Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 13:56
- Nahlásit

Maya
škoda, že jedinej, kdo u nás čte sci-fi jsem já, zní to hodně zajímavě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 14:03
- Nahlásit

Maya
to ja obcas ctu... tak se na to mkrnu, idealne v knihovne kdyby neco od nej meli

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 14:48
- Nahlásit

cernej caj
Od Carda je hodně věcí na pokračování jako Enderovská série, jako první je Enderova hra, to je super a dá se to číst i samostatně, ty další díly už mě tak nebraly, myslím, že jsem je ani nečetla všechny.
kachna_
To vadí, že jsi jediná? Vy si kupujete/půjčujete knihy jen dohromady??

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 14:51
- Nahlásit

kachna_
u nas su zas ja jedina kdo cte. aspon mi ale nikdo nezabira misto v knihovne

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 15:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
Vy si kupujete/půjčujete knihy jen dohromady??
to ne, ale já teď fakt na beletrii nemám čas, ale tip na dárek by to byl skvělej.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 15:22
- Nahlásit

kachna_
To já taky nemám čas, tak ty knihy kupím a pak když se čas naskytne, stačí jedna chřipka nebo tak něco, tak přečtu třeba 3 za týden.
cernej caj
To máš dobrý, u nás kupí knihy všichni, už to občas musíme stěhovat na půdu.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 00:40
- Nahlásit

kachna_
no já jsem strašně ráda, že mám řidičák, taky jsem si ho dělala až 26 - já taky

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:01
- Nahlásit

Na mallu jsem koupila kočičí kapsičky Felix, bylo k tomu led světklo zdarma, je to taková minibaterčička jako ke klíčům nebo tak něco a svítí to světlem ve tvaru myši. Fakt super, to jsem ani nečekala.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 13:08
- Nahlásit

Maya
koukala jsem. a u toho svetylka pisou, ze je to hracka pro kocky. Tak ne aby sis to vysvitila, az si s tim budes hrat, mas to vysvitit kocce ja koupila ve zverokruhu nejake kapsicky, meli 3+1 zdarma tak sem zigulovi pod stromecek taky teda neco koupila

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 13:22
- Nahlásit

cernej caj
No je pravda, že kocour na to koukal, ale jestli to nevidí, že je to myš, to netuším, každopádně se obávám, že až to objeví děti, tak mají kočky utrum.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 14:14
- Nahlásit

Maya
no ten muj kocour rad honi svetylka, tak nevim. až to objeví děti, tak mají kočky utrum

ATIZ
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 14:25
- Nahlásit

Dobrý den,
uvažuji o koupi malého špice a ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s chovnou stanicí Vraní skála? Mockrát děkuji!

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 15:03
- Nahlásit

ATIZ
Osobně neznám, ale ani jsem neslyšela nic negativního, takže podle mě v pohodě. Koukám, že tam mají narozeného bt malého. Já stejně jednou budu mít bt a nebo ještě lépe brt střeďáka, akorát nevím co pak k tomu, aby mi ladili tak pěkně jako Kim s Dorinem. Jedině fakt tu lapinu

ATIZ
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 15:23
- Nahlásit

tak to mě těší! děkuju za info! Uvažuji právě o koupi štěňátka z této satnice od rodičů Betty a Beny, jen mám pořád strach z těch patel

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 22:35
- Nahlásit

ATIZ
No jo, pately, povinný to není, tak vyšetřuje jen někdo a někdo špatný výsledky zatluče, jak koukám do databáze, tihle rodiče vyšetření nemají, osobně by mi tam vadily i ty zuby, i když jestli chceš jenom na mazlíka, tak je to asi jedno. Ale barvičky štěňat pěkný, bohužel v těhle barvách moc na výběr není ani v malých.

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 07:07
- Nahlásit

ATIZ
mě tam teda spíš vadí, že Betty měla štěňata v červnu a teď v listopadu znova? To je trošku moc brzo na můj vkus... Za tu dobu se fena nemůže dát dohromady natolik, aby ji další štěňata totálně nevyčerpala

worick
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 08:01
- Nahlásit

Přesně jak píše sinned aneleh - co to má znamenat? To by přeci vůbec neměl klub povolit?! Myslím si selským rozumem, že u všech plemen (pokud to není ještě s větším odstupem) tak to snad nebude povoleno častěji, než jednou do roka A 11chovných fen?! Takového chovatele fakt neznám...tak tři maximálně...Sekají štěňata jak Baťa cvičky Já bych se na chovku informovala na klubu, u poradce chovu, jelikož tam jsem se až já zpětně dozvěděla, že můj chovatel je z klubu vyloučen - pro neetické zacházení se psy, ale nemají pravomoce, jak to udělat prakticky....

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 08:21
- Nahlásit

worick
jsou povolené 3vrhy v rozmezí dvou let, bohužel... A nejen u špiců - u aussíků je to totéž a u dalších plemen jakbysmet.
Neřeknu, kdyby fena hárala po sedmi, osmi měsících, ale krýt ji tři měsíce po porodu je teda prasárna V červnu porodila a v září už byla nakrytá
Jinak k těm chovným fenám - já budu mít pod svou chovku zaregistrované fenky tři - svoji malinu a aussinku a ještě špicunku - ale ta bydlí u prarodičů. Navíc, moje maminka, která bydlí s námi, vlastní dva psy aussíka, kteří jsou taky psáni na mě a budou působit pod mou chovkou Takže ačkoli u nás to třeba taky bude vypadat, že toho chovám mraky, ve skutečnosti je to jinak A vím o dalších chovatelích, kteří to takhle mají. Ale jestli má jedenáct chovných fen doma, tak potěš koště... My jsme na naše psy tři, dělíme se v podstatě rovným dílem co se běžné péče týče, výcvik a výstavy si obstarávám sama u všech a je to docela záhul...

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 08:29 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

worick
je povoleno krýt jednou za rok nebo třikrát za dva roky (nevim, jestli je to moc, málo, akorát - nikdy jsem psy nechovala)
A k těm jedenácti fenám, mám známou s devíti chovnejma čivavkama. Povahy čivavinek perfektní, vyrovnaný, vždycky mě letěj vítat (jo podotýkám, že tam jezdim neplánovaně)
Ano, jsou to zvířata chovaná na užitek, ale s veškerým respektem k jejich potřebám - kontakt s člověkem, pohyb, čistotu lásku a krmení mají. Já nevím, co vidím tu mojí známou, tak jserm na tohle změnila názor.
Navíc CHS funguje už 30 let, to by se něco provalilo.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 08:57
- Nahlásit

ATIZ
a ja poradim jen obecne znamou vec - domluv se s majitelama a jed se tam podivat, uvidis, jak se ti bude libit prostredi, sedne majitel/ka a podle toho si sve rozhodnuti taky uprav

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 10:11
- Nahlásit

sinned aneleh
Jenže on je dost podstatný rozdíl mít 11 psů 20kilových a navíc pracovních a 11 psů 4kilových, vím o víc chovatelích, co mají víc malých nebo trpasličích špiců a ti psi jsou v pohodě, protože ti se akorát vychovají a tím jak jsou malí není problém mít jich v baráku třeba 10, však jeden obřík vydá za 20 těhle mrňavců. Ale jinak souhlas s cernej caj co se týká prostředí, psů atd., to si musí každý obhlídnout sám.
Dvě krytí po sobě jsou u špiců povolená, taky se mi to moc nelíbí, ale dělá to hodně chovatelů, co pravidelně odchovávají.

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 10:18
- Nahlásit

Maya
tak mě jde spíš o to, že si nedokážu představit, jak bych se věnovala při tomhle počtu každému individuálně... O tu velikost ani nejde, při troše fantazie se dá naskládat víc psů k sobě
Jinak samozřejmě - to že si to neumím představit já, neznamená, že to tak jinde bez problémů nefunguje

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 10:53
- Nahlásit

to je asi o tom, ze se jim nevenujes uplne individuelne, ale asi je mozna rozdil 10 malinkych dobre socializovanych civavek a treba 10 problematickejch domnantních psů velikosti telete...

když sme jako děcka meli 4šeltie, tak chodit ven s nima už bylo na hraně, hladit se to taky nezvládalo všechno naráz... ale že bych chodila ven na 2x třeba 2+2, to by se mi asi nechtělo, nebo s nima někde cestovat... ale zas když je někdo má doma, má možnost venčení za barákem a tak, tak to asi nemusí být nutně nezvládnutelný

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:02
- Nahlásit

Jasně že je rozdíl, jestli proti mě běží deset dvoukilových prcků nebo deset padesátikilových hovad
tak my barák s pozemkem máme, chodíme s celou smečkou najednou - nedokážu si právě představit, že jdu s deseti -ať velkýma, nebo malýma Deset vodítek v ruce, když přes vesnici musí být připoutaní - to musí být zážitek
I ti čtyři - byť vychovaní - dají občas zabrat, zvlášť když se proti nám řítí nevycválanej labrador od sousedů. No a v době hárání stejně chodím ven 2x2, protože jiná možnost není.
Prostě desetičlenná smečka už je pro mě třeba moc - nemohla bych mít s každým ze psů "extra" vztah jako mám teď - o výcviku a výchově nemluvě... Proto taky vím, že maximálně ještě jedna psí holčička, až přijde čas a stop...
ale to je o mým individuálním pocitu, ne o tom, že je to nemožné

nefritt
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:08
- Nahlásit

Tak já jich mám 7. Dva mrňavce a 5 střeďáků. Dá se to zvládnout, ale teda na procházky musíme chodit na střídačku. Máme velkou zahradu, máme tu tři samostatný výběhy. Ale sama za sebe říkám, že takový počet psů už nechci!!! Mám tu 4 důchodce a 3 mlaďasy. Tak důchodci už tomu pohybu nic moc nedají. Enynka raději honí fotbalovou mičudu než se courat na procházce. Ale i tak je to někdy dost náročný když třeba člověku není moc akorát a víte, že prostě ven se psy musíte. Chovný není nikdo. Tajně doufám, že se mi povede uchovnit konečně tu poslední černou ďáblici.

nefritt
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:09
- Nahlásit

A krom toho úplně prvního střeďáka důchodce jsem se všemi absolvovala i cvičák

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:31
- Nahlásit

sinned aneleh
Myslím, že v tomhle počtu se nějak výrazně individuálně těm psů věnovat nejde, ale taky myslím, že ti psi žijící v podstatě v přirozeném prostředí, to je ve psí smečce, tím nijak netrpí, protože mají dost sociálních kontaktů mezi sebou. Když ti psi mají zahradu, sem tam vycházku na střídačku, ani nemusí být moc vychovaní natož vycvičení, tak si myslím, že žijou celkem spokojeně. Sama to vidím u sebe, že u většího psa už se člověk víc snaží s výcvikem i výchovou, aby toho psa vůbec zvládl a to samo stojí spoustu času, u těch malých se hřeší na to, že je člověk zvládne fyzicky a je fuk, jeslti tahají na vodítku nebo tak. Každopádně psi z téhle chovky chodí po výstavách, takže nějak alespoň minimálně zvládnutí a vychovaní být musí, takže to asi zvládají v pohodě, ono taky záleží, jestli chovatel je doma a nebo chodí do práce, kolik lidí mu pomáhá a spousta dalších věcí.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:51
- Nahlásit

Jinak musím pochválit naše poskytovale internetu, včera večer v 7 hodin jsem hlásila závadu, dneska ráno v 9 opraveno. Kam se hrabe O2 a podobní vydřiduši. Škoda, že to stejně nejde i u mobilních telefonů.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 11:53
- Nahlásit

nefritt
Na druhou stranu když je člověk 10 hodin denně mimo domov kvůli práci, tak si myslím, že větší smečka je výhodou než když je pes sám, to je pak chudák.

ATIZ
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2012 12:04
- Nahlásit

Mockrát všem děkuji za odpověď!

Myslím, že ten počet opravdu hodně záleží na majiteli, jak se k tomu postaví. Byla jsem se teď podívat na jedné stanici, kde měli malých a trpasličích něco kolem deseti a bylo to v pohodě.
Na to opětovný krytí jsem se taky ptala, ale podle všeho to je povolený a opravdu to tak dělá spoustu chovatelů. Jak moc je to super pro fenku už je samozřejmě na jinou diskuzi...
Jet podívat bych se tam určitě chtěla, ale ráda bych počkala, až budou štěňátka ještě trošku větší. Krom toho to máme přes celou republiku, takže to taky musím trochu naplánovat.

MAYA
Pravě že chcem mazlíka, max. zkusit agility, takže ty zuby jsem zas tak neřešila, ale taky jsem se na to dívala. A taky jsem právě vycházela z toho, že jejich pejsci na výstavy chodí, chovka funguje uz přes 30 let, uchovněny jsou fenky taky a žádné černé pověsti evidentně snad taky nekolují. Ale záruka to samozřejmě není..ale ta není nikdy, no...

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání