Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2013 18:53
- Nahlásit

worick
no jiste, su tupa, sem se upsala sme byli s muzem venku, vyjimecne a to jeste sem ho protahala celou hodinku venku a tak v pulce cesty rikam "sem napsala worick, ja su blba a muz na me koukal

to je fakt, a jeste v tech vedrech taky zadna slava, co?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2013 23:11
- Nahlásit

ErzebethB
chodra některý jsou i ve formě prášku co se nasype na granule a nebo oleje co se na něleje, takže nemusíš do ní lámat pilule, já teda dávám tak, že mám v ruce kus masa, ten ukážu, dám prášek a pak maso, takže jak ho pes chce, tak rychle polkne prášek a zají ho tím masem, ale pravda, moji s tím nějaký zásadní problém nemám, Kimovi prášek klidně přihodím do granulí a on ho sežere s nima

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2013 23:34
- Nahlásit

cernej caj
a tak v pulce cesty rikam "sem napsala worick, ja su blba a muz na me koukal
to je fakt, a jeste v tech vedrech taky zadna slava, co?
- že ho pozdravuju....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 07:53
- Nahlásit

worick
že ho pozdravuju..
jojo, je potreba mu pripominat to martirium ze byl letos taky na vylete jednou

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 14:45
- Nahlásit

cernej caj
jojo, je potreba mu pripominat to martirium ze byl letos taky na vylete jednou - aha, tak radši nic

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 16:18
- Nahlásit

worick:

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 16:33
- Nahlásit

Rozpustila jsem si v autě "humanitární" svíčky, které jsem zakoupila na pomoc útulku Tibet. Tak to jsem teda zároveň pomohla sobě, no. Rozpustilo se mi to do peřiny, kterou užívám pod psy. Tak už to peru, ale když se to nevypere, což předpokládám, co s tím?

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 16:49
- Nahlásit

Maya
Dik za info o harani, tak to je upozornim, ze to muzou cekat brzo.
Vlčáčková
Vosk nevyperes. Chce to savy papirovy uterky, nekolik vrstev a pres ne premerene teplou zehlickou vosk rozpustit a on se vcucne do tech papiru. Postup nekolikrat zopakovat.

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 17:00 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Fifi
Bela taky ještě nehárá a já doufám, že ještě chvilku nebude, protože bych ráda, aby mi ještě aspoň kousek poporostla.
Maya
přišly mi ty vzorečky Essentialfood. Vypadá to dobře. Belinda to sice napřed vyplivla, ale potom to znovu vzala do huby a nakonec chtěla i přídavek.

Taky jsem se dneska konečně dokopala s Ájou na veterinu, protože mi začala nějak podivně hubnout a přitom je veselá, baští, odčervená je taky, takže důvod k hubnutí prostě nemá. Doktor si moc dobřepamatoval, že s námi vždycky bojuje při odběrech, tak jí nasadil košíček (ten hadrovej). Celou dobu dobrý, krev jsme v pohodě odebrali, najednou do Áji jako když píchne, začala příšerně ječet a máchat tlapkama. Takže stříkačka letěla přes půl ordinace. Naštěstí už bylo odebráno. Moč žádný nepatřičnosti neukázala a krev bude až ve čtvrtek. Doktor má podezření na štítnici. Mně by asi nejvíc vyhovovalo, kdyby mi řekl - je stará, je to prostě k tomu stárnutí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 17:23
- Nahlásit

nefritt
pri harani uz jsou bezne definitivne vzrostly a nerostou uz?

kolik je aje?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:09
- Nahlásit

Fifi
Vosk nevyperes. Chce to savy papirovy uterky, nekolik vrstev a pres ne premerene teplou zehlickou vosk rozpustit a on se vcucne do tech papiru. Postup nekolikrat zopakovat.
V tom případě jsem - víš, kde - protože ta peřina je samozřejmě tlustá a není boha, abych to vyžehlila z ní a přitom nezažehlila do ní. Jdu si dát facku, že jsem to tam zapomněla.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:29
- Nahlásit

Tak se to fakt nevypralo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:35
- Nahlásit

Vlčáčková
protože ta peřina je samozřejmě tlustá a není boha, abych to vyžehlila z ní a přitom nezažehlila do ní.
Muzes vyuzit veder a slunicka a nezehlit. Flaknout deku na slunicko, naklast vrstvu papiru savych hore i dole, zatizit necim... a opakovat. Neco vosku z toho snad odejde.
nefritt
Bela taky ještě nehárá
Tak dej echo, az zacne.
cernej caj
pri harani uz jsou bezne definitivne vzrostly a nerostou uz?
Nemusi byt definitivne vzrostly, je mozny, ze jeste o kousicek povyskoci do vysky. Ale bezne se to tak traduje, ze vicemene po prvnim harani uz clovek nemuze cekat zazraky, co se vysky tyka, treba 5 cm. Ze pes pak mohutni a nasvaluje, to je jasny...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:53
- Nahlásit

Fifi
e vicemene po prvnim harani uz clovek nemuze cekat zazraky, co se vysky tyka,
tak to su zas o neco chytrejsi, nikdy me to nenapadlo, ze by to uz mohlo byt tak nejak znakem konecnyho vzrustu psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 19:14
- Nahlásit

Fifi
Zkusím rozstřihnout tu látku na povrchu a vypodložit z obou stran. Ale jinak teda nevím, je to tlustý, normální peřina pro lidi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 19:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak ji dej do sberu na textil a porid si nekde v sekaci novou za par korun.
cernej caj
ze by to uz mohlo byt tak nejak znakem konecnyho vzrustu psa.
Ne konecnyho, ale centak nebo dva ci tri muze fena dotahnout i po harani. Ono to je hodne taky o genetice, o vysce rodicu, sourozencu rodicu... Neni to pravidlem, Kremyl treba haral na konci 7. mesice a do roka se vyskove dotahla do feny, který standard rika "velka".

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 20:09 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

On to není konečný vzrůst psa, ale už toho moc na výšku ve většině případů neudělají.

Jo a Ájině bylo v dubnu 10 let

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 20:11
- Nahlásit

nefritt
dík za zprávu o Essential, tak to taky asi vyzkouším, teď jsem načala pytel Nutra Gold, tak snad potom
s Ájou to doufám bude dobrý, i kdyby to byla štítnice, tak kousek prášku snad do ní dostaneš, bych ti mohla předat zásoby, já je mám brát a jsem flink, tak se mi to doma kupí
akorát na ní by asi byly silný, ani jsou různý s rozdílným množstvím toho hormonu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 20:42
- Nahlásit

Maya
dyz ale ono zalezi jestli je snizena nebo zvysena a davaj se jiny, ne? nebo se davaj furt stejny?

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 22:53
- Nahlásit

cernej caj
tak to netuším, ale možný to je, to je fakt

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 06:47
- Nahlásit

Maya
navic sem byla prekvapena, ale psi berou vyrazne vyssi davku nez lide (asi kvuli celkove rychlejsimu metabolizmu?)

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 10:38
- Nahlásit

Vlčáčková
Vmíchám se do již probíhající rozhovoru s dekou - nemáš možnost naopak nezahřívat, ale nacpat k někomu tu deko do chlaďáku - předpokládám, že klasickej mrazák to nepobere
Ono když se to pak zmrazí, tak to jde krásně dolů a pak teprve ty mikro zbytečky vzít, jak to psaly holky... tak jsem dostala z jedný drahý halenky nakapanej vosk a je jak nová )
A jinak s tím zahřátím stačí i pokud máš žehličku co napařuje tlakově (na dálku) a postup je stejný... ale nevím jak to bude vypadat v praxi

No a nebo poslední možnost, Jysk a Ikea (např.) mají akce na peřiny a polštáře, tak počkat, až tam bude nějaká třeba za 400,- Kč a máš vystaráno...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 19:07
- Nahlásit

tak ten vlčí špic v útulku Bety už není, tento útulek jinak zařadit na seznam nežádoucích, celá story tady https://www.facebook.com/groups/178485592270541#!/ lubos.pecenka

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 19:53
- Nahlásit

Maya
to je strašný, voni ho úplně zničili, toho psa.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 20:04
- Nahlásit

kachna_
jo a to já jim psala minimálně dva maily a i jsem tam párkrát zkošela volat, bohužel bezúspěšně, chtěla jsem jen, aby ho nabízeli jako špice a prohlídli tetování a čip, kdyby komunikovali, mohl bejt v pohodě a už dávno z útulku venku, takovýhle útulky by fakt měli pozavírat

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 21:16
- Nahlásit

A jinak tu budu opět pět ódy na špice.
Přijeli k nám švagrové, nechávají si u nás auto a jdou na vandr.
- obě jejich děti (švagrové mají boserony a kelpie) chtějí, až budou dospělé, špice
- začali se nějak mlátit petláhvema ze srandy. Špička mezi ně naběhla, zaštěkala a bylo
- pak jsme se šli koupat, brala jsem jen špice. Batynka se celou cestu chovala vzorně a když jsem jí připla a jen tak ze srandy dala povel "hlídej mi tu věci", tak k nim nepustila ani švagra

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 21:17
- Nahlásit

No ale řekla bych, že před nějakym zlořádem neřádem by mě bránila

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 08:04
- Nahlásit

Maya
no ty vole, to je fakt husty jako ja pochopim, ze treba vykastruji psa v utulku, kdyz je tam delsi dobu - ale snad si maji napred poradne overit, zda neni cipovany ci tetovany alespon, a s tim vostrihanim, to nechapu ceho tim chteli dosahnout?

nicmene pro psa super - ma novou rodinku, nemusi hnit v utulku...

tuplem s tim, ze si tam vlastne psala, to je fakt arogance toto

kachna_
no to se jim nedivim, ze chcou spice

to ja mela v nedeli vychovnou ranu od muze, protoze on psum nazrat dava obcas, ven s nima nechodi skoro vubec, vetsinou je ani nepusti domu, kdyz prijde z prace... pustil tima na volno, zavolal a tim se otocil a prisel. Me se uz na kokorinsku zdalo, ze ani na voditku na me nejak hur reaguje, obcas vubec nijak... a muz mi rika, ze to je tim, ze me na tom psim vikendu kdysi prej zkazili, ze sem driv volala na tima normalne a na tabore, ze musime radostne, vys posazenej hlas a muz mi tvrdi, ze tim, ze ho nevolam beznym hlasem, ze na me sere zvysoka... budu muset asi fakt zacit ucit na tu pistalku... coz s feri je celkem v poho, ta na me reaguje myslim furt tak nejak stejne, ale tim se me zdal, ze hur a na zbynovo zavolani dycky otocil hlavu, kdyz pominu ze 2x se zacuchal po ceste

nefritt
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 10:54
- Nahlásit

V tom útulku bych jim hnáty zpřelámala!!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 13:32
- Nahlásit

ErzebethB
ale nacpat k někomu tu deko do chlaďáku - předpokládám, že klasickej mrazák to nepobere
Nacpu sobě. Stejně tam skoro nic nemám, když nevařím. Tam se to vejde určitě, pokud se mi podaří otevřít zaskládaný dveře . Dík za tip. A ty savé kuchyňské utěrky jsem koupila včera, tak zkusím nejdřív mráz, pak horko...

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání