| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 13:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jen jsem nakoukla...neuznávám kotce a pokud potřebuju psa někam zavírat, tak si ho ani nepořídím. Stát se může, stalo se i nám, že jsme je před háravkou museli zavřít...kdyby vydrželi doma, bylo by to doma, takhle to bylo do garáže...což je jen jiné doma
Zavírání psa doma do klece, mi připadne absolutně hnusné. Polemizovat o tom, že ,,no tak bude spát"...co mu taky jiného zbývá, když se tam pořádně ani nepohne Když vemu, že je ten dotyčný v práci 9h i z cestama, tak bych ho zato zabila Zavřít Worku do klece, tak zešílí. Nechat psa zavřeného v kleci 9h bez možnosti protažení, proběhnutí?? Když sleduju kluky, jak dopoledne pospávají, tak ano pospávají. Ale jede auto kolem - Worka vyběhne, Berry zbystří, bafne. Jde někdo kolem, zaběhnou poňafat k plotu. Když se nic neděje, tak stejně Worka cca každou hodinu obejde barák, popojde si lehnout třeba na sluníčko, či naopak do stínu, chvíli psi leží na tvrdém, pak zase jdou na měkké, projdou se alespoň napít... Jako neumožnit psu tohle, alespoň jako minimum v tom bytě - mi přijde jako týrání... To ať si pořídí křečka či králíka...a může ho mít v kleci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 13:27
- Nahlásit
tak ja hlavne myslim, ze zavrit psa na 9h do klece, nebo naucit stendo v dobe nepritomnosti na klec, aby hned neozralo sedacku je snad rozdil. No asi sem to proste napsala blbe, rozhodne ta pani do knizky nepsala nic o tom, ze ma byt pes 9h v kleci nebo tak. Jen proste, ze psala i o moznosti, ze kdyz se clovek boji, ze mu pes neco znici, ze jsou moznosti jak zamezit pristup psovi k tem vecem v dobe nepritomnosti, coz vylucuje, ze je striktne proti ponecahvani psa o samote, jak mela dojem Maya, jestli to neni tato pani.
Jinak samozrejme polemizovat o tom, kdyz je pes zavrenej 9h denne 5dni v tydnu v kleci je proste hruza, ale na druhou stranu si prece neporidim stene, a nezacnu okamzite ho tam nechavat. Normalni lidi asi delaj nacvyk samoty tak to maj treba i s pomuckama (napr, kleci) a pak uz pes taky v klidu vydrzi doma jen treba se zuzlaci kosti napr. protoze uz vi, ze byt doma sam je normal a ze zvykaci kost je lepsi nez noha gauce po babicce. tak pokud jste z toho co jsem psala pochopili, ze dle knizky maj lidi nechavat psy zavreny v kleci, kdyz nejsou doma, tak to rozhodne stornuju, ale ze pri uceni a potrebe jsou to vhodne pomucky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 15:23
- Nahlásit
cernej caj
Jo jasně, já vím jak to myslíš, jenže bohužel psát takhle o klecích je kontraproduktivní, klece jsou záležitostí posledních pár let, dřív, tak 5 let zpátky a dříve by nikdo nikoho nenapadlo dát psa v bytě do klece a taky to šlo a dneska většina lidí používá klece tak jak píšu já nebo worick, prostě zavírají tam psa celý léta na celou dobu co jsou v práci jaksi prevenetivně, aby jako nic nezničil, protože to je jednodušší než psa učit samotě. Proto si myslím, že nějaký cvičitel, jako je třeba autorka knížky, by klece neměla zmiňovat vůbec a nebo velice opatrně, protože spousta lidí si to zase vyloží tak, že jako zavírat psa do klece je dobro. A ten zbytek, že klec je jen pomůcka atd. je už zajímat nebude.
A ano, s těma štěňatama se to dělalo běžně, nechali se v jedný místnosti nebo na chodbě, kde se odstranilo všechno co mohlo štěně zničit, ale klec nikoho ani nenapadla, klec je americká móda, co sem dorazila před pár lety. Teď už jen čekám, kdy sem dorazí i ta móda zavírat psy do sklepů, aby nebyl slyšet jejich štěkot.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:52
- Nahlásit
si delas srandu se sklepem, ne? Na druhou stranu kdyz amici (a frantici)muzou mit stenata v akvarkach ve zveracu, tak sklep je jeste asi dobrej...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 19:55
- Nahlásit
cernej caj
Ne, to je jako fakt s těma sklepama, oni tam mají ve spoustě měst dost pošahaný zákony co se týká psů, třeba u štěkotu že pes smí štěkat jen 5 minut v hodině max. 40 decibely atd., a když si soused postěžuje, tak jdeš k soudu a hrozí třeba několik měsíců vězení, takže když jdou lidi pryč, zavřou psa do sklepa, aby když štěká nebyl slyšet venku. Nebo třeba že pes nesmí být na zahradě bez dozoru nebo smí být, ale nesmí běhat kolem plotu za kterým je chodník kde choděj lidi a nebo taky že smíš mít jen xx psů no a tak podobně. No a s tím souvisí ty klece, když nemáš sklep, dáš psa doprostřed baráku nebo bytu do klece, že jo. Aby neštěkal někde u dveří. A u nás se toho hned chytnou nějací chytráci a kam to došlo vidíme.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:15
- Nahlásit
Maya
tak to je fakt sila ja mam americanku lektorku a ta byla prekvapena, kolik tady ma lidi psu, ze u nich hrozne malo lidi - div se jim...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 08:57
- Nahlásit
zitra jdem vyzkouset koleno na vychajdu kolem brna, jen malinkou, tak 10km a su zvedava dosti... su zvedava i co feri, je sice jasny, ze na slapanickyho vlka se musim bat za 3tydny vic o sebe jak vo nu, ale je rozdil, kdyz jaro travime na vyletech a pak zkousime trek nez kdyz celou zimu lezime doma...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 09:06
- Nahlásit
cernej caj
Malinkou, 10 km , tak hlavně to nepřežeňte při tréninku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 09:15
- Nahlásit
Maya
aby nas ta vzdalenost nezabila, ze
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 18:19
- Nahlásit
Maya
topime!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 18:44
- Nahlásit
cernej caj
Až teď??? Tak to jste fakt měli štěstí, že bylo zrovna teplo a mrazy teprve budou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 18:50
- Nahlásit
Maya
no minulej tyden se muz nemoh dovolat, tak sem si rikala, plynar je na horach nebo neco - no a on muz neumi opsat cislo. A kdyby se sekl v jedny cislici, ale on se sekl ve dvou bylo jen spatne cidlo, takze to byla oprava za par korun nastesti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:22
- Nahlásit
akorát jsou špicové, teď byla aktia a šiba http://www.youtube.com/crufts
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:23
- Nahlásit
cernej caj
Tak alespoň že vás to nestálo moc. Muž teda nemá chybu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:24
- Nahlásit
teď je japonský špic a půjde kees
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:38
- Nahlásit
Maya
to koukas zive?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:41
- Nahlásit
Maya
aha, vidim, toho shitzu nebo co to je pekne pricesavali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:49
- Nahlásit
cernej caj
jj, to je živě, je tam malý bílý a střední hnědý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:55
- Nahlásit
tak konec, špicové nic, ještě pomík bude v toy, ale to už koukat nebudu, radši se jdu koukat na Vyprávěj
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 07:21
- Nahlásit
Maya
radši se jdu koukat na Vyprávěj - taky koukáme (no my aby jsme nekoukali...čumíme skoro na všechno ) Tcháni byli blahopřát Tomovi k svátku, tak jsem se jen modlila, aby se už konečně zvednuli a my se mohli v klidu dívat Sice jsem u toho musela klukům ještě vařit, ale mám v kuchyni telku, tak mi to nevadilo tak, jak kdyby mi do toho někdo kecal
cernej caj
zitra jdem vyzkouset koleno na vychajdu kolem brna, jen malinkou, tak 10km - doufám, že nezačne pršet My řešíme, jestli jet na Slovensko kolem zříceniny Dobrá voda a nebo trasy kolem Buchlova. Někdy nevíme vůbec kam, teď máme nejmíň tři trasy a nemůžem se rozhodnout
Tak ať ti koleno vydrží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 08:24
- Nahlásit
worick
No dnes jednu, priste druhou a pak treti
To neznam, vypravej. To je cesky?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 13:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Nechtěl by někdo špicoida? Černého převážně, s bílým na bradičce, s mahagonovým na hrudi a kalhotkách. Mladý cca 3 roky. Velmi milý, vstřícný, upusinkovaný. Hezky dává pacičky. Už mi tu začal i hlídat. Dobře se snáší s jinými pejsky, zatím žádný konflikt. Na vodítku táhne směrem tam, směrem zpět domů je to výrazně lepší. Skáče vysoko. Má bělounký chrup. Je zvědavý. Je moc pěkný, vzhledem roztomilý čertík.
Nejlépe i se starší fenkou, také černou. Ta ovšem nejprve "blbě čumí", drze až vyzývavě. První den jsem měla strach, že mě kousne. Ale ukázalo se, že to bylo spíš z přemíry soustředění na úplně nové podmínky, prostředí a živočichy. Fenečka je nejistá, plachá. Zdá se, že na lidi bude hodná, s pejsky tu ale problém je (byl), lepší se to, ale nevěřím jí. Je to asi kříženka NO, ale oproti ovčákovi malá. Už také hlídá, má pěkně hluboký hlas, trošku chraplavý, poměrně dost odstrašující. (Špicoid kupodivu taky, i když má jen cca 9 kg, čili menší pes, hlas má jak zvon.)
Spolu vycházejí dobře. Oba jsou už čistotní, akorát špiclík má tendenci občas zaznačkovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 15:24
- Nahlásit
mas je doma? Kachna je urcite prida na spice v nouzi, u nas to bude aktualni tak za 10let
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 15:41
- Nahlásit
cernej caj
Mám. Teď jsem zkušebně vypustila špicoidního gina z láhve a co neudělal? Označkoval druhý konec obýváku! Blbec jeden.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 16:07
- Nahlásit
Vlčáčková
špicoidního gina z láhve
hod sem pak kachynce nejaky fotky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 18:07
- Nahlásit
nasla jsem si ten serial vypravej, maj to online na ct, tak jdu zkusit prvni dil
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 18:51
- Nahlásit
cernej caj
Tak Vyprávěj je spíš pro nás pamětníky, tobě ty komunistický časy nic říkat nemůžou
Vlčáčková
Koukám máš veselo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 19:09
- Nahlásit
Maya
tak to me nerika nic, ale jaani netusila co to je. od pohledu to docela de, akorat mi dneska furt vypadava net
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 19:19 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Maya
Koukám máš veselo
To jo. Fenku chytá chvílemi amok, protože hárá. Snaží se tudíž objet o dost menšího psíka, válcuje ho a on za chvíli tasí chrup a vrčí. Nejdříve jsem si myslela, že se rvou doopravdy, ale on se jen chudák snažil zachránit si život, aby ho láskou a řevem nezadupala do země. Když je roztrhnu od sebe, on vyskočí na klec a z vděčnosti se mě snaží ulízat k smrti, zatímco já potvoru zjančenou za jejího řevu jak kráva manipuluju do klece. Tam ona lítá do kolečka, chrumtá pod sebe deku, kouše do ní a řve jak kráva... Pak se zklidní a čeká na další příležitost znásilnit nějakého psa. Darečka mrňavýho, na kterého předtím dvakrát nehezky vyjela, venku vilně naháněla tak, až ho uvedla do kotrmelců. Darečkovi to však nevadí, je tu jediný nekastrovaný pejsek a je z ní tudíž celý paf. Snaží se jí vyhovět, nedosáhne na ní, ale je tak rozrušen, že úplně zapomněl nesnášet Vlčáčka. Vlčáček po prvním řevu, když si v úterý v noci všiml, že dorazili velcí psi, pro změnu zapomněl, že nesnáší právě velké psy a je nějak rozradostněn, dobře naladěn, klidně se ochomejtá kolem nich, vůbec nevrčí, neřve a vrtí ocáskem, a dokonce dal špicodkovi pusinku. Tak nevím. Zdá se, že se Dareček zamiloval do fenečky a Vlčáček i do pejska... :-D
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2013 19:26
- Nahlásit
Vlčáčková
hoď sem fotky, chci je vidět, tu tvou povedenou dvojku
|