Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 10:54
- Nahlásit

cernej caj
Rozvést? No je to stará kauza, chovatel NO, činovník jejich klubu, majitel chovatelské stanice Krásnoočko množí špice bezpapíráky už léta, v pohodě je inzeruje pod svýma webovkama a nikdo s tím nic dělat nehodlá, ani ČMKU, ani klub NO. Teď jsem k nim koukala a mají tu fenku narozenou novou narozenou v roce 2012, nevěřím, že po těch letech ještě existuje chovatel špiců, který by o tom nevěděl. Je to stejný případ jako Kročkovi s vlčíma, všichni o tom vědí a stejně se našel chovatel, co jim vloni prodal fenu s PP, prachy jsou prostě pro některý lidi prachy a udělají pro ně cokoliv.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:03
- Nahlásit

Maya
aha takhle, tak to je fakt dost smutny ja teda o nich neslysela, ale ja zas nejsu chovatel. tech chovatelu totiz asi moc neni a znaji se mezi sebou (kvuli nakryvani atd, ze)...

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:26
- Nahlásit

cernej caj
No jo, tak možná chovatel s prvním vrhem asi nic moc neví, ale chovatel, který je u vrhu K jako tady už přehled má.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:27
- Nahlásit

Maya
cernej caj
Do vašich klubů a chovek nevidím, ale bordel je v tom teda totální všude. Nechápu proč kluby či unie tomu neudělá přítrž - vždyť kdo už teda jiný?! Měli jsme to stejné. Náš chovatel choval na psu, který nebyl zbonitovaný, ale na klubu mi řekli, že s ním tak akorát můžou vést nějaké kárné řízení....ovšem nechápu jak to, že mu na ta štěňata, tedy mohl někdo vydat papíry?!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:31
- Nahlásit

worick
v klidu, oni muzou rict, ze to bylo s jinym psem (to nedokazes, ze ten v papirech je otec), nebo dokonce nakryjou 2 feny a pak reknou, ze ta papirova porodila 12 stenat, atd... lidi pro penize sou fakt schopny vseho totiz

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:39
- Nahlásit

cernej caj
v klidu, oni muzou rict, ze to bylo s jinym psem (to nedokazes, ze ten v papirech je otec) - to je mi jasné, jenže on v těch papírech má uvedeného otce toho, co vůbec otec být nesmí neb není zbonitovaný...což jsem se dozvěděla až následně

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:40
- Nahlásit

worick
No buď jak píše cernej caj že do papírů uvedli jiného otce a nebo na ty štěňata papíry neměl a proto to kárné řízení, protože chovatel s PP nesmí chovat bezpapíráky. Teda teoreticky, žejo.
Kročkovi mrskají vlčí bezpapíráky na uchovněné feně a to ještě tak hnusně, že ta fena rodí 2x do roka každé hárání už několik let. Bohužel konkrétně na ně nikdo nemůže a když se najde ochotný chovatel, co do takových podmínek prodá další fenu s PP, tak s tím taky nikdo nic nenadělá, s tou chs Krásnoočko by samozřejmě šlo, tam jde o porušení řádů, ale ve skutečnosti žádná vůle takový lidi postihovat není.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:43
- Nahlásit

worick
Jako chceš říct, že ta štěńata mají fakt v PP jako otce neuchovněného psa a prošlo to jak přes klub, tak přes ČMKU? Tak to je teda taky fakt síla. Ale já už se nedivím ničemu. No každopádně teď v novém Zápisním řádu ČMKU už je, že klub může povolit chov na nechovných jedincích, i když to nechápu proč, když uchovňuje klub a může si uchovnit co chce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:57
- Nahlásit

že klub může povolit chov na nechovných jedincích, tak to je fakt brutalni, to uz ani nema smysl uchovnovat dobry psy kdyz budes moct pak chovat fakt na cemkoli

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 12:13
- Nahlásit

Maya
cernej caj
Zápisním řádu ČMKU už je, že klub může povolit chov na nechovných jedincích - no to mně poser Tak to jsem ráda, že jsem přestala platit příspěvky a psy neuchovnila, poněvadž s tímhle už fakt nechci mít nic společného Tak ne, že by jsme na to šli jako v Polsku a zakázali jakýkoliv chov bezpapíráků, ale tady se na to jde opačně...ať si chová kdo chce co chce To jsem zvědavá, kde za x let pak seženu kvalitní chovku se zdravým papírovým! chovem....Teda Mayo to jsi sem ani neměla psát jsem se zase nakrknula

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 12:20
- Nahlásit

worick
tak porad budou existovat lidi, kterym jde o zajmy plemene a ne o penize, ale i tak...

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 12:36
- Nahlásit

worick
Tak ono to nebude tak jednoduchý ten chov na neuchovněných, je to podmíněný souhlasem klubu, což obvykle znamená, že to musí projednat a schválit výbor, takže musíš písemně poslat žádost a pak čekat několik měsíců než bude schůze, nepředpokládám, že by tohle někdo absolvoval jen tak bez důvodu, zase u málopočetných plemen to pomůže, že půjde nakrýt rovnou a nebude se muset čekat x měsíců a majitel platit x peněz za zapsání psa do registru, však třeba u velkých špiců by se to hodilo, tam pár jedinců v registru je a přemluvit majitele, aby absolvoval celou tu procederu taky určitě není žádná sranda.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 12:39
- Nahlásit

worick
Teda jako chci říct, že určitě to nebude o tom, že si bude moct chovat kdo chce co chce. Kluby to klidně ještě můžou pomínit něčím, jako u špiců máš experimentální chov, který vlastně probíhá stejně a klub to podmiňuje nebo ještě nedávno podmiňoval předvedením štěńat v půl roce věku a zákazem prodeje do zahraničí, do toho fakt jen tak někdo nejde, spíš jen ten komu fakt jde o plemeno a s těma nechovnýma to bude stejný.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 13:19
- Nahlásit

hele, jestli to projde, tak od roku 2015 by veterináři měli zákaz prodeje atb, to si fakt nedovedu představit http://www.agroweb.cz/zpravodajstvi/Veterinari-neb udou-moci-prodavat-antibiotika__s43x62618.html

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 13:56 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
to jako budem pak cekat se psama, kravama a kockama v cekarne u obvodaka, nebo jak si to predstavujou?

edit: tak ted sem to precetla. tak predepisovani zustane, jen prodej... i tak ale des

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 14:09
- Nahlásit

cernej caj
Asi tak, že když ti pes onemocní o víkendu, kdy jsou lékárny zavřený, tak bude mít smolíka a když mu vet bude muset ty atb píchat v injekci, tak ty si nejdřív pro ně skákneš do lékárny. To, že budeš muset v lékárně koupit celý balení bez ohledu na to kolik jich potřebuješ, je jen třešinka na dortu, majitelé čivav zajisté už EU děkují.
A to jistě v lékárně to bude mnohonásobně dražší než u veta. Jestli tohle fakt definitivně schválej, tak to bude fakt pakárna.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 07:05
- Nahlásit

tak mi prisel zpravodaj tak sem si ho vzala do prace, ze si aspon v autobuse pak poctu odpoledne, pokud tam teda najdu neco jinyho nez seznamy psich krasavcu

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 08:34
- Nahlásit

cernej caj
Něco málo ke čtení tam je pokud se dobře pamatuju, mě přišel už před koncem roku, ale pravda jindy bývá i čtivější. To ti přišel za ten článek a nebo už ses přihlásila do klubu?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 08:56
- Nahlásit

Maya
prisel s clankem, ja se do klubu jeste neprihlasila ja v tom teda nevidim moc smysl byt v klubu, pokud ani nechystam chovat nebo tak... ale divala sem se, zes tam mela ty kousicek o tom, proc zrovna spic

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:00
- Nahlásit

cernej caj
No jo, můžeš taky pár vět napsat http://www.spic.cz/index.php/oznameni/1670-laskava -vyzva-vsem-majitelum-spicu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:06
- Nahlásit

Maya
tak ja uvidim, u nas to nijak zajimavy nebylo. I kdyz je pravda, ze kdyz sem nekdy k desatym narozeninam dostala jen mirne znicenej atlas plemen psu z antikvariatu (na lesklym papire, velky obrazky, malo textu) tak ten "keeshond" kterej se mi libil ze vsech nejvic me musel nejak poznamenat. Hlavne kdyz sem pak pri vyberu psa o 15 let pozdej zapomela, ze existuji

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:33
- Nahlásit

cernej caj
Uložil se ti do mozku a to je fuk, že to pak jako zapomeneš, prostě ho tam máš a už se ho nezbavíš.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:50
- Nahlásit

Maya
no prave, uz se ho nezbavim

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:19 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

Hele to může být dobrá knížka, už bych se asi měla naučit nakupovat i na ebay

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:25
- Nahlásit

taky z nějaký knihy, co napsala tahle svatá jeptiška o psech

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:26
- Nahlásit

a tuhle knihu bych taky chtěla, kruci škoda že jsou taaak drahýýý

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:26
- Nahlásit

Maya
tak to je fakt husty. (coz o to nakupovat na ebay, ale cist v anglictine

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:29
- Nahlásit

no a další, a u nás špice v knížce skoro nenajdeme

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:52
- Nahlásit

to je docela hustej vyber cteni teda

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:29
- Nahlásit

cernej caj
Ono tohle nebudou náročný texty, to bych snad dala i v tý anglině, toho prvního Gabriela jsem změnila odkaz, jsem koukala, že se to nezobrazuje, toho mají na amazonu za cca 10 dolarů, to není tolik. Ale na amazonu neumím nakupovat už vůbec.

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání