| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 07:18
- Nahlásit
hlasim, ze ferine zrezla papula
ma to malinko z boku na zgranich, ze to ani nejde pozdat a trochu bradu zespod, coz je takova cast psa, na kterou bezne taky moc nevidim (a to acanu vetsinou davam jen timovi, ten vubec rezatej neni, zato feri byla na fromm goldu a pak teda meli asi ten mesic krmeni masem, ale mrkev v tom nemeli, tak to by ten masitej mesic nemel mit vliv a bude to spis z toho fromu?)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 11:38
- Nahlásit
cernej caj
Může to mít z Frommu, mě teda Kim po něm nerezl, ale to je dost individuální a nebo je to línáním, stará srst je rezatá, můžeš jí to zkusit vytahat blešákem, jestli to pomůže, ale Kim tohle míval po hodně granulích, čumák rezatý ze stran, hlavně to bylo vidět proti sluníčku, ale pokud už to nešlo dál na tělo, jako že obvykle ne, tak jsem to neřešila.
Jinak hlásím, že Kim je už trochu přistřiženej a rozbilo se mi hrablo od Barona, mám ho asi rok a musim teda koupit nový.
rezatej čenich na sluníčku
ale ve skutečnosti to bylo asi jen takhle
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 12:35
- Nahlásit
Maya
tak to ho mas teda hodne rezatyho, ferina to ma jen pod pyskama, az na cumec ji to nejde... tak zatim to taky nebudu nejak resit, zkusim teda, jestli to nejsou ty stary chlupy.
tak uz vypada Kim jak slusnej psi staricek a ne jak bezdomovec?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2013 13:05
- Nahlásit
cernej caj
Tohle jsou starý fotky, pak byl ještě rezatější, i pod krkem a tak a teď není rezatej vůbec.
tak uz vypada Kim jak slusnej psi staricek a ne jak bezdomovec?
jj, ostříhala jsem to nejhroší, pak už mě bolely prsty z nůžek, tak pokračování příště, ale měl dredy i na ocasu, to jsem ještě nikdy neviděla, ostatní části těla nemluvě, nechat ho tak ještě pár měsícků, tak mám plstnanýho puliho nebo tak něco, jako fakt by se musel česat asi každý týden a to je nad moje síly, radši ho šmiknu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 07:30
- Nahlásit
Maya
tak to teda moje rezatost proti tobe nulova
vcera sem nasla prvni kliste, tak sem nakapala advantix... jak byla dlouho ta zima, tak sem si rikala, ze pockam, az se otepli, kdyz budu mit stesti, tak v pulce cervence kapnu druhej a bude...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 07:45
- Nahlásit
cernej caj
vcera sem nasla prvni kliste - tsss první klíště jsme našli už nejmíň před měsícem a tahám každý den Přestříkala jsem i Frontlinem, ale nic moc teda Např.včera jsem tahala každému psu dvě a vím, že Worka má další dvě, která jsem mu ale už večer zapoměla vytáhnout
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 07:56
- Nahlásit
worick
tak vy jste zase hodne v lese, tak u vas to je asi o dost horsi s tema klistakama
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 08:07
- Nahlásit
U nás zatím nosí klíšťata jen kočky, nemám pipety, budu je muset nejdřív koupit, tak doufám, že nějaká invaze zatím moc nebude.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 08:34
- Nahlásit
Maya
ja mam jeste z lonska, byla nejaka akce 3+1 zdarma, jinak teda si rikam, ze se budu podivat v cervnu na intercanis, loni meli advantix asi o 40kc levnejs, nez sem pak kupovala, pac na internanis bez penez nelez, ze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 08:40
- Nahlásit
cernej caj
No jo, to já musím k vetovi a nebo objednat z netu, jenže samotný pipety objednávat se nevyplatí a zrovna teď mám ještě plný pytel krmení a na pipety jsem si říkala, že je ještě dost času.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 08:42
- Nahlásit
Maya
prave, ono casto kdyz k tomu pridas jeste postovny, tak des
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 10:41
- Nahlásit
cernej caj
Tak jsem ty pipety nakonec objednala, vzala jsem si k tomu to hrablo, mlsky pro psy a kapsičky pro kočky a ono se to tak nějak na poštovný nastřádalo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 10:44
- Nahlásit
Maya
tak to je super ale to hrablo se mi taky docela libi, lip se s tim cese jak s hrebenem... z tima sem vcera vycesala tunu chlupu, uz mu to "plsnati" u kuze, jak mu to jeste nevypadava samo..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 10:48
- Nahlásit
cernej caj
Jo, nebolí tak ruka s tím hrablem, nakonec jsem si vzala nějaký od trixie, protože ten la salon červenej jsem koukala, že je dvouřadovej, to by asi nejspíš nefungovalo, tak uvidím
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 16:33
- Nahlásit
Nemám teda špice, ale má fenka má podobný typ srsti, ráda bych se zeptala, jak často a jak dlouho vyčesávat?
Líná strašně moc, hromady chlupů každý den, myslím, že kdybych jí česala 5hodin v kuse, pořád by bylo co vyčesávát, po půl hodince česání mám stále plný hřeben.
Ráda bych toho odstranila co nejvíc, ať jí není takové horko, ale nevím, zda to prospívá kůži... Aby se nedělali lupy nebo tak něco z toho česání. Takže, přibližně kolikrát týdně a jak dlouho? Dík
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 17:12
- Nahlásit
ssshhhhh
tak to já nevím, jak by to bylo nejvhodnější, já vyčesávám podle potřeby, takže v línacím období třeba každý den 15 minut, třeba 2x nevyčesávám všechno naráz, nebo by mi ruka upadla, ale myslím, že v období línání není třeba bát se přílišnýho česání, o kůži bych se taky tolik nebála, protože hodně jsou chlupy i uvolněné. Přidala bych třeba nějaké oleje do období línání do stravy.Jinak s vedrem = prý čím chlupatější pes, tím lépe snaší vedra než hladkostrstí, protože ho srst izoluje... za mě podle chuti a nálady česače i psa.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 17:24
- Nahlásit
cernej caj
Hehehe, dík
Ona co se oteplilo, je úplně hotová, venku sotva leze a doma nebo na zahradě jen spí. Navíc je černá, takže na slunci se rozpálí do slusný teploty
Ty oleje, to se dá sehnat ve zverimexu? Já abych po nich nechtěla něco co neznají.
Podle chuti psa, to bych mohla česat 24hodin denně, velice si to užívá, sama se postupně celá nastaví, teď po hárání má nejraději česání zadku Ale to nevím, zda s tím souvisí
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 17:26
- Nahlásit
Mimochodem, to je asi mimo, ale náš černej kocour každé léto reznul ze sluníčka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 19:03
- Nahlásit
ssshhhhh
Já teď co línaj češu jednou týdně, někdy dvakrát v sobotu i v neděli o kůži bych se nebála, spíš u špicí srsti častý česání jí zjemní a tím v podstatě trochu zničí
jestli mají oleje ve zveráčí netuším, já nakupuju jen na netu, ale můžeš dávat i olivový olej a nebo rybí olej z lékárny, já teda nedávám nic
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 07:30
- Nahlásit
ssshhhhh
ve zveráčích většinou mívají lososový Brit. Měla jsem ho asi třikrát, ale od té doby, co jsme přešli na maso a granule po kterých neprůjmujou - už nedávám. Hodně dávám lněné semínko. Dobrý je i pupalkový, ten koupíš normoš někde v lékárně v kapslích, nebo od Saloos při kosmetice
cernej caj
Maya
Berča má teď taky narezlý hrbet, ale jak to tak sleduju, jsou to ty mrtvé, línající chlupy. Pokud nebude jak liška ryšavá, je mi to taky celkem putna, nevystavujeme.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 07:42
- Nahlásit
ssshhhhh
jak pise Maya
já nakupuju jen na netu, ale můžeš dávat i olivový olej a nebo rybí olej z lékárny, já teda nedávám nic -> ja pridavam olivovej olej, lososovej olej (zverac?).
tak ja treba ted cesu kazdej den skoro, ale dycky jen nejakou cast psa, protoze jak cisnu treba do zadniho stehna, tak to ho uz musim vycesat, at mi z nej nelitaj vsude chlupy. A pes, ten by se taky cesal furt, jak se nastavuje
worick
Pokud nebude jak liška ryšavá, je mi to taky celkem putna, nevystavujeme.
asi tak, taky nevystavuju tak me par rezatejch chlupu neva, ale su prekvapena, po cem to ma? nemeli sme zadny novy granule, to az ted ten canidae, ale to zerou mozna 14dni?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 11:11
- Nahlásit
cernej caj
Já přes týden na česání moc čas nemám, tak češu jen o víkendu. ale taky je nemám moc doma, takže je mi jedno, že z nich chlupy padají
po canidae byl Kim zrzavej absolutně nejvíc jak liška i na zádech, na ocase, no všude a stačil na to jeden pytel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 07:42
- Nahlásit
jedna z vandru
no a myslis, ze ten canidae se muze projevit uz po 2-3 tydnech? ale jako na prvni pohled to ani neni poznat, ze by mela tu bradu zrezlou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 10:44
- Nahlásit
cernej caj
Na tý fotce nevypadá zrezle, tak to nějak hrozný určitě nebude. Nám se to projevilo po pytli, to je tak cca po měsíci. Tak počkej a uvidíš, bud to bude takhle i dál a to není nic hrozného a nebo ti zrezne ještě víc a budeš mít lišku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 10:50
- Nahlásit
Maya
prave to ma hodne malo, jen zespod brady a trosicku pod pyskama na boku, ale je to spis takovy... je to videt na svetle, kdyz se na to soustredis a hlavne zespod ty brady. Jinak na prvni pohled nepoznas nic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 11:23
- Nahlásit
cernej caj
může to mít jen starou srst pří línání, jestli máš blešák, zkus jí to vyčesat, asi jí sleduj, pod krkem a tak a kdyby tam začla reznout, tak změnit krmení, když to nepůjde dál z čumce, tak byxch se na to vybodla, trochu rezatej čumec podle mě nevadí, ale jak už to měl Kim i na zádech, tak to mi vadilo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:34
- Nahlásit
Jeden špiclík v útulku:
http://www.utulekbety.cz/fotoalbum/nabidka-psu/#ph oto_240
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2013 08:34
- Nahlásit
Vlčáčková
ten je krasnej a ani moc nevyapda jak krizenec, ale fakt jak spiclik (jakoze ma hodnez toho spice, neznevazuju ze je to krizenec)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2013 09:45
- Nahlásit
Vlčáčková
díky, přidáno. Ten je krásnej, ale neviděla jsem, že by ho někdo hledal.
cernej caj
Já ho taky přidala mezi špice, ne mezi křížence.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2013 11:28
- Nahlásit
kachna_
Já Ti pak pošlu toho, co mám doma. Menší černý milounký, ale s chlapama má problém. Až budou fotky.
|