| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 09:25
- Nahlásit
fotky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 17:30
- Nahlásit
cernej caj
pěkný fotky, v tom sněhu se muselo jít blbě, já dneska chodila po louce a je tam sice jen pár cm, ale jak je to zmrzlý, tak se po tom chodí fakt hrozně
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:15
- Nahlásit
tak jsem po dlouhé době opět tady...
Kačenka v jedenácti měsících patelly 3/3 - dle několika veterinářů Naposledy jsem se modlila a jela k MVDr. Ekrovi, ale ten jen potvrdil, co mi řekli tři předchozí ortopedi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:36
- Nahlásit
sinned aneleh
Plánovala jsi i chov? Promiň, nevzpomínám si už Každopádně to i bez toho vypadá, na problémy ve vyšší věku To mne mrzí Samojeda ani ne, on je ,,lehký", ale berňáka sleduju neustále, jak chodí Jestli tam nezačínají nějaké problémy.
Trochu mimo mísu:
tcháni měli velkého vlčího špice a na stará kolena ještě vyžraného jako prase, nohy úplně do X - bylo mi ho chudáčka líto, jak už sotva zvedal zadek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:38
- Nahlásit
Maya
nastesti jak to bylo zmrzly, tak sme aspon nemeli durch nohy
sinned aneleh
tak to je dost hrozny ty pately tys ho chtela hlavne na sport, co? a ten chov myslim taky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:40
- Nahlásit
Maya
pěkný fotky, v tom sněhu se muselo jít blbě - to bylo jen kousek, protože jsme se s Kristýnou zakecaly a přešli odbočku, tak jsme (aby jsme se nemuseli vracet ) riskli nějakou zkratku cestou mimo značení...a naštěstí jsou cernej caj
dobří navigátoři trefili jsme
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:46
- Nahlásit
worick
to bylo jen kousek, protože jsme se s Kristýnou zakecaly a přešli odbočku,
no ale vem si, ze muz si odbocky vsiml, ale protoze vypadala uplne stejne jak ta cesta, tak nam ji zamlcel v domneni, ze dojdem dolu pod kopec po ty pekny
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:43
- Nahlásit
jj, chtěla jsem ji na chov a sport... máme po obojím... Kačka sotva chodí přitom žádný příznaky neměla, matka má nulový kolena, otec 0/2, ale prý po úraze.
absolutně nechápu, kde to Kačka mohla vzít
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:47
- Nahlásit
sinned aneleh
co ja jsem slysela, jak se tamhle za flasku z 2 udela jednicka a jednicky posleze klidne 0, tak me asi neprekvapi nic, ale muze to byt proste i vyjimecne ob generaci ale je to na pytle, ten chov by clovek jeste asi prekousl, ale u tech sportu to vyrazne omezuje segra si taky koupila borderu po rodicich s nulkama a ma 3/3 nebo tak nejak a primarne chteli na sport, beh, kolo... a ted budou radi ze bude chodit vedle kocarku
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:55
- Nahlásit
jenže Kačka má v rodokmenu všechny předky čisté - až někdy do pátý nebo šestý generace chov vem čert, ale teď půjde na operaci a já abych se modlila, aby ji nohy od pěti let nebolely tak, že nebude chodit
u malýho špice bych se ani nedivila, ale u střeďáka takovýhle kolena, to je děs a bohužel mi Ekr řekl,že už je to znát i na kyčlích, že jsou ty kolena v háji
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 21:02
- Nahlásit
sinned aneleh
tak to cloveka pak dost prekvapi, kdyz si dost pohlida i tolik predku predtim tak snad dopadne operace dobre...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 22:29
- Nahlásit
sinned aneleh
Tak to je blbý, ale ten sport bych úplně nezavrhovala, přišlo se na to brzo a ty kolena budou určitě ještě v pořádku a vím o takových psech, co po operaci patel normálka běhají agi, když se to podchytí hned a není v kolenech ještě artroza kvůli těm blbejm vazům, tak po operaci bejvaj ti psi naprosto v pořádku i do vysokýho věku, zkus se domluvit s vetem a ty kolena nechat zrentgenovat, abys viděla jak na to jsou
jinak u špiců ono je to v tomhle sázka do loterie, protože se to sleduje jen tak sporadicky a navíc jen chvíli, ale pravda je, že střeďáci na pately až tak netrpí, je to prostě jen smůla, stejně jako já to měla s Kimem, nikde nic a on si to taky vyžral
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 23:53
- Nahlásit
sinned aneleh
Kačka sotva chodí - ježíš...to až tak já myslela, že jí to potíže začne dělat až ,,na stará kolena". Chudinka
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 08:57
- Nahlásit
worick
Lítala s aussíkama jako normálně - téměř každej den, naprosto bez příznaků, vyskočila na parapet u okna do psí místnosti (necelý metr výšky), skočila dolů, podjely jí nohy a už jen plakala
kolečko po veterinářích a bylo jasno.
Jediný, co nikdo nechápe je, že do tý doby byla bez příznaků MVDr. Ekr říkal, že je to zřejmě tím, že je to takový torpédo - prostě jsou prý psi, kteří si bolest nepřipouští a neřeší ji, aby mohli dál lítat a blbnout
Maya
Kačce jsem kolena zrentgenovat nechala, čéška je totálně mimo kloub a Kačka má už i degenerativní změnu na kyčlích. Tudíž i po operaci bude mít zřejmě natrvalo povolené jen procházky, žádný sport. Možná uvidím, časem, jak na tom bude po té operaci a rehabilitaci, že by šlo cvičit alespoň obedienci, je de facto fyzicky nenáročná... Ale radši už si nedělám naděje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 09:08
- Nahlásit
sinned aneleh
Hm, to tedy opravdu brzo jí odešly ty klouby, chce to podávat pořád chondra, taky je Kimovi dávám a i když mu prorokovoli, že se v 10 na tu nohu nepostaví, tak sice trochu pajdá, ale chodí. Nemohla si to fakt udělat tím skokem? Ale to zase by asi neměla už zničený ty klouby. Tak na druhou stranu hlavně že se to dá zoperovat, horší jsou nemoci s kterýma se nedá dělat nic. Ale chápu, plány v čudu.
Jsem se dívala na PP, podle klubovek má oficiálně vyšetřeného jen tátu a samo jeho němečtí předci, teď nevím, jestli tam se pouští do chovu 1 nebo i 2, ale víc ne. U mámy žádný vyšetření zapsaný není. Ale ono vyšetření rodiče jsou sice pěkní, ale moc vypovídací hodnotu to nemá, tohle je u špiců blbý, že vyšetření není povinný, takže špatný výsledky se zatajujou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 09:21
- Nahlásit
sinned aneleh
tak hlavne, aby kacenka mohla aspon normalne fungovat, ale je to smutne pro vas obe budes zvazovat dalsiho pejska prave kvuli tem sportovnim a chovatelskym ambicim?
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 10:05
- Nahlásit
cernej caj
hodně jsem váhala, když jsem se to dozvěděla a špice už nemám odvahu si pořídit. Pořídím ještě jednu aussinku... Nechci riskovat, že se tohle bude opakovat a u aussíků je dost vyšetření povinných a spousta genetických testů... Mám šanci na relativně zdravé zvíře nebo přinejmenším předpoklad pro zdraví u štěněte...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 10:39
- Nahlásit
sinned aneleh
to te naprosto chapu, ze po zkusenosti s kacenkou uz nemas odvahu, hlavne vzhledem k tvym potrebam... si rikam, ze takovyhle testy by meli byt povinny a pokud uz ne povinny, tak by meli lidi sami usoudit, ze pokud testy maji se spatnym vysledkem, ze proste chovat nebudou... ale to neni ani hudba budoucnosti, to je nerealna vec...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 12:07
- Nahlásit
sinned aneleh
No jo, je to blbý a chápu, ale zase na druhou stranu tohle se ti může stát u jakéhokoliv plemene i přes kvanta vyšetření. Já osobně bych to asi tak rychle nezabalila, ale tak to je každého věc. Osobně myslím, že aussíci jdou teď dost do módy a za pár let budou zkažení zdravotně i povahově stejně jako jsou teď bordery, jen doufám, že špice tohle nepotká.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 16:01
- Nahlásit
sinned aneleh
Mám to u psů a DKK - předkové čistí do bůhvíkolikáté linie a naše Tara má 4/4, Dyk 3/3 a Eny 2/3. Genetika je v tomhle záludná.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 16:05
- Nahlásit
Maya
Jenže u špiců asi nikdy neprotlačíte povinný vyšetření, který ausíci i ostatní plemena mají
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 20:01
- Nahlásit
nefritt
Já vím, však ty víš, že já jsem byla vždycky pro povinný vyšetření, holt někomu by se to prodražilo, tak to hned tak nebude a špatný výsledky se tutlaj, teď je jen na sinned aneleh jeslti výsledek zveřejní, já se nikdy se zdravotním stavem psů netajila, Kim to má v databázi napsaný
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 20:14
- Nahlásit
Maya
nevidím důvod, proč to nezveřejnit... Informovala jsem jak chovatelku, od které Kačenku máme, tak i majitelku krycího psa. Majitelka krycího psa bude Kačenčin výsledek zveřejňovat na svém webu ve výsledcích Ygorových potomků.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 22:23 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
sinned aneleh
tak to chválím, moc lidí fakt tu odvahu nemá, ale tam to asi moc lidí neuvidí, většina kouká do databáze, na klubovkách máš když tak kontakt, kam poslat oficiální výsledek a budeš mít výsledek v Kačenky kartě v databázi i v seznamu vyšetřených psů na klubovkách, tam to pak uvidí každý, většina lidí když dohledává PP, tak samozřejmě v databázi
edit: jo a samozřejmě tím se to dozví poradce chovu, což mě taky připadá dost důležitý
ale je to samozřejmě na tobě kde a jak to chceš zveřejnit
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 12:18
- Nahlásit
Maya
děkuju za radu, udělám to tak...
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:55
- Nahlásit
worick
Ahoj Po dlouhé době píšu Prosím tě,jak to vypadá o sobotách na Filipově? Chci s psiskem a přítelem na výlet, tak jestli je to hodně lidí nebo ho budu i moct pustit Díky za info
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 22:42
- Nahlásit
lili grace
no že se taky ukážeš...
Prosím tě,jak to vypadá o sobotách na Filipově? - tak v sobotu se tam určo pohybuje dost lidí, záleží, kam přesně chcete jít, ještě se lyžuje...Jestli jen po hlavní cestě k Megovce, tak tam minimálně po Liščí boudu lidi prochajdujou (já se tam ale v sobotu pohybuju minimálně, to býváme na výletě mimo, spíš tam někdy jdem v neděli)
Jak tam pojedete, autem? No a vůbec, co jinak pejsa, popiš jak zvládáte... Vadí i jen lidi, nebo lidi se psy? Těch tam zase moc nepotkáváme...
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 23:02
- Nahlásit
No my asi necháme auto pod sjezdovkou a vyšlápneme na Megovku Ale chceme jet už ráno, tak snad tam nebude tak moc lidí.
Jinak s psiskem pohoda,máme 10 měsíců,tak zkouší. Jeden den šlape jak hodinky a druhý den jak kdyby ohluchl :-D Ale vím,že s tím musím počítat,puberta no. Jinak lidi nevadí,ani cizí psi, on by si s každým hrál. A myslím,že cizího člověka by maximálně vyštěkal,ale spíš by z něho měl strach. Mám víc strach z toho,aby mi někdo neponadával,že mi tam běhá 40-ti kilové tele na volno.
Jako zase ne,že bych ho nechala běhat,jak si chce. Hodně ho hlídám, má telecí věk a je to pastevec. Jeden nikdy neví,kdy začně hlídat.
No a my tam obhlídneme terén a pak se worick domluvíme a my přijedem na návštěvu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 06:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
lili grace
Mám víc strach z toho,aby mi někdo neponadával,že mi tam běhá 40-ti kilové tele na volno- a tak to já strach nemám, nanejvýš by mi to bylo trapné a omluvila bych se. Ale když vidím, že má z nás někdo strach, už předem volám, že jsou neškodní. A taky, že snad lidem dojde že nejsem magor, abych nechala na volno psa, který by byl někomu nebezpečný Zatím jsme ale třeba nepotkali nikoho, kdo má ze psů panickou hrůzu...
No a my tam obhlídneme terén a pak se worick domluvíme a my přijedem na návštěvu - nechci tě od návštěvy odrazovat (ráda vás uvidím ) jen upřesním že: líp by bylo sejít se s klukama někde na prochajdě a zkusit jak budou na sebe reagovat Tím nechci říct v sobotu, jelikož to se mi právě nehodí
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 08:37
- Nahlásit
Jasně,taky jsem chtěla nadhodit něco ve smyslu,že první oťukat
No já pak aspoň hodím nějaké foto
|