Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 22:49
- Nahlásit

Fifi
jo akorát určitě kontrolovat za ušima, tam se u tý štěněčí srsti rádi dělaj cucky

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 22:59
- Nahlásit

Maya
na štěně je nejlepší kartáč, ale můžou klidně i hřebenem, na dospělce pak budou potřebovat buď hřeben s dlouhými řídkými zuby nebo hrablo a nebo kartáč, ale ten musí být fakt kvalitní,
O to mi slo, ze bys napsala primo "tohle si kupte - tenhle kartac, tenhle hreben". Ja na perdele vyuzivam jiny nacini, s chlupatcema zkusenoste nemam.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 09:57
- Nahlásit

Maya
, oni obvykle se neradi češou
mám to brát nějak osobně na Batynku? I když ona už se nechá a pak lítá po celém baráku a raduje se sama ze sebe, jaký je pašák
Fifi
at se mas cim kochat
jééééééé

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 09:59
- Nahlásit

Fifi
Ja na perdele vyuzivam jiny nacini
jo, to je důležitý, netrimovat!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 12:02
- Nahlásit

Fifi
Krasna kulicka hned bych si sla ponuchnat stenatko, je roztomily

Jinak zdravim z valaskyho mezirici, takze na vylete v podyji nejsu, jela sem s muzem sem. U kromerize sme se prosli kolem moravy, coz nas malem odfouklo

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 18:27
- Nahlásit

cernej caj
Jinak zdravim z valaskyho mezirici - kurňa, ty překvapuješ
U kromerize sme se prosli kolem moravy, coz nas malem odfouklo - dobře ti tak, měla jsi jet na jih
Včera k večeru se nám zdálo, že vichr ustává a ráno vichřice nanovo ale ejhle - změnila se v jižní ne, že by bylo teplej, s teplotou to vůbec nehnulo
Krom toho vichru, který naštěstí v lese nebyl, byla prochajda dobrá, jen jsme mou vinou (toho, že jsem to chtěla zkrátit a sešli ze značek) zakufrovali, ale nakonec to nijak nevadiloLesík je to rozlohou malý, ale celkem hezký
Potkali jsm zakrslého vlčího špice - mini Já tahle mini plemena nemusím, připadají mi znetvoření ať je to jork, jezevčík, čivava, špic... - všichni jsou jak gremlini
To štěndo máte kdo?? Fifi, ty máš přece rotvice ne? Tenhle ,,míšánek" je čí?!

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 18:29
- Nahlásit

worick
ty máš přece rotvice ne? Tenhle ,,míšánek" je čí?!
Mam rotvici a terierky, tahle chemlonova koule pribyla jinam.
kachna_
jo, to je důležitý, netrimovat!!!
Blba.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 18:49
- Nahlásit

worick
dobře ti tak, měla jsi jet na jih ale podle hlaseni je to taky malem odfouklo, tak sem si asi nepomohla

no muz vcera vecer prisel s tim, ze kdyz pudu tak 10, ze pude se mnou. tak sem to usmlouvala na 15 a pak z nej vylezlo, ze OK, ale musi to byt cestou na valmez, bo tam jede cosi koupit na inzerat

Včera k večeru se nám zdálo, že vichr ustává a ráno vichřice nanovo ale ejhle - změnila se v jižní
no je to ted hruza... doufam, ze se to bude lepsit

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 19:13
- Nahlásit

Fifi
tohle si kupte - tenhle kartac, tenhle hreben
až tak přímo do detailu? to jsem netušila
já mám tyhle hrabky http://baron.cz/pes/hrablo-dvoje-otocne-zuby-30178 -k-KP000011-X001099-X001100.html
ale koukám, že už tam nabízejí i s obyč zubama http://baron.cz/pes/hrablo-otocne-zuby-hrube-30177 -k-KP000011-X001099-X001100.html a myslím, že tyhle by byly lepší
hřeben mám asi 30 let starej, tak ten už asi nenajdu, ale je to něco takovéhodle http://www.akvapotreby.com/www-akvapotreby-com/esh op/18-1-PSI/88-2-Hrebeny-kartace-kleste-nuzky/5/24 36-Hreben-LUX-dlouhe-zuby ale myslím, že já mám ještě řidčí, jestli se to vůbec ještě prodává prostě řídký a hlavně dlouhé zuby, jinak to nepročešou až na kůži
kartáč nepoužívám, tak to nevím, ale já se ti poptám a dám vědět.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 19:17
- Nahlásit

Fifi
jo a pokud by chtěli být detailisti jako já, tam mám ještě blešák http://baron.cz/pes/maly-hreben-velmi-jemny-30125- k-KP000011-X000056-X001082.html a tím beru na jaře při línání hlavu, čumák a nohy zepředu, prostě ty krátký chlupy, to tím řídkým hřebenem jde blbě, i když kartáčem by to asi šlo ale jako úplně až tak nutný to není

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 19:17
- Nahlásit

cernej caj
Tak alespoň jste se prošli, my nebyli nikde a venku fakt sibiř vichřice a zejtra prej má lejt, tak taky nic moc a furt zima

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 19:27
- Nahlásit

Maya
až tak přímo do detailu?
Supr, diky. A jo no, proste nejjednodussi reseni, jen preposlat linky...

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 22:13
- Nahlásit

Fifi
tak prej dobrej kartáč je třeba tenhle http://www.vivog.cz/product.php?id_product=94

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 07:27
- Nahlásit

Fifi
http://www.akvapotreby.com/www-akvapotreby-com/esh op/18-1-PSI/88-2-Hrebeny-kartace-kleste-nuzky/5/24 41-Hreben-LUX-oboustranny
ja pouzivam takovyto, tu ridkou strany teda mnohem vic, ale ta hustci strana se mi taky nekdy hodi.

no dneska rano teda taky hruza, zas to malem odneslo zastavku

worick
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 07:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
Máme podobné jako jsi dávala http://baron.cz/pes/hrablo-otocne-zuby-hrube-30177 -k-KP000011-X001099-X001100.html jen bez otočných zubů (což mně mrzí, že jsem nekoupila) a kluci česání s tímhle rádi nemají...moc to tahá
Kartáč klasický drátkový - něco takovéhoto http://www.vivog.cz/product.php?id_product=106 ale právě se tím nedá dostat pořádně až na podsadu, spíš je to jen na takové zběžné učesání. Kartáč či hřeben (stejný jako u lidí) - to by mi asi upadla ruka. Ten pohyb hrablem směrem k sobě je mnohem míň namáhavější na zápěstí....

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 08:08
- Nahlásit

worick
Jo to je fakt, že s hřebenem mi vždycky skoro upadne ruka. Ty otočný hroty nevím jestli jsou až taková výhra, párkrát hrábneš a stejně se ucpou chlupama.

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 08:56 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

worick
zakrslýho vlčího špice??? To teda neznám. To byl normálně malej vlkošedej, ne?

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:05
- Nahlásit

Fifi
bezobilná Acana je pro všechny věkové kategorie. Jinak je taky hodně fajn Nutra Gold Holistic. Mám ho v zásobě, kdybych nestihla rozmrazit maso nebo musela odjet a krmil někdo jiný.

Jinak štěně odmala česat česat česat. My si přivezli Charlieho ročního a na česání nebyl zvyklej a dokud se to nenaučil, cenil na mně zuby. Teď se rve první do fronty, když vidí, že mám v ruce hřeben

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:07
- Nahlásit

Jo a na česání mám hřeben s 3cm dlouhými hroty daleko od sebe, kartáč (něco podobnýho co dávala odkaz Maya) hrablo s otočnými hroty a nakonec finišák. Nejvíc mám ale ráda tan kartáč.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:15
- Nahlásit

nefritt
Nutra Gold mám teď a jsou to docela velký grancle oproti TOTW nebo Artemisu a tak, ale nevím, jeslti mají nějakou štěněčí řadu s menšíma.
Fronta na česání je u nás taky, jak viděj česací taštičku, tak už se hrnou

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:20 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

No a co se klecí a kotců týká. Mám oboje a používám oboje. Kotce jsou psům přes den volně přístupné, zavírám je do nich na noc od té doby co tu po vsi chodil nějaký magor a házel do dvorů otrávené návnady. Takže na noc jsou psi bez pardonu do kotců. A klec mám pro Áju. Kdo zná její příběh, ví proč. Ona je totiž šíleně vystresovaný pes, pokud se blíží bouřka, vítr, déšť a jelikož v takových chvílích nevnímá naprosto nic a má tendenci lézt do výšek je klec na tu chvíli jediným možným řešením, pokud jí nechci sundávat ze skříní nebo z oken (oboje jsme už zažili). Teď budeme zkoušet poslední možnou věc, kterou jsme ještě nevyzkoušeli. Mám slíbené, že mi paní namíchá bachovky přímo Ájině na míru. Nic jiného prostě nefunguje - a že jsme vyzkoušeli všechno možné co náš trh i veterináři nabízí. A pak už to vzdávám

nefritt
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:20 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Maya
NG mají taky štěněcí, ale nevím jak jsou velký. Já je brala už když měla Crazy dospělácký
http://www.hpf.cz/cz/e-shop/737261/c50549-nutra-go ld-holistic/ng-puppy-15kg.html

worick
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 10:51
- Nahlásit

nefritt
zakrslýho vlčího špice??? To teda neznám. To byl normálně malej vlkošedej, ne? - ježíš, asi jo, já ani nevím, že je v tom rozdíl Vypadal jako Feri od cernej caj (jen tu znám osobně ) ale úpně trpasličí Jen ta přisražená špicí postava to odlišovala od pekinéze....jinak bych to pomalu ani neodlišila

Kotce jsou psům přes den volně přístupné, zavírám je do nich na noc od té doby co tu po vsi chodil nějaký magor a házel do dvorů otrávené návnady. Takže na noc jsou psi bez pardonu do kotců - někteří od berňáků to tak mají ze stejného důvodu...což chápu, že je pro jejich bezpečnost. U nás by to smysl stejně nemělo, protože by tu návnadu šel hodit do kotce No a klec? Tak tohle je taky úplně speciální použití....to není pro to že: pořídím si psa a pak přijde prozření, že štěndo taky rádo všechno likviduje - tak šup s ním do klece

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:09
- Nahlásit

ten otocnej mam taky, ale vic asi pouzivam ten oboustrannej.

muz je ochotnej rano psy krmit masem, kdyz mu to nachystam vecer do lednice tak super, tak nemusim rano mit skakaci cirkus

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:12
- Nahlásit

cernej caj
Tak jste to nakonec vyřešili, tak to je super, i když teda popravdě, vyřešeno bys měla brzy i kdybys jim prostě přestala ráno cokoliv dávat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:24
- Nahlásit

Maya
vyřešeno bys měla brzy i kdybys jim prostě přestala ráno cokoliv dávat to je asi taky fakt. ale oni se tak nejak asi proste tesi, ze neco bude. pac sem vypozorovala, ze na budik se proberou, ale prave skotaceni zacina az pri prvnich pohybech obeti

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:20
- Nahlásit

cernej caj
Pavlovův reflex znáš? Lidijové vstanou, bude ňamka, tak se prostě těšej no, kdybys jim přestala dávat, tak by za pár tejdnů na to zapomněli a byl by klid a při vašem vstávání by dál chrápali, protože by věděli, že je nic pěkného nečeká, i když pravda nevím, jestli zrovna špic by dokázal až tak definitivně zapomenout

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:38
- Nahlásit

Maya
jojo, to znam pavlovuv reflex... nicmene oni dou stejne ven, tak too furt s necim spojeny maj

ps: spic se na to kouka takhle ale cz obrazek sem nenasla, i kdyz ten sem prave nekde videla

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:01
- Nahlásit

cernej caj
to je dobrý

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:06
- Nahlásit

jsem se po tom českým koukala a hele co jsem našla, prej vořeši, ale mě teda někteří třeba připadají jako berňáci
http://procproto.cz/kuriozity/konecne-zname-slavne -slintajici-psy/

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání