| Autor |
Zpráva |
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2012 09:23
- Nahlásit
cernej caj
Já kupuju teď DLG za stále stejnou cenu a Crazyna je po nich v supr kondici. Ostatním prubuju ten MM, ale nějak nevím nevím...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2012 19:52
- Nahlásit
nefritt
Co se týká kondice a bobků, tak musím říct, že jsem příjemně překvapená z Nutramu, MM myslíš co?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2012 19:54
- Nahlásit
nefritt
Jo a teď jak jsem sháněla ten kondicionér pro Kima, tak jsem objednávala z nějakého obchodu, kde jsem nikdy nebrala, rybářský potřeby něco a vzala jsem tam i Nutram pro psy a poslali mi balíček, kde byli snad 3 kg různých vzorků Nutramu pro kočky a knížku od Žertový o kočkách. To se mi ještě nikdy nestalo.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 09:30
- Nahlásit
Maya
Markus Mühle - ty lisovaný zastudena. Jj, já mám Nutram ráda, odrostly mi na něm štěňátka tíbísků. Ale u Crazyny mám strach. Její máma měla nějakou alergickou reakci na K-9 a to je stejný výrobce. Odkud jsi to objednávala? Já většinou beru přes velkoobchod, teda když mají co potřebuju - pořád mně to tam vyjde nejlevnějc.
Ten co se pasoval sám na "odborníka na granule" na iFauně mně fascinuje. Když jsem mu tam napsala, že všichni lidi nemají na to, aby krmili Canine Caviarem, takže vezmou za vděk i Fitminem nebo jinejma levnějšíma granulema, tak se tam do mně dal, že jsem určitě prodejce Fitminu (a pak každejch dalších, kterejch jsem se zastala) On má vážně nějaký komplexy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 10:29
- Nahlásit
nefritt
Brala jsem odtud http://www.zverimex-rybarske-potreby.com , ale popravdě jestli ta cena tam je nějaká výhodná netuším, pro mě bylo prioritní, že jako jediný kromě profikosmetiky tam mají ten kondicionér a že můžu vzít nějaký granule k tomu.
Odborníkem na ifauně myslíš Miloše? Já to taky občas čtu, podle mě o složení granulí mluví srozumitelně a celkem zasvěceně, to si ráda přečtu, zbytek nějak vypouštím, takže to jsem si ani nevšimla, že by tam někoho nařknul z prodejství.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 10:40
- Nahlásit
Jo, v diskusi o Nativii - si přečti, to se pobavíš. Dokud s ním souhlasíš, tak dobrý, ale běda, když se postavíš na zadní. Napřed jsem byla prodejce Fitminu, potom prodejce Nativie, potom píšu z několika počítačů nebo z mobilu.......... Si myslím, že trpí nějakým stihomamem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 10:49
- Nahlásit
nefritt
To se teda schválně podívám Tyhle dotazy na nový granule obvykle čtu jen ze začátku, že se podívám na složení, kdyby náhodou se někde objevilo něco novýho pro mě, Nativie mě nijak nezaujaly, tak pak už nevím, co se tam dělo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 08:38
- Nahlásit
nefritt Maya
já nějak zapoměla zaplatit to poštovný na vzorek mm si mi to teď připoměla. Ale teda nakonec si nejsi moc jistá? nás teď čeká kupování granulí, nad těma MM teda neuvažuju, jen na vzorek sem byla zvědavá, možná prubnu nutram se vzorkama pro kočku cena +/- stejna jako v obchode kde nakupuju ze maj dobry ceny, takze jestlito koupim tady bez postovnyho nebo jinde s postovnym a celkova cena tam bude o 30kc mensi, tak to neni rozdil na 15kg pytel...
Holt nekteri lidi kdyz maj jorksira, tak mu muzou koupit pytel za 2t, protoze mu vydrzi na rok... nam, kdyz 18kg pytel vydrzi mesic tak to je i tak 1200 kc docela nezanedbatelna castka do rozpoctu a to krmim 30kg homoty... jak krmit treba 6 psu, nebo nejaky vlkodavy si proste ani nedokazu predstavit, tak na nazory jinejch lidi prd, kupuj co ti prijde rozumny cena/kvalita a takovejm nazorum se muzes leda zasmat...
Maya
PS: ta kukurice v tom nutramu neva? (ta taky neni moc dobra kdyz je ve slozeni, ne?)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 08:48
- Nahlásit
cernej caj
Ahoj. Neměli jste z Vaší strany Brna taky tak šílenou bouřku dneska v noci?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 08:51
- Nahlásit
Vlčáčková
to já netuším, já sem byla přes noc v jihlavě, stačila mě ale ta brutální bouřka co řádila v neděli v noci když sme někde u telče napřed spali pod širákem a pak bleskově v lese uchycovali celtu... U vás to bylo hodně zlý?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 09:08
- Nahlásit
cernej caj
V Jihlavě nebyla bouřka? Myslela jsem, že tam to bylo skoro v centru tý buřiny. Tady to bylo dost krutý.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 09:16
- Nahlásit
Vlčáčková
V Jihlavě byla taky, ale právě netuším jak to bylo na naší straně Brna, nicméně ta včera v Jihlavě i ta předevčírem u Telče měly obě punc "dost krutý" buřiny, v tu neděli sme měli strach že nám ten vichr i odnese celtu, ještě že aspoň Feri byla docela v pohodě, tulila se ke mě, měla sem přes ni ruku a byla hodná. Akorát teda některý ty hromy zněly tak, že vedle nás právě popadal celý les, tak to občas vyskočila leknutím.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 10:14
- Nahlásit
cernej caj
Při bouřce do lesa? My kdyžtak spíme v autě, když je nutné spát mimo dům. Nevím, stan si pamatuju z pionýrských táborů. Vždycky to strašlivě smrdělo, nateklo tam, bylo to malý a vůbec. Mám odpor ke stanům. To radši jsem v tom autě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 10:27
- Nahlásit
Vlčáčková
no my byly na vandru, možnost byla buď pod celtu nebo zmoknout a ta bouřka byla fakt brutální, to bych nechtěla být jen tak bez přístřešku, by bylo všechno komplet mokrý a člověk by se vůbec nevyspal... ale naštěstí tahle možnost nesmrdí, kromě vůně lesa a deště
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 10:45
- Nahlásit
cernej caj
ta kukurice v tom nutramu neva
tak samozřejmě Nutram nejsou špičkový granule, ve kterejch by kukuřice být neměla, mým psům kukuřice nijak nevadí, takže já to střídám ty lepší značky s těmahle trochu horšíma a hlavně levnějšíma jako je Nutram, jako taky nekradu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 10:54
- Nahlásit
Maya
no to neříkám, že kradeš ale když si vemu že ta 18kg acana třeba stojí stejně a kukuřice tam není... ale objednala sem to na vyzkoušení, nutně proti ní taky nebrojím, Timík spase vše a určitě mu po 4 pytlech modré acany změna neuškodí Ferina ji už skoro zase nežere, mám v mražáku i nějaký maso, ale muž je zásadně proti ať si to tou sekerou naporcuju sama a uháním ho už asi měsíc, ať mi to naporcuje... sem doufala že přes léto budem víc masovat ale nějak nejsme ani moc doma, doufám, že s existencí kuchyně se to trochu spraví
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 11:02
- Nahlásit
cernej caj
Pod tohle neteče? Tady byly potoky vody, tak tady by to asi neobstálo a takový malý přívalový veletočík by Tě vynesl z pod celty i se psisky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 11:08
- Nahlásit
Vlčáčková
my sme měli štěstí, že sme byli v hustým jehličnatým lese na relativní rovině, takže naštěstí neteklo. Jinak je mi jasný, že by nás to vyplavilo raz dva být někde ve svahu... mě stačil ten strach že mi vítr odvane celou celtu. Bych řekla,že v té bouřce co byla smě měli fakt štěstí, že sme zůstaly v suchu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 11:47
- Nahlásit
cernej caj
To jste měli.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 11:51
- Nahlásit
cernej caj
Po Acaně měl Kim hroznou srst a co by to udělalo teď s tím jeho kožichem netuším a radši to ani nechci zkoušet A hrozně rezatej po ní byl.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 11:56
- Nahlásit
Jo a jinak kočce jsem tam vzala Leonardo, kočka to málem sežrala i s miskou a včera jsem jí prvně dala ten kočičí Nutram a taky ho sežrala s chutí.
Jinak samo k těm kočičím vzorkům byla taková taštička s tou knížkou a letákama a na taštičce obrázek psy a kočkama, tak jsem ty pytlíčky vzala a rovnou vysypala do psího kyblíku, ještě jsem si říkala, že jsou ty granule nějaký malý, to budou asi štěněčí, pak čtu leták a posíláme vám vzorky pro kočky... No prostě klasika.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 16:47
- Nahlásit
cernej caj
Našim taky Acana nevyhovovala. Charlie po ní byl příšerně rezatej. No já těch psů 7 mám a navíc Bárník dostal Hills dietu. Je sice maličkatej, takže toho tolik nesežere, ale taky koukám, kde sehnat fajn granule za slušnou cenu pro ostatní. Crazyna je mlaďoch, tak tý holt přilepšuju. Dospěláci dostávají premiovky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 21:14
- Nahlásit
nefritt
tak to je jasný, já proti tomu nic nemám a však víte, že občas zkouším s čím ste vy spokojený
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2012 21:44 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
ten shop je bleskove rychlej, rano sem objednala a jeste dneska to expedovali
ps: feri miluje vodu pouze, dokud je pod bříško,ale plavec z ní asi nebude... vzala jsem jí do vody... za mnou do hloubky šla jen protože jsem do ní šla já, ale pleskala se děsně a podrápala mě zadek jak se na mě snažila vylézt sem ji nakonec musela přivázat, jinak by mě šla furt zachraňovat, ale bylo na ní vidět, že tam leze fakt jen kvůli mě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 07:30
- Nahlásit
cernej caj
Mokropes Kim taky neplave, nejradši má když má vodu pod bradu. Ono si myslím, že ty chlupy když se jim nacucají, tak je táhnou dolů a blbě se jim plave.
Jo, ten shop mě taky příjemně překvapil, narazila jsem na něj náhodou jen díky tomu kondicionéru, já tam brala víc věcí a něco neměli, tak hned poslali mail, jestli chci granule poslat hned a zbytek za pár dní, jako první shop, který pochopil, že na granule většinou lidi pospíchají.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 08:48
- Nahlásit
Maya
cernej caj
Charles jakmile na něj padne první kapka, tak zdrhá, takže když mně hodně naštve, jako potrestání je hodně účinná sprška vody Jinak já jsem poučená a granule objednávám vždycky s předstihem. Holka objednávala na doraz a potom přijela škemrat ke mně, jestli nemám volný pytel, protože se něco zdrželo a nedodali jí to včas. Akorát, že krmíme každá něčím jiným tak měla obavy jestli se jí psi po tom našem nepo.... Naštěstí je má odolný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:01
- Nahlásit
Maya
ferina teda ani po tu bradu
nefritt
jojo, taky berem s predstihem, a minule kdy sme to nejak nepodchytili taky dostali jednou kocici a prezili to
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:18
- Nahlásit
cernej caj
tady máš odkazy na reakce lidí co krmí tím MM.
http://www.zoohit.cz/feedback/shop/psi/granule/mar kus_muehle/122450
Já jsem psala, že nevím nevím. U mně je ten problém, že jsem zvyklá u psů na klasický bobule a tohle holt bobule nejsou. Taruša předtím měla na doporučení známé od choďáků Sportmix a tím jsem jí teda moc neprospěla. Teď se jí snažím dostat zpátky do kondice, ale jde to bídně a pomalu. Měla naprosto srst v háji a šíleně zhubla! Po dvou pytlích!!! Právě proto mi jiná známá doporučila MM. Máme zkrmeno cca tak půlku pytle. Chutnají jí tedy opravdu moc. Ona s nějakým zvykáním problém neměla určitě. Převáděla jsem jí na ně tak cca týden. To jsou tanečky a skokové variace, když nesu misku s krmením! Srst se jí zase začíná lesknout jako dřív. Zrovna včera jsem jí kontrolovala zuby, protože na fauně psali, že když krmili psy FitCrocem nebo Lukullusem tak jim to zůstávalo na zubech. Tak teda krom stoliček měla zuby hnedle po žrádle čistý. Každopádně uvidím, až dokrmím i ten druhý pytel a pak se teprv budu rozhodovat jak dál. Beru to u ZOOHITU. Dají na první objenávku slevu 10% a když vezmeš dva pytle najednou tak neplatíš ani poštovný, takže pytel vyjde 755,- což je slušná cena. Teď už tu mám kupon na dalších 10 % slevu. Ta známá si to dřív vozila z Německa pro leonbergery když to tu nebylo. On tu je i oficiální dovozce, ale tam to vyjde dráž než z toho ZOOHITU. Ostatním to zadím dávám jako pamlsky a to by mi sežrali i s rukama
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:19
- Nahlásit
Akorát dávám teď trochu vyšší dávku, aby mi trochu přibrala. Doufám, že zase nenabere moc.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:37
- Nahlásit
nefritt
Mě u MM vadí ty nejasnosti kolem složeni, když se podíváš na jejich stránky, tak v každém jazyce mají jinak tu první ingredienci, někde sušené kuřecí maso, někde sušené drůbeží maso a někde jen drůbeží moučka, to jsou dost podstatný rozdíly. Co je uvedený na pytli v originále?
|