Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 19:00
- Nahlásit

sinned aneleh
takže se může nakrýt střední fena malým psem?
Může s povolením klubu, musí se poslat žádnost na výbor se zdůvodněním proč a většinou to schválí, můj střeďák má taky tátu malého, protože v té době tady nepříbuzný střeďák vlkoš nebyl a barvy se tenkrát křížit nesměly, byla na to tabulka, jak která barva s kterou se smí. Bohužel pak se tam nese z malých chudozubost a slabé kostry, pokud to jde, tak je podle mě lepší krýt střeďákem. Teď už je situace ve středních přece jen lepší než když já kupovala štěně, ale i tak pořád je dost spíš těch přerostlých než těch, co mají alespoň oba rodiče střední, střeďák s celým středním PP u nás snad ani není. Třeba ve Skandinávii se nepřeřazuje, jenže jen ve Finsku odchovají ročně cca 500 štěňat střeďáků, tak to prostě nemají potřeba. U nás je to taková špicí popelka spolu s velkými.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 19:00
- Nahlásit

dva roky sháním zimní bundu, kde by mi byly rukávy, minulý týden se konečně zadařilo, dneska mě sejmul místní zabiják čuvač, výsledkem zničená bunda, škrábanec přes celý předloktí a už mi to pěkně nateklo a bolí to jak sviň, nechci ani vědět, jak to bude bolet zítra, že jsem nasraná je fakt slabý slovo.

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 19:13
- Nahlásit

Maya
děkuju
Ptala jsem se jen pro info, jak říkám, to mezivarietní (ať už velikostní nebo barevné) krytí se mi moc nezamlouvá. Ale nikdy neškodí tohle vědět

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 19:56
- Nahlásit

Maya
dneska mě sejmul místní zabiják čuvač - šmarjá předpokládám, že jsi bránila psy?!

kachna_
takže se snažim sázet spíš stromy, který u nás kdysi byly běžný.
rakytník máme v "ptačím koutě" (takovej ten řízenej bordel)
- ahááá, to já nevěděla, že jsi stejný ,,magor" jako já Mám třetím rokem ještě zasazenou kdouloň a mišpuli(mišpule má 7plodů ) asi až na jaře snad konečně zvládnu i mirabely (velkoplodou a červenolistou) Pro veverky mám krom ořešáku 7 lísek, s mandlí jsem neuspěla, zahradnice mi řekla, že k nám mandle ani náhodou (je tu zima ) Jo vidíš z jeřabin - árónii (mám druhý rok 4 keře, ale ještě pořádně nezaplodily Pořád vymýšlím další a další věci, ale už to skoro nemám kam dávat

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 20:09
- Nahlásit

worick
Nee, šla jsem z práce, on ten pes jde jen po lidech, psí bunda by mě tak netankovala, jako prachy mám, ječela jsem na něj tak, že je hned vysolil, protože ta bunda byla fakt drahá, ale předpokládám, že další bundu budu shánět zase dva roky a chodit budu v starý odrbaný, která už ani nehřeje. Jako to se..e fakt hodně.
sinned aneleh
Mezivelikostní krytí taky nemusím, ale barevný jo, jednak se tím pozvednou v chlupech a v typu některý barvy a za druhý se občas vyvrbí nečekané barvy, které jsou pak nepříbuzné k jednobarevným PP.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 20:11
- Nahlásit

sinned aneleh
Pravda je, že ty máš bílou fenku a bílá je na barevný krytí nejblbější barva.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 20:51
- Nahlásit

Maya
to je děs, taková věc, jako košík k majiteli ještě nedorazila? Nechápu, proč majitelé nejsou schopní zabezpečit svoje psy
worick
stejný ,,magor" jako já
no na tebe máme hodně co dohánět . Mišpuli má soused a je to sice krásnej strom, ale nechci.
Můj ideál je pár ovcí, aby se nemusela sekat zahrada (páč už jsme takhle zabili nádhernou obří ropuchu a slepejše , zeleninovej záhon co pokryje domácí spotřebu, pár ovocnejch keříků a pár stromů. No a nějak to pokud možno zapasovat do toho, co nám tu zanechal původní majitel. Což jako není úplně jednoduchý, protože třeba živej plot nasadil 2-5 m od plotu (zlatice, tavolník, šeřík, něco co neznám), jabloň 3 m od bazénu (v budoucnu doufám z toho bude biojezírko)...

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2012 22:16
- Nahlásit

kachna_
Pes vyběhnul ze zahrady, on už tu sejmul víc lidí, majitel je kretén odjakživa a jeho schopnost pořizovat si problémové psy, které ani neumí vychovat je asi nekonečná, co naděláš.
Na sekání trávy je můj ideál klokan a nebo pidiovce, co jsou velký jako vlčí špic, ale teda nevím, jestli by se psama na zahradě přežili.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 08:16
- Nahlásit

Maya
tak hlavne ze ses ziva a v tom obchode co jsi bundu koupila uz druhou nemaj, kdyz vysolil prachy? (aspon ze tak).

pidi ovce velka jak vlci? tak to je dobra ovce a kolik m2 potrebuje aby se mohla past bez dokrmovani

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 08:33
- Nahlásit

cernej caj
Do obchodu na bundu se půjdu zeptat zítra, ale je to takový malý krámek, celkem pochybuju, že tam mají totéž ve stejný velikosti ve více vydáních.
Kolik potřebuje ovce netuším, ale stejně minimálně v zimě jí určitě dokrmovat musíš. Ale můžeš se zeptat chovatelů http://www.farma-gilarovi.wbs.cz/mini-ovce.html
http://www.blackriders.info/quessant.html
a info http://ouessant.webnode.cz/news/quessantska-ovce/
už jsem to našla, jedna ovce na cca 500 m

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 09:14
- Nahlásit

Maya
hele, tak to by mě přesně stačilo, mam 500m2 jenže nevím, co s ní v té zimě. v posteli už mám obsazeno a nevím, kde by byla?

jo a včera sem dostala takovou přenosnou tašku na menšího psa (tak 8kg?), sem slíbila, že se jí nějak vhodně zbavím, aby ji nepostavili vedle popelnic, že zkusím nějaký útulek nebo tak... a žigul se v ní pěkně zabydlel prý tak nevím, jestli si ji nakonec nenechám

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 09:37
- Nahlásit

cernej caj
Kočky milují tašky to mi připomíná, že do příštího roku musím koupit ještě jednu kočičí přepravku.
Ovce v zimě může být asi kdekoliv, ale obvykle bývá venku, blbý je, že pro ní musíš mít seno a to se seno se samo nenaseká a neusuší a navíc, kde ho nasekat, když ta ovce všechno sežere...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 10:57
- Nahlásit

Maya
budeš mít novou kočku?

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 11:06
- Nahlásit

cernej caj
Už mám od srpna, takže aktuální stav 3 kočky a 2 přepravky, letos to bylo ještě jedno, když se s kotětem jezdilo očkovat extra, ale za rok se mi už na etapy jezdil nechce.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 13:00
- Nahlásit

Maya
mám dvě kočky a jednu velkou přepravku - původně koupenou na štěňata

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 13:17
- Nahlásit

ja teda zadnou prepravku nemam, zigul prej zpusobne sedi pod sedackou

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 13:51
- Nahlásit

worick
Tak k původní jedné kočce se mi zdálo jako dobrý nápad koupit jednu přepravku na kočku

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 14:22
- Nahlásit

Maya
My měli rázem dvě koťata a na ty stačila normální malá kočičí přepravka a dvě štěňata a na ty stačila jedna větší psí. Oběma párům přestaly ty jejich velice rychle stačit, takže kočky dostaly psí a s tou vydrží, psi už nepotřebujou (dostali Volvo ) Malou kočičí zabavily sestřenky, jelikož mají +-5koček a soustavně okupují veterinu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 15:16
- Nahlásit

worick
hele a kdes to volvo pro psy pořídila? nám by se taky asi hodilo

taky sem nad prepravkou pro kocku premyslela, kdyz se jede k vetovi, ale zatim to neni akutni tak zatim neutracim

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 15:19
- Nahlásit

Nová Simonova kočka, zimní https://www.youtube.com/watch?v=Dzz6lUsF19g&featur e=autoshare

ATIZ
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 15:34
- Nahlásit

worick

Jsem z Brna, tak to právě úplně "za rohem" bohužel nemám.

MAYA
Fakt ti přijdou tak moc do pomíka? Ted otec možná něco jo, ale ta matka ani moc ne. No neděs. Já bych právě chtěla spíš klasičtější špicí srst. Přijde mi přijemnější. A do toho ta údržba...Jaká je výhoda pomíků oproti klasice ? Ale u nás mě přijde, že je těžší mít čistýho špice, hodně těch malých je v polotypu. Už jsem se s tím právě taky setkala a štěňátko si nevzala. Tam teda taky ještě hrozilo, že bude hoooodně maličky a to taky nechci.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 18:58
- Nahlásit

ATIZ
No ono na těch fotkách je houby poznat, ale zdá se otec pomík podle hlavy co je vidět, i podle PP, takže u štěňat si myslím typ, tj. kostra, čumák, uši atd. na štěněti poznáš, ale srst bude asi sázka do loterie. Já pomíky moc nemusím, takže výhody u nich nevidím, ale obecně jsou líbivější, chlupatější, tedy úspěšnější na výstavách a údajně mají přátelštější povahy. Ono v malých už čistých němců moc není, tak možná u Jančíka.

ATIZ
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 19:40
- Nahlásit

Maya
Fotku prcka mám zatím jenom jednu, ale jsou jim teprv 2 týdny, tak je to ještě takovej malej krtek .
Spíš je tam větší problém, jestli risknout ty pately nevyšetřený u matky. Toť ta otázka :-D

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 21:26
- Nahlásit

ATIZ
A otec má vyšetřený pately? V databázi to teda nemá, co jsem koukala. No popravdě řečeno, vyšetřený rodiče jsou sice hezký, ale bez vyšetřených dalších příbuzných a jiných potomků je to tak celkem o ničem. Co jsem se dívala i matka má v PP hodně jedinců z Německa a tam smí do chovu maximálně 1/1, takže teoreticky je to plus. Bohužel, dokud vyšetření nebude povinný, tak se na to stejně nedá spoléhat, protože nikdo neví, kdo co zatajil a jak na to vůbec populace je celkově.

ATIZ
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2012 22:47
- Nahlásit

Maya
Otec by měl podle chovatelky mít 1/1. Aspoň to mi sdělila a má to na stránkách. I u otce jsou nějací předci vyšetřeni. Já právě nevím, jak moc tomu přikládat váhu. Ale ve spoustě stanic jsem se dívala, tak mají rodiče s 1/1, tak to snad není taková hrůza. Ale záruko člověk nikdy nemá no

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2012 07:16
- Nahlásit

Maya
tu simons cat sem videla ted v knihkupectvi asi 3 dily, to se mi dycky libilo

ATIZ
tak to sme skoro sousedky.
Ono za chvilu bude problem sehnat asi skoro jakyhokoli spice, kteri maji "spici" raz a "libivej na vystavy lepsi" raz... protoze ono jak se to pokrizuje tak stejne...

ja uz mam taky fenu vlciho liznutou keesem, coz mi teda vubec nevadi, ale co jsem videla vetsinou takovy 100% keese tak fakt ne, dekuji, nechci. Proste ten pes neni vubec hezkej i kdyz je skoro stejnej jako ten muj

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2012 18:42
- Nahlásit

ATIZ
cernej caj
No jo, podle mě taky špic má mít dlouhý čumáček a špičatý uši, jak to má kulataý uši i široký čumák jako pomík nebo kees, tak to taky není nic pro mě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2012 19:03
- Nahlásit

tak hlavne spic od slova spicaty, ne kulaty, ze... Tak zigul psi tasku miluje, uz je komplet jeho

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:10
- Nahlásit

Kačenka - 7měsíců
dlouho tady nebyla žádná fotečka, tak přidávám...

sinned aneleh
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2012 11:12
- Nahlásit

http://img11.rajce.idnes.cz/d1102/6/6966/6966864_e 816a66f27068640b451b0f9ad8514bb/images/kacenka.jpg ?ver=0

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání