| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 13:49
- Nahlásit
cernej caj
No ten vypadá pěkně, akorát já už bych si asi nezvykla na bezdotykáč, ono možná u mýho telefonu to bude tím, že je bez OS
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:03
- Nahlásit
Maya
ja pouzivam operu mini a tu strcis do kazdyho telefonu, ktery ma javu a myslim, ze pouzitelna je dost. Tak ja hlavne mela asi dost stesti, protoze tenhle je uz celkem starej a jeho nastupce se pouzitej porad prodava dost pres 3, ale su spokojena. Vydrzi a ma to wifinu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:23
- Nahlásit
cernej caj
No právě, ty slušný telefony jsou dost drahý a sehnat starší dobře funkčí je skoro nemožný, tak já zvolila levnější variantu bez OS , nějakej prohlížeč to má, ale nevím jakej, wifinu nemám a popravdě si myslím, že snad kromě nádraží bych to měla stejně asi furt bez signálu, ale jinak samo kdyby mi někdo dal ipod nebo něco podobného, tak beru hned
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:36
- Nahlásit
Maya
tak si zlus stahnout tu operu mini - ono "bez os" stejne neznamena, ze ten telefon je uplne blbej, i treba nokia series xy neni primo "os" ale i tak casto ty firmware jsou docela pouzitelny. Ja byla pripravena si koupit jakkoli hloupej telefon, idealne kdyby mel radio a dlouhou vydrz... k ty nokii si musim koupit jeste sluchatka, to fakt byl takovej dost impulzivni kauf, kdyz jsem ji tam videla ale u nas treba jezdi busy s wifi nebo po brne hodne kdyz se nekde pohybuju, tak free wifi jsou, takze rozhodne to neni primarni duvod pro koupi telefonu, ale kdyz uz to tam je, tak to vyuzivam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:43
- Nahlásit
cernej caj
No ten můj rádio a mp3 má, ale to já vůbec nepoužívám. Odkud se to stahuje ta opera? Akorát teda já mám limit jen asi 100MB, tak s tou wifinou tady po Praze v autobusech nevím jak je, v metru signál není, v práci taky určitě nemáme, nebo možná spíš jen místní zaheslovanou, doma to taky nemám, bych musela vždycky tak akorát běžet k bráchovýmu baráku, ten má bezdrátovou wifinu, tak se to určitě chytne i kolem baráku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:44
- Nahlásit
cernej caj
Aha, už jsem to našla http://www.opera.com/mobile/, tak zkusit to můžu, ale jsem vždycky myslela, že bez OS se nedá do telefonu nic instalovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:52
- Nahlásit
cernej caj
Tak jsem to zkusila nějak neúspěšně, se to stáhne, pak to napíše, že k předání informací je potřeba bezdrátové připojení a jeslti jako povolit nebo ne, já dám ne a napíše mi, to že nelze připojit k netu a konec.
Já a technika, to fakt nejde moc dohromady.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:56
- Nahlásit
Maya
kdyz mas javu, tak to nemusis vubec resit (tu ma dneska snad kazdej telefon, krome tech nejlevnejsich teda), u mobilu s OS treba muze bezet vic aplikaci zaraz a muzes se jen prepinat, nebo ma nejake dalsi vyhody, ale i do 8 let staryho telefonu, kdy uz java byla celkem bezna apson u stredni tridy v klidu dohrajes nejaky hry nebo aplikace, pokud nejsou moc narocny ja chodim pred data vtelefonu jen vyjimecne, ani to nemam aktivovany. Vcera jsem si stahla "chcete byt milionarem" a parila to dneska v buse akorat je to na mensi rozliseni displeje, tak to neni pro dalekozraky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 14:57
- Nahlásit
Maya
no pokud mas nejakej datovej tarif, kterej pouzivas, tak to muzes zkusit, popripade nainstalovat pres soft k telefonu, zalezi, co mas za znacku...
ale priste muzes zkusit dat ano a uvidis
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 18:23
- Nahlásit
cernej caj
Tak jsem dala ano a se to teda nainstalovalo. Pak jsem půl hodiny hledala kam a mám to mezi hrama jako taky to má mouchy, samo se to nepřeklápí, musí se to nastavit ručně na výšku nebo na šířku, na výšku se na tom nedá psát jak jsou ty písmenka úzký, zkoušela jsem cz-pes a je to stejný jako na tom starým, mrńavý a když se to zvětší, tak je to větší než obrazovka a musí se to posouvat, tak fakt nechápu, jak to děláš ale je pravda, že je to o dost rychlejší, akorát se mi nepodařilo přijít na to, jak to dostat někam do menu nebo do widgetů
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 07:31
- Nahlásit
Maya
no ja do menu lezu snadno - jak je tam ten napis menu v levo dole, tak jen zmacknu prislusnou klavesu pod displejem,ale s dotykacem fakt netusim libi se mi, ze tam muzu mit inteligentne zalozky + google hledaci panel + nekolik zalozek zaraz
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:02
- Nahlásit
cernej caj
No já do menu lezu taky snadno, na web mám menu taky, je tam google, facebook, youtube a vůbec všechno, ale to už tam všechno bylo a netuším, jak tam přidat něco nového, samozřejmě prohlížeč mi tam zůstal ten co tam byl, co chci jde přidat do widgetů, to je taková vyjížděcí záložka na boku, ale tam jde přidat co už v mobilu bylo, budík, kalendář, poznámky, rádio a podobný blbiny, ale ten nový prohlížeč se v nabídce na přidání nezobrazuje, no budu to muset ještě prozkoumat, ale chodit na web přes hry jako nic moc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:28
- Nahlásit
co kychaci? ja vcera odpadla nekdy v 7vecer, dneska me boli v krku, oci, citim se hrozne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 10:30
- Nahlásit
cernej caj
Mě bylo nejhůř v neděli, to mě tak bolely nohy a hlava, že jsem se nemohla ani hnout, teď už to jde, mám akorát fakt hroznej kašel a trochu rýmu, v krku mě naštěstí nebolí, asi mám spíš nějakou chřipajznu, spíš tak jako celková únava a ráno se nemůžu vykopnout z postele a dohrabat na autobus, kolegyně má něco podobného, takže doufám, že už se vzájemně nenakazíme
v pátek si chci vzít dovolenou a teď mi ještě hlodá, jeslti si nemám vzít i ve čtvrtek, jako válet se pár dnů by asi pomohlo, hlavně se vyspat, kvůli tomu kašli se ani pořádně nevyspím
a jinak tady opět vánice, to jste si mohli tam na Moravě klidně nechat!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 10:42
- Nahlásit
Maya
my tu mame od rana taky snezeni, tak rozhodne nezavidime
tak jestli mas dovci dost, tak si vem, polezis, odpocnes, poctes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 10:56
- Nahlásit
cernej caj
No mám právě ještě 8 dní loňský dovolený, na hory nejezdím, no uvidím, ale pátek si vezmu určitě. Nejhorší je, že pak fakt celý den ležím a odpočívám, čtu a čučím na telku a den uteče rychle a ani člověk neví jak a je večer a po dovolený.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:02
- Nahlásit
Maya
tak kdyz mas tolik lonsky, tak si vem a odpocni si a ono to nevadi, ze to prolezis a proctes, telo si taky musi odpocnout
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:10
- Nahlásit
cernej caj
Proflákání nevadí, jen má člověk tak nějak pocit promarněnýho času, si většinou jako naplánuju, co o dovolený stihnu a pak nic.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:14
- Nahlásit
Maya
musis zmenit nahled na vec - dovolena neni proto, ze musis kmitat akorat mimo praci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:38
- Nahlásit
cernej caj
No tak víš co, dovolenou máme proto, abychom mohli udělat věci který nestíháme kvůli práci, to máš stejný jako že chodíš do práce, aby sis vydělala na věci, který ti ulehčí práci, kterou nestíháš, protože chodíš do práce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:13
- Nahlásit
Maya
jenze do prace musis vetsinou chodit i proto, abys mohla bydlet a mela co jist. Ja treba doma moc veci nedelam tudiz nehodlam plytvat o dovolene casem. Zastavam heslo, ze co neni nutne delat, nedelam vubec anebo vyjimecne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:38
- Nahlásit
cernej caj
No bydlení to asi jo, ale jídlo si můžeš vypěstovat a odchovat na zahrádce, když máš čas. Já taky doma nic moc nedělám, ale přece jen takový ty běžný věci jako úklid, žehlení apod. taky nějaký čas zaberou. Počkej až budeš rejdit s hadrem v celým baráku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:50
- Nahlásit
Maya
no uz se vidim, jak obiham lan pole s obilim, sklizim rejzi a obiram mandelinky z brambor ono to neni prdel, muze babicka ma obrovsky zemedelstvi a zijou z ruky do huby v podstate a nemit vlastni domek, tak nemaj ani na najem...
ja nezehlim, a navic muj domecek je rozlohou skoro o pulku mensi, nez sme meli s rodicema byt ve meste takze ohledne uklidu to snad tak zly nebude (ale premyslela sem, ze si koupim rejzak, pac ta drevena podlaha je uz skoro cerna a hadrem uz to nejde skoro ani o odstin
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:06
- Nahlásit
cernej caj
No jo, ve velký míře to zemědělství je na houby, ale jako samozásobitelství v malým by to určitě šlo, v chlívku prase a krávu, králíky, slepice, ovce + plus ovoce, zelenina, brambory a máš vystaráno a ještě prodáš přebytky a budeš mít na tu rejži.
Malej domek závidím, to by byl můj sen pidi domek na pidi zahrádce, jen aby se mi tam vešel stole, židle a psi, všechno bez práce, jo to by byl život.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:17
- Nahlásit
Maya
no je to castecne vyhoda, ze na nic vetsiho bych nedostala pujceno ale moje 2+1 je mensi, nez kdektery 3/4+1 v panelaku, a to si jeste lidi rikaj "ta ma domek, ta musi mit mista" ale je to fakt, ze me to staci. Koupelna, zachod, kuchyne, loznice + bordelo cajovno spaco zvucici mistnost (jeste nevim, jestli se tam cajovy koutek, zvukarsky koutek, skrine a rozkladaci gauc do toho mensiho pokoje vlezou a v idealnim pripade jeste zrekonstuujeme verandu, ted tam fouka, mrzne a zatika takze tam bydli zigul a lednice zatim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:21
- Nahlásit
cernej caj
Tak u domečku je výhoda, že přinejhorším můžeš přistavět, do strany, nahoru, jak chceš.
Tak pro dva lidi úplně 2+1 stačí, to je tak akorát, ideál vám akorát kazí ta velká zahrada jak jsem viděla podle fotek.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:34
- Nahlásit
Maya
jojo, ja si myslim, ze velikost je dokonala ale 500m2 neni zas tak obri zahrada
videlas worikovu zahradu? ta tam ma rybnik a potok
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:41
- Nahlásit
cernej caj
videlas worikovu zahradu
Viděla, je krásná a brala bych jí hned, ale pouze se zahradníkem.
500m není moc obří, ale velká taky dost, pro mě ideál by byl tak maximálně 200 m
My máme oploceno asi 2000m, ale celkem na údržbu tak 5000m, to jsou fakt galeje na zabití.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:49
- Nahlásit
Maya
jo jo, tu zahradu bych brala taky hned, se zahradnikem ale worick zas je zahradni typ, ze si s ni vyhraje.
Ja bych brala aspon 1000m2, idealne ty 2 - kvuli psum. na nejaky domaci agility a vylitani... to na 500m2 je o nicem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:52
- Nahlásit
Maya
My máme oploceno asi 2000m, ale celkem na údržbu tak 5000m,
a co tam dát ovce?
My máme asi 2000m a brala bych víc. Malej domek, velká zahrada - super. Horší je, že jak umřel nevlastní táta, tak bysme potřebovali něco udělat u mamči na baráku, něco na baráku, co jsme ho pronajímali, než nám z něj utekla nájemnice, aby jsme to mohli prodat, něco doma.
|