Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 08:04
- Nahlásit

nefritt
Tak to je mi líto. ( Enín je na tom taky blbě, kdyby to bylo na mě, tak už bych ho taky nechala uspat, ale brácha nechce, co nadělám.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 08:09
- Nahlásit

se to poslední dobou docela rozmáhá

Maya
když ono asi v takových situacích je strašně těžký být opravdu objektivní a opravu rozhodnout správně, což je pro majitele dost těžký, ten stres z toho jestli to nebylo moc brzo nebo aby to nebylo moc pozdě, s tím že citová svázanost hodně lidem brání se k tomu kroku rozhodnout včas

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 09:09
- Nahlásit

cernej caj
Jj, já to vím, když jde o vlastního psa, tak to člověk vidí jinak než člověk zvenku, ale je mi toho psa líto.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 09:19
- Nahlásit

Maya
tak to je jasný... musíš aspoň doufat, že to nenechají dojít moc daleko...

se mi chce hrozně spát a nechce se mě vůbec pracovat, dneska děs

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 09:33
- Nahlásit

Já dva dny nespala jak se mi to mlelo hlavou jestli jí nechat uspat nebo jestli by nemohlo ještě přijít nějaký zlepšení. Jenže u raka tohohle tipu to jde dost rychle. Vlastně koncem ledna nám sdělili diagnozu a 30.5. jsem jí nechala uspat. Ze života už nic neměla - jenom pořád ležela. Měla problém se dojít i vyvenčit. Když jsem jí večer zavírala, musela jsem jí tu prdel zvednout, aby se vůbec zvedla. Bylo to pro mně strašný rozhodnutí ale nechtěla jsem to nechat dojít dál. Takže tu kolektivně smutníme, ale vím, že jí už nic nebolí ............

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 09:46
- Nahlásit

nefritt
rozhodla ses určitě správně, i když to není příjemný rozhodnutí, tak v podstatě jediný správný především pro ni, že se netrápila a nakonec i pro tebe, že jsi ji nezažila v tom nejhorším, což by tě určitě pak ještě trápilo víc... a rozhodně to chce hodně odvahy převzít za to zodpovědnost tak, ať je to v nejlepším okamžiku pro obě strany

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 10:14
- Nahlásit

nefritt
Jo, je to těžký najít tu hranici, ale vidím to stejně jako ty, jak už ten pes ze života nic nemá a jen leží a čeká na konec, tak je lepší to fakt ukončit.

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 10:39
- Nahlásit

Věděl jste někdo, že se tu u nás vyrábí tohle?
http://www.samsfield.com/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 11:07
- Nahlásit

ja ani ty granule neznam...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 11:29
- Nahlásit

nefritt
Taky neznám, složení teda nic moc, ale je divný, že u nás se to neprodává, by mě zajímalo, jestli to bude stejně předražený jako BC.

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 21:39
- Nahlásit

Prý to jde na vývoz a tady to v prodeji není.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 21:56
- Nahlásit

nefritt
No právě, že jsem to u nás nikdy neviděla, mě to připadá divný, proč by to jako u nás neměli prodávat a mít z toho prachy? Že by se báli, že by se pak neprodával Brit?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 21:57 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
Kauza trička pokračuje, včera mi ještě sami napsali z obchodu, aby jim poslala detailní informace o chybě, tak jsem jim poslala obrazovky s vysvětlivkama a dneska mi napsali, že to předávají k vykoumání kompetentnějšímu oddělení a až budou něco vědět, tak dají vědět. Tak třeba se to nakonec pohne.
Jen je blbý, že pak už nemusej bejt ty slevy.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 00:44
- Nahlásit

nefritt
Tak jsem se dneska dozvěděla......... - člověk sem jen mrkne...a tady taková smutná zpráva zase
Maya
Byla bych radši, kdyby Alfík umřel teďka, když ještě brácha marodí doma s ramenem - aby byl ještě s ním...Ne tak, že já tam taky nejsem a brácha bude v Brně... Alfča se 3.6. dožil svých 17tin, ale nedá se rozhodně říct, že ve zdraví Dneska jsem s ním byla...bože, to je taková kostřička jenom Vůbec nechápu, z čeho ten pes ještě je Už si taky sám nedojde ani na záchod, sotva se nějak doplazí do boudy...líp by mu už bylo, kdyby taky usnul a už se neprobudil...i když si to naši neumí představit...
cernej caj
Původně jsem Tě přišla varovat, že hlásí na víkend fakt, ale fakt horko...bundu bych asi nebrala, jen tu pláštěnku Ale....co to kecám já rozhodně nejsem z těch, co si umí vzít jen to opravdu nejnutnější....a táhne s sebou spoustu a spoustu věcí....co kdyby?! Já bych měla sbaleny i sněhule

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 07:51
- Nahlásit

Maya
cernej caj

Tak jsem vypátrala pár lidí co krmí s těmi lisovanými Markus-Mühle. Německé dogy, vlkodavy, NO, leonbergery.........když tu ještě nebyly, známá si je vozila z Německa sobě i pro pár známých. Vzpomněla jsem si, že mi kdysi na výstavě říkala, že sem něco vozí, když tam jede, protože tady nejsou k sehnání. Tak jsem jí napsala a trefila jsem se! Dodnes je používá na kombinování s masem. Já mám objednaných 5 kilo a včera už mi psali, že to šlo na poštu. Navíc paní jezdí po všech větších výstavách, tak kdyby člověk nechtěl platit poštovný, tak se s ní dá domluvit a vyzvednout si to tam. No ale nebudu předbíhat, uvidíme když toho budou mít chlupoušové víc jestli nepohrdnou.

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 07:52 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Jo a ta paní co to prodává na nich má teď březí fenu výmara a krmí jí tím už 4 roky.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 08:05
- Nahlásit

nefritt
Tak na kombinování s masem asi jo, jinak se zdá, že samotný to má masa moc málo.

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 08:49 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Masem krmí poslední dva roky. Předtím zkrmovala jen tyto granule. Myslím si, že když na tom dobře prosperuje obří plemeno, tak je to dobrý.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 10:02
- Nahlásit

nefritt
Tak znáš mě, já jsem v tomto skeptik, psi dokážou prosperovat i na Pedigree neb chemické vitamíny to udrží, no ale to je jedno, rozhodně to není horší než mnohé jiné značky, jen poněkud dražší dej pak vědět, jestli ti to jedli i delší dobu, co jsem tak početla o tom, tak si u těhle lisovaných dost stěžujou, že to psi žerou jen chvíli.

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 10:34 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Uvidíme - dokud nevyzkouším, nebudu soudit. Velký psi mají přece jenom kapku vyšší nároky než mrňousové.
Dneska mi dorazilo obr balení pangaminu - 3000tablet. U nás je přece jen kapku větší spotřeba

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 11:41
- Nahlásit

nefritt
To taky vyrábějí tak velký balení? Na to bych fakt neměla nervy jim to denně dávat, zlatý pipety.

nefritt
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 17:53
- Nahlásit

Jo vyrábějí - proč nervy? Prostě to mám na stole u misek a při dávkování granulí jim to mrsknu do misky. Cenově nesrovnatelné

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 14:10
- Nahlásit

nefritt
ja objednala vzorek - ferina ted uz zase prestala zrat acanu (byla akce 2pytle bez postovnyho), tak sme ji spesl grancle nekupovali, ale proste stavkuje. uvidim, vzorek treba trochu pozere. Jinak planuju dojet pytel a na leto zas prejit na maso, ale u nas to ted jak se dela ta kuchyn je tak hrozny, ze i kdybych chtela udelat zeleninu, tak ji musim krajet nekde na zemi a to uz je i na me extremni rychlovarnou konvici mame na pracce, coz je jedina plocha kam se vleze

ted sem koupila pul kila pivovarskejch kvasnic v prasku, takze idealne posypat granulky nebo pak masiko, ale mam je od slecny co to koupila snad v kg baleni...

Jendooky vlk: hlasim diskvalifikaci
- slo se mi dobre, bagl nakonec mel i s 3l vodou nejakych 12kg, bundu sem si vzala bo ve ctvrtek pekne fucelo v kempu a plastenku sem nechala doma. vedro bylo snesitleny, hodne sme byli v lese, usla sem vcera 41km s tim, ze poslednich asi 5 na bivak bylo uz krizovych, na nohu sem se nedokazala skoro postavit a nejit pres takovy 3 propojeny vesnice, kde se fakt nedalo rozbalit spani tak padnu na miste. tudiz sem si uzila krasny noci pod sirakem, ferinka byla hodna, tulila se pres spacak a kupodivu ji ani nevadilo spat na mokry trave, napul se mi nacpala na karimatku (no odpoledne pred tim mi pokousala dlan... sakra, uz bych se mela poucit, ze clovek se nema priblizovat k psovi z konce, ze kteryho chce kousat s nejakym psem na sebe desne vrceli, ona po nem vyjela pod stolem, privazana k lavici, ja ji chtela chytnout za obojek a uz to bylo)
no a rano teda na oficianim 42,5 (s tak kilakem a pul navic) sem se nechala odvezt, ale bylo to super, uzasny, krasna krajina, kdyby me tak neomezovalo to koleno

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 20:27
- Nahlásit

a jeste me napadlo, jak mate zkesenosti s desinfekci takovyho drobnyho kousnuti... neni to moc hluboky, max pul cm, natrela sem to betadinou a zavazala, ale nevim zda to je dostatecny?

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 21:51
- Nahlásit

cernej caj
usla sem vcera 41km
hezký
jak mate zkesenosti s desinfekci takovyho drobnyho kousnuti
jako tebe nebo psa? Psa nezavazuju, řeknu mu, že je debil a když mám po ruce betadinu, tak to vydezinfikuju
neni to moc hluboky, max pul cm
jestli pes rafnul tebe, tak mám výborný zkušenosti s višňákem - napatlat, zavázat, nerozvazovat. Ono se kousnutí od psa rádo zaněcuje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:05
- Nahlásit

kachna_
pes rafnul mně. nevím, co je višnák. natřela sem to betadinou, obvázala, ale bolí mě to, je to citlivý na tlak a mám strach, ze mi upadne ruka

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:15
- Nahlásit

cernej caj
višňěvského balzám, normálně to koupíš v lékárně, smrdí to po uzenym a pomáhá to, zabraňuje to hnisání, hojí to.
bolí mě to, je to citlivý na tlak
No oni to tam ty psí zuby často dost potrhají
třeba tady něco najdeš:
http://www.hafbezobav.cz/psi-forum/index.php?topic =824.0

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:17
- Nahlásit

cernej caj
pes rafnul mně
tak jestli chceš "potěšit" cizí nešikovností, já si opařila prso

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:19
- Nahlásit

cernej caj
Teda gratuluju, já bych neušla ani půlku.
Já teda jako dezinfekci pouzívám maximálně vodu a mejdlo, takze asi moc neporadím, podle mě betadina stačí, ono od psa to dost bolí. Jako super na rány je peruánský balzám, koupí se v lékárně. Alespon víš pro príště, ze v takových situacích se pes chytá zásadně za ocas, špic ho má narostlý dost príhodně na tyhle akce.
Jinak sorry jak píšu, ale poslední dobou mi nějak občas nejde psát r a z s háčkem.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 22:25
- Nahlásit

Maya
peruánský balzám
no dyť to je to samý jako višňák

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání