Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:12
- Nahlásit

cernej caj
No tak maso určitě dobrý, to u mě nehrozí, tak jim občas alespoň přilepším do granulí, včera měli granule se zbytkem rizota a polívkou a nestěžovali si.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:22
- Nahlásit

Maya
tak ono to je u nas tak

a) mi prozerou v granulich cca 1000 kc (no to se pohybuje podle ceny granuli, ale prumerne to tak vychazi +/-) coz kdyz jsem pocitala to maso a zeleninu/ovoce, tak to vychazelo snad na 600-700 prumerne

b) me to celkem bavilo jim to delat me by snad i bavilo varit, kdybych mela kde

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 09:56
- Nahlásit

cernej caj
No tak levněji to vyjde asi určitě než granule. Teda než ty lepší granule. Mě by to teda dělat nebavilo, jsme to kdysi samo dělali Aranovi když granule nebyly, to se teda vařilo, asi je to tím, že mě teda nebaví vařit ani pro lidi.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 10:19
- Nahlásit

Maya
nojo,ale tady moc nevarim... jen jim hodim do misky trochu masa, co necham rozmrznout a k tomu nakrouham trochu zeleniny v robotu a je to... jako je fakt, ze casu to zabere o neco dyl, nez hrabnout to granuli... ale taky se tech 10 minut po radnu navic prezit da

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 10:32
- Nahlásit

cernej caj
No ale ono taky musíš těch x kg nanosit do mrazáku, robota musíš minimálně umejt, případně ještě uklidit, já to znám, ono to ve skutečnosti není 10 minut navíc, ale v souhrnu víc já jsem dřív radši obětovala půl dne a udělala jsem si do mrazáku už na jednotlivý dny napytlíkový směsi maso, zelenina a pak už jsem jen vytáhla pytlík a nechala rozmrznout a mohla to rovnou kydnout do misky, jo granule jsou výrazně jednodušší, každopádně u nás maso nehrozí neb netuším, jak bych asi jako přebírala ve všední den maso třeba od Vetamixu, když jsem v práci a co jsem se dívala, tak Vetamix u nás zaváží jen ve čtvrtek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 10:53
- Nahlásit

ja prave asi koupim jen par kg, treba 5 v brne, 10 minut myslim i s oplachnutim robota (mam za 200 z tesca, jen nadobka se sekackem), to je oplachnuty hned, uz s tim mam zkusenosti, vetsinou mi muz rozreze na cirkuli nebo sekerou to maso na mensi a ja si to uz jen nechavam rozmrazit

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 11:06
- Nahlásit

cernej caj
To ale pro to maso budeš běhat každých pár dní, to je taky celkem na nic. Tak jestli ho mají někde u vás ve zveráči, tak máš asi lepší se s nima domluvit na x kilo a zajet si tam rovnou autem jednou za čas ne? U nás ho ani neprodávají a kupovat normálně v řeznictví, to bych se nedoplatila. Rozřezání zmrzlýho taky musíš započítat do času ale jestli to nejsou velký kusy, tak bych to asi rozmrazila celý, v ledničce by to pár dní vydrželo.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 12:00
- Nahlásit

Maya
tak prave by zajel muz autem v nejhorsim do brna, jestli muz pribere trochu masa kdyz dela drevo na koupel, to uz si nevsimne ale hlavne to naseka vzdy v kuse... ale zas 1x tydne zajit do obchodu a naplnit mrazak v lednici neni tak zle, protoze nemusis zivit druhej mrazak velkej, ten ted mame i odstavenej kvuli uspore

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 12:27
- Nahlásit

cernej caj
Tak když máš ten obchod někde při cestě, tak je to jedno, ale kdyby tam měl člověk jezdit každý týden extra, tak to máš zase náklady navíc, který by byly určitě vyšší než provoz dalšího mrazáku. Každý si to musí asi spočítat, jak mu to nejlíp vychází. Každopádně když to má někdo jako já, prodejna nikde a závoz jen ve všední den, tak je alespoň ušetřený nějakého počítání, zvažování a případně výčitek, že do psa cpe granule.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 12:45
- Nahlásit

Maya
no je fakt, ze predstava ze vozis ob dva dny 5kg mrazenyho masa v autobuse z prahy je hrozna ale zas ja mam obchod 15 minut od prace, tak si tam skocit jednou za tyden neni problem nebo jednou za cas ze by toho muz koupil vice.

no zkrmime ty granule, co mame a uz se tesim. Mozna teda bych mohla pristoupit i ke kroku, ze prestehujem lednici z verandy do kuchyne, aby teda konecne zacala fungovat

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:01
- Nahlásit

cernej caj
No teda že bych jako maso tahala z Prahy, to mě fakt ani nenapadlo.
Jestli jsi měla tu lednici dlouho vypnutou, tak doporučuju určitě vyzkoušet před nákupem neb lednice i mrazáky déle vypnuté velice často už se nepodaří rozchodit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:03
- Nahlásit

Maya
ten mrazak je vypnuty ted pres zimu, cca 3 mesice, takze tomu by snad nic byt nemelo a lednice je zapnuta furt uz 3tim rokem, ale nikdy v zime nefunguje (nemrazi, pac je do venkovni teploty cca 12stupnu). ten mrazak by fungoval, ale kvuli par pytlikum mrazene zeleniny ho nechci mit zapnutej, tak ja bych se toho zas tak nebala...

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:33
- Nahlásit

Četla jsem to tvoje barfování tady i vedle na fóru. Za mně: jednou jsem vzala Vetamix a Tom s tím smradem odmítnul krmit, takže od té doby už nic. Nakupujem různě ve slevách: někdy má Impost slevu na kuřecí polévkovou - tak toho vemu třeba 20kg na mrazák, v řeznictví Makovec beru, co je ve slevách: nějaké ořezy, taky kuřecí koráby, některé vnitřnosti. Do našeho řeznictví chodím na krůtí chrupavky(to je vyloženě pro psy od f. Zelenka) pak jícny a konce vepřových žeber. Žebra dávám tak jak jsou syrová - ráno, ze zbytků nasekám směs, kterou si navážím a nabalíčkuju na mražák. Domácí výpěstky: mrkev, celer, petržel - jsme nakrouhali do pytlíků, odkud si vždycky useknu do hrnce, přidám buďto taky domácí červenou řepu, brokolici, či růžičkovou kapustu a nebo kupuju v marketech co je zrovna ze zeleniny ve slevě - čínské zelí, saláty...včetně jablek (ta se neurodila ) Dále mám pytlíky zmrzlých natí. Dále sušených bylinek. Sklenice různých semínek (slunečnice, dýně, lněné, domácí mák...) a ořechů... Takže hodím do hrnce: pytlík masa, kus zeleninové směsi, trochu přílohy co dávám: buďto některou luštěninu nebo proso, rýži, pohanku, brambory, ovesné vločky, jednou za čas i těstoviny. Pak nastrouhám třeba tu červenou řepu, na konci vaření přidám jablíčko, nějaké natě, sušené bylinky, vyberu něco ze semínek a ořechů. Někdy přihodím plechovku levných sardinek ve vlastní šťávě. Někdy tvaroh či domácí vajíčka. Je to jak vaření pejska s kočičkou ale kluci si nestěžujou a mne celkem baví vymýšlet, co jim tam šoupnout a zkombinovat to tak, aby to bylo dle mne zdravé a chutnéZabere mi to cca 15minut - jelikož skoro všechno už jen dávkuju. Kluci mají svůj mražák takže se mne neptej na kolik ta,,sranda" vyjde radši to ani nepočítám (dokud nebudu muset ) Letos se ale na to líp připravím a zasadím víc druhů zeleniny, která se bude dát pro ně použít, aby jsme v tomhle byli soběstační (a měli jsme svoji bio)

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:34
- Nahlásit

cernej caj
No uvidíš, zvlášť ty odstavený mrazáky jsou mrchy.
Fotečky z nejchladnějšího obydleného místa na zemi, jako ty popisky jsou super, prej děti jsou u babičky, protože od -52 je zavřená škola a nebo ta trojúhelníková budka skoro dole, to je záchod
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2280650/Oy myakon-coldest-village-earth-Weather-takes-turn-wo rse-71C-Russian-hamlet.html

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:36
- Nahlásit

worick
Ty jim to ještě vaříš?? To se teda mají

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:25
- Nahlásit

cernej caj
tak mozna -12 (2/3? bych musela pak zmerit) by to na ty 2-3 mesice udrzelo?
myslím,že jo, ale dlouho mrazit radši hovězí a vepřové, než rybu a kuře

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:34
- Nahlásit

kachna_
ok, diky

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 15:08
- Nahlásit

Se dívám na nějaký ty lepší čtečky a když si vyberu jednu fakt suprovou, tak zjistím, že ti blbý Frantíci do ní dali jen francouzský, italský a německý slovník a anglický neeee. Fakt zabít málo.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 15:11
- Nahlásit

Maya
a to si tam nemuzes donahrat sama?

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:58
- Nahlásit

cernej caj
No to mě taky napadlo a to prej nejde, musí to být slovník vydaný od výrobce, aby se správně nainstaloval, protože pak to funguje tak, že si jen ťukneš na slovo a vyskočí ti automaticky překlad, jako pro čtení v anglině super věc, kindle to má, ale když já kindel taaaak nechci

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 22:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
Počkej, myslíš ještě jako doteď nebo, že to nedostávají syrové? Syrové ne, musím to trochu ovařit, jelikož syrové to nechtěli ani za nic...a to myslím syrové maso
Tu ,,Ruskou zimu", nám onehdá poslal příbuzný z USA

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 07:05
- Nahlásit

worick
myslim, ze Maya se hlavne divila, ze jim to jeste i varis - tolik prace ze si s tim davas a dobrovolne

no k nam nekdo taky poslal skoro ruskou zimu,protoze sme vcera odpoledne prisli domu a z nejakeho podivneho duvodu kotel proste nekotluje. Ja vim, ze mi nevadi spat v 15°C a prebyvat v 18 v pokoji a ve zbytku domu (zachod, koupelna) mit tech 15 taky... ale proboha, mit i v pokoji 15, v noci tak 13 a rano 12 je na me uz trochu moc jeste, ze mame ty plynovy kamna na plynovou bombu... asi se to bude na vikend hodit

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 08:06
- Nahlásit

worick
Přesně jak píše cernej caj že jako dobrovolně jim přilepšuješ vařením, ale když je to nedobrovolně, že syrový nechtěj, tak to chápu, mě by Kim syrový taky nežral.
cernej caj
No teda, při takový teplotě by mě asi už museli vysekávat z ledu, to bych fakt nedala, tak si zavoláte na kotel opraváře asi ne?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 08:14
- Nahlásit

cernej caj
Maya
Bože na nebi já když mám na spaní 19st, tak si připadám jako ,,velký otužilec" Normálně nám v baráku neklesne teplota pod 24st...a to v celém včetně chodeb, jelikož máme podlahovky. Teda tyhle podmínky opravdu nezávidím už aby jste si to dali trochu ,,do pucu" A nějaké krbovky nemáte? Nebo neplánujete? Ono je teda blbé, že musí mít člověk k tomu taky zdroj dřeva Ale tady je má snad každý druhý barák...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 08:32
- Nahlásit

Maya
no vcera vecer kdyz jsme to zjistili uz tezko, dneska se na to muz zkusi mrknout a kdyztak to budem resit opravarem

worick
no mame ty petry, ale ty sou v kuchyni, v nejhorsim bysme museli vynosit skrine netusim kam a dat petry zase do pokoje, jak sme mivavali... uhli se da koupit tady ve vsi vedle, ale nejaky krbovky zatim nemame, planujem do budoucna...
taky by se mi libilo mit pres den treba tech 21, ale v noci mi to fakt staci, ja blbe spim, kdyz mi je horko a 18v noci je horko ale ono pry od nejakych cca 19stupnu uz je kazdej stupen navic dost energeticky narocnej (rozumnej financne) a nechci platit rocne za plyn na topeni treba 40.000 ci vic.... a drevo mezi poli?

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 10:44
- Nahlásit

cernej caj
Ty náklady na vytápění záleží spíš na zateplenosti baráku než jen na tom na kolik stupňů si vytápíš, topení plynem je ještě nejlevnější, tak to máte dobrý, že tak můžete topit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 10:51
- Nahlásit

Maya
ale nekde jsem prave cetla, ze od tech 20ti stupnu vys uz je kazdy dalsi stupen cca 6% narust proti vytopeni jednotlivyho stupne do tech 20ti... a jasny, ted ma muj domecek zateplenost 0. doufam, ze az zvysim zatepleni a zacnu vytapet cely dum, ze pres 30.000 za rok za topeni nepudu... ale proste nejsou moc finance na to reseni zatepleni, ted jeste resim jiny veci...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 10:59
- Nahlásit

cernej caj
Podle mě se to nedá takhle říct, záleží i na materiálu ze kterého ten domek máš, my třeba máme v přízemí metr tlustý kamenný zdi a to vytopit o stupeň je mnohem náročnější než patro, kde už jsou zdi z tvárnic a taky v přízemí je pořád o několik stupňů míń, kdybych to chtěla vytopit na tolik jako patro, tak se nedoplatím, takže podle mě materiál zdí + zateplení ti udělá největší náklady na teplo a podle mě +- pár stupňů už takovou finanční roli nehraje.
Zateplení je drahý, ale pro začátek jde třeba dát těsnění do oken, to vyjde na pár korun a je to znát hodně, dělali jsme to před pár lety.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 11:15
- Nahlásit

Maya
okna mam uplne novy (dobre, dva roky novy), takze okna jo, ale nemam zatepleni ze stran domu ani strechu... jako vse je v planu postupne, ale ted jsou jine priority.

a to s muzem resime, ze bysme snad mohli zacit setrit na svatbu no takze na odhadovanych 50t, to mame tak 3 roky cas jeste

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2013 11:22
- Nahlásit

cernej caj
Ty jo, to by mi bylo líto dát tolik peněz za svatbu, zvlášť když jsou potřeba jinde.
Zateplení ze stran my taky nemáme, ono u nás je to stejně zbytečný, při topení uhlím se stupně nastavovat nedají, to jen buď topíš a nebo netopíš každopádně příští rok už budu mít doufám krbovky, tak to bude lepší.

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání