Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 12:57
- Nahlásit

tak hlavne pokud si platim pojisteni z odvodu z dani, tak cekam, ze nemusim extra chodit k soukromnikovi... ale zase asi zalezi, no... ja su rada, ze sem nasla tu fajn zubarku loni, ale i tak z toho mam hruzu tam chodit. A to nemyslim gynekologii, tam sem nebyla asi 5 let (vlastne presne, ja tam byla naposled v den nastupu do zamestnani

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 13:10
- Nahlásit

cernej caj
No lidi tam choděj I když si platěj pojištění, protože jako lepší služby a lepší výsledek, což asi jo, přece jen když normální zubař od pojišťovny dostane víc peněz za to, že nic neudělá než za to, že ti spraví kaz, tak jak to pak může vypadat, že jo
O gyndě mi ani nemluv, viděla jsem teď nedávno gyndu, kde sice ošetření na pojišťovnu, ale 2 tisíce roční poplatek, ale za ten objednání přes web bez čekání v čekárně a konzultace po mailu, to už jsem si říkala, že by se snad i vyplatilo.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 14:04
- Nahlásit

Maya
tak ja kdyz se objednala, cekala sem max 20 minut a slo to do tri tydnu vetsinou... i ted na moji zubarku, volala sem v obede a du 26.3... co sem chodila loni, tak kdyz sem mela jit ve 13 tak sem sla 13, nejpozdej 13.05...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 14:11
- Nahlásit

cernej caj
Tak to je u nás nemyslitelný u všech doktorů, všude čekáš minimálně 2 hodiny, většina doktorů ani neobjednává, jako fakt děs, asi že jako malý město a málo doktorů na hodně lidí nebo nevím, takže já všude chodím jen když naprosto nezbytně musím, jinak do čekárny ani nepáchnu.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 16:40
- Nahlásit

Pisu z mobilu, fakt s tim jednim sloupcem to jde, akorat to psani mi jde strasne pomalu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 17:06
- Nahlásit

Maya
tak je fakt, ze ja na vse chodim do brna, tam je lidi sice hodne, ale doktoru taky jediny, co je hruza je ten ortoped, kterej je dobrej ale je tam cekacka fakt mesic ja z mobilu taky pisu pomalu a obhcas si to,co splodim jeste smazu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 17:22
- Nahlásit

sem udelala kontrolni prevazeni, i kdyz teda nevim, jestli ta vaha nevazi sejdrem u vyssich hmotnosti - tim 18,6 rekla bych akorat (kdyby malinko pribral, furt akorat), ferina 15,4 - prijde mi taky akorat, i kdyz sem si rikala, ze by se ji mela malinko hlidat strava, ale po zvazeni si teda rikam, jestli mam vlci mlhu nebo ta vaha fakt vazi sejdrem, nebo to muze delat kuze volnejsi

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 19:24
- Nahlásit

cernej caj
Nechci nic říkat, ale nemáš je nějaký hubený? Nevím teda jak jsou vysocí, ale na vlčí mi to přijde oboje dost málo. To má Ferina jen o 6 kg víc než Dorin

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 19:24
- Nahlásit

cernej caj
Já si to nesmazala v mobilu, ale když jsem to odeslala, tak mi ten příspěvek v mobilu zůstal, kdybych chtěla psát něco dalšího, tak bych ho musela nejdřív smazat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 19:36
- Nahlásit

Maya
a ses prihlasena, nebo si ten prispevek psala neprihlasena? ja kdyz jsem ho psala neprihlasena s tim, ze se prihlasim jakoze s poslanim prispevku, tak mi tam taky visel furt. Ale kdyz se prihlasim jak vlezu na stranky, tak mi to po odeslani vymaze samo

no sou mensi - ferina je takovej ctverec, tim je spis podlouhlej, ale tak feri 48cm, tim o malinko vic, 50 max? nevim, nepamatuju si jak jsem je merila... dorin ma kolik? nicmene nasich seltie taky vazi jak ferina, takze

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2013 22:30
- Nahlásit

cernej caj
Jo tak to bude ono, jsem se přihlásila až po napsání příspěvku, takže příště opačně.
Dorin má 9 kg a 35 cm, festovnější střeďáci se stejnou výškou mívají i kolem 12 kg, Kim má 53 cm a 25 kg, co tak vím, tak vlčí feny co mají tak kolem těch 49 jako Ferina mívají kolem 20 kg a psi jako Tim kolem 22. Ale na druhou stranu zase lepší hubený než tlustý.
Ale nevím, jeslti je zbytečně nedržíš moc zkrátka.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 01:10
- Nahlásit

Mili má 46 a cca 20. A tlustá není.
Kolik má Batopes netuším. Podle mě je akorát, tak to neřeším. Ale je fakt, že má skoro stejnou spotřebu krmiva jako 13kg Mája, která je teda o fous oplácanější, než by měla být.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 07:09
- Nahlásit

zvazil je jeste muz - tim 19,1 a feri 15,5 takze spis odchylka mereni. Ja nevim, me neprijdou jako kost a kuze, ale vlastne zas nemam moc jine porovnani se spicama, mozna mam podvedome strach aby nedopadli jak seltie, ale zase kdyz sme byli u kachny v koncinach, tak ferina s baty byli podobny, az na to, ze baty mela asi 2x vic chlupu

hlavne nemam jak je presne zvazit, vazim je na vaze kterou mi dala segra s tim, ze "prevazuje" vzdy tak, ze se zvazim se psem a odectu moji vahu, ale kdyz se vazi s muzem, tak vazi mirne vice, ale tak +/- to asi odpovidat bude, myslim, ze treba 1kg odchylka je v toleranci a 10kg odchylku to zas asi nema

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 17:35
- Nahlásit

cernej caj
Ono těžko říct, když je člověk nevidí na vlastní oči a nemůže si je ošahat, 1 kg tolerance je normálka, ale podle těch vah by podle průměru kolik vlčí váží měli mít nejmíń o 3 kg víc. Já obvykle vážím u veta na digitální váze, u nás mají v čekárně.
Fakt těžko říct, je možný, že mají tak lehký kostry a váhu mají v normálu, ale to by sis je asi musela nechat okouknout od někoho znalého.
kachna_
To mi povídej, Dorin žere třičtvrtě toho co Kim a je furt hubenej, asi rychlejší spalování nebo co a taky to hodně vylítá. A nebo je fakt pravda to, co se říká o vlčích, že jsou na žrádlo nízkonákladový, protože sežerou mnohem míň než jiný pes stejné váhy.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 19:38
- Nahlásit

Maya
ja kdyz si predstavim 3kg vic, tak by mi pripadli asi jak sudy... mozna, ze ja je mam malo osvaleny a jak vsichni vime, svaly sou tezsi nez spek

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2013 19:46
- Nahlásit

cernej caj
Málo osvalený? To si děláš srandu? Při těch pochoďákách co děláte musej bejt samej sval.
A sudy, no on vlčí špic je takovej sudovitej, keesové to mají dokonce ve standardu, že mají mít hrudník jak barel
Ale to neřeš, hlavně že jsou zdraví.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 07:17
- Nahlásit

Maya
že mají mít hrudník jak barel to si delas srandu, ne? zavesim ferine teda soudek pod hrudnik a us zvedava, jakou z toho bude mit radost

a ja si rikam, ze se mi zda ferina, ze ma trochu spek na bokach (a pritom je mam chudaky bez barelu ) a sama teda pritom spek na boku mam taky a prijde mi normlani

asi to bude fakt podvedomej strach, ze z nich budu mit soudkoseltie

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 08:50
- Nahlásit

cernej caj
Doslovná citace je, že tělo má být barrel well rounded a ano barrel je barel tedy kulaté jako barel. To mají Američani ve standardu pořád, Angličani to měli taky, ale už to vypustili, protože to navádí týrání chovem při přehánění tělesných znaků a voni teď po té aféře s BBC do toho už šlápli. Fakt je, že vlčí to tak mají, nemají ty vosí pasy jak ovčáci nebo lovečáci nebo tak.
ostříhaný vlčí špic, je vidět, že nemá hluboký hrudník a vosí pas jako většina plemen, ale prostě barel

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 09:11
- Nahlásit

Maya
ten je ale roztomilej to by me zajimala definice vosiho pasu, ale myslim, ze ti moji to maj v poho, rukama je neobejmu

ctu uz tu knizku co doporucovala kachna, dozvedela jsem se tam dost zajimavych veci a asi z toho plyne, ze bych mela preucit napr. sedni - ale uz se vidim, jak si pamatuju novej povel a hlavne jak ho pouziva muz...

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 09:44
- Nahlásit

cernej caj
Co je to za knížku? Jinak já teda nevím, ale podle mě je naprosto fuk jestli psovi řekneš sedni a nebo hačinkej, důležitý je, že ho zná a udělá co chceš a sedne

tohle je vosí pas a hluboký hrudník např. třeba labradoři jsou taky soudky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 09:54
- Nahlásit

Maya
tak zalezi, na hunacovi je to taky videt hur jak na ty lysine

no to jako jo, psovi to je sumafuk, ale jde o to, ze by se mi hodilo to teda preucit na jinej povel, ale clovek ma "sedni" zafixovany, tak co pouzit misto toho idealne, aby se to nepletlo... (protoze oba si sice na sedni sednou, ale rychle vstavaj. berou to sedni = zmena stavu do sedu, ne sedni=budu sedet dokud me neuvolnis)

knizka co doporucila kachna

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 10:37
- Nahlásit

cernej caj
To ale není podle mě problém formy povelu, ale problém toho, že tví psi neumí povel volno a nejsou naučení, že až povel volno ruší předchozí povel, moji to teda taky neumí ideálně, protože já jsem sklerotik a dost často povel volno zapomínám
Knížka vypadá docela zajímavě, ale tuším, že to byla zrovna Klimešová co jsem slyšela že propaguje, že první rok nesmí být pes nikdy sám, aby nedělal něco nežádoucího, což je možná velká výhoda při pozitivní motivaci, ale pro většinu lidí nereálný.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 10:44
- Nahlásit

Maya
aha, tak v ty knizce treba pise, ze kdyz ses v praci/skole, ze je idealni naucit psa do klece nebo nejakou separovanou mistnost, aby pes nenicil veci, pokud se toho clovek boji, takze pokud ten nazor ma, v ty knizce to nijak neni.

nj, je pravda, ze nepouzivam povel rusenej povelem - ale proste se mi libi ta myslenka, jak je naucit, at v tom povelu vydrzi, je to hrozne logicky ale nenapadlo me to. a libi se mi, ze dava povel az kdyz pes umi presne vykonat ten cvik na posunek, ze se ho pak teoreticky nema sanci naucit spatne, protoze uz jen k povelu prirazuje nauceny chovani, coz me treba nikdy nenapadlo timhle stylem resit, ale ma to nejakou logiku (ze se pes nenauci blbe nebo napolo, co po nem chces), a pokud ja si je proste naucila, ze na sedni si sednou ale nevydrzi v tom, tak to by se mi libilo, kdyby fakt sedeli... no uvidime.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 11:05
- Nahlásit

cernej caj
No nevím, nečetla jsem to a nevím jak je to napsaný, ale podle mě je to blbost, to jeslti pes umí něco blbě a nebo napolo není záležitost toho jestli to umí na posunek a nebo na povel, ale toho, že člověku to tak stačí a nechá to bejt, tak je dost pravděpodobný, že to nechá bejt i jen u posunku a pes to stejně bude umět blbě, když psa učím hned na slovní povel a skončím u správného provedení, tak mám to samý bez toho mezikroku s posunkem.
A radit někomu, aby měl furt když není doma mít psa v kleci mě už přijde přes čáru, já jsem asi ze starý školy, ale to že se psi přesunuli v podstatě jen z řetězu do klecí mi vadí.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 11:09
- Nahlásit

cernej caj
Tak vyzkoušet jiný povel samo můžeš, já bych spíš využila toho, že už znají povel sedni a jen bych je doučila povel volno, nějaký povel na ukončení stejně budeš muset mít a učit ho taky, ale ono je to v podstatě jedno, důležitý bude výsledek že ti sednou a budou sedět

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 11:23
- Nahlásit

Maya
tak ja tim myslela jako u stenete, kdyz se boji, ze neco provede v dobe nepritomnosti, samo ne furt, ale dokud se nenauci treba ze se nekousou skrine ale hracky. blbe sem to napsala

s tema povelama zalezi na zvyku, zkusenostech a tak. ale prijde mi proste zajimava uz ta myslenka pridat povel k cviku, az kdyz ho pes umi, nerikam samozrejme ze to je jedina spravna metoda nebo tak. Jen, ze mi to prijde zajimavy. Pac mam pocit, ze u toho sedni se zasekli u sedni = sedni ze stoje, ale uz proste v nem moc dlouho nevydrzi a hned se zvedaj... proste to, ze seltii reknes sedni a ona sedi az do skonani veku je zrovna takova zkusenost, ktera se spicem neni uplne kompatibilni v pripade nezkusenyho majitele

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 12:00
- Nahlásit

cernej caj
Ale to je to o čem mluvím, oni si sednou a hned vstanou, protožes jim to ty dovolila, kdybys to utnula hned v začátku, tak by to nedělali a je úplně jedno jestli na posunek nebo na povel, mě teda osobně ta metoda přijde ne zajímavá, ale zbytečná, když ho něco naučím provádět dobře rovnou na povel, tak si ušetřím ten mezikrok, protože stejně ani není nikde řečeno, že ten pes ho bude dělat na povel do smrti dobře, stejně ho i na ten slovní povel občas udělá blbě a pak jako co když špatně ho směl dělat jen na posunek??
Asi to nějak nechápu, asi by to chtělo přečíst, ale kupovat to kvůli tomu nebudu se mrknu jestli to není na uložto
S tím štěnětem v kleci taky nic moc, já s tím nesouhlasím ani v bytě, kdo se bojí o byt nemá si pořizovat takového psa, který je schopný mu ho zlikvidovat a taky to vůbec neřeší psy venku, jako přestava, že malý štěně zavřu v baráku do klece, místo aby bylo venku a mělo nějaký podněty, je pro mě nepředstavitelný.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 12:06
- Nahlásit

Maya
ale tam nebylo receno, ze kdyz nejsi doma, mas ho soupnout do klece, ale jako reseni pokud nechces, aby ti pes neco znicil, tak je to proste jedna z moznosti - jen sem tim chtela rict, ze jeslti pani zastava nazor byt 100% casu do roku veku se psem, tak ho neprezentuje v knizce. Jinak ono se to obcas hodi toho psa mit kam zavrit. A jestli uz neni jedno, jestli je to do klece, kotce nebo treba koupelny... navic uprimne, kdyz des treba nakoupit nebo do prace, tak to stene stejne neni venku aby melo podnety, ale je zavreny treba v garsonce a jakej je pak skoro rozdil mezi garsonkou/koupelnou/kleci v pripade, ze je pejsek utahanej a v planu je spanek, pripadne nejaka hracka pro zabaveni?

tak je jasny, ze sem jim to dovolila, ale ja si proste tak nejak myslela, ze kdyz si sednou, ze je jasny ze maj sedet a ne se hned zvednout

ja jen rikam, ze se mi libi ta myslenka, ne ze to tak musi delat kazdej, ale pro lidi, co to neumi (ja) je to urcite zajimavej postreh na zvazeni

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 12:51
- Nahlásit

cernej caj
Tak samo že klec i kotec se hodí, však já mám taky kotec, ale aby tam byl pes zavřenej 9-10 hodin denně 5 dní v týdnu, teda dobu, co jsou lidi v práce, mě přijde už jako týrání psa, nenechala bych tak svoje a to mají kotec 6x4 m, v kleci už vůbec ne, to si mají ti lidi koupit morče a ne psa. Že to pes prospí je blbost, nebo teda spíš ne blbost, ale dělá to jen z donucení, to ví každý, kdo má psa venku, nikdy ten pes neprospí v kuse celý den, když má možnost spát v noci, tak když nemusí, tak přes den už skoro nespí, to tak možná nějaký starý pes a prostě v kleci ten pes nemá možnost se ani projít a tak a nezbejvá mu nic jiného než spát a nebo se nudit, pro mě je to humus.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 12:53
- Nahlásit

cernej caj
ja si proste tak nejak myslela, ze kdyz si sednou, ze je jasny ze maj sedet a ne se hned zvednout
teda popravdě nevím jestli teda šeltie jsou nějaký v tomto extra, ale neznám psa, který by na povel seděl neomezeně dlouhou dobu sám od sebe

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání