vezmeme štěně!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:46
- Nahlásit

kachna_

nefritt
ty tvoje socializovaný a vymazelný štěnátečka pro mě budou mít jednu chybu, páč já radši víc vlčí ráz, než keesovitej

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:47
- Nahlásit

kachna_
ty jo, to je nápad, do toho jdu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:50
- Nahlásit

vyhoda je taky v tom, ze timik ma neco mezi 6-8 roky, takze to nebude aktualni v idealnim pripade driv nez za 8-10 let, a to uz by stejne byla Bela moc stara asi na dalsi vrhy, a nefritt bude potrebovat zas neco dalsiho, takze to vychazi uplne perfektne

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 10:02
- Nahlásit

kachna_
Nééééé, já druhýho psa mít doma nemůžu

Achich ouvej, tak jsem dneska první den v práci (po 16 dnech), pořád koukám na hodiny a říkám si, co tam ten ďábel ničí, nebo jak tam pláče :/ Doufám, že jí tam v poledne najdu pěkně spinkající, až jí pofrčím vyvenčit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 10:06
- Nahlásit

ErzebethB
tak snad to bude dobry, je supr, ze si z prace takhle muzes odskocit a prekontrolovat

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 14:03
- Nahlásit

cernej caj
Jop, je to super, dokud máme v práci klid, když pak nastane frmol, bude to muset vydržet do 15:10 (od cca 8:40), kdy dorazí přítel a vyvenčí jí....
Jinak teda dorazila jsem domů, spinkala v krabici se starýma novinama připravenýma na výhoz do odpadu...
Ten pes má pelech skoro za litr, do kterého si chčije, dvě deky na oblíbených flecích v bytě, celej gauč pro sebe a ona si ustele v bedýnce od jablek... :/

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 14:22
- Nahlásit

ErzebethB
Ten pes má pelech skoro za litr, do kterého si chčije, dvě deky na oblíbených flecích v bytě, celej gauč pro sebe a ona si ustele v bedýnce od jablek... :/
a vo tom je ten život se psem
ber to optimisticky tak, že jako je mega super, že ten pelech, deky i gauč jsou ještě v celku

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 14:48
- Nahlásit

Maya
deky i gauč jsou ještě v celku
To je pěkný, ale co bude dělat, až vyroste? Do regálu se nevejde, do koupelny mezi skříň a zeď (30cm) už se taky nenacpe, vedle nočního stolku taky ne... ta bude nešťastná

Jinak teda zaťukávám na stůl, zatím nic nerozdrbala ani nerozkousala... vždy to jen trošku ožužlá a jde dál )
Spíš kouše do nás, jakmile na ní člověk chvíli sahá a hladí jí nebo si s ní hraje, okamžitě zarejvá zuby do všeho, co se dá...

nefritt
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 16:47 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

cernej caj
jenže Bela jde spíš do vlčích než do keesů
A lapiny se mi líbí moc Akorát za těch 8 let se už na nějakej chov pomalu vy.... pořídím si brabantíka a budu si užívat důchodu

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 18:45
- Nahlásit

ErzebethB
nevejde
nenacpe
vejde, nacpe nám vždycky zvedá gauč, když pod něj leze

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání