Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
nefritt
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2012 12:10
- Nahlásit

Joj, to se musím podívat až zase budu pytel mít - už ho velice naplněný vším možným odvezli popeláři ))

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2012 12:24
- Nahlásit

nefritt
Tak jestli si vzpomeneš, tak by mě to celkem zajímalo. Ještě obvykle tam mívají prohozenou tu kukuřici a rejži co jsou jako další dvě ingredience. Český překlad nesedí ani moc ty další ingredience, jiný jazyky už jsem radši nezkoumala.

nefritt
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2012 13:11
- Nahlásit

Pokud ho ještě budu objednávat, tak mrknu.

nefritt
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2012 13:22
- Nahlásit

Hele, našla jsem pytel po 5kg balení:
sušené kuřecí maso mleté 28%, celozrnná kukuřičná mouka, celozrnná rýžová mouka, moučka z bachoru divokých zvířat, rýžové klíčky, moučka z kostí divokých zvířat, kukuřičné klíčky, topinamburová moučka, moučka z mořských ryb 5%, sušená řepná dužina, lněný olej, řepkový olej (lisované za studena) moučka ze žloutků, byliny, ovocný prášek ...........
V podstatě stejný to mají i v němčine, polsštině, jen v angličtině mají prohozenou kukuřici s rýží, takže rýži mají na druhým místě

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2012 13:45
- Nahlásit

nefritt
V angličtině na stránkách mají jen poultry meal, což je drůbeží moučka a tuším ve francouzštině drůbeží maso. Jako je mi to divný, protože to fakt vypadá, že je tam maso, i když ho moc není a když někde napíšou drůbeží moučka tak jsou sami proti sobě. Fakt nechápu.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 07:06
- Nahlásit

Maya
Mrkni na tohle

http://www.dogdog.cz/category.php?singleSelect=32& id_category=278

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 07:40
- Nahlásit

nefritt
Tak to nevypadá špatně, složení sice chudší, ale zase za ty peníze si myslím, že slušný.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 09:29
- Nahlásit

Nemáte někdo u pejska zkušenost s tímto?

http://www.vedilab.cz/onemocneni-srdce-u-malych-pl emen-psu-%E2%80%93-endokardioza/

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 09:44
- Nahlásit

nefritt
Tak to neznám, to je ta nemoc kavalírů? Neříkej, že to má Bárník a nebo Ája.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 10:17
- Nahlásit

Ne snad nemoc kavalírů, ale starých psů. No mají podezření u Ájiny. Dneska mi při očkování řekl, že se hodně oproti minule zhoršila na poslech. Ale já na ní krom teda občasného zakašlání a toho, že se zadýchává nic jiného nepozoruju. No je jí 9,5 roku a doteď byla vesměs zdravý pes. Takže by neměla lítat - to ona teda ani nemá chuť. Řekla bych, že je spokojená, když leží na trávě vedle aut a tam vydrží ležet celý odpoledne. A nesmí v horku na procházky a moc na sluníčko. Léky jí žádný nedal, že do ní nebude nic rvát, když žádné potíže nemá.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 10:37
- Nahlásit

nefritt
Asi teda něco podobného jako Herouš od Evy? Ono je to stejný jako u lidí, ti taky hodně k stáru mají něco se srdcem. Já už taky dlouho čekám, co si letos vymyslí Kim, vypadá to, že tentokrát to bude oko, to jsme ještě neměli Teklo mu z oka, tak jsem mu pár dní mazala do něj ten Oftalmo něco, zdálo se to lepší, tak jsem na pár dní přestala a včera jsem na něj koukala, má to horší než předtím, z oka mu leje, takže asi budem muset vyrazit na veterinu pro atb.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 12:42 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

jj, akorát Evě se Herouš zavodňuje to naše Ájina ne, zato naopak dost hubne. Měla skoro 7 kilo a dneska 6,2. Což je u tak malýho psa dost. Nějak se mi začíná ten domov důchodců rozsejpat .....

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 12:48
- Nahlásit

nefritt
Vždyť máš i mlaďochy, to já ne. Musíš teda Áju víc vykrmovat, dávat jí něco tučnějšího? Já volala domů Kimovi leje z oka furt, jsem se rozmejšlela jestli si mám vzít zítra dovolenou nebo ne, no tak je rozhodnuto a pojedem na veterinu.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 12:50
- Nahlásit

No ale ona to nesežere. Vem si, že je po kastraci, každý druhý pes má problémy s přibíráním a ona vůbec. U ní tohle vůbec řešit nemusím, protože ona žere jako vrabčák

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 13:24
- Nahlásit

nefritt
Myslela jsem právě něco tučnějšího než má teď, aby toho měla stejou dávku a přece přibrala. Mě teda nejvíc psi přibrali po Kronchu, to bylo fakt něco, ale nevím, jestli Ája žere rybí a nebo vůbec granule, v těch tvejch psech a v tom co který žere mám trochu hokej.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 13:47
- Nahlásit

Moji žerou granule všichni a vcelku Ája není vůbec vybíravá, tak bychom to mohli zkusit. Akorát než sežere těch 12 kilo co má teď
(měli to mít dohromady s Bárníkem) to nám potrvá. Vylepšuju jí to konzervama, aby aspoň zbaštila víc, ale moc úspěšná nejsem.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 13:48
- Nahlásit

Vždyť máš i mlaďochy, to já ne.
No a ostatní 2x10 a 2x 9,5.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 14:03
- Nahlásit

Maya
Já už taky dlouho čekám, co si letos vymyslí Kim
Cir si vymyslel páteř. Má spondylozu a syndrom cauda equina v neoperovatelné fázi. Docela se hrozim podzimka, co bude, až se zhorší počasí.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 14:36
- Nahlásit

kachna_
Ty jo, tak to nezávidím, to je hrozný. A jak jsi to poznala? Nemohl na zadní nohy? Co jsem tak četla, tak ty operace stejně nejsou moc úspěšný, asi je to takhle lepší.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 18:43
- Nahlásit

kachna_
a to co se dává na DKK proti bolesti nepomáhá?

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 20:05 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

nefritt
a to co se dává na DKK proti bolesti nepomáhá?
no my zatím měli jen jednu dávku antirevmatik a je v pohodě. Teď zrovna hodně v pohodě, ale prý se to zhorší se zimou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 07:34
- Nahlásit

kachna_
tak to je dost blbý, holt asi jen doufat, že to tak zlý nebude... kolik vlastně Cirovi je?

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 07:42
- Nahlásit

kachna_
Dyk má DKK a taky největší problémy s pohybem přes zimu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 10:05
- Nahlásit

nefritt
já nevim, co se dává na DKK. Chondra a MSM samo dáváme

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 17:58
- Nahlásit

to bude asi stejný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2012 12:58 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

tak konecne mam zpracovany fotky z ceskyho raje, co tu uz jendou byly, tak ted uz sou probrany a s popiskama...

Mame pred barakem takovou skaredou tresen, ktera je snad rok od roku vetsi, ackoli jsme ji pred 2ma lety urizly dve mega vetviska hned u kmene, tak tam obrazilo snad milion malych vetvicek a dost to zasahovalo do chodniku, ze tomu clovek musel trochu uhybat a neslo pres to videt na silnic od dveri... tak sme se vraceli s psiskama z kolobezek a souseda pres par dveri, kterou neznam nas hned zdravila a prej jesli muzeme ty vetve trochu prorezat, ze ony jak tam chodi stary baby o berlich tak to tam prekazi a jak ted budou delat novou silnicu tak se bude jeste blbejc tam chodit... a jeste se hrozne omlouvala, ze to po nas takhle chce, sem byla prekvapena, sem cekala celkem nejakej pojeb protoze ti stari starousedlici sou obcas dost takovy... neprijemny. Kdyby pani vedela, jak me tam ty vetve prudej a jen mi chybel impuls se jich zbavit tak doufam, ze mi do roka zas nenarostou, ten strom je fakt desne, jednu vetev uriznes a vyroste jich 10

worick
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2012 15:18
- Nahlásit

cernej caj
normální třešeň? Tak u stromů to tak je, že pokud jsou na místě, kde se jim daří a nevhodně je ořežeš, tak nadbytek živin vrazí do vyhnání ,,roští". Hoď sem fotku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2012 15:34 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

worick
vona to teda bude spis visen orizl to odborne stryc, ktery ma s takovejma vecma zkusenosti, protoze je nejen studoval, ale pak i ucil a praktikoval v cele siroke rodine du to vyfotit

edit: foto + to melo snad 8 slahounu i ze zeme, uz tak 2 metry vysoky ja tajne doufam, ze pomalu zajde (olovnaty visne jist proste nehodlam a stejne nevim co bych s nima delala) a dala bych tam misto toho nejakej lepsi stromecek co moc neroste, protoze se me zas libi jak v tom sedej a cvrlikaj ptaci..
nehroz se tech neuklizenejch vetvi, to casem zpracujem

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2012 07:38
- Nahlásit

cernej caj
Stromek pěknej, ale ten ti bude obrůstat furt, doporučuju porazit a koupit nějaký malý polokmen nebo třeba sloupovitou jabloň, která se fakt dá natvarovat do sloupku, takže větve nikde netrčí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2012 07:58
- Nahlásit

Maya
já si nejsu jistá s tím, jak moc můžu likvidovat vůbec stromy a navíc stromy, který nejsou na mým pozemku. Oficiálně ty předzahrádky patřej obci, ale obec si je nijak nenárokuje, je tam akorát jistá tolerance k tomu, co se na předzahrádkách děje - třeba když rekonstruuju, tolerujou suť a písek, ale ne dlouhodobě, ale zase si tam můžu zasadit co chcu, dát lavičku...

původní plán byl každej rok něco zaříznout až sejde jakože sama, ale se mi zdá že je každej rok větší i přes to zařezávání

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání