| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:14
- Nahlásit
cernej cajMaya
Děkuji dámy, takže koukám, že je to fakt hlavně o té mentalitě,... no budem se snažit, aby pochopila co možná nejdřív, že být sama nerovná se zůstat o samotě pořád, jen teda já už se vidím, jak půjdu první den do práce, Eliza mi zakňučí a já budu volat do práce, že dneska nedorazím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 17:41
- Nahlásit
ErzebethB
tak oni si zvyknou. Feri treba kvici chvilu, pak zjisti, ze nic, tak si zaleze a de chrapat. Spis ze dela vyrval pri odchodu, tak to je neprijemny, ale za 5 minut uz je klid. Takze to mozna znelo desne, ale je to spis otravny. Ze by nedokazala byt sama doma a rvala treba celej den, tak to fakt ne. Akorat primo ten akt vzdaleni se je u nas slozitej
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 18:05
- Nahlásit
Jop, já to pochopila, ale já jsem hroznej cíťa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2013 21:12
- Nahlásit
ErzebethB
Je fakt, že neznám špice, kterej by řval celej den, to jsou jen takový pověry o nich, spíš v bytě to tipuju, že bude řvát na zvonek nebo když přijdete domů a tak a to už je pak o výchově a povelu ticho a tak, prostě naučit jí, že si párkrát štěkne a dost. Kromě hlídání Kim teda nejvíc řve u přípravy jídla, ale u něj je to tím, že je hrozná popelnice teď a už se mi to taky podařilo omezit, jak začne řvát, tak zase uklidím misku a jdu pryč, tak to celkem chápe, že pak nic nebude, jen holt někdy je to silnější než on.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2013 10:11
- Nahlásit
Hahá, tak uvidíme, hned podám report, jakej byl první den doma (zítřek)
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2013 13:42
- Nahlásit
Kruciš jak vkládáte obrázky do textu - nemůžu na to přijít? Když jsem dovezla Belu, byly jí víc jak 3,5měsíce a měla jsem jí jako ocásek. Postupně jsem jí vždycky zavřela někde samotnou, takže teď už dobrý. Sem tam to zkusí a když vidí, že se nic neděje - přestane. Akorát chvílemi řve venku ve výběhu. Ale tam jí nic nechybí, má tam kámoše, tak má smůlu a musí vydržet. Jakmile dáme na horní kotec pletivo (teď by tam prostrčila ještě hlavu) tak pošupajdí ven nadobro zrovna tak jako ostatní.
S tím telefonem - já nechci nic drahýho, nechci dotykáč a tahle Asha mi připadla jako nejlepší řešení, takže si ji teď přes víkend objednám.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2013 14:48
- Nahlásit
nefritt
ty obrazky klasika tim odkazem na obrazky primo vlozis URL obrazku...
recenze asha 201. Jestli se ti libi,tak za ty prachy to nabizi adekvatni vlastnosti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 00:22
- Nahlásit
nefritt
koukám na tu recenci, ten foťák to má asi stejnej jako ten muj a je fakt naprd, fotky z toho nic moc, ale jestli ti to nevadí a ten menší displej, tak to jinak vypadá slušně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 09:46
- Nahlásit
maya
Musis fotit fotakem;)
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 15:13 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Tak jsme si jí ráno dovezli... cestou nám malinko kňourala a opatlala nám čumákem okno (nechápu, jak někteří psi v autě leží nebo dokonce i spí!) doma nám vytopila byt (vlezla si celá do 0,9l misky s vodou a začala hrabat.
Ouvej nastalo, když jsme zjistili, že jsme u chovatelky zapomněli pytlíček s granulema (dog chow a jelikož je neděle, tak většina obchodů je zavřených a já mám doma Eukanubu (kterou jsem jí i otevřela, jelikož jsem si říkala, že to tomu je dost podobné a hodně to voní... jenže těch mi sežere jen pár kousků a z dlaně - do misky si tak max. zatím jen lehá :/ ) vyzkouším ještě ochutnávkovej pytlík taste of the wild a snad se chytí... Do zítra to musí přežít
Uvařila jsem jí cca hrneček těstovin z tvrdé pšenice a cca 100g vepřového maska.... to zbouchala až se jí dělaly boule za ušima (dávala jsem jí ve 12) teď mi ale leží u misky (15:09), pár těch granulek jsem jí namočila do vody, ale ani tak mi to nechce. Teď tam pochrupává a jen pije... a občas jí zaškrundá v bříšku... Nejsem si teď úplně jistá, zda jí mám uvařit ještě jednu porci a dát jí to hned, nebo až na večer okolo 6.-7.?
Jinak je teda fešanda strašný číslo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 16:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ErzebethB
Jééé, ňuňísek, mišutečka... já bych si ji tak pogňábila...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 18:31
- Nahlásit
ErzebethB
to je hunacek
no ono navic jestli je pro ni dneska vsechno nove, tak celkove treba moc chut mit nebude, pokud ji to nebude teda echt lakat (to varene tak uvidis. Jestli bude granulovej nezravec, tak se priprav na to, ze co predvedla dneska te bude pronasledovat i nekolik tydnu, a jinak si snad zvykne rychle a zacne bastit. Jinak dobry je ji granule dat trochu mezi to masiko nebo nejakou pasticku. I kdyz u nas teda ferina vypreparovala granule snad ze vseho, co slo
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 19:07 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Tak nám na chvíli odpadla... je to ďábel, to je něco neskutečnýho, stihla nás s chlapem utahat oba a až pak odumřela, jsem zvědavá, jestli bude hodná i v noci....
Chtěla jsem se zeptat - je normální, že když štěnda spí, tak hrozně rychle dýchají? Já furt okolo ní chodím a přijde mi to zvláštní.
A ještě - její nejoblíbenější flek je u (nebo raději ještě V) misky s vodou... Nějaký nápad, jak jí dostat do jejího pelíšku? )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 19:25
- Nahlásit
ErzebethB
s tim dychanim nevim, ale ten pelisek - co takhle ji ho dat k te misce s vodou, pokud se ji na tom miste libi?
fotky z dovci kvetnovy
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 19:35
- Nahlásit
Zkusíme, teď si ustlala pod konferenčákem v obýváku :))
Evidentně jsme jí taky zrušili :D
Krásné fotečky :o)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 19:42
- Nahlásit
ErzebethB
je normální, že když štěnda spí, tak hrozně rychle dýchají?
Celkove ma stene rychlejsi tep a i frekvenci dychani. Ale dle myho ji je proste hic a snazi se chladit, proto i leze do misky s vodou.
Jinak s tim zradlem - opatrne s testovinama a veprovym, to je dost "sraci" kombinace, radsi bych uvarila kousek kureciho a ryzi - ja to doporucuju u stenat po stresu z cesty, na zklidneni strev, tak dva dny po zmene domova.
Tak at se vam dari, mala je krasna.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 19:46
- Nahlásit
ErzebethB
ty jo, je pěkná, uši jí normálka stojej? na tý fotce je to blbě vidět, jestli ne, chce to vystříhat
Kim dělal to samý s miskou s vodou, byly jsme vytopený pořád, přešlo ho to až za několik měsíců
to že rychle dejchá je podle mě tím vedrem a proto ani nechce do pelechu, tipuju, že by si radši ustala někde na dlaždicích, aby jí to chladilo, si vem jakej má kožich a ještě v bytě, v těhle vedrech jí nutit spát v pelechu by byl sadismus
s tím jídlem a vyvářením, no jak už jsem psala, špic když se na něco naučí a chce to, tak dokáže bejt dost urputnej, aby ti pak granule ještě někdy žrala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 20:02
- Nahlásit
asi už fakt bude léto, i Kim konečně líná, vytahala jsem z něj popelnici chlupů a myslím,ž e ještě tak jednou tolik má na sobě, mám ty nový hrabky a jsou lepší než od barona, je to lepší bez otočnej zubů si myslím a taky se pak krásně odchlupím beruškou ze zoohitu, takže celkem spokojenost
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 20:05
- Nahlásit
Maya
mám ty nový hrabky
Ktery si vybrala nakonec? Bo mlada zacne taky asi za cas prelinavat, tak at radu dodam...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 22:00
- Nahlásit
Fifi
Jojo, děkuji za radu, k veceri uz dostala kure s ryzi... Ale chtěla bych ji vařit max oběd a pak to odbourat úplně, Ale je to drobek, jí hrozne malinko na to jak vyvádí :-D
No s tou miskou... Už ji dávám vodu tak cm na dně, páč ten úklid je šílený.. Navíc před tím zaborila cumu do vody a foukla, voda všude a ona škytavku :-D
Jinak zbytek dne prochrapala na dlažbě v chodbě , až pred chvíli zalezla dobrovolně do pelíšku a je v něm do teď.
Ouška ji stojí tak na půl, jedno jo a druhé nee... Přemýšlela jsem ze bych ji nechala ostříhat i chloupky okolo prdelky, má tam zmolky a chuchvalce, a rozcesat se nechce nechat.
Ještě resime otázku, že ma dvoubarevný jazyk (zadní část má tmavou), je to v pořádku, nebo máme zítra říct na veterině, at se na to podiva?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 22:23
- Nahlásit
ErzebethB
Maya
Kim dělal to samý s miskou s vodou,
Mili taky
(Baty ne, von kyblík s vodou se vyhrabává dost špatně )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 23:09
- Nahlásit
kachna_
von kyblík s vodou se vyhrabává dost špatně
Kim do kýble nehrabal, ale stoupal si do něj předníma nohama, když bylo joo vedro, jsem mu holt jednou když dostal žihadlo do nohy, strčila nohu do kýble se studenou vodou, aby se mu to zchladilo a oni se fakt učej rychle
ErzebethB
zadek klidně ostříhej a hlavně ty uši, v tomhle věku by už jí měly stát, vypadá to že je má hodně chlupatý a pak se někdy blbě stavěj a ostříhání pomůže
flekatej jazyk si myslím, že je normální, má to hodně psů, jako může se na to vet mrknout, ale pokud je to fakt jen barva, tak to nic nebude
Kim jak teď funí, tak jsem si všimla, že se mu udělal nějaký výrůstek na jazyku, taková jako vyvýšená placička, to budu muset sledovat, jestli to něco nedělá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2013 23:16
- Nahlásit
Fifi
mám tohle, je menší než to od barona, ale tu podsadu tahá mnohem líp, jde úplně sama, jen je blbý, že nezůstává v těch hrotech, ale člověk nemůže chtít všechno
a ani to Kima tak netahá
http://www.spokojenypes.cz/hrebeny-kartace-pro-koc ky/hrablo-dlouha-srst-s-antiskuzovou-rukojeti-10x1 5cm-zuby-2-cm?id=23561
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 10:53
- Nahlásit
Jé to je papulka krásná!
Já mám tento kartáč URL
a hřeben s otočnými hroty, ale má širší mezery mezi zuby a bezvadně bere podsadu. A jde s tím vyčesat i ta chemlonová srst štěňat
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 10:54 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
A na uši a při výměně zubů jsem dávala Biocal od Biofaktorů, aby jí neklesly ušiska.
A k tomu krmení - Bela byla hroznej šťoural, ale teď už baští dobře.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 11:33
- Nahlásit
Maya
zadek klidně ostříhej a hlavně ty uši, v tomhle věku by už jí měly stát, vypadá to že je má hodně chlupatý a pak se někdy blbě stavěj a ostříhání pomůže
Provedu, mám si na něco dávat v "salónu" pozor? Četla jsem, že mám zůstat s prckem při stříhání, aby z toho neměla infarkt... a ještě jsem přemýšlela, ta naše koule po každým delším pohybu vychlastá půlku misky a pak si do ní lehne... nějaké prostříhaní chloupků jako třeba u lidí efilačkama u psů nende? Myslím si, že by jí to dost ulehčilo v tom vedru...
flekatej jazyk si myslím, že je normální, má to hodně psů, jako může se na to vet mrknout, ale pokud je to fakt jen barva, tak to nic nebude
Tady je ten jazýček docela hezky vidět... má na něm normálně tmavě fialkovou špičku jakoby do krku... vypadá to komicky, když má jazyk na vestě
Jinak teda Prcek je neunavitelnej... přes hodinu jsme lítali před barákem v trávě, pak padla chvíli ve stínu, poté jsem jí ještě doma náhaněla s uzlem a teď mi chrápe pod stolem na dlaždicích v kuchyni Ale potěšila nás v noci, v jedenáct jsme jí vytáhli ven, pak padla přítelovi k posteli, chvíli kňourala ale pak usla a vydržela až do půl 5., kdy začala lehce poňufávat, tak jsem jí vzala ven a ta mrcha se vyčůrkala až o hodinu později na balkoně...(její oblíbený místo, tak jsme jí tam dali noviny - páč z té bedínky s kamínky nám utíká :/)
Jo a servítky si nebere sviňa, mám úplně fialovej palec na noze, jak se dycky odněkud objeví a zahryzne se mi do prstu, nebo mě rafne při hraní do ruky... nějaké AU!! FŮJ!!! NE!! na ní vůbec neplatí, prstíkem přes čumák taky ne a když jí člověk lehce přitlačí za kůži za krkem k zemi, tak z toho má ještě prdel... hrozný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 11:45
- Nahlásit
ErzebethB
Četla jsem, že mám zůstat s prckem při stříhání
kašli na salon, to jí střihni normálně doma, uši nakrátko a ze zadku cucky, za pár dní to ani nepoznáš kdes udělala jaký zuby
prostříhávat srst neeee!!, srst izoluje proti horku, když to prostříháš, dostane se jí horko až ke kůži a bude jí horko ještě větší než teď, však nemá ještě ani podsadu a otevřenou štěnění srst, co budeš říkat až bude mít dospěláckou huńatou?
stačí když má vodu a možnost chladit se na dlažkách, víc nepotřebuje, maximálně jí můžeš studenou vodou namočit nohy, ale s tím se prostě smiř, že špic ve vedrech je akorát tak rozpláclej někde v chládku, naštěstí těch chladnějších dnů je víc
ale píšeš jak řádí, tak si myslím, že ona to vedro nijak neřeší, tak to neřeš ani ty
ten jazyk vypadá jako normálka dvoubarevný, to nic nebude
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 11:55
- Nahlásit
Maya
kašli na salon, to jí střihni normálně doma, uši nakrátko a ze zadku cucky, za pár dní to ani nepoznáš kdes udělala jaký zuby
Oukej, počkám, až dorazí přítel a zneužijem jí
Jinak s tím ostříháním jsem se jen tak ptala, páč když jí vidím, jak má jazyk na vestě, tak jí docela lituju
No, udělala jsem to, že když jsme přišli z venku, tak jsem jí osprchovala vlažnou vodou nožky a panděro, trošku prosušila a pustila, tak jí to evidentně udělalo dobře a teď chrápe, jen občas hodí očko, jestli jsem poblíž a zase usne )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 11:57
- Nahlásit
ErzebethB
flekatý jazyky http://www.columbusdogconnection.com/BlackTongueDe bate.htm
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 12:03
- Nahlásit
ErzebethB
jak má jazyk na vestě, tak jí docela lituju
na to si zvykni, až bude mít dospěláckej kožich, bude to ještě horší, holt špic, v horku leží jak lemra a funí, ale zas tak těch tropických dní není tolik aby kvůli tomu stálo za to podnikat nějaký zásasdní kroky, protože pomohlo by jedině kompletní oholení a tím se změní kvalita srsti a dorůstá to rok
navíc jako špic je špic, čím vím srsti má, tím je víc adidas
prostě jen dohlídni, ať má co pít a má možnost bejt ve stínu a venku taky víc běhat ve stínu, nenechat jí dlouho na sluníčku, zatím je štěndo, by to mohla přepísknout, až bude větší, ohlídá si to sama, ale i tak samo pak jako větší na procházky v takovýhle dnech jedině ráno nebo večer kdy je ještě chladno
Kim třeba když je takhle, tak na zahradě jen přebíhá ze stínu do stínu, dívá se kam jdu, počká a pak rychle přeběhne oni mají rozum sami
|