| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 10:54
- Nahlásit
cernej caj
Rozvést? No je to stará kauza, chovatel NO, činovník jejich klubu, majitel chovatelské stanice Krásnoočko množí špice bezpapíráky už léta, v pohodě je inzeruje pod svýma webovkama a nikdo s tím nic dělat nehodlá, ani ČMKU, ani klub NO. Teď jsem k nim koukala a mají tu fenku narozenou novou narozenou v roce 2012, nevěřím, že po těch letech ještě existuje chovatel špiců, který by o tom nevěděl. Je to stejný případ jako Kročkovi s vlčíma, všichni o tom vědí a stejně se našel chovatel, co jim vloni prodal fenu s PP, prachy jsou prostě pro některý lidi prachy a udělají pro ně cokoliv.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:03
- Nahlásit
Maya
aha takhle, tak to je fakt dost smutny ja teda o nich neslysela, ale ja zas nejsu chovatel. tech chovatelu totiz asi moc neni a znaji se mezi sebou (kvuli nakryvani atd, ze)...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:26
- Nahlásit
cernej caj
No jo, tak možná chovatel s prvním vrhem asi nic moc neví, ale chovatel, který je u vrhu K jako tady už přehled má.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:27
- Nahlásit
Maya
cernej caj
Do vašich klubů a chovek nevidím, ale bordel je v tom teda totální všude. Nechápu proč kluby či unie tomu neudělá přítrž - vždyť kdo už teda jiný?! Měli jsme to stejné. Náš chovatel choval na psu, který nebyl zbonitovaný, ale na klubu mi řekli, že s ním tak akorát můžou vést nějaké kárné řízení....ovšem nechápu jak to, že mu na ta štěňata, tedy mohl někdo vydat papíry?!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:31
- Nahlásit
worick
v klidu, oni muzou rict, ze to bylo s jinym psem (to nedokazes, ze ten v papirech je otec), nebo dokonce nakryjou 2 feny a pak reknou, ze ta papirova porodila 12 stenat, atd... lidi pro penize sou fakt schopny vseho totiz
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:39
- Nahlásit
cernej caj
v klidu, oni muzou rict, ze to bylo s jinym psem (to nedokazes, ze ten v papirech je otec) - to je mi jasné, jenže on v těch papírech má uvedeného otce toho, co vůbec otec být nesmí neb není zbonitovaný ...což jsem se dozvěděla až následně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:40
- Nahlásit
worick
No buď jak píše cernej caj že do papírů uvedli jiného otce a nebo na ty štěňata papíry neměl a proto to kárné řízení, protože chovatel s PP nesmí chovat bezpapíráky. Teda teoreticky, žejo.
Kročkovi mrskají vlčí bezpapíráky na uchovněné feně a to ještě tak hnusně, že ta fena rodí 2x do roka každé hárání už několik let. Bohužel konkrétně na ně nikdo nemůže a když se najde ochotný chovatel, co do takových podmínek prodá další fenu s PP, tak s tím taky nikdo nic nenadělá, s tou chs Krásnoočko by samozřejmě šlo, tam jde o porušení řádů, ale ve skutečnosti žádná vůle takový lidi postihovat není.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:43
- Nahlásit
worick
Jako chceš říct, že ta štěńata mají fakt v PP jako otce neuchovněného psa a prošlo to jak přes klub, tak přes ČMKU? Tak to je teda taky fakt síla. Ale já už se nedivím ničemu. No každopádně teď v novém Zápisním řádu ČMKU už je, že klub může povolit chov na nechovných jedincích, i když to nechápu proč, když uchovňuje klub a může si uchovnit co chce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 11:57
- Nahlásit
že klub může povolit chov na nechovných jedincích, tak to je fakt brutalni, to uz ani nema smysl uchovnovat dobry psy kdyz budes moct pak chovat fakt na cemkoli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 12:13
- Nahlásit
Maya
cernej caj
Zápisním řádu ČMKU už je, že klub může povolit chov na nechovných jedincích - no to mně poser Tak to jsem ráda, že jsem přestala platit příspěvky a psy neuchovnila, poněvadž s tímhle už fakt nechci mít nic společného Tak ne, že by jsme na to šli jako v Polsku a zakázali jakýkoliv chov bezpapíráků, ale tady se na to jde opačně...ať si chová kdo chce co chce To jsem zvědavá, kde za x let pak seženu kvalitní chovku se zdravým papírovým! chovem....Teda Mayo to jsi sem ani neměla psát jsem se zase nakrknula
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 12:20
- Nahlásit
worick
tak porad budou existovat lidi, kterym jde o zajmy plemene a ne o penize, ale i tak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 12:36
- Nahlásit
worick
Tak ono to nebude tak jednoduchý ten chov na neuchovněných, je to podmíněný souhlasem klubu, což obvykle znamená, že to musí projednat a schválit výbor, takže musíš písemně poslat žádost a pak čekat několik měsíců než bude schůze, nepředpokládám, že by tohle někdo absolvoval jen tak bez důvodu, zase u málopočetných plemen to pomůže, že půjde nakrýt rovnou a nebude se muset čekat x měsíců a majitel platit x peněz za zapsání psa do registru, však třeba u velkých špiců by se to hodilo, tam pár jedinců v registru je a přemluvit majitele, aby absolvoval celou tu procederu taky určitě není žádná sranda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 12:39
- Nahlásit
worick
Teda jako chci říct, že určitě to nebude o tom, že si bude moct chovat kdo chce co chce. Kluby to klidně ještě můžou pomínit něčím, jako u špiců máš experimentální chov, který vlastně probíhá stejně a klub to podmiňuje nebo ještě nedávno podmiňoval předvedením štěńat v půl roce věku a zákazem prodeje do zahraničí, do toho fakt jen tak někdo nejde, spíš jen ten komu fakt jde o plemeno a s těma nechovnýma to bude stejný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 13:19
- Nahlásit
hele, jestli to projde, tak od roku 2015 by veterináři měli zákaz prodeje atb, to si fakt nedovedu představit http://www.agroweb.cz/zpravodajstvi/Veterinari-neb udou-moci-prodavat-antibiotika__s43x62618.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 13:56 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
to jako budem pak cekat se psama, kravama a kockama v cekarne u obvodaka, nebo jak si to predstavujou?
edit: tak ted sem to precetla. tak predepisovani zustane, jen prodej... i tak ale des
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 14:09
- Nahlásit
cernej caj
Asi tak, že když ti pes onemocní o víkendu, kdy jsou lékárny zavřený, tak bude mít smolíka a když mu vet bude muset ty atb píchat v injekci, tak ty si nejdřív pro ně skákneš do lékárny. To, že budeš muset v lékárně koupit celý balení bez ohledu na to kolik jich potřebuješ, je jen třešinka na dortu, majitelé čivav zajisté už EU děkují.
A to jistě v lékárně to bude mnohonásobně dražší než u veta. Jestli tohle fakt definitivně schválej, tak to bude fakt pakárna.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 07:05
- Nahlásit
tak mi prisel zpravodaj tak sem si ho vzala do prace, ze si aspon v autobuse pak poctu odpoledne, pokud tam teda najdu neco jinyho nez seznamy psich krasavcu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 08:34
- Nahlásit
cernej caj
Něco málo ke čtení tam je pokud se dobře pamatuju, mě přišel už před koncem roku, ale pravda jindy bývá i čtivější. To ti přišel za ten článek a nebo už ses přihlásila do klubu?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 08:56
- Nahlásit
Maya
prisel s clankem, ja se do klubu jeste neprihlasila ja v tom teda nevidim moc smysl byt v klubu, pokud ani nechystam chovat nebo tak... ale divala sem se, zes tam mela ty kousicek o tom, proc zrovna spic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 10:00
- Nahlásit
cernej caj
No jo, můžeš taky pár vět napsat http://www.spic.cz/index.php/oznameni/1670-laskava -vyzva-vsem-majitelum-spicu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 10:06
- Nahlásit
Maya
tak ja uvidim, u nas to nijak zajimavy nebylo. I kdyz je pravda, ze kdyz sem nekdy k desatym narozeninam dostala jen mirne znicenej atlas plemen psu z antikvariatu (na lesklym papire, velky obrazky, malo textu) tak ten "keeshond" kterej se mi libil ze vsech nejvic me musel nejak poznamenat. Hlavne kdyz sem pak pri vyberu psa o 15 let pozdej zapomela, ze existuji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 10:33
- Nahlásit
cernej caj
Uložil se ti do mozku a to je fuk, že to pak jako zapomeneš, prostě ho tam máš a už se ho nezbavíš.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 10:50
- Nahlásit
Maya
no prave, uz se ho nezbavim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 11:19 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
Hele to může být dobrá knížka, už bych se asi měla naučit nakupovat i na ebay
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 11:25
- Nahlásit
taky z nějaký knihy, co napsala tahle svatá jeptiška o psech
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 11:26
- Nahlásit
a tuhle knihu bych taky chtěla, kruci škoda že jsou taaak drahýýý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 11:26
- Nahlásit
Maya
tak to je fakt husty. (coz o to nakupovat na ebay, ale cist v anglictine
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 11:29
- Nahlásit
no a další, a u nás špice v knížce skoro nenajdeme
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 11:52
- Nahlásit
to je docela hustej vyber cteni teda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 12:29
- Nahlásit
cernej caj
Ono tohle nebudou náročný texty, to bych snad dala i v tý anglině, toho prvního Gabriela jsem změnila odkaz, jsem koukala, že se to nezobrazuje, toho mají na amazonu za cca 10 dolarů, to není tolik. Ale na amazonu neumím nakupovat už vůbec.
|