Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 09:43
- Nahlásit

kachna_
jako ohnledne cistokrevny ctecky bych sla asi rozhodne do kindle, pokud neomezuji finance (nepodsvicenej za 2500 se da koupit s tim ze ukazuje tu amazon reklamu), a wifi to ma taky -> akorat je potreba pocitat s omezenim pomalyho prekreslovani a cernobile - na mail, na zpravy to pude, na prehravani video tezko...

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 10:00
- Nahlásit

kachna_
Já mám tuhle čtečku http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/prest igio-nobile-per3474b/specifikace/#section
Kindle na čtení hodně dobrý, jinak k ničemu a je potřeba počítat s tím, že kromě toho svýho formátu skoro žádný nepodporují, takže pokud si chceš budovat e-knihovnu, tak pak už budeš muset zůstat u kindle nafurt :-¨-)
Jinak co jsem slyšela, tak lepší než kindle jsou čtečky bookeen, ale těch podporovaných formátů taky nemají moc, i když mají epub a fb2, což v podstatě stačí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 10:13
- Nahlásit

Maya
existujou prevodniky formatu, takze nevim, jeslti je to takovej problem...

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 10:50
- Nahlásit

cernej caj
No existujou, ale je to vopruz a popravdě třeba mě se to ve valné většině nedaří, sice se to převede, ale na čtečce to čitelný není, takže na to bych moc nespoléhala, co jsem slyšela, tak lidi převádí třeba jednu knihu hodinu než se zadaří, to já s tím teda sekla dřív.
Jako kindle formát mají všude, ale mít x tisíc knih a pak si koupit jinou čtečku, tak pak bud to převádět po knihách a nebo to vzít najednou a počítat s tím, že polovina bude k ničemu, oboje jako dost děsná představa.
No ale jeslti to kachny mamka bude mít jako já, že e-knihovna jako neee, knihu přečíst a smazat, tak je to potom jedno.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 11:08
- Nahlásit

Maya
kdyz to tak ctu, (oni si to v praci sice vsichni hrozne chvali) a k tomu pridam to, ze spoustu knih, ktery bych cetla stejne musim koupit, tak se na tu ctecka asi zvykosa to... no... protoze to teda zni spis jak vopruz. to je asi dobry jen kdyz chces cist knihy,ktery se daj sehnat, ale dat za origo 280 a za eknihu 240, tak to uz radsi papir...

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 11:28
- Nahlásit

cernej caj
No podle mě ty e-knihy jsou fakt dost předražený a já bych to za to teda nedala, to si radši taky koupím papírovou, ale třeba na uložto seženeš skoro všechno včetně novinek, já jsem třeba tam našla soubor s 800 knihama a když jsem vyházela ty co nechci a ty nečitelný, tak furt mi zbylo cca 200 knížek, který si ráda přečtu ale asi bych si je nekoupila papírový, teď třeba čtu Alchymistu od Coelha. Čtečku beru jako doplňkový zdroj čtení, na cesty, k doktorovi při čekání atd., ale doma bych jí asi vtáhla, jen kdybych neměla ke čtení nic jiného, což se mi ještě nestalo.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 11:40
- Nahlásit

cernej caj
Jinak teda já si koupila tu nejlevnější čtečku právě proto, že jsem 50:50 čekala, že to poletí do kouta a že 1500 Kč když tak oželím, ale musím říct, že po vyzkoušení jako fakt někdy dobrý, takže do kouta nepoletí určitě, tahle konkrétní čtečka mi úplně vyhovuje, jen mi vadí, že nemá net, tak časem určitě apgrejduju na nějakou s netem, ale dávat za ní zase x tisíc jako za kindle teda nehodlám, na to moje čtení zbytečný luxus, takže nejspíš opět nějakou podobnou no name co mám teď.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 20:32
- Nahlásit

cernej caj
Tak dneska už mi ty nedoručený maily nechoděj, tak nevím, asi teda nějaká chyba seznamu, protože já nic s tím nedělala, tak doufám, že jsem to teď nezakřikla.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Led 2013 21:12
- Nahlásit

Maya
no uvidis, snad to bude dobry

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Led 2013 22:20
- Nahlásit

jak poznam, ze je psovi zima? Feri se klepala ale nevim zda zimou ci nedockavosti, obcas ma takovou trepavku ale zas ne tak velkou

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 19:15
- Nahlásit

cernej caj
No tak to nevím, jsem nikdy neviděla psa se klepat zimou a celkem pochybuju, že špicovi může být vůbec někdy zima.
Pokud má Feri normálka podsadu a neleží někde mokrá na mraze a větru, tak si myslím, že jí zima být nemůže.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 20:22
- Nahlásit

Maya
no ja si taky rikam, ze na to, aby ji byla zima je dost hunata ale je pravda, ze nejsou celodenne venku a v patek prece jen byla hodne zima, ale kam zalezt maji moznost. Dneska byla zima plus minus stejna, tak sem ji pozorovala, ale vypadalo to normalne ale aspon jim trochu pridam granuli, prijde mi, ze by malinko bucku mozna na zimu jeste mit mohla Jak to ma vubec Kim s tou jeho srsti v zime?

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 20:43
- Nahlásit

cernej caj
Ani nevím, já už je nečesala nejspíš 2 měsíce, protože docela pouštěj srst, tak to vypadaný jen vytahám rukama a se bojím, že po vyčesání by jim nic nezbylo a vzhledem k tomu, že jsou většinou venku, tak nechci aby byli moc bez srsti, takže počítám, že je pročešu pořádně tak za měsíc a pak teprve uvidím, určitě bude mít nějaký cucky, tak to mu ostříhám, stejně ho chci na jaře celkově přistřihnout, tak to moc neřeším. Ono ta zimní srst by mu stejně pořádně ani učesat nešla, má jí tak hustou, že to bych mu musela rvát silou a brát to jen na povrchu nemá smysl. Blbý je, že se mu na to všechno chytá, proběhne někde křovím a musím z něj obírat větvičky a podobný věci, no děs.
V zimě já jim zalejvám granule teplou vodou a dávám jim víc tvrdý rohlíky, ale zrovna včera jsem koukala na Dorina, že je docela hubenej i tak, se teď hodně vylítá se Zeusem, tak nějak míň přibírá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 21:27
- Nahlásit

Maya
tak hlavne, ze treba nema problemy se zimnim nasrstenim, kdyz ta letni vypadala desne. Vetvicky pak odstrihas na jare taky
tak bud rada, ze se vylita a nemusis resit pribirani, ja mam pocit, ze u nas je to porad jak na houpacce... chvilu se mi zdaj, ze by mohli mit o neco min, tak uberu davku, pak se mi zas zda ze by mohli mit vic, tak pridam

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Led 2013 22:52
- Nahlásit

cernej caj
No Kim bych taky řekla, že by mohl zhubnout, jak už moc nechodí, tak by potřeboval jídlo ubrat, jenže to by nás asi zase sežral, je strašná popelnice, asi nás za chvíli neminou nějaký nízkotučný granule, uvidím v létě, ono takhle přes tu srst se to taky blbě diagnostikuje

worick
Člen
# Zasláno: 27 Led 2013 07:51
- Nahlásit

cernej caj
No tak to nevím, jsem nikdy neviděla psa se klepat zimou a celkem pochybuju, že špicovi může být vůbec někdy zima - nebylo to sice o špicovi přímo, ale zrovna jsem před pár dny četla ve starší Fauně článek o malamutech a taky tam bylo, jak moc mu škodí, udělat z něj bytového psa a bohužel taky neotužilého, kterému je pak prostě venku zima Možná je to i váš případ....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Led 2013 10:56
- Nahlásit

worick
je to mozne, my mame doma v noci 15 a vecer 18, coz je dost.jenze ferina se dost casto trepe i kdyz se na neco tesi, ona je takovej psychicky labilni jedinec ale jak jsem pak psala,vcera bylo minimalne stejne, neli o stupen vetsi zima a nic, tak to mozna byloto jeji labilni trepani a ne zima, ona uz mrcha zacala ztracet srst trochu

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Led 2013 22:20
- Nahlásit

foceno dneska
Kim poté co prolezl křovím, ale jindy toho mívá na sobě 10x víc

a Dorin

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 07:17 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
Kim poté co prolezl křovím
po ranu teda peknej zachvat smichu, ackoli ty se asi moc nesmejes, kdyz mu to vybiras ferina zasadne na sebe nachyta jedinou kudlibabku v okoli, vcera sem zkousela stopovacku a trvalo mi tak 15 minut nez sem ji obrala, abych ji schovala do batuzku

jdu pohledat ty kachni navleky na kolena a objednat
edit: tak sem si dohledala odkaz ale v praci nemam metr abych obmerila hodnoty ale nakonec pry akce do konce dubna maj nejaky lepsi ceny tak k tomu prihodim jeste navlek na zapesti

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 09:01
- Nahlásit

cernej caj
Stopovačku nejlépe domů donést obalenou a doma jí vzít kartáčkem, je to rychlejší.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 09:45
- Nahlásit

Maya
tak o to ani nejde, ale nechapu, tam byli jediny kudlibabky za celou dobu, ze vymetla zrovna je hodinu sme se motali mezi polema a kdyz sme se vymotali tak tesne pred pripnutim na voditko u silnice do nich vskocila

nicmene teda celou dobu se motala i tak blizko me, jak je zvykla... blby, ze to trenovani privolani se zveri atd je uskutecnitelny jen kdyz se neco mihne a to se nemihlo a jinak si bestie moc dobre hlida, kde ma panicku a co nam pres cestu preletela nejaka bazantice, ktera o sobe davala vedet zvukama, tak to s ni ani nehlo ale tu 4kg krysu pres potok za plotem jzd, to se mohla zblaznit

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 10:13
- Nahlásit

cernej caj
Počkej až bude teď bláto, zablácenou stopovačku na místě neodblátíš a tutově ti jí Ferina vezme přes všechny louže
No jo, s tou zvěří je to teď blbý, na jaře to bude lepší a když budeš chodit někam kde obvykle bývá, tak to až takový problém nebude si myslím.

Pěkný fotky http://www.wolfsspitze-cuberin.de/hundesport.html

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 10:21
- Nahlásit

Maya
tak to sou krasni spicounci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 07:41
- Nahlásit

uz mam v kosiku na kinetexu prihozeny navleky na obe kolena, tak su dost zvedava + bych si vzala asi navlek na zapesti, nicmene pri zapesti 14 cm je nejmensi velikost 16,5 - 20,5 cm trochu velka, tak sem tam psala, jestli by to melo byt obtahle nebo jak... mam strach, ze za to vyhodim 200 a bude mi to velky jak krava a nebude to fungovat jak by melo

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 08:03
- Nahlásit

cernej caj
Tak to neporadím, s návlekama zkušenost nemám. Tak snad ti odepíšou, ale logicky by se asi velikost zápěstí a návleku měla shodovat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 08:22
- Nahlásit

Maya
ja si myslim, no, ze uz je moc velikej tak su zvedava. ale doufam, ze nebudou takovy ti, co ti nakecaj cokoli jen at koupis

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 08:39
- Nahlásit

10 nejoblibenejsich plemen ty popisky jako super

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 09:20
- Nahlásit

cernej caj
Popisky jsou stejně super jako celý žebříček, chudák zlaťák skončil až za argentinou, argentin jsou plné ulice

No kdyby to někoho zajímalo, tak skutečný žebříček odchovaných štěňat s PP za loňský rok
1. 4425 Německý ovčák 2. 2004 Jezevčík 3. 1616 Yorkšírský terier 4. 1197 Labradorský retriever 5. 1060 Čivava 6. 831 Border kolie 7. 688 Bernský salašnický pes 8. 666 Německý ohař krátkosrstý 9. 649 Český fousek 10 644 Kavalír King Charles španěl 11. 585 Anglický kokršpaněl 12. 568 Zlatý retriever 13. 526 Stafordšírský bullterier 14. 520 Čínský chocholatý pes 15. 507 Německý boxer 16. 505 Knírač malý 17. 492 Border terier 18. 482 Barevný boloňský psík 19. 471 Hovawart 20. 463 Výmarský ohař krátkosrstý 21. 457 Jack Russell Terrier 22. 436 Sheltie 23. 433 Flat Coated Retriever 24. 430 Pudl 25. 408 Rhodéský ridgeback

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 10:13
- Nahlásit

Maya
taky sem si rikala, na to jak je argetina oblibena sem se s ni snad jeste nazivo nesetkala

tak mi odepsali, ze sou navleky velmi kompresni a pani si mysli, ze mi nebude volny... nevim. 2.5 cm je docela dost... nevim, zda to risknout

worick
Člen
# Zasláno: 29 Led 2013 10:36
- Nahlásit

Maya
to je dost, že taky někdy vytáhnete foťák jinak jediný, kdo sem cpe fotky jsem já
Worka po průlezu křovím, takhle taky někdy vypadá Zrovna včera mu kámoška vytahovala pěkný proutek, který měl zapíchnutý pod ocáskem napříč, vypadal jak gejša s jehlicí v drdolu

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání