| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 10:40
- Nahlásit
fotky medvedi souteska aspon sem to zpracovala, kdyz su doma...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 18:29
- Nahlásit
cernej caj
Fotky krásný, i když teda na ty žebříky by mě nikdo nedostal ani za prachy. Ale výhledy fakt nádhera.
U mě stav setrvalý, nohy furt bolej děsně, projdu se se psama čtvrt hodinky po louce a jsem jak kdybych uběhla maraton. Jako fakt nechápu, jinak už mi nic není. Tak snad tebe to přejde dřív.
S tou lapinou se mi to moc nezdá, není to čistě ovčácký pes, ale hlídací ovčák, takže ne tak akční, protože se hodně používali i na hlídání domů. Je to takový ovčácký špic. Ostatně to že je to ve Finsku jeden z nejoblíbenějších rodinných psů taky o něčem vypovídá. Já bych do ní šla klidně a to jsem míň akční než ty.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 20:31
- Nahlásit
Maya
nechci strasit, ale bolavy nohy muzou mit i mnohem horsi nasledky (hlavne problemy s plicema, a kdyz ma clovek treba krecaky a nejak vic ho pak bolej nohy, tak to muze byt i predzvest plicni embolie... jako nejsu znalec, ale v poslednich mesicich je kolem me az moc extremnich pripadu ktery "jen bolely nohy").
nemeckej ovcak a retrivr sou taky v cr jedny z nejoblibenejsich domacich psu, takze ono tohle jako nic moc nevypovida...
jojo, vyhledy byly nadherny, ale je fakt, ze souteskou sme lezly 2 hodiny jen nahoru a na ten vrchol dalsi hodinu a pul opet jen nahoru a nejvetsi smrt pak pro me byli ty 2 hodiny dolu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 21:37
- Nahlásit
cernej caj
Fuj, ještě embolie nebo tak něco, doufám, že teda ne, mě to začalo s tou chřipkou, tak doufám, že to je jen nedoléčená viróza a že to časem přejde, akorát bych potřebovala, aby to přešlo do pondělí
No s těma ovčákama retrívrama máš pravdu, ale na druhou stranu, těch lidí, co s nima maká, bude menšina a ty ostatní si spkojeně žijou jen vycházkama, tak si myslím, že s tou lapinou to bude podobný, ono u mě je to stejně jedno, já myslím, že já už přes velikost střeďáka nepůjdu a lapina už je přes limit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 21:38
- Nahlásit
cernej caj
S tím lezením nahoru a dolů jsi mi připomněla kdysi školní výlet na Sněžku, nahoru jsme jeli lanovkou a dolů pěšky a druhej den se skoro nikdo nemohl postavit na nohy, jako chůze z kopce fakt procvičí svaly
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2013 07:51
- Nahlásit
Maya
chuze z kopce je dost humac na holene a kolena, ja na snezce nikdy nebyla,i kdyz kamarad me letos laka
ono i ta chuze do kopce dost procvici svaly akorat me zacalo cestou vzhuru odumirat koleno, protoze mam zakazan nerovny teren a ty hromady sutru teda byli lahudka, ale nasla sem prihodnou super vetvi jako oporu aspon
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2013 19:32
- Nahlásit
cernej caj
Ty si zahráváš s těma kolenama. Mě dneska nebolej nohy první den po týdnu, tak doufám, že zítra to bude OK.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 07:12
- Nahlásit
Maya
tak kdo to moh cekat, ze... ja cekala tu zebrikovou cast, tak to OK a tu druhou cast sem asi netusila, co si predstavit, ale bylo to nadherny
tak to je super, ze kolena lepsi. Me dneska rezou oci a boli hlava, ale teplota dost ustoupila na rozumnou miru, tak su zvedav
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 08:17
- Nahlásit
cernej caj
Oči mě prvních pár dní bolely taky, pak už jen hlava a nejvíc nohy, celkem tejden, tak to ti ještě pár dní asi vydrží. Horečka naštěstí nic, na to já netrpím, zato u bráchy lehli během víkendu v horečkách všichni včetně dětí, tak doufám, že jsem se od nich nenakazila do druhého kola.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 08:28
- Nahlásit
Maya
tak to ja zas nemam ani kasel, ani nejaky vyrazny boleni v krku, jen takove to ranni skrabani co te prejde po horkym caji
nicmene ja mam horecky i u beznych damskych zalezitosti, tak ze u me uz to neni nic divnyho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 09:19
- Nahlásit
cernej caj
Já měla horečku dvakrát v životě a děkuju, víckrát nechci.
Bolení v krku jsem taky neměla, ale kašel jo, prostě ne nachlazení, ale normální chřipka, všichni kolem mají to samý, akorát ještě s těma horečkama.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 09:38
- Nahlásit
cernej caj
a mam horecky i u beznych damskych zalezitosti, tak ze u me uz to neni nic divnyho
tak to bych asi zomrela, nad 37,5 bývám téměř nepoužitelná. Naštěstí jsem na tom podobně jako Maya.
Mívali jsme v Lahovicích zázračný léčivý teploměr. Několik let jsme nikdo neměli teplotu, natož horečku. Pak se zjistilo, že měl přeraženou rtuť a nemocnost se u nás vrátila na běžnou úroveň.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 09:46
- Nahlásit
kachna_
Mívali jsme v Lahovicích zázračný léčivý teploměr i kdyz ono to asi zas tak vtipny neni, kdyz pak clovek neni lecen, kdyz by mel.
no ja su dost nepouzitelna taky, jenze co mi zbejva jinyho,nez se do prace presunout a nejak to prezit... a prej ze su furt nejaka nemocna furt nekde slysim, ale co s tim mam delat, ze jo. Predelat se na chlapa zatim nezvazuju ale nastesi moc pres 38.5 nelezu, jinak by me to asi taky zabilo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 09:47
- Nahlásit
kachna_
To mi připomnělo, jak mi někdo vyprávěl, že když byl v nemocnici, tak tam měli asi rozbitý ten bezdotykový teploměr, celou dobu všichni bez výjimky měli furt 36,5.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 09:59
- Nahlásit
Maya
no me hlavne prijde, ze ty bezrtutovy obecne meri dost divne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 10:01
- Nahlásit
cernej caj
Tak já s tím nemám skoro žádný zkušenosti, když se měřím jednou za 10 let, takže netuším, každopádně bych se nedivila, ono je to snad u všeho, že ty starý ozkoušený věci fungujou daleko líp než ty nový vymoženosti.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 12:10
- Nahlásit
Maya
asi tak nejak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 15:28
- Nahlásit
tohle by se mi líbilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 16:54
- Nahlásit
Maya
jako takovejhle obyvak? jen zidle a nic?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 18:38
- Nahlásit
Maya
tohle by se mi líbilo - myslíš ta designová křesílka za bratru několik desítek tisíc... nó, ta mně taky a nebo ten vybydlenej barák
Teplota: jak píše kachna_ - já když někdy měla nad 37st - byla jsem totálně nepoužitelná, podlamovali se mi nohy, slabá jak čaj nemohla jsem nic než jen ležet. Jednou v životě jsem chytla chřipku (a to opravdovou chřipku) asi v letadle cestou do Thajska. První odpoledne po příletu mi začalo být divně, na večeři jsem se začala potit, bylo mi už hodně zle, dostala jsem zimnici a upadla do nějakého polovědomí - pamatuju si je, že jsme šli večeřet na nějakou loď a pak už nic - až druhý den ráno Byla jsem totálně mokrá, Tom první letěl na recepci pro teploměr a poté, co zjistil, že mám skoro 40cítku, tak znovu pro něco na horečku. Dali mu Paralen (jmenoval se trochu jinak, ale hlavně, u nás to ještě vůbec nebyl známý a běžně používaný lék) On by si nevzal nic, ale mě už bylo všechno jedno, protože jsem si říkala, že jestli si prostě něco (cokoliv ) nevemu, tak se živá domů nevrátím Zabralo to až za dva dny a nepamatuju si z nich vůbec nic Pak jsem začala příšerně kašlat a chrmlala jsem jak tuberák celých zbylých 10dní(lidi se na mně divně koukali ) a skoro měsíc ještě doma. Je to dvanáct let a od té doby jsem chřipku ťuk, ťuk, už nikdy neměla a dokonce mi někdo říkal, že opravdovou chřipku, chytne člověk jen jednou za život....nevím, jestli je to pravda..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 22:05
- Nahlásit
cernej caj
Ty křesílka Na cenu jsem se radši nedívala. No budu mít tak maximálně gauč z Ikei.
worick
No to asi pravda není, já měla takovouhle chřipku 2x, jednou kdysi dávno a před asi dvěma rokama opět, to jsem jela k doktorce do Prahy pro neschopenku a cestou zpátky jsem myslela, že sebou šlehnu někde na ulici, jsem měla horečku asi 38,5 když jsem dojela domů a v podstatě jak píšeš, dva dny napůl mimo jsem nevylezla z postele. Jako to je fakt hrozná nemoc.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 22:07
- Nahlásit
Tady asi od Teplic nikdo není, ale kdyby náhodou...
PROSÍME O POMOC !!!
18.2.2013 nad ránem se nám ze zahrady v Bystřanech u Teplic ztratila eurasierka SÁRA (Besahar Revoka) a mladý vlčí špic DOLF (Adolph od Královny Támar). Mohou být kdekoliv !!! Budeme moc vděčni za každou informaci, kde byli viděni nebo kde jsou !!! Tel. 603465861
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 07:21
- Nahlásit
Mayaworick
ty zidle sou teda hrozny
inzerat sem poslala kamosovi co v teplicich bydli, ale kdyby to bylo na fb, ze by to moh sdilet, asi by to bylo lepsi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 07:27
- Nahlásit
Maya
granule co si o nich myslis? koukla sem na web z vedlejsiho vlakna a tydle sou jeste rozumnej pomer cenaX hmotnost, tak ze bych zas trochu prostridala granule...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 08:08
- Nahlásit
cernej caj
Na fb to je, tam odtud to mám, ale teď se tam nedostanu.
Canidae jsou dobrý granule, ale já je nekupuju, protože Kim byl po nich zrzavej jak liška.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 08:10 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
ze bych jeden pytel zkusila teda? nerikam, ze vlci ma byt zrovna rezavej, ale taky to neni spatna barva, kdyby nejhur
edit: tak uz jsou objednany a zda se, ze to ma celkem rozumny davkovani (pro tima odhaduju 150g, pro feri malinko min), coz neni ani nejak moc...
premyslim, ze si zacnu vest nejaky denicek na statistiky, ze bych si mohla delat prehled o tom, jak presne dlouho trva sezrat jeden pytel v pomeru k davce a z toho si i vypocitat cenovou vyhodnost...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 08:53
- Nahlásit
cernej caj
To má fakt tak malý dávkování? Vím, že obvykle dávkování pro Kima u těhle lepších granulí se pohybuje mezi 200-300 g, 150 se mi zdá nějak málo. I když já už to ani nevážím, mám odměrku a dávám mu pořád všeho stejně.
S tím reznutím uvidíš, třeba ti nereznou.
Cenovou výhodnost je lepší počítat na kilo a denní dávku, protože pytle vážej každý jinak tudíž dýlka sežrání pytle nehraje až takovou roli, spočítáš si na kolik tě vyjde kilo, za jak dlouho ho sežerou a z toho na kolik tě vyjde denní dávka. Pak se to dá porovnat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 08:55
- Nahlásit
cernej caj
To mi připomíná, že taky musím objednat granule, mám poslední kyblík. Jsem měla tu novinku Annemaet nebo jak se to jmenuje a jako dobrý.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 09:43
- Nahlásit
no ja samozrejme myslela hmotnost pytle X pocet davek, protoze ono s tim kilem to neni tak jednoznacny, pokud by tam byl opravdu 50ti gramovy rozdil na jednu davku...
na tom mym odkazu je dole i zalozka davkovani, nejde na to dat odkaz primo,
pes 11,3 - 22,7 kg: dospeli(v zatezi)99 - 198 g, (dieta, senior) 74 - 99 g
pokud vemu ze ferina ma 16 a tim tak 18, tak to vychazi mozna 150 a 160g +/-, protoze je zas nejak v zatezi navic nemam.
ja su zvykla davkovat na hrsti teda, ale je fakt, ze acanu mame kolem 250g u tima? coz je rozdil.
nasla sem ten inzerat z teplic na bazosi, tak sem ho preposlala, ale uz tam neni, tak je mozna uz nasli?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2013 09:57
- Nahlásit
cernej caj
Cenu za kilo musíš samo přepočíst na denní dávku, podle mě to je jediný srovnatelný - na kolik tě vyjde krmení na den.
Jo to dávkování odpovídá, já zapomněla, že ty máš ty psy takový lehkonohý, já dávám dávky na 25 kg
Ono stejně je to fakt jen orientační, třeba Dorin se svýma 8 kilama by měl mít fakt jen hrstičku a přitom dostává tak 3/4 toho co Kim a ještě jsem byla nedávno nařčená že je moc hubenej
ale uz tam neni, tak je mozna uz nasli?
nevím, ale na ifauně někdo psal, že je někde viděl, tak jeslti jim někdo zavolal, tak možná jo
|