| Autor |
Zpráva |
nefritt
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 13:20
- Nahlásit
Holky na Rakovnicku se našla tahle fenka - pokud tam někde v okolí máte známé, rozhoďte to prosím mezi ně
http://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/818819/nas la-se-fenka-rakovnicko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 16:02
- Nahlásit
cernej caj
Jako že bych si nevšimla, že mi někdo vyměnil psa? No když na něj kouknu, tak mám taky ten dojem. Ta srst je prostě jak vata, jemná a cuchací, prostě děs.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 18:36
- Nahlásit
Maya
aneb jak uděláš z vlkošpice keese?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 18:58
- Nahlásit
kachna_
Tys na to kápla. Ještě umělý kulky a můžeme začít vobrážet výstavy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 20:09 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
tyjo ale ptáci vás musej při stavbě hnízda milovat
Ta srst je prostě jak vata, jemná a cuchací, prostě děs
to musí bejt hrozný i na česání, co?
kdybys přemejšlela, co s tou srstí dělat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 22:35
- Nahlásit
kachna_
O česání mi ani nemluv, to se učesat nedá a strašně ho to tahá a to mám otočný hrabičky, takže samo se moc česat nechce, i když jsme s tím problémy nikdy neměli, koupila jsem i rozčesávač, ale ten zase mokří srst, takže jsem se právě rozhodla ho přes zimu moc nečesat a na jaře ho ostříhám. Vloni jsem mu ostříhala nohy, břicho a ocas a když zarostly ty největší zuby, tak to zase nebylo tak hrozný, tak letos k tomu přidám ještě ten límec.
Plstění už jsem taky zkoušela, viděla jsem někde psy uplstěný z psí srsti, takže to asi jde, ale mě to moc nešlo, nakonec jsem udělala jen míček a mají ho kočky na hraní.
Teď jsem si koupila Svět psů a je tam inzerát na spřádání psí srsti, tak kdybyste někdo měl zájem, můžu hodit kontakt.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 23:31
- Nahlásit
Maya
a strašně ho to tahá a to mám otočný hrabičky - já psy češu jen drátkovýma, hrabičky máme, ale ty tahají a nemají je rádi. Jen po koupání je rozčesáváme i s nima, protože se dostanem až na kůži a taky při línání je s nima občas protáhnu. Ale když je vyčešu drátkovýma, je právě Woriček takový jemný, vatový, nadýchaný, což mají rádi i ,,hladiči" Takže mně by vůbec ,,vatový" pes nevadil
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2013 23:34
- Nahlásit
cernej caj
Dneska, jelikož celé dopoledne pršelo, jsme jeli výletit na Váté písky a udělali jsme moc dobře - žádné blacko, paráda Šli jsme polovinu trasy jako posledně vy a u té chaty, co jsme k ní šli spolu a kousek za ní se rozcházeli - je to všechno vyhořelé, tam jsme šli po planině
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 09:52
- Nahlásit
Maya
neni na posledni strance sveta psu zas moznost koupit lonskej rocnik? ja tak koupila uz 2010/2011...
worick
to ste husti, ze ste sli i kdyz prselo. Nicmene ten ohen tomu dal asi dost zabrat
ja mela jit dneska na vylet, ale kvuli kolenu sem to musela odpiskat, tak je na pytel, ze bych kvuli dogtreku mela trenovat, ale na druhou stranu musim byt v klidu, abych vubec na nej mohla jit, tak to je takovy protichudny
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 11:09
- Nahlásit
Já si nechávala srst sepříst už dvakrát od stejný paní. Ale ten svetr z ní ještě pořád nemám - nejsou lidi. I když už jsem pokročila a koupila si jehlice. Když já si vzpomenu co jsem toho dřív napletla ............
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 18:21
- Nahlásit
cernej caj
Jo, teď jsem se koukla je to tam. 310 kč + poštovný. Já už jsem se rozhodla, že ty časáky zlikviduju, takže kdybyste měl někdo zájem o psí časopisy cca 20 let zpátky, taky pár starších, kromě pár čísel komplet Ikarie a několik let NG, některý ročníky včetně šanonů, plus možná něco dalšího, ještě nevím, co jsem všechno schovávala , nechám to zadara jen za poštovný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 18:22
- Nahlásit
nefritt
Já měla kdysi svetr se srsti Arana, ale strašně kousal a pak jsme jednou dávali srst sousedce, ta si tím vycpávala polštáře.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 18:57
- Nahlásit
No hlavně mi paní říkala, že se v tom člověk nesmí zpotit, protože potom smrdí jako zmoklej pes !
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 19:09
- Nahlásit
Maya
mám zájem o ty psí časáky. Kouknu od jakýho roku mám ty svoje a ozvu se
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 19:38
- Nahlásit
Maya
a nebyl aran taky moc kousavej?
dik, a konktakt tam pls nejaky mas?
ikarii sem kdysi obcas cetla, ted sme zjistila, ze jsou nove vydani marinaci s reedici a dost me stve, ze sem to nevedela driv, hned bych si koupila tu limitovanou edici... no spokojim se s tou reedici, i kdyz mam doma i to prvni vydani... ale musim teda rict, ze jak cesky scifi moc nemusim, tak roberta fabiana miluju. Ale jinak je mi jasny, ze vzit si nejaky ty dily ikarie, tak prectu par povidek a jinak mi to tu lezi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 19:58
- Nahlásit
cernej caj
Objednávat se dá prej na tom mailu minerva http://www.dog.cz/redakce/ , jednotlivá čísla 2011 a 2012 za 25 Kč nebo celý loňský ročník.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 19:59
- Nahlásit
cernej caj
No českou sci-fi já moc nečtu, teda jako knížky nekupuju, jen od Pecínovského nějaký mám, Mariňáky taky neznám, spíš ty anlgický a americký spisovatele a ruský.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 20:53
- Nahlásit
Maya
josefa? co si cetla a jaky to bylo?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 22:02
- Nahlásit
cernej caj
já mám strašně ráda Eduarda Martina.
Maya
ruský.
a napíšeš mi sem nějaký kvalitní? Já čtu hodně evropskou sci-fi a rusáky mám jenom samý děsně brakovitý.
Zrovna tenhle tejden Michal říká. Začal jsem číst Lucce nějakou sci-fi. Takovou tenoučkou knížečku, ale je docela smutná... No slíbil, že už jí Kalocain číst nebude.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2013 22:09
- Nahlásit
cernej caj
Jj, on má spíš takový povídky nebo krátký věci, se mi líbí třeba tohle http://www.scifik.cz/scifik/eshop/4-1-SCIFI-Autori /587-3-Pecinovsky-Josef/5/1049-Pecinovsky-J-HAZIM- TI-LASO-KAMARADE nebo tohle http://www.scifik.cz/scifik/eshop/4-1-SCIFI-Autori /587-3-Pecinovsky-Josef/5/1051-Pecinovsky-J-PLASTE V-JEDU a tohle jsou taky pěkný povídky http://www.scifik.cz/scifik/eshop/4-1-SCIFI-Autori /587-3-Pecinovsky-Josef/5/1050-Pecinovsky-J-ABBEY- ROAD
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2013 07:14
- Nahlásit
kachna_
tak toho taky neznam, po nem se podivam.
Jako decko jsem cetla neco od kirila bulycova, na tom vyrustali teda spis moji rodice, vetsi zazitek mozna byla beseda s nim, tesne nez zemrel, i kdyz z te si taky uz prdlajs pamatuju
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2013 08:27 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
kachna_
Kalocain čte dítěti?
Eduarda Martina já moc nemusím, mám pár starých knížek doma, ale nějak mi to nesedlo.
Z ruských já mám nejvíc ráda Strugacké, mám od nich snad všechno, co vyšlo, Kazancev, ale ten už se asi koupí jen v antikvariátu a pak pak samo ten nový Lukjaněnko, teď už ruská scifi asi moc nevychází, ale v 80.letech ani nic jiného nebylo, tak toho mám doma víc Jinak samo klasika Asimov je taky Rus, i když žíjící v Americe.
Jinak neangloamerický moc nemám, ale co bylo super bylo od
Esbacha a teď průser, jsem našla tohle, že nějaký knihy od něj ještě nemám http://andreas-eschbach.wales.cz/
cernej caj
Bulycov je taky dobrý, ale to je spíš taková sci-fi pro děti, kdysi jsem to četla, ale pochybuju, že by se mi to líbilo i dneska.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2013 08:44
- Nahlásit
Maya
taky mam pocit, ze to bylo spis detsky, ale ja si nic nepamatuju. U me pretrvavaj po letech uz jen dojmy - dobry, spatny, nevybavuju si vubec
dneska du do knihovny, tak se zkusim na neco z toho povidat, protoze to vubec neznam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2013 09:18
- Nahlásit
Mě nejvíc štve na těch sci-fi knihách, že většinou jich je x na pokračování a dost často na můj vkus se stává, že tady nevydají všechny, super byl třeba Svět mnoha barev, tady vyšly 3 díly, ale v originále jich bylo tuším 5, stejně tak mechanická města, taky myslím poslední díl nevyšel a nebo vyšel za tak dlouho, že už o tom ani nevím. Ještě že nečtu fantasy, tam je to na ty díly ještě horší.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2013 10:08
- Nahlásit
Maya
to me nestve jen u scifi... vyborny detektivky od stephena bootha - stejni vysetrovatele, v tech detektivkach se i posunuje jejich vztah, takze sice ne uplne na pokracovani, ale oni tu vydaj 4 (nutno rict, ze hodnoceni vsechny kolem 90%) a pak se na to vyprdnou...
ale je to presne duvod, proc se bud vyplati naucit cist v cizim jazyce, nebo takovy knizky ani necist (prvni pripad u me zatim nehrozi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2013 11:26
- Nahlásit
cernej caj
Tak číst v cizím jazyce, to mě taky nehrozí. Tak akorát dělám, že stujudu předsádky a jak je tam napsáno 1. díl xxx , tak to nekupuju.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 07:48
- Nahlásit
Maya
tak sem v knihovne koukala. ty hlidky, to sem byla v kine ale to me uplne nezaujalo (nemam rada takovy ty temny, surovy), od tech bratru tam jedna byla a kazajev nebyl (mozna vypujcen, nebo v jinym oddeleni), na ezbacha sem zapomela (nemohla jsem mu prijit na jmeno) tak sem to obhlidla a uvidim, napred mam ve fronte detektivku od kamarada
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 08:21
- Nahlásit
cernej caj
No já mám ráda takovou klasickou sci-fi jako psal Clarke nebo Asimov, takže z těch novějších se mi líbí třeba http://www.minotaur.cz/sfaf/catalog/saturnsky-ruch ch-p-369.html a nebo všechno od tohohle spisovatele http://www.minotaur.cz/sfaf/catalog/advanced_searc h_result.php?keywords=devitt
teď nedávno jsem dočetla to Vykoupení Kryštofa Columba od Carda a jako taky super, můžeš zkusit taky tu ságu Svět mnoha barev, to napsala tuším Mayová
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 08:52
- Nahlásit
Maya
jj, na clarkovi a asimovi jsem vyrustala. to sem tenkrat dokonce dostala postupne k vanocum vsechny ty vesmirny odyssey v tom novym prebalu, ale je fakt, ze tim, ze si nic nepamatuju po par letech, tak to fakt muzu cist znova a znova a je to jak novy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 11:08
- Nahlásit
cernej caj
Ještě nedávno jsem četla tohle http://www.beletrie.eu/knihy/transport-ledu.html to je nějaká novinka a taky dobrý
|