Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 10:52
- Nahlásit

nefritt
No s tím venkem asi taky moc neporadím, protože u nás se prostě odešlo do práce, takhle ona ví, že jsi doma, tak je to asi jiný. Ale taky myslím, že časem si zvykne, Dorin byl doma přes měsíc a taky si pak venku zvyknul.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 11:09
- Nahlásit

nefritt
Akorát teda pořád nám nějak nejde jí přeorientovat na ven. Vydží tam s ostatními jen chvilku a pak se pověsí na plot a řve a řve a chce za mnou
batynce to bylo jedno, taky prostě s ostatníma byla venku, podle toho, kam jsem jí vyrazila.

nefritt
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 11:58
- Nahlásit

Ještě bych prosila radu. Jak je vidět, Bela do svých skoro 4 měsíců neviděla (hlavně asi neslyšela) náklaďák traktor apod. ve své bezprostřední blízkosti. Takže když chodíme na procházku a někde nablízku je nějaká taková "příšera", zarazí a dál prostě odmítá jít. To bych jí musela táhnout plihem nebo vzít do náručí, kousek přenést a pak zase pokračuje než narazíme na dalšího rámuse. Sehnala jsem si CD s těmi zvuky pro štěňátka - tam jsou všelijaký ruchy - taky náklaďáky, ohňostroj apod, tak jsem jí to začala doma pouštět. Bouřka ani v reálu s ní nic nedělá, ohňostroj jsem jí pouštěla, tak tam akorát mrskala ušima při těch hvízdavejch rachejtlích.U nás na vsi žádný jiný ruchy krom traktorů nejsou, tak chodíme dolů ke státovce. Ale jakmile na ní za zatáčkou dohlídne, zabejčí a dál nechce ani za boha. Jak to trénovat? Vzít jí tam (třeba donést) i když se bojí nebo prostě dojít kam chce ona sama. Ona totiž jakmile se něčeho bojí, tak přestává vnímat moji maličkost.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 12:40
- Nahlásit

nefritt
Vzít jí tam (třeba donést) i když se bojí nebo prostě dojít kam chce ona sama. Ona totiž jakmile se něčeho bojí, tak přestává vnímat moji maličkost.
já tohle dělala s Milčou, ovšem dvouměsíční lehýnkou. Jeden den jsem jí nesla, druhý den tu samou cestu capkala sama.
Já nevim, kolik máš času, ale jestli dost, vzala bych hračku/pamlsky a šla krmit/hrát si na poslední možné místo, kde tě ještě vnímá.
Mi přijde, že špicové jsou až do roka takoví až moc ostražití, a až pak si to sedne kam má.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 12:42
- Nahlásit

nefritt
Tohle je fakt těžký, Dorina kdybych nenosila a netahala za sebou jak kačenu, tak by nevytáh paty ze zahrady, ale v tomhle případě bych jí asi moc nenutila, spíš tak nějak oklikou jako jestli to jde chodit k té státovce i jinudy jestli to jde, nejlépe kde na ní není moc vidět, takže zjistí, že je u ní až když tam bude a nebude moct sedat dřív a nebo bych jí vzala na několikametrový vodítko, nechala bych jí sedět tam co si sedne, sama šla blíž k státovce na délku vodítka a tam si sedla a dělala něco zajímavého a jako že se nic neděje, třeba by se časem odhodlala a přišla by.

nefritt
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 12:59 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Jiná cesta tam právě není. Jsou to dvě souběžné cesty, které vedou dolů ke státovce. Minulý týden jsem jí chtěla vzít do polí pod silnicí, tak jsem jí musela prostě "přenýst" protože jinak bychom asi ještě dneska stály v zatáčce a čuměly na silnici. Dneska jsme šly babče pro ešus do vsi (chodí se mnou každý den). U krámu stálo auto - náklaďák se zapnutým motorem a prostě se zabejčila a šlus. Tak jsem jí vzala, kolem auta přenesla a pak už zase ťapkala sama. Chci zkusit vzít s sebou některého dalšího psa, aby viděla, že tomu je to buřt - třeba dojdeme dál.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 13:25
- Nahlásit

nefritt
Tak to je blbý, když to jinudy nejde a když je to takhle někde nutný, tak bych jí asi taky nosila. Druhej pes by mohl zabrat, i když na Dorina teda Kimův případ nezabíral ani omylem, ale na spoustu psů jo, tak za vyzkoušení nic nedáš.

nefritt
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 16:33 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Taky jí musím naložit a jet s ní na procházku do města - připadá mi ze všeho taková vykulená. Dneska zdrhala, když jsem šustila v kuchyni alobalem

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 19:13
- Nahlásit

nefritt
Jo, s Dorinem jsem taky jezdila do města, jsme tam třeba jen tak postávali a nebo seděli na náměstí, ale aby si zvykal, Kim byl prvně ve městě snad v roce a tomu to bylo fuk, ten nikdy neřešil fakt nic.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 20:35
- Nahlásit

nefritt
Musim konstatovat, ze s jeji segrou byly podobny problemy, prece jen ale byla o mesic driv v novym domove, tak to slo rychleji, aklimatizace a tak, ted je pry pomerne v pohode, chodi na vychazky a neni problem. Tak jen vytrvat, tahat ji do rusnyho prostredi, otrkavat, co nejvic.
Jinak jak vedle pises - ty vypady - neco podobnyho taky meli, jednou pri necekanym, opravdu zakernym ataku jehlickama zezadu do achilovky automaticky majitel zareagoval lehkym tafancem do tvare stenete, madam se urazila (ja je teda sprdla, protoze tohle neni reseni). Ted podobnou aktivitu prevadeji na aktivitu zadanou, hracky a tak, kdyz je hodne neodbytna a rozjeta a nereaguje na hracky - totalni ignorace, nemluvit, nehybat se, otocit se zady a kdyz se zklidni, tak zvolna odejit. Pak privolat a s hrackama si zablbnout.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 21:30
- Nahlásit

Fifi
nefritt
no já naplno využívala smečky. když už mi štěně fakt pilo kref (nebo se k ní aspoň snažila prožvejkat), tak jsem to všechno svorně vyrazila ven.
Jinak nedám dopustit na dlouhý svázaný hadry. Myslím, že Batynka na nich "provisela" prvních pět měsíců života.
Fifi
Ještě s tou starou špičatou, jsem se venku strašně moc schovávala, protože mě to bavilo a musím říct, že si mě hlídá dodneška. A pak jsme taky hrály "na obrany", kdy mě špic mohla venku lovit, když byly splněny veškeré atributy (speciální oblečení), to milovala naprosto. Jak to bylo po povodni, tak byl všade písek a taková vysoká tráva. Jsme se s Milčou strašně vyblbly. Vypadala jsem jak feťák stiženej narkolepsií.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 21:38
- Nahlásit

kachna_
Tak na schovavanou nedam dopustit taky, jenze to nejde u vylekanyho, ocividne ponekud min socializovanyho stenete, ktery se lekne a je kde? V prde.i, nedejboze mezi autama na statovce
Ale dobrej postrk zase pro nefritt, brat ji i do hodne klidnyho prostredi do lesu a poli a tam si budovat vztah, pamlsky a tak, ukryvacky postupny, aby mala pochopila, oc jde a zacla panicku aktivne hledat, neprchat, pricucavat se k ni a tak.
A pak jsme taky hrály "na obrany", kdy mě špic mohla venku lovit, když byly splněny veškeré atributy (speciální oblečení), to milovala naprosto.
Tohle milujou snad vsechny stenata. Prekvapive rychle pak rozeznaji dle majitele, co je spesl obleceni urceno ke hre a co obleceni, ktery se zrat nebude, na cloveku.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 22:09
- Nahlásit

kachna_
Fifi
no já s Kimem dělala schovávačky taky, ale na něj to fungovalo tak do půl roku, pak už byl tak samostatnej, že naopak moje zmizení uvítal že si jako může dělat co chce a vrátit se domů až se mu bude chtít to už pak byl typickej všechno znám a všude sem byl 2x

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 22:14
- Nahlásit

nefritt
A jinak to rafání do nohy si myslím, že časem přejde, tím si štěně cvičí špicí hlídání, to maj prostě vrozený, si myslím, že brzo pochopí, že na domácí se to nedělá a jen si ohlídat, aby to při hlídání nedělala cizím, Dorin tohle dělá cizím na dvoře když se pohybujou a buď se musí hlídat a zakázat mu to a nebo ho musím zavřít, jinak by to byly minimálně roztržený kalhoty, bohužel jak je víc s našima a ti to nijak neřešili a radši ho zavřeli, tak to dělá furt. Ale zase alespoň vím, že by šel i po zloději.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 22:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Maya
ale na něj to fungovalo tak do půl roku, pak už byl tak samostatnej
Chmm, tak do pul roka to bylo skoceni za ker, kdyz je pes kousek od tebe a prave navozeni ty hry, jakoze pasaak, tys me nasel. A prave kdyz zacly byt feny samostatnejsi, tak jsem jim mizela z dohledu v bezpecnym prostredi a jak se snazily najit ten zdroj pamlsku a pochvaly a srandy - a to jsou terosky teda sakra samostatny.
tím si štěně cvičí špicí hlídání, to maj prostě vrozený
Spicove maj vrozeny chytani za nohavice? I takhle bojacny stene, myslis, ze to je tim - nevim, mne to z psanyho slova spis pripada, ze si bojacnejsi fenka v bezpecnym, znamym prostredi jen ufukuje paru, jakoze se ma na cem vyradit, kde se odstresovat. Ale spice nemam, doma, treba se pletu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2013 23:42
- Nahlásit

Fifi
bojacnejsi fenka
já jsem zažila obě špičky takový vykulenější, a pak v roce, jako když utne (samo se ale nenechaly růst jako dříví v lese)
skoceni za ker
si vzpomínám, když jsem se vždycky schovala někam pod kopec, na ten Dáji výraz "vylez a poď nahoru, jestli si myslíš, že si tam pro tebe pudu, tak se pleteš"
a to jsou terosky teda sakra samostatny.
no, každopádně já bych špice psa nechtěla. Těch historek, co píše Maya jsem o špicích pánech četla povícero. Fenky jsou zlatíčka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 07:25
- Nahlásit

no me feri chytala za nohavice prvnich par dni, tydnu mozna, ale pak ji to preslo nejak samo asi, ji lakalo asi jak se to hyba. jinak schovavacky super - mozna i diky tomu si me ferina furt a neustale hlida, pokud nezachyti teda zverinu

asi jak pisou holky, tam kde je jeste ok hodne pamlskovat, pohrat si, at nema spojenej neprijemnej zvuk s necim spatnym a zkusit priblizovat pomalu. i kdyz s feri s tim nastesti nikdy potize nebyly

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 08:29
- Nahlásit

kachna_
Fifi
Spicove maj vrozeny chytani za nohavice
v podstatě jo, jejich hlídací styl je přiškočit, štípnout do nohy nebo do zadku a odskočit a to furt dokola s poskakováním kolem, proto taky nejsou na zákusy a obrany
jak se snazily najit ten zdroj pamlsku a pochvaly a srandy
no pro něj vždycky největší odměnou vysoko převyšují všechno včetně pamlsků, pochvalu i srandu byla možnost jít si kam chce a tam si čuchat co chce a jak dlouho chce, takže proč by mě hledal?
v podstatě s předchozím vlčím špicem jsme to tak praktikovali, jsme šli třeba obracet seno, on šel s náma, za tu hoďku si obešel vesnici a vrátil se k nám nebo rovnou domů a byl náramně spokojenej, jo tenkrát to šlo, dneska už holt má Kim smůlu
kachna_
Těch historek, co píše Maya jsem o špicích pánech četla povícero. Fenky jsou zlatíčka
jj, fenu jsem nikdy neměla, ale co tak slýchám, feny jsou víc závislejší a víc do rodiny, špicí pán je prostě obvykle mnohem samostatnější a u Kima je to podpořený ještě tou jeho nebojácnou povahou, takže má tak nějak všechno na háku, v okolí to všude zná a domu trefí, tak k čemu by potřeboval člověka za zadkem, však to mu byl asi rok jak už jsem myslím psala, kdy na vycházce několik kiláků za vesnicí mě ztratil z dohledu, tak místo aby mě hledal se otočil a šel domů, to já pak jak magor lítala hodinu po kopcích a hledala ho, on byl v klídku doma

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 09:36
- Nahlásit

Maya
mi to tak u feri a tima prijde podobny, ze ferina je mnohem zavislejsi, ale zase tohle bych prisuzovala spis tomu, ze tima mame z utulku jako dospelyho a kdo vi, co zazil, ale castecne to muze byt i tim ze ti psi jsou proste takovy min zavisli

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:35
- Nahlásit

Ahoj holky vůbec, ale vůbec nestíhám (teďka vařím, tak mám chvilku) sotva vlítnu na berňáky
Maya
no já s Kimem dělala schovávačky taky, ale na něj to fungovalo tak do půl roku, pak už byl tak samostatnej, že naopak moje zmizení uvítal že si jako může dělat co chce a vrátit se domů až se mu bude chtít to už pak byl typickej všechno znám a všude sem byl 2x - jako bych četla o Woruškovi Teď je to tak, že si šlapinká, čumí si kde co lítá a klidně i 100m před náma, ani se neohlídne, kde jsme
pokud i zajde za roh, tak to mu teda ,,zmiznem" i s Berrynkem, aby jsme ho potvoru vytrestali....a to opravdu po chvilce vytřeštěný dovalí ale připadne mi, že líp na to reaguje až teď, až je starší a má už z toho rozum jako že si spojí:,,ježíši nejdou, kde jsou, snad nešli někam jinam?!" Nějaký rok zpátky doběhnul a tvářil se:,,tss, co se tu jako motáte za keřem, stejně jsem věděl, že tu budete!"...a v klidu zase odpelášil

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:37
- Nahlásit

worick
tak aspon pobira trochu rozumu s vekem

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:38
- Nahlásit

cernej caj
stihnula jsem akorát kouknout, že jsi byla u Janiii na výcvikovém na Pecce? Ale co a jak tam probíhalo a s kým jsi se tam sešla už jsem nepobrala Byli jste i s mužem a oběma psy? (pozdravuj ho )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:49
- Nahlásit

worick
akorat s feri, a potkala sem jani, fajku a petruK s muzema, bylo to celkem fajn, muz me jen vyzved, vyridim

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 11:53
- Nahlásit

worick
Jj, tak myslím, že s věkem je to lepší, nejhorší to bylo tak do těch 5 let

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 13:52 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Tak ona mně za toho lepáka taky pěkně vytrestala (nebo spíš jsem se vytrestala sama), protože mi špičákem roztrhla celý polštářek na levým prsteníku. Krve jako z vola bylo. Je to pěkně hluboký a nepříjemný - pořád za to zachytávám a bolí to jako sfiňa jak to je hluboký. Poučení pro příště, že takhle teda ne. Snažím se taky přesměrovat to její "odpouštění páry" na hračky nebo na ostatní psy. Ono je to hádě mrňavý, ale v klidu chytí choďandu

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 13:55
- Nahlásit

Ráno jsem si zase zaposilovala - přivezli mi 80kg masa pro psy. A musím to navozit na kolečku přes celý dvůr a potom vytahat do mrazáku. Takže každou zmrzlou šišku mám 3x v ruce než je do toho mrazáku napasuju. Ale dneska by se tam už nevešel asi ani plivanec Už jsem měla obavu, že to tam nenarvu, protože mi zbylo odminule, co jsem dělala zásobu mletých kuřat a telecího pro Belu

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 14:02
- Nahlásit

Nevím jak se sem vkládají fotky, tak tady je odkaz na poslední fotky našeho Charlieho
URL

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 15:23 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

nefritt
je krasavec, i tu srst má fakt pěknou a když si vzpomenu jak vypadal chudinka
fotka mi taky nejde z rajčete, tak takhle http://nefritovykaminek.rajce.idnes.cz/Solo_pro_Ch arlieho/#P5070017.jpg

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 15:31
- Nahlásit

nefritt
proc mate vsichni psi 2x hunatejsi nez ja?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 19:56
- Nahlásit

cernej caj
Buď ráda, navíc Kim před kastrací zdaleka nebyl jako Charlie.

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání