| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 11:31
- Nahlásit
cernej caj
První zateplit všechno, to je jasné, jinak se nedoplatíte
Jé kdybych šetřila každou korunu, tak bych se na nějakou ofiko svadbu vybodla úplně...podepsala bych to s rodičema na matrice a za nějaké dvě tisícovky bych šla na oběd Ale jak znám Toma, kdyby přišlo na svadbu, klidně za ni utratí majlant (což mě by bylo líto peněz )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 12:05
- Nahlásit
worick
zatim zatepleno nic nemame a loni nas plyn stal cca tech 15t, takze si myslim, ze i letos to bude podobne a az zateplime, tak pak budeme i trochu vic topit a doufam, ze se udrzime na podobny hladine prave
Mayaworick
no jo, ale dyt jen moji pribuzny (babicky, tety, sestrenice srodinama je 50lidi...) kdyz bysme to fakt osekli, sme na 35, takze kdyz vemu 10t prstynky, 20t jidlo, 10t obrad, fotograf a 10t kapela, tak to mas hned pryc... jinak je taky moznost vzit se proste na matrice a za 2t obed s rodicema... ja nevim. Jeste sme to zas nejak extremne nepromysleli, ale kdyz me vsichni na svatbu pozvali... U nas zatim vzdy bylo vse s celou rodinou (i segra mela asi 70lidi, stesti ze svagr je z malopocetne tak pak musis taky zit s tema pribuznyma,co te za to kamenujou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 12:27
- Nahlásit
cernej caj
nás vyšla ta první tak na 20tis, 7tis sv. hostina s úzkou rodinou (tu platí obvykle rodiče nevěsty), prstýnky nevím, ty jsme dostali jako svatební dar a svatební pohoštění pro širší rodinu byly krůty na grilu a dort jsme taky dostali za nějakou protislužbu. Obřad stál 500nebo1000 Kč za obřadní síň, na obřad jsme jeli škodovkama seřazenýma dle roku výroby .
A kamarádi to teď měli taky krásný, obřad měli v nějakym zbořenym kostele, potom se jelo k nim domů, kde se kecalo, hrálo na kytaru, jedlo. Vyšlo to jestli tak na 5tisíc+prstýnky a bylo to mnohem lepší (až nato, že se nám všechny svatebčany podařilo nakazit nějakou střevní chřipkou ) než oslavy v hospodách.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 12:33
- Nahlásit
kachna_
obřad měli v nějakym zbořenym kostele
tak to by se mi libilo moc, a vis kde? (oni ty zboreny byvaj i odsveceny, tak by mohla byt takova ta ne cirkevni), ale je fakt, ze nekam na severni cechy bysme kvuli tomu asi nejezdili
- prave vsici moji pribuzny meli v necem podobnym telocvicne, kulturaku a tak - velky stul kde se mohli vsichni bavit a obrovsky plac na tancovani, nic jineho ani neznam...
Me rodice nedaj ani korunu, ale je fakt, ze grilovany kure s kamarady na zahrade a hranim na kytary by byl mega extrem luxus. Jen se smirit s tim, ze pribuzny by ti vycetli, zes je nepozval a nevzal ani na svickovou
me trochu vadi, ze se vlastne neco od tebe ocekava, ze to skoro ani nemuzes mit podle sebe... na druhou stranu kdyz se s pribuznyma az na vyjimky a pohrby ci kulaty oslavy nestykam, tak by mi to asi mohlo byt taky jedno
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 12:49
- Nahlásit
cernej caj
me trochu vadi, ze se vlastne neco od tebe ocekava - tak to ne, na to kašlu z vysoka a příbuzní mně znají dobře a mají za exota, od kterého můžou čekat ledasco...
Jinak: my jsme taky velikánská rodina (mamka je ze čtyř sourozenců) a všichni se na všemožné akce scházíme, takže by to pod 70 lidí určitě nebylo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 13:05
- Nahlásit
worick
ale to co psala kachna mě nadchlo. Vybrat prostě krásné místo, jen nebližší rodina, pozvat je na oběd a pak si udělat večer s kamarády a hraním na kytary u ohně... a vyprdnout se na to, že se od tebe očekává odpolední zábava a 80lidí kolem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:03
- Nahlásit
cernej caj
Na příbuzný se vyprdni, ti tě stejně pomluvěj tak jako tak, ať je pozveš nebo ne a ať tě to stojí kolik chce.
Hlavně důležitý je nepozvat nikoho, teda samo kromě rodičů a sourozenců, nejhorší varianta je pozvat jen některý ty vzdálenější příbuzný, to bys rozeštvala rodinu a když pozveš všechny, tak se právě nedoplatíš, takže to jak psala kachna i worick jsou nejlepší varianty.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:07
- Nahlásit
Maya
nebo pozvat vsechny na obrad ale nedat jim obed
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:16
- Nahlásit
cernej caj
odpolední zábava a 80lidí kolem
tak ať to uspořádají rodiče u nich doma týden po, jako rodinné setkání u příležitosti tvé svatby a bude to na nich
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 14:30
- Nahlásit
kachna_
vybornej napad
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:27
- Nahlásit
cernej caj
Hele udělejte si malou svatbu, po příbuznejch rozešlete pozvánky Byli oddáni.. a když už ty prachy musíš utratit, tak jeďte na tejden do Karibiku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 16:30
- Nahlásit
Maya
doma prijemnych 13 stupnu sedim tu v zimni bunde no uvidime, musime to vymyslet a podlle toho zacnem setrit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 19:32
- Nahlásit
cernej caj
13?? To by mi teda jedna zimní bunda nestačila Měli byste si koupit elektrický přimotop a nebo halogen ten topí ještě líp a není tak hlučnej, on se v baráku občas hodí, nikdy nevíš, co se přihodí a to stačí jen strčit do zásuvky a jednu místnost tím vytopíš v pohodě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 09:26
- Nahlásit
Maya
elektrickej primotop zere jako svina. My mame jeste ten plynovej primotop na bombu, tak muz koupil bombu vcera a vytapime si aspon pokoj. ono shanet plynare v patek odpoledne nema ani smysl a v pondeli to snad vyridime. Je fakt, ze ten plynovej to vytopi rychle, ale to teplo jde hodne nahoru takze sice mame pod stropem 22 stupnu a v posteli na zemi tak 15 ale nemit tuhle moznost, tak teda panikarim mnohem vic kvuli kotli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 13:50
- Nahlásit
tak tady je foto ferincina sedo stoje (takhle casto ceka na schodech pred domem + meho pocitacoveho koutku, kdo ho jeste nevidel;)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 18:39
- Nahlásit
cernej caj
Si musí alespoň zadek hodit nahoru
Pc koutek moooc pěkný není ta židle kovová? Takový kovový máme taky, natřený nazeleno.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 18:59
- Nahlásit
Maya
Jojo, kovova takova zelenoseda
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 13:09
- Nahlásit
cernej caj
kurňa koukám, jak je důležité, že máš kvalitní zimní výbavu (oblečení) jsi netušila, jak se ti to i doma zejde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 16:02
- Nahlásit
worick
Presne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 19:39
- Nahlásit
cernej caj
Tak co kotel, už vám ho spravili nebo ještě mrznete? Prej má být za pár dní 10 stupňů, tak to už by ti stačilo pomalu i bez kotle, že jo?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 07:29
- Nahlásit
Maya
dneska tam bude muž volat, v pátek odpoledne chtěj po někom, ať přijede
Ale taky sem si rikala, ze za chvili uz to bude jedno ale tak zas bude snad nachystan na pristi sezonu... je sakra poznat, jestli mame ve zbytku domu cca 12stupnu nebo tak 5 a to sem si vcera dokonce i rozmyslela horkou koupel pri ty teplote, co panuje v koupelne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 10:32
- Nahlásit
cernej caj
Tak teď už můžeš na dogtrek i s bivakem i v zimě.
Jinak teda dneska je den blbec, doufám, že už se to brzo vylepší.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 14:33
- Nahlásit
Maya
no to muzu
no doufam, ze teda mas jen dopoledne blbcovite a odpo uz jen dobre
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 15:57 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
Mně teda Vetamix nevadí (a psům taky ne). Asi záleží jak co. Když to je s droby, tak to mi smrdí každopádně vždycky a dršťky ani nemluvím. Jen jednou se mi stalo, že jsem jim vrátila stehna. Ty co mi přivezli potom, byly naprosto špičkový. My čekáme maso zítra. A Dyk mi taky syrový nechtěl. Tak jsem to vždycky hodila do vody spařit - maso se zatáhlo a to mu ž nevadilo. A tímhle způsobem jsem odbourala "vaření" postupně úplně. Vařenou dostávají jenom rejži, protože do masa jim dávám i ty vločky od Happy Dogu - namočíš, nabobtnají, přimícháš k masu a hotovo - podává se.
A o svatbě mi ani nemluvte - ještě jedna nás čeká pro nejmladší dceru a tak pevně doufám, že mladí nebudou spěchat. Já jsem takřka bez práce - to se blbě šetří.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 16:12
- Nahlásit
ja po nasich ani prispet nechci - stejne by mi nepridali ani kdybych chtela, v zajmu hesla, ktery podporujou od mejch 16. Kdyz neco potrebujes ci chces, vydelej si
Nam vetamix taky jako takovej nevadil. Spis parkrat nedovezli neco, a kdyz sme reklamovali, tak pry priste a stejne sme zaplaceny veci nakonec nedostali (nastesti asi 2x kapr co nebyl drahej) a v lete to vozili dost povoleny uz, coz me prekvapilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 07:24
- Nahlásit
tak se fakt otepluje, dneska jsem sla uz do prace bez mikiny akorat v autobuse na me trochu tahlo po sundani bundy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 08:04
- Nahlásit
cernej caj
No já si mikinu ještě vzala, ale bylo mi kapku vedro, v autobuse si bundu teda nesundavám, my v něm máme strašnou kosu, protože už ani netopí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 08:08
- Nahlásit
tak to u nas kdyz topi, tak je hic i celkem, ale i tak je v autobuse dost tepleji, nez venku, takze ja si ji sundavam skoro vzdycky, aby mi pak nebyla zima venku. Ale je des, kdyz vam netopi, ze se ani v zime nezahrejete
my jak ted topime tema plynovyma kaminkama, tak nechapu, ze kdyz sme pritapeli loni, tak psi se od toho drzeli dal, ale ted, tim je schopnej stat tesne vedle toho a klidne by tam i maval ocasem, blbec je musim furt hlidat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 08:35
- Nahlásit
cernej caj
Psy máš nějaký zhejčkaný
V autobuse trochu topí když mrzne, ale jen jedním topením u jedný sedačky, tak o tu je vždycky bitka, protože kdo tam sedí, má alespoň nohy v teple. Jinak je normálně námraza i zevnitř na oknech, jednou mi tam přimrzly vlasy jako prej si lidi i stěžovali na tu kosu, ale bylo to houby platný.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 09:58
- Nahlásit
tak u nas jezdi pekny autobusy, s klimou, wifi (hodoninaci vzdycky), a tam topi pekne akorat kloboucak ma horsi autobusy, bez klimy, svetylek, mackatek, ale teplo tam byva tez...
(sem ti reagovala tady a nejak se ocitl u esusovy, no nechapu...
|