| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 12:46
- Nahlásit
ATIZ
Akorát teda na agi jsou lepší střeďáci, malí už jsou moc malí, navíc po pomících mají už většinou silný kostry, tak jim to moc neskáče. Když už malého na agi, tak spíš lehký německý typ než toto, záleží, jak moc se tomu chceš věnovat, jeslti jen rekreačně, tak je to asi jedno.
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 13:51
- Nahlásit
MAYA
Právěže spíš rekreačně. Pro radost. Ale je fakt, že moc nechci, aby to byl pomík. Už kvůli te srsti-jak na údržbu, tak se mi i špicí líbí víc.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 14:40
- Nahlásit
ATIZ
No ale tenhle vrh jsou tak polopomíci, stačí se podívat do PP a na fotky rodičů. Ale tak zase nebudou to vypelichaný vobludky jako někteří čistí němci
Zajeď se tam podívat a uvidíš. No a pak víš co - fotky sem, se štěnětem sem podávat informace.
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 19:52
- Nahlásit
MAYA
No je fakt, ze ten tatík je takovej pomíkovskej, ale štěňátka z toho spojení jsou spiš do špice než pomíka, tak budu doufat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 19:57
- Nahlásit
ATIZ
Ono ve výsledku to stejně bude jedno, jak ho budeš mít doma...
Na kterou barvu máš zálusk?
|
ATIZ
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 20:13
- Nahlásit
MAYA
No to mě je taky jasný, že jak ta kulička bude doma, tak to bude fuk. Jen jsem nechtěla vyloženě denně trávit hodiny česáním. Jinak se mi líbí nejvíc barva černá, ale budu mít tu black and tan, což je můj druhý favorit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2012 22:03
- Nahlásit
ATIZ
On ani pomík se nemusí hodiny česat, spíš se musí stříhat, aby pěkně vypadal. Bt barva je taky moje oblíbená, takže už máš vybráno? To je super, konečně tu taky budou fotky jinejch než vlkošů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 00:59
- Nahlásit
ATIZ
koukám, že píšeš,,přes půl republiky" - jsi taky z Moravy? Odkud? (alespoň přibližně )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 08:02
- Nahlásit
worick
Se vsadím, že určitě JE z Moravy, skoro všichni majitelé/chovatelé špiců jsou, asi je to tam nějaká viróza nebo co.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 08:21
- Nahlásit
Maya
viróza
špicóza
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:03
- Nahlásit
mě to teda docela mrzí - protože bydlíme u Kutné Hory a tady jsem špice ještě nikdy nepotkala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:09
- Nahlásit
sinned aneleh
Musíš je tam víc rozšířit Ale u nás je to stejný, my se špicema jediný, akorát ve městě jsem jednou viděla někoho s bílým malým a jednou asi ob dvě vesnice jsem z auta viděla někoho na procházce s vlčím špicem. Takže takový sporadický výskyt. Všude se to hemží akorát vokudlanejma jorkama.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:20
- Nahlásit
Maya
kachna_
Se vsadím, že určitě JE z Moravy, skoro všichni majitelé/chovatelé špiců jsou, asi je to tam nějaká viróza nebo co
špicóza
Je fakt, že když jsem byla děcko, každý měl u baráku něco ,,jako špice" nebo něco jako ,,teriéra" (babča měla teroše, my po sobě dva špice )
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:23
- Nahlásit
Maya
tak to je u nás stejný... nejlepší je, že když vyrazím ven s aussíky i špickou, tak se mě lidi ptají, kde jsem vzala ty krásný voříšky... že neznají aussíky, na to jsem si zvykla - ale že nepoznají špice??? :O
Jinak teda rozšířit... Když jsem tak zběžně koukala na populaci středních bílých špiců v ČR, tak pokud všechno dobře dopadne a Kačenka bude nejen krásná, ale hlavně zdravá, tak vyrazíme na krytí mimo ČR... Moc se mi nezdá mezibarevný krytí, takže budem hledat bílýho ženicha
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:33
- Nahlásit
sinned aneleh
tak vyrazíme na krytí mimo ČR... Moc se mi nezdá mezibarevný krytí, takže budem hledat bílýho ženicha - nevím, jestli mi to říkali holky tady, nebo kde jsem k tomu přišla....ale prý jsou špicové hodně rozšíření v Itálii
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:36
- Nahlásit
Maya
u nás je samojed a na Mělníku igeliití malý špic ze stejné chs
Všude se to hemží akorát vokudlanejma jorkama.
nezapomínej na blabradora. U nás vedou NO, pak retrievři, no a ten zbytek je tak nějak po kusech.
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:44
- Nahlásit
worick
no prima, spojíme to s dovolenou
Mě se teda typově moc líbí špicové ze země původu... Takže nejraději bych objevila toho pana ideálního v Německu
Co jsem tak pokukovala, tak v poslední době jsou ti střeďáci chlupatý koule na tenoučkých nožičkách a to není úplně to pravé ořechové a ten pigment taky nic moc
Ale jinak vůůůůůůůbec nejsem náročná
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 10:55
- Nahlásit
sem ani netusila, ze morava je postizena spicozou proti cecham
ale je fakt, ze kdyz vlezu do vlaku tak hned se pan z protejsiho sedadla pta, jestli to mame vlci spice, pani v ivancicich na vanocnim trhu mi rika, jaky mam krasny vlci, ze maj doma trpaslici... a na dovolene na severu se me ptaj, jestli to sou malamuti a dokonce sem asi 3x na vlastni oci videla vlciho spice v brne nebo vedle ve vsi.
ale za par let se to taky zmeni. My kdyz pred 16ti lety zacinali se seltiema, tak to byla "mala kolie" a dneska kazdej vi o co de
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 11:54
- Nahlásit
sinned aneleh
Chlupatý koule na tenkých nožičkách jsou přerostlí malí, i když to má vejšku střeďáka, střeďák to není, mě se teda střeďáci líbí angličtí a skandinávští. No ale vrhy já taky radši barevný, jednobarevný rodokmeny nemusím, takže asi kapku jinej vkus než tvůj. Že by v Itálii byli nějak špicové rozšíření, to teda slyším prvně, snad ještě pomíci a keesové a jinak tam mají volpina, ale střeďáci a malí určitě ne, ti tak ještě ve Francii, ale to jsou často dost hydry.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 11:56
- Nahlásit
cernej caj
Nezmění, už před 20 let byl můj vlčí husky nebo čau a nezměnilo se to dodneška. O Dorinovi ani nemluvím, ty hlášky, Jak to že není bílej, špicové jsou přece jen bílí... atd.,
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 12:29
- Nahlásit
Budeme kácet oba ořechy (jeden má tvrdý plody roste u plotu do el. vedení, druhej je má výborný, ale roste na blbym místě a hlavně má v kmeni dost velkou díru). Místo toho, budeme dávat oskeruši a ořech, ale na tom místě, co byli bych ráda dala nějaký keře jedlý. Nemáte zkušenost s moruší nebo jeřabinou?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 12:33
- Nahlásit
kachna_
Tak to zkušenosti nemám, takovýhle jedlý neobvyklosti my nevedeme.
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 13:36
- Nahlásit
Maya
moc nechápu, proč se to vlastně dovoluje - když mi přeroste malej špic, vydávat ho za střeďáka, atd... Od čeho pak je kohoutková výška jednotlivých rázů?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 13:59 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
sinned aneleh
moc nechápu, proč se to vlastně dovoluje
nemohlo by to být kvůli malé chovatelské základně?
Ale jako taky nechápu, proč po malých nechtějí plnochrupost a po středních ano.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 14:11
- Nahlásit
sinned aneleh
kachna_
kvůli malé chovatelské základně
ano, to je jeden důvod, nebylo by na čem chovat a za druhý kvůli pomíkům, bez přeřazování by spousta dovezených zvířat byla nechovných, jinde nemají bonitace, tak to tak neřešej, u nás by to byl průser
proč po malých nechtějí plnochrupost a po středních ano
to se zeptej Němců, proč to tak napsali do standardu ovšem druhá věc je, že ve standardu se malým toleruje malá ztráta zubů a to jak se to provozuje v praxi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 14:25
- Nahlásit
sinned aneleh
Je to sice už pár měsíců neaktualizovaný, ale celkem výmluvný, druhá tabulka, vem si co by bylo, kdyby se vzali do chovu jen po obou středních a to už ani nemluvím o dalších generacích http://mittel-spitz.webnode.cz/statistika/ a když si k tomu vezmeš, že křížení barev se uvolnilo teprve celkem nedávno a můžeme jen doufat, aby to zase nezatrhli a že v rámci barvy je většina jedinců příbuzných, tak by střeďáci šli okamžitě do kopru.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 14:50
- Nahlásit
kachna_
nam moruse roste plane na chalupe uz nekolik let celkem v klidu bez toho ze bysme se o ni nejak starali... ona puvodni majitelka byla silena baba bylinkarka, takze nam tam rostlo fakt kde co, od divizny pres durman (ten rad okusoval nas pes) az po tu morusi
|
sinned aneleh
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 15:16
- Nahlásit
Maya
děkuju za vysvětlení i tabulku, je to docela síla... Ještě se teda zeptám - takže se může nakrýt střední fena malým psem?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 16:05
- Nahlásit
kachna_
Nemáte zkušenost s moruší nebo jeřabinou? - jo mám Moruše i jeřabina jsou stromy - poměrně velké, asi jako normoš jabloň. Moruše je chutná černá - bzenecká, ale pod sebou dělá hodně svinčík, třeba děti a psiska by byli jak prasata. Jeřabinu mám taky (2ks) ale pro ptáky. Oskeruše plodí za mnoho a mnoho let, takže to bude spíš dar pro děti (to chcete na pálenku? ) a je to mohutný strom, asi jako ten ořešák. Jestli chceš chutný keř, doporučuju muchovník (Amelanchier) něco ,,jako" borůvky na větším (až 3-4m keři) Kvete a plodí bez nějaké zvláštní péče, plody slaďoučké (taky o ně bojujem s ptáčkama ) Jinak na uzobávání sice není, ale třeba na sirupy pro děcka je dobrý rakytník (píchá a odkořeňuje - špatně se drží v určitých mezích) Jo, mohla by jsi podle polohy - jestli bude slunná, taky zasadit třeba goji (kustovnici) Je to takový bylinný keř, cca 1.5m a plody jsou dobré (hlavně zdravé ) po usušení.
Jinak koukni sem, třeba tě na stránkách něco zaujme, já od nich beru, ale osobně, mám to kousek http://prodejstromku.cz/produkt/moruse-bzenecka-/
Naposled jsem kupovala: http://prodejstromku.cz/produkt/ruze-karpatia/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2012 17:03
- Nahlásit
worick
díky
(to chcete na pálenku? )
ne, na stahování vlhkosti a zpevnění svahu (páč se u nás z toho důvodu sázely ty ořechy). A já chci mít zahradu přírodní, takže se snažim sázet spíš stromy, který u nás kdysi byly běžný.
rakytník máme v "ptačím koutě" (takovej ten řízenej bordel) nahoře za zlaticí, muchovník mi podryl pes, když lovil hryzce, takže letos jsem byla ráda, že vůbec přežil.
Jeřabina pro ptáky je ideál, já jim tam chci dát něco namísto jednoho ořešáku, abych měla na co koukat z kuchyně. Jeěště musím vymyslet něco ke králílkům do výběhu, co bude jednak dělat větrolam, druhak chutnat ptákům a zatřetí to nezničí slepice.
Moruše je chutná černá - bzenecká, ale pod sebou dělá hodně svinčík, třeba děti a psiska by byli jak prasata
aha, no, to budu muset ještě promyslet, kam jí dát, protože bzenecká je fakt krásná.
Já nakupuju u nás ve školním statku Mělník.
|