| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2012 20:37
- Nahlásit
tak já taky nejsu na noční život, ale všechny kamarády mám v brně, volnočasový aktivity taky. To je spíš popracovní život, ale tady u nás ani kromě chleba a hajzláku nic nekoupíš (což mni připomělo, že mi došel a já zapoměla ve městě koupit
worick
tak snad tam bracha aspon bydli v nejake pekne, zelene casti?
Maya
to jak ja s predplatnym computeru... ted sme nekde vyhazovala jeste nerozbaleny snad 2 roky stary cisla, protoze sem taky dost nestihala, ale dneska sem si v levnych knihach poridila ledove polyza 169kc, tak na to se tesim
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 08:00
- Nahlásit
cernej caj
tak snad tam bracha aspon bydli v nejake pekne, zelene casti? - nó...to víš, že jo někde naproti O2 Areny...neviděla jsem, ale nedělám si o této části Prahy iluze
ale dneska sem si v levnych knihach poridila ledove polyza 169kc, tak na to se tesim - to by mi byla zima už od pohledu Ale cestopisy jsem čítala ráda (již je tomu dávno ) ale zrovna posledně na nákupech jsem přemýšlela, že si nějaký od ježíška pořídím Ovšem o teple
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 09:01
- Nahlásit
cernej caj
To vypadá zajímavě tak knížka, kdysi jsem četla nějakou o závodech o dobytí jižního pólu a to bylo dost zajímavý.
Tohle byl můj neoblíbenější cestopis už někdy v dětství, budu to muset někde vyhrabat a přečíst si znova http://kacur.cz/index.asp?menu=1114&record=87965
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 09:53
- Nahlásit
worick
tak to by se ti tahle iditarod na kole asi taky nelibila tu sem si koupila loni, ale mela sem ji u nasich, protoze jsem ji pujcovala svagrovi a ted mi komplet stehuji pokoj, tak doufam, ze se s ni za ty prachy shledam... (cert vem prahcy, ale to venovani si asi s novou nekoupim tak na tu se hrozne tesim, protoze jsem cetla o tom jeho prvnim zavode, ale to bylo kratsi a fakt super. a kdyz jel podruhe, tak to vyhral.
Maya
a o cem to je? expedice na rece asi nekde?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 10:06
- Nahlásit
cernej caj
Sjíždění Amazonky pokud si dobře pamatuju, ale je to už fakt dávno, co jsem to četla, ale kdysi jsem to četla snad milionkrát.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 10:15
- Nahlásit
Maya
tak ja se po tom zkusim podivat. Amazonka je prece nejdelsi reka na svete, tak se o ni hodi neco vedet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 11:01
- Nahlásit
cernej caj
No pak je ale otázka na kolik jsou informace z takhle staré knihy relevantní dneska. I když oni se věci zase až tak neměněj.
Každopádně o Amazonii a Indiánech tam nejlepší kniha http://plant.blog.cz/1207/ettore-biocca-sama-mezi- indiany
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 11:21
- Nahlásit
holky, ja vam nasla dum, ve kterem jsem prozila detstvi v tom centru - to mramorovy schodiste a metr tlusty nejen venkovni, ale snad i vnitrni zdi byli v lete opravdu luxusni komfort, krasne to chladilo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 11:25
- Nahlásit
worick
add. ta pohovka - je mamčina, má jí z Moebelixu a NEKUPOVAT!!! Budeme ji reklamovat (má dvě a obě se rozpadly), rozpadly se při používání max. jednou týdně. Ale hezká je a ten potah se dobře udržuje,
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 11:32
- Nahlásit
woricknó...to víš, že jo někde naproti O2 Areny...neviděla jsem, ale nedělám si o této části Prahy iluze
NO MĚSTŠTÍ ŠVAGR S MANŽELKOU JSOU TAM NADŠENÍ A JE TAM KRÁSNEJ PARK (OMLUVA ZA CAPSLOCK), a mají tam krásný vnitrobloky leckde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 11:35
- Nahlásit
cernej caj
Činžák, to je fakt že je oproti paneláku komfort na druhou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 11:53
- Nahlásit
Maya
jako hafo hodne. navic vsude kolem kousicek parky, mohla sis vybrat 3, vsechny tak do 5ti minut chuze k venceni...
i kdyz je pravda, ze nejaka pekna polosamota u lesa by se mi taky hodne libila, to by zas clovek nechodil do posilovny kdyz by se musel ohanet doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2012 15:41
- Nahlásit
cernej caj
Ale tak víš co, parky jsou mrňavý a plný lidí, není nad liduprázdný les a louky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 07:21
- Nahlásit
Maya
no v tomhle s tebou naprosto souhlasim. Ale ja mam myslivcu a jezedaku neustale plny pole a přilehlé remízky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 07:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
Ale tak víš co, parky jsou mrňavý a plný lidí, není nad liduprázdný les a louky - víš co...to máš svatou pravdu! Já jsem nermoš uvažovala, jestli bych si pořídila psa, kdybych žila ve městě...a asi ne Hodně kamarádů to tak má a jsou spokojení, ale já bych asi nebyla a nedovedu si ani představit, že můj pes. Ale bude to asi jen tím, že žiju úplně jinak a jinde. Kdybych ve městě žila od nepaměti (a nebo ráda ) tak bych měla asi i jiný pohled Takto bych asi jen chodila do venčících parků a sápala se na cizí pejsky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 07:55
- Nahlásit
cernej caj
Ale ja mam myslivcu a jezedaku neustale plny pole a přilehlé remízky - fuj...nestraš! Já chodím lesem tak 2x týdně a jestli jsem tam za celý rok potkala člověka 3x??...tak to je moc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 08:53
- Nahlásit
worick
tak to je oblasti, kde bydlis ja sem chtela jit bydlet nekde k blansku - mesto uz dost velky na to, ze tam sezenes vsechno, co potrebujes a nemusis kvuli tomu jezdit vzdy do brna, a zaroven za barakem hned husty lesy moravskyho krasu... no ale to pak zjistis, ze takovy nemovitosti stojej stejne jak v brne
2 roky sem tam bydlela a projezdila hodne na kole, ale v okamziku, kdy dojizdis do prace, tak uz je nerealny koupit si byt (ok, garsonku kdyz ses pak 10-12h pryc i s tim dojizdenim a k tomu mit psa... kvuli tomu ze sem chtela psa sem se prave odstehovala z blanska s tim, ze sem si nasla neco se zahradkou a pes neni zavislej na tom, jestli se ve meste zdrzim. Takze na jednu stranu mi vymozenosti mesta chybi, na druhou svuj domecek fakt miluju a jit bydlet jinam bych nechtela akorat kdybysme misto poli meli i kus lesa, aby clovek nemusel furt za lesem dojizdet tak daleko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 17:32
- Nahlásit
cernej caj
Vy nemáte poblíž lesy? Já taky teda nemám les přímo za barákem, ale možná tak něco přes kilák, ale tam se většinou pěšky dohrabem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2012 17:34
- Nahlásit
cernej caj
worick
Hele jako ideální by byl baráček někde přímo u města na samotě do města a práce blízko a lesy za humny, jsou takový, ale taky ho budu mít leda tak až vyhraju ve sportce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 08:31
- Nahlásit
Maya
hele ale takovej by se mi taky libil
kviz najdi si svuj les
Ale zas jak rikam, tim ze hodne jezdime do prirody, tak mi to tak nevadi, ale obcas kdyz neni nalada nekam trajdat, tak clovek tu moznost doma nema, kdyz se chce projit fakt lesem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 09:44
- Nahlásit
cernej caj
Ty vago, tak to je fakt masakr, lesy nikde to si ani nedovedu představit, u nás jsou teda minimální minilesíky všude.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 09:49
- Nahlásit
Jsem taky udělala mapu http://mapy.cz/s/5RZ3 to tmavě zelený jsou lesy, vlevo od žluté silnice u toho čísla 112 takový to šedivý je rybník, nejvíc chodíme tam kolem, pak jako mapou dolů lesem a zpátky přes pole, to je neoblíbenější procházka, pokud teda není bahno, to se pak přes to pole nedá jít. A taky když tam něco vyroste.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 09:52
- Nahlásit
Maya
tak to si dokazu predstavit, ze je super prochajda, vypada to rozhodne lip nez u nas Tam u nas je to fakt za trest v tomhle ohledu.
A musim teda rict, ze co ma za barakem kachna se mi taky moc libilo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 09:54
- Nahlásit
A naše venčící louka, vpravo vykukuje kousek rybníka, do kterého se vlévá potok, který teče v těch obloucích jak jsou stromy, takže dělá takový uzavřený místo, tam můžu pustit i Kima a vlevo nahoře je náš barák http://mapy.cz/s/5RZf
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 10:09 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
to je úžasný, já se chci přestěhovat
je fakt, že leso louky ideálně se spojením s vodou miluju.
edit: jak dlouho ti trva cesta do prace? to sem slintala i nad kachni lokalitou totiz, ale zase si dokazu predstavit lepsi veci nez treba dojizdet 90+ minut jednu cestu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 10:56
- Nahlásit
cernej caj
Hodinu a třičtvrtě, když teda není zácpa a nepadá sníh Ale jako fakt, že to až posledních pár let, co jsme se v práci přestěhovali, protože teď tu třičtvrtě hoďku jedu přes Prahu, dřív jsem to měla kousek od nádraží, tak to bylo tak kolem hodiny. Jako fakt je to vopruz, přes tejden fakt nestíháš pak skoro nic jiného, no ale zase psi chtějí žrát a tak, že jo. A člověk asi nemůže mít všechno, máme louky a lesy a zase nemáme práci v okolí.
Kde je vidět kachní lokatlita? To jsem nějak přehlídla nebo to tu bylo dřív?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 11:37
- Nahlásit
Maya
ja sem v kachni lokalite byla loni na dovolene, takze ta je v CHKO kokorin, takze fakt nadhera. necham na kachne, jestli sem da presnou lokalitu
no hodina a trictvrte je fakt narez. Ja jedu na druhou stranu do brna asi 35-40 minut a po brne teda 15minut pesky, ale zas centrum vsechno kousicek od autobusaku
si nedokazu realne predstavit, ze bych stravila dene 3 a pul hodiny dojizdenim, i ty 2 co mam ted mi prijdou tak na hranici schudnosti... si rikam, ze lepsi mezi poli a kratkej dojezd, protoze ja budu delat jeste 50 let nez pudu do duchodu, tak by me z toho dojizdeni kleplo
tak sem prave koupila pytel proplanu - nasi to maj za dobry granule, protoze z acany meli psy srajdu (no kdyz v proplanu je jen obili tak se nedivim, ze jim masovy granule drazdi vnitrnosti tak jim misto darku koupim pytel a bude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 13:03
- Nahlásit
cernej caj
Tady tak dojíždí hodně lidí, protože přestěhovat se blíž k Praze je pro většinu lidí finančně nedostupný, na to normální prací nevyděláš a tady prostě práce není, nejspíš tím, že je to relativně blízko Prahy a všechny firmy jsou tam, ale je fakt že je to na palici, nejspíš mě z toho taky jednou klepne, ale to už mi pak bude jedno. Jako znáš to, člověk si zvykne na všechno.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 13:09
- Nahlásit
Teď čtu na novinkách, že v Praze pitbull zabil dítě, to je hrozný, jsem fakt zvědavá, jak dlouho bude u nás trvat než tyhle psy taky zakážou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2012 13:15
- Nahlásit
Maya
no prave. na to pole si taky zvyknes
No tak pro me bylo bydleni tak blizko brna taky dostupny jen proto, ze sem mela kadibudku na dvore a inzenyrsky site leda u domu jako pripojky a kdyz sem vcera videla, co ukazoval cyklotramp honza vlasak pri povidani o albanii, jak tam zijou, tak si rikam, ze ja su vlastne v pohode, kdyz vegetim bez kuchyne a obyvaku a ani mi to neva
no je to fakt hruza. by me zajimalo, do jake miry si to rodice zavinili sami tim, ze nechali psa s ditetem treba o samote. ale podobny pripady jen nahravaj zakazum atd a pritom je to casto lidska chyba
|