| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 22:50
- Nahlásit
Fajka
a to je nalezenec někde z útulku jo?
z Prahy, dostal se tam včera, ale zjevně buď neni čipovanej, nebo se čip nenačetl. Ale že by v čechách byli eurasieři bezPP se mi nezdá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 00:11
- Nahlásit
kachna_
hele, neni to spíš čauovec s tim modrym jazykem? - jasně, to je čau-čau jak vyšitý...teda možná ne čistokrevný. Sestřenky ho měly a vypadal přesně takhle, jen měl ještě trošku zamračenější výraz
cernej caj
já se přihlásila s timíkem na 89km dogtrek - prosím??? Tyjo.....Ty jseš teda fakt šííííllenec
Budem držet palce, aby jste to ve zdraví přežili. Kdy a kde jdete??
Dneska mi líčil brácha, jak bylo na Šumavě a že pro psy je to tam ideální výlet....byly jste už?...někdo...?
kachna_
Co koleno, už o tom ví? -
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 07:59
- Nahlásit
kachna_
Já bych řekla kříženec čaua, vypadá fakt jak eurasier, ale že by u nás byli eurasieři bez PP se mi taky moc nezdá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 08:04
- Nahlásit
no rozhodne to nebude špic, na tom se shodnete
worick
je to az 15-17.6 takze az za mesic, nekde za bystrici nad perstejnem... zatim procitam fora, bys neverila, jak sou z toho vsici tam nadseni a desne doporucujou si az clovek skoro pripada trapne, ze ma strach aby to ulezl
ja na sumave byla kdysi se skolou - sumava je krasna, ale podle me se psama stejny jako kdekoli jinde, kde ste v lese, ne na primym slunku, ne na asfaltu... a bacha taky na to ze treba v tech zonach NP musis mit psa na voditku, atd.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 07:57
- Nahlásit
tak sem vcera pripravila fotky akorat sem je zapomela nahrat a nakonec necham tu starou galerii, stejnou jak pouziva Maya, prece jen u ni prevladaj nejaky vyhody, jako popisky, pekna tabulka a tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 08:07
- Nahlásit
cernej caj
Alespoň si ušetříš práci no.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 08:46
- Nahlásit
Maya
cernej caj
prece jen u ni prevladaj nejaky vyhody, jako popisky, pekna tabulka a tak
a ta se dá někde získat? Já potřebuju galerii s popiskama ne pro psí, ale pro králičí stránky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 08:54 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
kachna_
Tady stáhneš, ale je to tuším jen v angličtině http://www.ornj.net/webalbum/
edit: ale popisky jdou v češtině, dřív jsem je měla
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 09:19
- Nahlásit
Maya
díky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:01
- Nahlásit
jediná nevýhoda tohohle web alba je v tom, že pokud používáš diakritiku, tak má kodování jiný, než windows-1250 (iso-8859-1) tak se to špatně zobrazuje na webu - misto ě máš "ì", dělá to problémy s š,č,ř tuším... nicméně na to existuje hrozně jednoduchá oprava, pokud nechces psat bez hacku, jak sem to delala ja asi 3 roky hromadny menic - tam si snadno vyberes vsechny *html* soubory z te konkretni galerie, vlozis nahoru puvodni hodnotu iso-8859-1 a vlozis spravnou windows-1250, za 2 minuty to mas udelany a pak se ti diakritika na cz webu zobrazuje spravne.
(nebo tobě to pude, když Maya říká, že CZ popisky měla funkční, ale já je jaksi funkční neměla nikdy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:05
- Nahlásit
cernej caj
Tak teď jsi mě zviklala, je to už dávno, už dlouho popisky nepoužívám, fakt nevím, jestli jsem to kodování měnila nebo ne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:06
- Nahlásit
cernej caj
já mám všechno kódování UTF-8, to je dobře neb špatně?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:48
- Nahlásit
kachna_
bych řekla, že utf-8 je v pohodě, mrkni na zaznam z 12.6 - vidis, jak je to rozhozeny? klikni na 3ti fotku co vidis v popisku? ja utf-8 nepouzivam, kdyz sem ti tam dala zkusmo do ty fotky, vidim kosoctverce misto ě a ů, ale to může být ještě někde chybou v kódu jinde. Klidně tam použij UTF-8, pokud se ti to bude zobrazovat správně, to je celkem jedno. Možná ti to pude i s origo kódováním v tom softu, a budeš mít ušetřenou práci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:21
- Nahlásit
kachna_
Ale vyzkoušej si tam všechna tahle česká písmena, podle mojí zkušenosti třeba s Corelem je v nich nějaký podstatný rozdíl, právě třeba s písmama v Corelu š a ž bývají bezproblémový, ale ě a ř vezme máloco a jsou tam pak čtverečky. U těch písem mě to neskutečně štve, protože pak místo stovky písem v Corelu máš na výběr tak 10.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:41
- Nahlásit
Maya
to je proto, že ti tvůrci písem prděj na český znaky/francouzský/atd... a pokud nepočítají s použitím ř, ale jen r, tak on pak neví co to je a neumí to zobrazit... a to není problém kódování webu
v corelu to můžeš dělat tak, že napíšeš místo ř treba jen r a háček bud dokreslíš, nebo dokopíruješ. Je to sice na pytel, ale pokud potřebuješ ty háčky celkem 3, je to lepší než se vzdát škaredýho písma.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 15:18
- Nahlásit
cernej caj
Jo já vím že se dá ten háček dopsat ručně, ale to mě nebaví a taky některý písma dělají, že když neumí zobrazit písmeno s háčkem, tak ho tam šoupnou z arialu nebo něčeho podobného, takže to v textu vypadá jak pěst na oko
vím, že s kodováním webu to nemá nic společného, ale stejně pro jistotu bych i na tom webu radši překontrolovala všechny varianty před spuštěním ostrého provozu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:21
- Nahlásit
fotky z dovoleny... na popis na web se uz dneska urcite nezmuzu, tak snad se k tomu dostanu driv, nez to vsechno zapomenu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 01:14
- Nahlásit
cernej caj
Téééda, vy jste ale procestovali kus republiky! Vlastně kousek, ale pořádně a po svých Ještě, že Tě máme ani nemusíme cestovat a navštívíme tolik hezkých míst... Díky za to i poděkování Tvému muži, že to s váma absolvoval a tím pádem nám to zprostředkoval V Bechyni a na Lužnici jsem byla někdy před.......30lety - Státní statek tam měl rekreační středisko. Bylo tam chladno, Lužnice studená, všichni brblali, co je to za dovolená, když se tam ani koupat nedá...ale mně to nevadilo: bylo to v lese, jezdili jsme na pramici po Lužnici na výlety - i do Bechyně právě...lepší jak válet se na dece u moře
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 05:46
- Nahlásit
worick
no každej den sme po svých nechodili ale normálně muž řekl,že z řízení je víc unavenej,než z toho 22km výletu
tak ono takový místa, jak popisuješ,jinak vnímají děti a jinak dospělí. Když jsem byla malá, tak jsme byli s rodiči párkrát u moře. S bratrancem sme tam lezli po stromech, hráli línej tenis, někde pořád běhali... jako dítě sem tyhle dovolený milovala. Myslíš, že dneska bych lezla po stromech a hrála na schovku? dneska budu brlat, co je to za nudnou dovolenou
zase máš aspoň super zážitky, já ani netušila, že takový místa, jako Žďákovskej most přes orlík existují, a přitom je jeden z největších a nejznámějších mostů téhle konstrukce světově...
a taky sem litovala, že sme nebyli na hrázi orlíka, odkud se házeli sudy do Orlíku což si z muže v práci dělali srandu, jestli se jede podívat na sudy a on chudák nechápal co tím myslí, nicméně to snad zhazovali z toho žďákovskýho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:21
- Nahlásit
cernej caj
Krásný fotky, ta věž Markomanka mi taky něco říká, tam něco bylo ale teda ta veřejná knihovna mě dostala
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 09:01
- Nahlásit
Maya
no třeba v seriálu strážce duší tam měli "tajemnou" vež markomanku se značkama v kamenech?
(sem si na to vzpoměla, když jsem četla popisek, tak sem si ji musela taky vyfotit
no tak veřejná knihovna dostala i mě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 09:21
- Nahlásit
cernej caj
Jj, už jsem to našla, značky, ale taky dcera praotce Čecha, to mi asi utkvělo http://zaza.mujblog.centrum.cz/clanky/Markomanka-n a-Zvikove-13216.aspx
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 06:56
- Nahlásit
Maya
stranky moc pekny az budu delat povidani, tak je tam asi supnu
ps: jeste fotkodotaz fotkodotaz - ta prvni fotka je vetsi (800x600) a ty dalsi zustaly 640x480.
Vychazela jsem z toho, ze se docela rozsirujou i netbooky, ale ono zas s "ctrl"+"+/-" to de zmensit... tak jestli by vam prislo lepsi vetsi fotky nebo nechat ty mensi... budu pregenerovavat asi ty stary galerie tak ze bych to udelala v jednom...
ps: mam plavky za 900, docela strihove jdou, maj ale jedinou vadu... sou zarive svetle modry a ja fakt nemam rada modrou jeste ze nemam rada ani plavani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 08:13
- Nahlásit
cernej caj
Za mě ty menší fotky neb nemám širokoúhlý monitor ani doma ani v práci a nesnáším když musím cokoliv posouvat nebo upravovat, to už radši, aby se ty fotky otvírali v novém okně, pak by se tam myslím vešla i ta větší, když by vlevo nebylo to menu. A pak to jde krásně zavřít a je hotovo.
Barvu plavek já teda nikdy moc neřeším, stejně to má člověk na sobě jen chvíli.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 08:25
- Nahlásit
Maya
ono ani tak nezalezi na sirokouhlosti, ale na rozliseni... jestli mas s rozlisenim 1024x768 tak to je fakt uz na hrane prudnosti
ja mam v jihlave sirokouhlou 24' full hd (1900x1080) a ty fotky tam nemuzu najit (bych to potrebovala vycentrovat aspon, ale to se mi nepodarilo zprovoznit
prave, sem si rikala, ze na tu chvilu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 09:01
- Nahlásit
cernej caj
Jj, to rozlišení bude asi tak nějak ono je to těžký, ale si myslím, že těch lidí, co mají nejmodernější hd techniku moc nebude.
http://www.super.cz/11524-kelly-osbourne-navleka-s vemu-mini-pejskovi-boticky-s-kozesinou.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:24
- Nahlásit
Maya
tak to je dobry, ze si vzala tulaka psa, i kdyz u takovyho spice je otazka, jak moc se toulaj a nikdo je nechce...
ps: 700x467 rozliseni (neco mezi tim malym a tim vetsim... zkus jak se ti to zda? ja to zkousela a melo by se to vejit tak, aby se nemuselo skrolovat pro zobrazeni cele fotky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:27
- Nahlásit
cernej caj
Jo, tohle rozlišení je dobrý.
No s tím Kelly psem, ono už jen to, že když si okusuje tlapky kvůli alergii, tak mu místo odstranění příčiny koupit botičky....
Ale bůhví jak to je, známe bulvár.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2012 10:46
- Nahlásit
Maya
no prave. clovek nikdy nevi, jak to ve skutecnosti je... i kdyz zase by bylo logicky ze ma alergii treba na neco po cem chodi, proto si je okusuje,cimz zamezi i tomu aby ho to treba svedilo... ale je roztomilej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2012 12:14
- Nahlásit
Nová verze
http://www.kct.cz/cms/vyhledavac-znacenych-tras
|