Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 08:49
- Nahlásit

cernej caj
vyplnuj dotazniky deckam do skol
ty jo, už jennom názvy některých ale dobrý, to by mě mohlo chvilku zabavit

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:00
- Nahlásit

Maya
a kde to pisou?

koupila sem pouzitej, jeste s 8mi mesicni zarukou olympus xz-1 - prave mam starej, teda s tunou rucniho nastaveni, i kdyz mam pocit, ze ten mega starej co sem utopila pri sjizdeni svitavy fotil pohyb na autorezim lip taky... a ja chtela takovy, co se mi vleze do kapsy na bederaku (u staryho malyho mi zavazel grip na uchyceni, tak nesla dopnout kapsicka a nesel vytahnout) a zaroven neni uplne blbej.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:01
- Nahlásit

Předpověď počasí na příští týden, těm Norům to obykle vychází, na rozdíl od těch šarlatánů u nás
Praha
http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Prague/Pragu e/long.html
Brno, koukám tam bude větší zima
http://www.yr.no/place/Czech_Republic/South_Moravi a/Brno/long.html

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:04
- Nahlásit

cernej caj
Olympus je dobrý, ten se právě měla ten starej, nekoupila jsem si ho kvůli těm jeho extra kartám, co nejdou do pc, i když prý už dneska to taky dělají na sd, teď mám Panasonic, mnohem dražší, jako má hodně funkcí včetně těch ručních a samo mnohem víc pixelů a zoomu, ale na automatiku je to horší, hlavně ten pohyb a blbě fotí pod úsporkama, ale zase třeba ten zoom využiju hodně, ten starý olympus měl jen asi 3x a to bylo málo
konec světa http://www.novinky.cz/cestovani/288472-cesta-za-ko ncem-sveta-do-finalniho-momentu-zbyva-jen-par-hodi n-nastane-ve-12-11.html

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:20
- Nahlásit

panikááá, na seznamu maj ten konec světa jinak, prej už za 40 minuuuut, taky to tam tak máte???? (zadat do seznam vyhledávače Konec světa 2012)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:22
- Nahlásit

Maya
jj, dneska uz to vali na SD... ja za ten olympus dala 5, coz teda je uz docela dost, ale zas se mi hrozne libil. pulku mi pokryje starej prodej stayho fotaku a neco sem dostala pridano od jeziska.

no ja budu proti ultazoomu s 20x zoomem s tim 4x taky asi trochu ze zacatku zklamana, ale to si zvyknu. V pripade nouze si muzu za 40t koupit teleobjektiv ke zdracdlu

ja ten muj budu muset napred otestovat, ale vcera uz byla dost tma vecer

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:22 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
to je urco kvuli jiny casovy zone

ne, u nas je uz jen 35 minut

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:30
- Nahlásit

tip na knížku, ta by mohla být zajímavá, hledám jí na ulož.to a nic, ale tam se tak blbě hledá, že se divím, že tam občas i něco najdu http://www.databazeknih.cz/knihy/zvirata-ktera-zme nila-cloveka-96888

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:31
- Nahlásit

cernej caj
selticky hlidaji mimino
Besinka takhle hlídá rodičů špice, když se někde zavře a omylem tam zůstane pes. Když se někde zavře Besinka, tak Milča chodí a tváří se, že se VŮBEC NIC neděje.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:32 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
Ono vůbec s foťákama jsou to takový sázky do loterie, nejlíp z těch co znám fotí nějaký postarší no name z aukra za 500 Kč, co mamka koupila na hraní synovcovi, a umí i videa, i když teda bez zvuku Já sse svým foťákem za x tisíc se můžu jít klouzat Za 5 tisíc foťák to jde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:40
- Nahlásit

kachna_Besinka takhle hlídá rodičů špice, když se někde zavře a omylem tam zůstane pes. Když se někde zavře Besinka, tak Milča chodí a tváří se, že se VŮBEC NIC neděje. chudak besinka

ja si rikam, ze to je takova hranice, za kterou bych dnes uz nesla a chtela sem puvodne neco levnejsiho a blbejsiho, ale ta svetelnost 1.8 - 2.0 je luxusni, dneska ty levnejsi fotaky casto zacinaj na 3.4, coz je pro me neakceptovatelna hodnota.driv byli ty levnejsi treba drazsi nez dnes jsou, ale aspon meli parametry optiky lepsi. Dneska je levna elektronika, takze ty fotaky za par kc umi skoro vsechno, ale tak musi ojebavat na cene objektivy, coz je hruza.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 09:48
- Nahlásit

cernej caj
Tak co je světelnost a kolik má můj foťák vůbec netuším. kachna_
Chceš říct, že vy někde omylem zavřete psa?? Tak to se mi ještě nepovedlo, zato kočky jsou někde zavřený skoro furt.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 10:02
- Nahlásit

cernej caj
Já mám asi tenhle, jestli si teda dobře pamatuju jak vypadá
http://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/V%C3%BDrobky/Fo toaparaty/Superzoomy+-+stare/DMC-TZ7/overview/3207 984/index.html?view=&colourVar=DMC-TZ7EP-T

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 10:16
- Nahlásit

Maya
tak ty panasoniky nejsou nejhorsi. dle parametru svetelnost F 3,3-4,9

vynatek z megapixelu
Hodnota světelnosti objektivu určuje kolik světla dopadne na snímač. Nejvyšší světelnost (hodnoty kolem f/1) znamená minimálně kladený odpor procházejícímu světlu skrze objektiv. Velmi kvalitní objektivy mají světelnost kolem f/1.4, f/1.8 a jde výhradně o objektivy s pevným ohniskem. U velmi kvalitních zoom objektivů se světelnost pohybuje od f/2.8. S rostoucí ohniskovou vzdáleností objektivů klesá většinou i jejich světelnost.
Obecně lze říct, že čím je objektiv světelnější, tím je jeho užitná hodnota vyšší.

ja na tom ultrazoomu mela 2,8 a na starym taky. To povazuju za rozumnou hodnotu, ale nic horsiho bych nekoupila asi. teda rozhodne ne v tyhle cenovy hladine, to chapu u fotaku do nejakych 3-4t.

jinak ale parametrove dobrej. to navic vypada na sirokouhlac? tak verim, ze z toho by meli lezt dobry fotky ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 10:23
- Nahlásit

cernej caj
No já už ho mám asi 6 let, širokoúhlý by snad měl být, ta světelnost stejně nějak nechápu co přesně dělá, ale pravda je že u tohohle foťáku čím větší zoom, tím tmavší fotka, sníh fotí taky blbě, ale to tam jde nějak údajně nastavit ručně, ale na to já nejsem, jako fotky jsou super, hlavně venku, jak už jsem psala, na automatiku fotí blbě pohyb, vždycky je kus mázlej a já jsem líná přepínat na sport, kde je to lepší a blbě fotí pod úsporkama s bleskem, to jsou pak fotky dočervena.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 10:35
- Nahlásit

Maya
v podstate čím větší zoom, tím tmavší fotka je presne ta svetelnost... takze kdybys mela lepsi hodnoty, tak bez zoomu ji mas svetlejsi (ve tmavsich podminkach umoznuje pouziti nizsiho ISA, coz ma vliv sum. Cim vyssi iso, tim vic sumu, proto treba od isa 400 (max 800) je vetsina kompaktu nepouzitelnejch a se zoomem ji mas treba tak jak ted bez zoomu.

ten sport ti foti na kratsi casy, automatika s pohybem ma potize... ja vetsinou pohyb fotim skoro vzdy na manual, ale ty usproky a tak si muzes v nejakym softu trochu doretusovat, kdyz nestihnes nastavit ve fotaku. JInak jako pro nenarocnyho fotitele urcite super fotak, skoro tchanovi sme taky koupili takovej, kterej jsem schvalila s tim, ze jemu svetelnost 3.4 asi vadit nebude

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 12:44
- Nahlásit

cernej caj
Já právě na to nastavování nejsem a fotím všechno na automatiku, tohle má jinak docela slušnou, fakt to pozná ty obličeje a ostří to na ně a tak, takže jsem s foťákem taky celkem spokojená.
Právě jsme dohráli turnaj v minigolfu s jednou jamkou, přinesl kolega, vítěz vyhrál firemní kšiltovku, naštěstí já to nejsem.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 16:05
- Nahlásit

cernej caj
Tak už jsem doma, naštěstí nás pustili dřív.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 21:07
- Nahlásit

Maya
tak to zavidim, nas ne

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 22:15
- Nahlásit

Lednový číslo PPČ bude o pomeranianech, takže koho to zajímá, tak zakoupit.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 22:16
- Nahlásit

cernej caj
Tak víš co, nás před vánoci pouští dřív, protože práce končí den předtím, všechno zavřený, nikdo nemůže nic dělat a stejně se tam akorát sedí a krafá, v podstatě bysme tam nemuseli být celý den, ale tak jako na oko se alespoň na čas přijde.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2012 23:14
- Nahlásit

Našla jsem na ulož.to soubor, kde je 800 českých knih, i když to nejsou žádný novinky, tak většinu si klidně přečtu, tak myslím, že na příštích 10 let mám vystaráno.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 11:24
- Nahlásit

cernej caj
jojo, drzim palce, u nas je predvanocni tyden ve znameni predcasnyho porodu a vazne operace rodice - mimčo si vzpomínala a naštěstí to dopadlo dobře (nad očekávání, když máte tu princeznu ) ale, že je něco s vašima jsi nevzpoměla...že máš takové trápení... A taky už dobré...už bude?? To mne moc mrzí, snad už je to za váma..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 17:32
- Nahlásit

Maya
aspom delas kulovy amas to zaplaceny

worick
to vis, ja to nevedela az do ty operace, takze to bylo ted dost narocny, ale asi to vyslo dobre a nebude potreba chodit na chemo... tak hlavne, ze budem na vanoce vsichni spolu a snad jsou nejhorsi stresy pro ted za nama

Dnesni vylet ferina uz chrape a nic moc sem nevyfotila, protoze zima je zaryty nepritel baterii... ale mam ferinku a snehulakove pole

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 17:53
- Nahlásit

cernej caj
Tak to přeju ať jste hlavně všichni zdraví a v pořádku. Letošní rok byl stejně vůbec nějakej celej pošahanej, doufám, že ten příští bude lepší.¨
U vás je zima že ti ani nefotí foťák? U nás nad nulou, zbytky sněhu, břečka, prostě hnus.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 18:07
- Nahlásit

Maya
-5°C přesněji během výletu. Budu si muset koupit teplý rukavice.
Jojo, snad bude líp. letos byl rok draka a to je prý rok zvratů, tak uvidíme.

a

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 19:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
cernej caj
to vis, ja to nevedela az do ty operace, takze to bylo ted dost narocny, ale asi to vyslo dobre a nebude potreba chodit na chemo... - tak to hodně zdraví dvojnásob!
Letošní rok byl stejně vůbec nějakej celej pošahanej, doufám, že ten příští bude lepší - naprostý souhlas...děsný byl, děsný a proto ten další musí být přece lepší...nemůže být děsnější (to už snad ani nejde )
Hlavně ať jsme všichni zdraví a ten zbytek...ten se nějak vyřeší
My byli dneska s mamkou a její Mandy, jen tady kousek u nás - Vojšice http://www.mapy.cz/s/5URX
Měli jsme jít až po zelené, ale jsme to pokrátili, protože ono je tam hodně stoupání a mamce se tak do kopce nechtělo Ale dobrý, stačilo, protože ono taky bylo -6st...naštěstí moc nefoukalo. Jsou to obrovsky rozlehlé louky, respective údolí, takže je tam velký výhled a vedeme s mamkou diskusi na téma:chtělo by to Worku (Mandy) pustit a vyzkoušet, jestli by někam (daleko) zdrhnuli a není to lesem, takže by jsme je celou dobu viděli a dál by snad až neutekli...a v tom se za kopečkem zjeví stádečko daňků a Mandy škub a prd a letí za nima My s mamkou řveme a je nám to houby platné - neposlechne vůbec Zaběhnula až doprostřed údolí, jelikož tam teče potůček a za něj si asi netroufnula. Vrátila se zpátky...mrcha malá a to jsme zjistili, že jí mamka zapnula vodítko ne za kroužek, ale za ten od známky, který se rozmotal Já ani foťák nebrala...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 19:35
- Nahlásit

cernej caj
Ty jo, ta samolepka je super a Ferina je pořád moc pěkná.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 20:27 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

worick
určitě ten přístí už bude dobrý

no taky u vás pěkná kosa, ale prošli jste se teda pěkně. To se mi stalo jednou s timem, že sem ho omylem zahakla za znamku a taky to prasklo, když vyletěl na psa, naštěstí za plotem. Od té doby si to hodně hlídám. štěstí, že se mandy vrátila, když nám dneska jendou kolem cesty přeběhlo stádo asi srn a pak jedna přímo přes cestu, tak nebýt ferina na vodítku, tak ji ještě teď hledám po přilehlých lesích... Aspoň si to tvoje mamka bude taky víc hlídat, nebo pořídit třeba na mandy postroj na ven, tam bude kroužek dobrý a nebude se muset hlídat nic. Pak si mamka ještě pořídí sedák a nechá se do kopce trošku potáhnout

Maya
jojo, vzpoměla jsem si na ni konečně s nabitým foťákem a dostatečným světlem pro focení
Ferina měla v atuobuse ráno obdivovatelku
[septajici pan]co to je za psa
[odpovidajici pani]to je spic
[pan]to je ovcak?
[pani] nemeckej spic je hlidac
[pan] to je asi jeste stene, ze
[pani]ne, to uz je dospelej
[pani nahlas] muzu se zeptat, to je vlci spic, ze? a jak je starej?

pak si ferinku poradne pomuchlovala, pokecali sme ze ma doma neunavitelnyho belgicaka a pochvalila mi ji, jak je na spice hodna a klidna (protoze v buse lezela a maximalne trochu nasala vuni, kdyz kolem nas nekdo sel do zadni casti autobusu a vypadala skoro jako hodnej pejsek

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2012 21:24
- Nahlásit

cernej caj
etos byl rok draka a to je prý rok zvratů
letos to trošku přeťáp, drak jeden bláznivá, ne?

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání