Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 13:07
- Nahlásit

cernej caj
Chudák malej, to musí hrozně bolet...
Tomu páníčkovi bych udělala to samý, jak ten pes teď asi chodí?

S tím ocáskem - pokud ho takhle má i v klidu a pohodě, tak bych se tím nenechala znepokojit.. my máme taky jedno ucho taky na Jack Rusella

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 13:12
- Nahlásit

cernej caj
ne? ze muze byt vokoun krizenej s ovcounem
jj, to jsem říkala já, klidně může, to fakt často nepoznáš a jen si můžeš myslet, že ten ocas dolů tomu nasvědčuje

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 15:25
- Nahlásit

ErzebethB
vsak me to nevadi, zeho ma dolu, sme si ho vzali i bez oka, tak co resit vocas, ze jo

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 15:29
- Nahlásit

cernej caj
však jo, já to nemyslela, že by vám to nějak vadilo

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 15:43
- Nahlásit

cernej caj
Bez očka?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 18:19
- Nahlásit

ErzebethB
jojo, asi zakrnely oko pri narozeni - sme si rikali, ze takovyho psa by si stejne nikdo nevzal, a kdyz se neprihlasil do utulku majitel... tak sme si ho vzali my. asi 3 tydny po porizeni stenatka, takze fakt nedoporucuju (to ho sem dala tusim nefritt, ze je u jihlavy v utulku spic a tak my ze sme jeli do jihlavy zrovna ke skorotchanum, tak ze ho tam nafotime

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 21:03
- Nahlásit

Aha, no tak pokud to má od narození, tak mu to nevadí... horší je, kdyby se to takhle udělalo časem, to je podle mě daleko horší.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2013 21:22
- Nahlásit

Hurá, hurá, přežili jsem vedro a prcek řádil jak pominutej, když začalo foukat a v bytě padla teplota o 5°a teď chrápe spokojeně na balkoně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 07:17
- Nahlásit

ErzebethB
právě, nějak to na něm není poznat, že by mu to vadilo, akorát občas do něčeho narazí, když se na tu stranu chce otočit hlavou

tak zas aspoň tolik nezlobí v horku. Já jedu dneska s feri vlakem tak 2hodky od 13h tak su zvedava, jestli nas to ve vlaku taky nezabije

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 08:53
- Nahlásit

cernej caj
u nás už se ráno ochladilo z 20 na 18 a i sprchlo a foukalo docela studený, pokud to vydrží, tak to nebude tak hrozný jako včera

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 09:00
- Nahlásit

Maya
no u nas se ted zatahlo, otevreli sme okna at se vymeni vzduch tak nam ho poryv vetru pribouchl a ochlazuje se fest

nefritt
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 10:41
- Nahlásit

Tady proběhla buřina ráno v šest a trochu sprchlo. Ale už zase sluníčko leze. Zapojila jsem větrák a udělala v celým bytě průvan, ale moc se tomu horkýmu vzduchu pyč nechce.

nefritt
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 10:42
- Nahlásit

Hárají mi choďandy a Charlie je z toho na hlavu (já budu za chvíli na hlavu z něj)

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 11:05
- Nahlásit

nefritt
A počkej až začne hárat ještě Bela

nefritt
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 11:14
- Nahlásit

njn, ony jsou jako magoři. Vrkají po sobě, ale dneska zase po sobě lezly jak teplice. Do toho mi sem leze čuba od sousedů a já abych ještě hlídala, aby jí nic v tom háracím období neprovedly, protože jim leze do rajonu. A sousedi jsou v klidu, protože jim jí vždycky odvedu domů. Vykašlu se na to už. Ještě byli dotčení, když jsem jim říkala, že jí mám na dvoře pomalu denně, ať si jí nějak zabezpečí, aby nám sem nelezla. Nejen, že si jí choďandy můžou vzít do parády, ale ještě mi mrcha likviduje ploty

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 12:42
- Nahlásit

nefritt
městskou tam asi nemáte co? že bys jí vyhodila na ulici a zavolala měšťáky

nefritt
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 13:17
- Nahlásit

Já už ji jednou na ulici vyhodila a hledali jí celý odpoledne, protože se začala toulat. Takhle oni spoléhají, že jim jí přivedu zahradou a ona tou dírou, kterou k nám utekla vleze zpátky. Tak už jsem díry zadělala a ona si vedle udělá nový. Městskou nemáme

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 14:38
- Nahlásit

nefritt
Tak to je těžký, jedině jí tam něco narafičit, aby se hodně lekla a sama skrz ten plot nechtěla a nebo plot opravit a donést sousedům účet

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 18:14
- Nahlásit

nefritt
Souhlasím s Mayou, zašla bych za nima a narovinu jim řekla, že buď tomu učiní přítrž, nebo jim necháš zaplatit opravu plotu, a samozřejmě jakmile jejich pes vkročí na tvůj pozemek, tak ho vyhodíš, ať si ho hledají kde chcou (je to trošku kruté vůči tomu psovi, ale jinak se asi nepoučí)

Tak tu včera byla bouřka jako kjáva a ten mrňavej šílenec chrápal rozcapenej na balkóně a vůbec se u toho kraválu, co tu byl ani nehla a nakonec jsem jí musela vzít do náruče a přendat do pelechu, abych ten balkon mohla zavřít, když jsme šli spát To jsem ještě nezažila x)

nefritt
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 18:51
- Nahlásit

ErzebethB
Bela se bouřky taky nebojí, je akorát trochu v pozoru, když se blejská. Ale myslím si, že jí to stejně ostatní naučí, když se bojej.

Ploty jsou tam dva - jeden mezi námi a sousedy (ten je jejich, takže když ho rozplete jejich problém). Ale ona mi tím pádem vleze na zahrádku a z té mi rozplétá už můj plot do dvora. Ale už jsem opravdu řekla, že se na to můžu vykašlat abych pořád hlídala jsestli nemám na dvoře cizí čubu. Dneska přišla švagrová a divila se co to tu máme za psa. Řekla jsem ať otevře bránu, čuba vyběhla a je mi putna kam se vrtne (už zase řve u nich na dvoře)

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 21:03
- Nahlásit

nefritt
Hárají mi choďandy a Charlie je z toho na hlavu (já budu za chvíli na hlavu z něj)
upřímnou soustrast
a co to pojistit kari sítí?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2013 01:34
- Nahlásit

nefritt
Do toho mi sem leze čuba od sousedů... - to je jak přes kopírák, co já mám se sousedovic Dášou, když na ni jde ,,hárání" (v uvozovkách proto, že je kastrovaná )

Já na vás holky sem tam kukám ale nemám sílu psát ani k nám, natož ještě sem Jsem z toho horka a přemíry práce dost hotová

nefritt
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2013 10:54 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

kachna_
já mám naštěstí možnost dvou oddělených výběhů a dvora mezi nimi, takže je mám oddělený. Ale on stojí v tom svém, zbožně kouká nahoru k černuchám a "pobrekává" Počítám ještě týden a mělo by to být v pohodě. Dcery čivavák to je jiný kafe. Snaží se mi k nim protlačit karisítí. Už jsme kvůli němu dali kolem horního výběhu všude ještě pletivo, aby tam nedosáhl a on hajzlík ví o jednom jediným oku, kde Crazy pletivo protrhla a tamtudy se mi tam pořád snaží přepasírovat. A v noci mně vzbudil jak vyl!!! To je síla, když takový maličkatý tělíčko vyvozuje takový hluboký zvuky

nefritt
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2013 10:56
- Nahlásit

Potřebuju alternativu granulí ke krmení masem. Teď v těch vedrech jim dávám místo masa granule, protože to nemám kde mít, aniž by to okamžitě nazasmrádlo.
Zkoušel jste někdo Marp nebo Pro Life?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2013 11:55
- Nahlásit

je nejaky suseny maso, ze to jen naredis s vodou a mas z toho takovou kasu,ale to asi neches, co...

feri taky hara, ja uz mela podezreni ze zacala, tim ji vic ucuchaval, ale ja to jinak nepoznam a vcera zacala na chate kde sme byli ubytovani i spinit, tak sme uz doma radsi, ta zima jim to musela posunout, protoze jinak harala vzdycky v obdobi dovolene (prvni pulka kvetna) a mela to presne pul roku po tom listopadovym...

nefritt
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2013 09:13
- Nahlásit

Sušený maso jsme měli - to nechci. To je akorát šlichta, kterou odmítali žrát. Nakonec jsem ji ho sypala na granule, aby to dožrali.
Místo večer jsem začala štangle z mrazáku tahat ráno, tak snad to smrdět nebude, když se teď ochladilo. Bela když nemá maso tak ani pořádně nežere. Mně holky háraly v listopadu, takže jsem to na červen čekala. Chci příští rok krýt Crazynu, tak by mi to v tomhle intervalu vyhovovalo, ža by štěníci vyšli na jaro

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2013 09:22
- Nahlásit

nefritt
a nemuzes to nechat rozmrznout pres noc v lednici? to by melo byt jedno, jakou mas venkovni teplotu (ja to tak teda delam, ze si den predem v lednici necham uz rozdelany porce).

Mam v mrazaku uz 14 dni maso, ze zas budem masovat, ale muz mi stale jeste to maso nenasekal, tak asi budu muset zakrocit a rozrezat si ho sama... jinak granuli uz mame trochu, takze stejne asi bysme meli pro jistotu objednat... ale premyslim co, jestli zkusit zas neco novyho nebo vzit po dlouhe dobe acanu?

jinak feri se bourky taky neboji... co sme byli loni, jak nam praskalo nad hlavama a my pod celtou, tak sem teda feri drzela celou dobu, ale musim rict, ze lezela celkem v klidu ajen obcas stekla,

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2013 13:52 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

Ach jo, tak tu naší chlupatou kouli budu muset zastřelit.

Po prvních 4 dnech se začala venčit venku (kdykoli udělá louži/bóbika venku, tak chválíme a dostane ňamku) a od včerejška registrujem jakousi rebélii, kdy s ní můžeme být venku třeba hodinu, bude blbnout, čuchat, lítat ale nevyčůrá se/nevykadí a nakonec, když se jí teda už snažíme dostat domů, tak se jí nechce ani ke schodům do baráku, začne se mi vzpouzet a tahat proti vodítku (na volno jí tam nedostanu už vůbec) a tak to většinou dopadá tak, že jí tahám do schodů v náručí, nebo v lepším případě se nechá zneužít na pamlsek, kdy jí ho držím před čumou a ona vyběhne schody, nahoře ho sežere a zase se otáčí ke schodům a nejradši by šla zase zpátky.

Pak dojdeme domů otřeme tlapky hadrem, nebo jí je osprchuju ve vaně když je hodně špinavá, pak letí okamžitě k misce s vodou (chlastá jako prokoplá, denně vypije tak 4 misky o cca 400ml - 500ml vody (někdy víc, někdy míň a něco ještě vyhrabe z misky) a následně se mi někde vyčůrá, nebo zvládne pro jistotu i bóbika. Většinou to ale stihne tak, že jí nevidím (občas do koupelny, občas do pracovny a když jsou otevřené dveře na balkon, tak tam). Uvažuju nad metodou noviny, ale to bych je musela mít snad všude, jelikož ze začátku chodila na jeden flek a teď chodí kam jí to vyjde.... Nevím, jak se teď přesně zachovat, před chvílí jsem to už nevydržela, jelikož si počůrala vlastní deku, na které spí v noci u mojí postele a přes den jí má roztaženou v obýváku a přitáhla jsem si jí k tomu a přitáhla jí k tomu čumák se slovy "co to je" .... pak jsem jí pustila, okamžitě vlezla pod stůl a koukala na mě, jak to uklízím. dala jsem jí na uklizené místo plenku, ale nepočítám s tím, že by si spojila, že je to místo, kam může jít bezproblému (nevím, jak jí to spojit, když jí nechytím přímo při čůrání :confused

Máte nějaké nápady? Protože já už jsem z toho na nervy a ani hrát si s ní mě teď nebaví, jelikož zlobí :/

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2013 14:07
- Nahlásit

ErzebethB
Máte nějaké nápady?
trpělivost
podle mě se prostě ochladilo, tak začala řádit.
chlastá jako prokoplá, denně vypije tak 4 misky o cca 400ml - 500ml
je pravděpodobný, že to bylo vedrama, ale kdyby se to nelepšilo, tak bych se na to zeptala veterináře.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2013 14:22
- Nahlásit

taky sem slysela od lidi, ze nekdy psovi muze chvaleni a tak behem potreby rusit a ze si to pak schova do klidu. Jinak s tou vodou jak rika kachna. V tech vedrech mi taky piji vic, tak uvidis ted, jak se ochladilo.

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání