| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2012 21:54
- Nahlásit
cernej caj
jj, takhle vypadal vždycky v zimě, je mu horko, zase jsem mu udělala bazének z mušle, co měl zamlada, ale nechce do něj chodit, bude to muset nějak přežít, naštěstí těch horkých dní je míń než těch studených
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 07:20
- Nahlásit
Maya
to věřím, že mu je hic, chudakovi.
včera jsem byla na intercanis vystave se podivat, zas sem videla tunu psu, ktery sem ani nedokazala identifikovat, mam asi 2kg pedigree vzorku a koupila sem psiskum advantix, protoze ferina zacala zase nosit klistata ve velkym... doufam, ze jim to uz do konce leta vydrzi. A to mi zenska rikala "to je dobry, to vydrzi celej mesic, nechcete jich koupit vic at uz pak nemusite do obchodu?"
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 07:58
- Nahlásit
cernej caj
Na Zbraslavi jste se nebyli podívat? Advantix vydrží, máme ho asi od dubna a teď jsem našla Kimovi první klíště, takže taky počítám, že budu muset koupit ještě jednou a do zimy to bude stačit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 08:36
- Nahlásit
Maya
ja ho mam od zacatku dubna na psech a prave minulej tyden se to na ferine uz zacalo nejak mnozit... takze si taky myslim ze do zari to bude dobry a pak uz to nebude treba
na zbraslavi jsem nebyla se podivat, protoze tam jede autobus kazdy 4hodiny... a na to sem nemela dvakrat nervy. Ale je fakt, ze vsichni vlci snad byli na zbraslavi, protoze na vystavisti sem videla jen stredaky a trpaslici
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 09:06
- Nahlásit
cernej caj
Aha, já myslela, že jste byli autem, oni tam byli všichni, nejen vlčí, jen si možná někdo odskočil zavystavovat do Brna
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 09:16
- Nahlásit
Maya
prave muz byl celej vikend v tahu, kdyby byl doma, tak bysme tam jeli.
Je fakt, ze ostatnich plemen tam bylo hafo a spice sem videla vseho vsudy asi 4 celkem. Ale ty střeďáčci maj fakt takovou ideální velikost.
ještě štěstí, že ta lapinkoira, po které celkem slintám je velká a stopro první vrhy nebudou chtít dávat na mazly
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 09:47
- Nahlásit
cernej caj
Po lapině taky slintám, i když říkám, že většího psa než střeďáka už nechci, tak možná... ty první vrhy na mazlíka určitě dají, ono na chov je to dost těžký, když tu není jaksi s kým, pes nebude mít co krýt a s fenou na krytí jedině ven a to každý nepojede, jen ta cena za ně vzhledem k počátkům chovu je úplně jinde, no uvidíme, zatím mi celkem vadí, že je má jen jedna chovka, ale střeďák zatím vede, fakt ideální velikost, není žádný mrňavec a přece když je potřeba, tak ho můžeš vzít na ruku, což se fakt někdy hodí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 10:19
- Nahlásit
Maya
tj, ti stredaci sou jak selmicky. Akorat
Spis asi by me odrazovalo, ze jako ovcak potrebuje hodne pohybu, takze si nedokazu predstavit jak kazdej den drandim 2 hodiny po tech nasich asfaltkach tam aby se pes vybehal. v tomhle sou ovcako selmicky super, ze dokazou celej tyden gaucovat jak spic a nevadi jim, ze v tydnu toho pohybu maji vyrazne min nez o vikendu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 10:29
- Nahlásit
cernej caj
No ona lapina není typický ovčák, spíš takový ovčákošpic používaný univerzálně na všechno od hlídání po pasení, však taky oficiálně patří mezi špice a ne mezi ovčáky, co já mám infa, tak nějak přehnaně akční nejsou a jsou prezentování jako ideální rodinní psi a ve Finsku značně v této roli oblíbení, toho bych se fakt nebála, hodně chovatelů ve Finsku chová se špicema lapiny, tak i proto si myslím, že povahově budou dost podobný, ostatně to ode mě pochází myšlenka, že velký špic je vlastně švédská lapina přitáhlá do Německa během švédských válek.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 10:36
- Nahlásit
Maya
na webu prave pisou, ze potrebuje pomerne dost pohybu a ze je aktivni, tak to by me desilo celkem.
jeste ze mam tak 10 let cas todle resit
ps: koupila sem na auto super samolepku s vlcounama, tak az pojede ten web s nima tak ji sem prdnu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:20
- Nahlásit
cernej caj
Maya
Po lapině taky slintám
koukám, že si tady vespolek slintáme na téma lapinkoira. Za mě teda slintá dítě. Mohutně. Blebleble
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:27
- Nahlásit
kachna_
tak to ju asi budeš mít nejdřív, když se u vás nejvíc slintá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:28
- Nahlásit
cernej caj
samolepku ukaž
s tím pohybem jsem to taky četla, ale radši spoléhám na jiné zdroje
Angláni píšou, že má průměrnou potřebu cvičení a pohybu
In Finland the breed is also very popular as a family pet, but needs a moderate amount of exercise and mental stimulation. As an active and weatherproof herding spitz
that enjoys human contact, a Finnish Lapphund makes a wonderful companion for an outdoor enthusiast
Finové píšou, jak je přizpůsobivý a univerzální
The popularity of the Finnish Lapphund is based on its versatility as well as the even and friendly temperament. The breed adapts well to varying conditions. An owner of a Finnish Lapphund aptly described the breed as "so clever that it can feign dumb".
To o tom kole a tak se najde jen u nás a na pár nedůvěryhodných zdrojích, osobně si myslím, že je akčnější než špic, ale nebude to žádná hrůza a pokud má zahradu, kde může vybít energii hlídáním, tak procházky a pod. mu určitě stačí.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:30
- Nahlásit
kachna_
No jo, slintáme slintáme, jen doufám,ž e než se někdo z nás rozhoupá, tak je u nás nepřestanou jako neprodejný chovat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:43
- Nahlásit
Maya
en doufám,ž e než se někdo z nás rozhoupá, tak je u nás nepřestanou jako neprodejný chovat
no my to taky máme až zhruba za těch deset let, tak taky doufám.
ovčákošpic používaný univerzálně
on i vlkošpic, když se naučí, umí pást. Náš první špic zaháněl docela zdatně s babičkou slepice.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:47
- Nahlásit
Maya
samolepky - zrovna ta moje tam neni, a taky na stanku nemela 39-40, ktery sou moc pekny. Ta moje ma spici hlavu veprostred nahore zepredu a z leva a zprava stoji spic z boku a koukaj jakoby na sebe pres stred. Ty jen hlavy zepredu se mi moc nelibi protoze sou hrozne nevyrazny a vypada to jak cernej flek s usima
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:51
- Nahlásit
cernej caj
Ty jsou pěkný, mám dojem, že jsem je už kdysi někde viděla, tak dej pak vědět jak se osvědčili, co říkají lidi, tak třeba samolepky arbeus moc nevydrží a brzo vyblednou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:47
- Nahlásit
Tak jsem právě objednala novou tiskárnu, zítra jí přivezou, tak se budu moct celý víkend bavit instalací Už to bylo nutný neb ta stará se včera, když jsem potřebovala tisknout, rozhodla, že nebude s počítačem radši vůbec komunikovat, navíc mi tam docházely obě barvy, což by stejně stálo tisícovku, no doufám, že ta nekomunikace nebyla portem, ale v pc snad ne, zkoušela jsem i jiný každopádně co se dělá s těma starýma a se starým skenerem? dává do nebezpečného odpadu?
jo a Kim nám sežral lusky, tak jsem se na ně těšila, samozřejmě jsem dostala vynadáno já
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:01
- Nahlásit
Maya
no vetsinou by se to mohlo nechat dat tam, kde prodavaji novy veci, prodejny by na to meli byt tak nejak pripraveny, nebo asi klasika na separak. do nebezpecnyho odpadu teda nevim a nekde byvaj i kontejnery na elektro (cerveny).
ja mam doma zas dva tydny starou tiskarnu od nasich, protoze maj novou, tak sem vcera bojovala s tiskem pro zmenu - mam text v A5, papir A4. chtela jsem 2 listy na stranku, tzn. na jednu A4 vytisknout 2 A5. Jak to dopadlo? na strance A4 ve cteverecku velikosti A5 mam dva listy velikosti A6 (a to mi prosim v nedeli normalne vytiskla tak jak jsem chtela
no musite to pred nim lip schovavat, to je jasny
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:04
- Nahlásit
Maya
do nebezpečného odpadu?
do eletkroodpadu nebo sběrného dvora, nebo by si jí možná mohli odvézt ti, co ti přivezou novou?
tady jsou sběrná místa:
http://www.elektrowin.cz/
Maya
ta nekomunikace nebyla portem
a co přeinstalovat ovladače (machruju, ale poradil mi to ve stejné situaci kamarád )? Třeba bys jí pak mohla prodat na aukru nebo tak nějak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:26
- Nahlásit
cernej caj
kachna_
No u nás je to s tím sběrným dvorem kapku komplikovanější, neboť musíš do příslušného firmě co odváží odpad, což u nás je cca 100 km daleko, v tom blízko nám nic nevezmou, kontejner na elekroodpak tady není, u nás sváží nebezpečný odpad 2x ročně, mám dojem, že tam byly i elektrické přístroje, bude se muset na to podívat, i když další bude až na podzim. Přiveze to PPL, ti si určitě starou nevezmou, přeinstalovat ovladače nevím jak se dělá, takový složitosti nedělám , každopádně by to asi nestálo za to, by se to stejně prodalo jen za pár korun, stejně tak ten skener, ten funguje, ale jsou to starý věci a ty složitosti s tím prodejem na aukru, sehnat krabici, zabalit, vyslat někoho na poštu, protože já to nestíhám to to radši mrsknu do popelnice.
no musite to pred nim lip schovavat, to je jasny
jak mám prosím tě schovat lusky co rostou na zahradě?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 10:38
- Nahlásit
Maya
treba za plot
my se chystame o vikendu na vandrik do chribu s Ferinkou, jenze jak tak koukam na ty teploty, ktery sou snad den ode dne hrozivejsi, tak nevim, jestli to prezijem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:07
- Nahlásit
cernej caj
To fakt vážně chcete někam jít v těch vedrech? To bych asi chcípla přes den se hodlám přesouvat tak maximálně mezi bazénem a barákem a uvidím, jak bude večer, jeslti vůbec vyrazíme na procházku, má být i tropicá noc, děsnýýý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:17
- Nahlásit
Maya
no právě. asi se poprvé po x letech snížím k tomu, že si místo riflí vezmu kraťasy (akorát zásadně nechodím v ničem kratším než po kotníky mezi lidi, takže to pro mě bude asi starstiplnej víkend. Aspoň si můžu vzít tenkej spacák, malinkej a lehoučkej, tak jedna výhoda tam je
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:19
- Nahlásit
cernej caj
ty v těhle vedrech nosíš dlouhý kalhoty? teda díky bohu za ty krátký pod kolena a lidi mi můžou bejt ukradený
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:22
- Nahlásit
cernej caj
my se chystame o vikendu na vandrik do chribu s Ferinkou - blázne, prď na to, vymysli si něco buďto víc na rovince a nebo nejlíp někde u vody (třeba okruh kolem nějakého veeeelkého rybníka ) My jsme dle předpovědi víkendovou akci přesunuli a byli jsme hned v úterý a pak půjdem zase třeba v týdnu, prostě až se zchladí...
Maya
jak mám prosím tě schovat lusky co rostou na zahradě? - jako hrách? To by kluky ani nenapadlo jíst Tak na to hoď textilku...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:24
- Nahlásit
Tak už mi poslali mail, že tiskárnu odesílají, bože bože já to tak nesnáším zprovozňování těhle zařízení a připojit k tomu druhý počítač bude horor, ještě mám v živý paměti, že minule se mi to podařilo tak nějak náhodou a vůbec nevím jak
no alespoň jsem včera při kontrole těch portů zjistila, že mám tak nějak ty díry do počítače úplně zanesený prachem, tak to budu zkoušet dneska vyluxovat, když se nebudu od zítra ozývat, tak buď tiskárna a nebo vysavač mi zrušily počítač
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:26
- Nahlásit
worick
jako hrách? To by kluky ani nenapadlo jíst Tak na to hoď textilku...
jo, hrách, ještě ani nebyl úplně zralý, jak se obávám, že cokoliv textilního před Kimem neobstojí a dělat kolem každého záhonku ploty nehodlám, on jako Kim se obsluhuje na zahradě běžně, i lusky dřív si trhal, ale aby sežral VŠECHNO, to tu ještě nebylo, asi můžeme být rádi, že nám nechal nějaký jahody
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:21
- Nahlásit
worick
kdyz ja uz to zrusila minulej vikend a pristi bude u more, pak v praci, pak na vandru, pak v praci a pak jeste v praci a timto se dostavame do pulky srpna
Mayaale aby sežral VŠECHNO, to tu ještě nebylo, asi můžeme být rádi, že nám nechal nějaký jahody
no jinak k tiskarne dostanes CD zrejme tak to nainstalujes asi v pohode a pokud ji nasdilis jako sitovou tiskarnu, tak druhy pc by ji melo pak normalne videt v mistech v siti, pokud mate obe pc v jedny siti tedy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 12:47
- Nahlásit
cernej caj
no jinak k tiskarne dostanes CD zrejme tak to nainstalujes asi v pohode a pokud ji nasdilis jako sitovou tiskarnu, tak druhy pc by ji melo pak normalne videt v mistech v siti, pokud mate obe pc v jedny siti tedy
tomu rozumím až po CD nainstaluješ jedna síť to asi bude, když teď mi to fungovalo
jako já to snad nějak zvládnu, ale v tomhle nikdy nekřičím hop dopředu, protože člověk nikdy neví, co pc vyvede, zrovna nedávno jsem si chtěla asi po dvou letech pustit hru, co tam mám od tý doby nainstalovanou a rozehranou a co myslíš? prd, ani se to neotevřelo
|