Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 23:56
- Nahlásit

Vlčáčková
Krásné videjko, jen teda chudinka hafan, takhle ho dlouho trápit
A popis noční procházky mne a přítele opravdu pobavil!!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 00:24
- Nahlásit

Tak pejsánek mě před chvílí opusinkovat strašlivě. Fuj. Musela jsem se jí umejt. Šla jsem rozdávat žrádýlko a nemůžu, jako vždy, najít mističky. Tak hledám, hledám a psi se mezitím rozvášňují. Je to vždycky hrozně excituje. No a najednou špiclík chytil amok, začal tu lítat do kolečka přes postel, přes pelíšky, házel piruety, dělal otočky smykem, skákal přes psy a jako vždy je zcela ignoroval. Až na Sabinku, která ho iniciativně štípla, protože ona tu musí udržovat pořádek. Tak na ní dvakrát štěknul a sprďáka dostali oba. Když se mi podařilo zklidnit smečku a najít poslední misku pod postelí, vyletěl na ní, skočil na mě a nechal se pochovat, přičemž mi umyl hubu. Dneska mě má totiž nějak radši, protože jsem ho česala a jak jsem z něj vyrvala chlupy na dva další psy, on to těžko nesl, trošku se bál, nelíbilo se mu to, tak jsem ho u toho moc a moc mazlila a on pochopil, že se nemusí bát, a od té doby se zase chová uvolněněji ... a taky vlezleji.

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 08:13
- Nahlásit

No, že jsou špicové vtěrky, to tu víme všichni co je máme doma. Náš Charlie je jako tank a když jde o to, aby soustředil mou pozornost na sebe odstrčí naprosto všechny, usalaší se mi u nohou a paničko drbej!

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 08:30
- Nahlásit

nefritt
Jj, a sranda začíná když máš ty špice nejmíń dva a ti se předháněj a odstrkujou navzájem a žádnej se nechce dát předehnat
ty to budeš mít horší se stejnejma váhovejma kategoriema, u nás to většinou končí tak, že Dorin je na klíně a Kima sedícího vedle drbu druhou rukou
pravda je, že třeba bordery jsou taky vtěrky, ale nejdou u toho přes mrtvoly

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 09:09
- Nahlásit

Maya
Jj, a sranda začíná když máš ty špice nejmíń dva a ti se předháněj a odstrkujou navzájem a žádnej se nechce dát předehnat

zname, zname ferina, ktera oprakuji NEMA RADA CESANI se dycky strasne vnucuje a leze pod hreben a stavi se mezi me a tima, kdyz ho cesu

selmicky sou taky vterky, ale cekaj v poradniku

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 09:15
- Nahlásit

cernej caj
jj, tohle u česání máme taky, vždycky beru prvního Kima, ale pokaždý se musí Dorin narvat mezi mě a Kima a až když ho vyhodím, ta teda jako jde pryč, ale pořád obchází kolem, co kdyby nááhodou už se uvolnilo místo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 09:24
- Nahlásit

Maya
no tak to je presny

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 15:51
- Nahlásit

Tak to Charles jde nekompromisně za svým a musím vynaložit opravdu sílu, abych ho odstrčila, když jde česat někoho jinýho

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 16:54
- Nahlásit

ja mam vyhodu, ze feri je drobek a 15kilo odstrcit de lip

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 17:00
- Nahlásit

njn, to on má tak 24

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 17:57
- Nahlásit

no prave, to je uz hodne velkej rozdil. S timem mam uz vetsi problemy, ale ten zas strka hlavne hlavu, necpe se celej jak ferina

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 18:57
- Nahlásit

nefritt
cernej caj
Proč myslíte, že Kima beru prvního? Dorinovejch 8 kg odstrčím hravě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 19:34
- Nahlásit

Maya
no a co az je kim ucesanej a dorin odstrkovanej? pak vemes dorina a kima se zbavis jak?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 22:17
- Nahlásit

cernej caj
no to je jednoduchý, Kim dostane mlsku a odejde si jí sežrat a Dorin naběhne
ale problém by to nebyl ani bez toho, protože Kima to česání baví chvíli a ke konci už ho musím pacifikovat a drží jen proto, že musí, takže když je konec, zdrhnul by určitě i tak, akorát jsou naučený na tu mlsku, tak na ní čeká

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 06:16
- Nahlásit

Maya
to mas dobre zarizeny. Psi dneska spali venku, a byli na sobe rano krasne prituleny na dvore

nefritt
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:32
- Nahlásit

Holky, poraďte mi jak mám zhubnout Dyka. Potřeboval by shodit tak 1,5 - 2kg. Dneska jsme byli na očkování a já se zhrozila - má skoro 25,5 kila. Doktor mi řekl light granule, ale když ho mám na mase tak se mi nechce ho kvůli hubnutí převádět na granule.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 17:47 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

Co společný sport? ))
-> Běh, aportování, brusle, kolo?

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 18:18
- Nahlásit

nefritt
víc listový zeleniny na úkor masa? To je taková klasika, žádný jablka, dietnější druhy masa...

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 19:17
- Nahlásit

nefritt
tak to neporadím, asi jak píše kachna, dávat jen kuře, ryby a hodně zeleniny bez příloh? Taky bych asi potřebovala Kima zhubnout, i když teď s těma chlupama je to těžký odhadnout a zvážit ho nemám kde

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 20:21
- Nahlásit

nefritt
na mase mu muzes taky ubrat trochu davku, nebo nasadit nejaky "mrtvy kalorie" aby mel objem, ne? asi jak pise kachna bych zkusila... me kdyz se zdali tlusty, tak sem jim trosku ubrala a za chvilu byli v norme

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 20:41
- Nahlásit

Hoj spiclice - ja sem zhubla cubu, co mela po operacich omezenej pohyb za rok pozvolna o deset kg, zadny diety a drastarny:
maso syrovy jen libovy, cili zadny kure i s kuzi, ale bez kuze, zadny prorostly hovezi, ale libovy, zadny smesi, kde nemam jistotu, ze neni semleto pul kila odrezku tucnych.. Ryby (file, tresky, morsky), kure bez kuze, skelety bez kuze, jatra, ledviny, kruti, kralik, drzstky (ale jen kusovy, kde vidim, ze neni semletej luj), atd.
Zacit krmit i rano, davku rozdelit napul nebo podat jinej druh snidane. A samoze maso doplnovat hodne zeleninou - nastrouhana (mrkev, celer, petrzel, kedlubna, cuketa, okurka), nakrajena (cinan, salat, kapusta, brokolice, kvetak, zeli, zeli i kysany, rajcata atd.) - ne vse najednou, ale kombinovat. Rozhodne psice nehladovela, naopak, mela napuclej pupek a hubla. Pomer masoriloha zeleninova byl tak asi 1:2, nekdy 1:1. Jo a doplnky typu kefir, podmasli a do toho zeleninu coby snidani - velmi oblibene to bylo.
Z priloh vynechat vse sacharidovy - brambory, ryzi, testoviny. Max ovesny vlocky - cuba je zvladala nespareny, jen sypnuty do zradla, coby zvyseni balastu.
No a pohyb, dle moznosti - pres leto predevsim plavani!

nefritt
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 06:58 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

1. pohyb asi nezvýším - je mu 11, má silnou artrozu a vysoký DKK, takže občas sotva chodí
2. teď jsem najela na systém maso(teda mám mletiny) 1:1 se zeleninou. Tu jsem musela teda namlít úplně nadrobno jinak by to nežral. A má rád jablka.
3. krmím 2x denně odjakživa
4. do vody mi nevleze ani náhodou - max po prsa :-D
5. těstoviny nedávám vůbec, občas měli rýži nebo vločky od HD, ale každý den dostávali chroupat kousek chleba

Takže to vidím jedině v tom ubrání masa a ještě přidat víc zeleniny a žádnej chleba.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 08:56
- Nahlásit

nefritt
Podle mě je hlavní problém asi ten chleba a to že v tý mletině budeš mít asi hodně tučný maso a nebo přímo tuk, ono je to těžký, to vidím u Kima, když už se ten pes moc nehejbe a přitom by sežral všechno co vidí, tak je fakt těžký ho udržet v nějaký přijatelný kondici, já to mám teda jednodušíí, budu muset asi najet na seniorky granule, mám akorát logistický problém jak dostat do špajzu druhej kýbl, ale budu to muset nějak holt vymyslet.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 09:10
- Nahlásit

nefritt
1. pohyb asi nezvýším - je mu 11, má silnou artrozu a vysoký DKK, takže občas sotva chodí
Aha... jenže v takovým věku se to bude špatně dávat dolů - metabolismus už nefunguje tak rychlo.... ale co tu tak čtu, tak ti tu ženský vlastně radí tipy, jak zhubnout i člověka - což znamená 2:1 zelenina:maso a maso co nejméně tučné to jde... A co se týče té zeleniny, čím zelenější tím lepší - urychluje spalování a váže na sebe tuky. )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 09:15
- Nahlásit

ErzebethB
A co se týče té zeleniny, čím zelenější tím lepší - urychluje spalování a váže na sebe tuky
tim myslis hlavne salaty, zeleny papriky treba a tak? proste co ma zelenou barvu? bych asi necim muj zpomalenej metabolismus nakopnout potrebovala

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 09:51
- Nahlásit

cernej caj
Přesně tak, čím zelenější barevně tím lepší... a obecně platí, že v salátech je té látky, která na sebe váže tuky (teď nevím její jméno) nejvíc (rukola, polníček, různé hlávkové a čínské saláty apod) - já osobně se snažím baštit k večeři pytlík rukoly s nakrájenýma cherry rajčátkama a okurkou + ke každému jídlu se snažím nacpat nějakou tu zeleninu a téměř bez pohybu (občas bazén či hoďka běhu) takhle ztrácím na váze cca 2-4kg měsíčně... není to úplně na brutální zhubnutí, ale člověk se cítí líp, má víc energie ) A osobně si myslím, že když to tu doporučují Nefritt s Fifi i pro psa, tak je to vlastně to samé, jako hubneme my lidi. ) Jo a i obyčejná procházka pálí kalorie, jen stačí se procházet déle jak 20mins )

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 09:58 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit

Jop a ještě - když je rajče zelený, tak to neznamená, že má v sobě onu látku... Kámoška se takhle skoro přiotrávila nezralýma banánama... páč si myslela že v zelený barvě čehokoli to zákonitě musí bejt...

Ale to jen tak pro zlehčení debaty

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 10:58
- Nahlásit

ErzebethB
tak 2-4 kg by me ke spokojenosti ohledne dokonalosti stacili tak bych to snad skoro mohla zkusit

nefritt
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 12:27
- Nahlásit

No vidíš a v knížce o krmení syrovým masem před zelenýma paprikama a rajčatama varujou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 12:30
- Nahlásit

nefritt
ale tak u psu sou ty papriky a rajcata neco trochu jinyho asi nez u lidi, ne?

ja teda papriku davam minimalne a rajcata vyjimecne jen cherry, protoze timik je miluje... ale od vcera mam zase doma masiko, akorat tim ze su odstehovana z pokoje do mensiho, tak mam stul v kuchyni (svete div se ale tam nemam udelanou el, tak jeste bude boj o prodluzku

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání