Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 10:13
- Nahlásit

Zuzana T
Mira A
Díky za rady!!

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:25
- Nahlásit

bilksa

No tak to nemas zac, protoze ja urcite nejsem ten pravy, kdo by mohl rozdavat rady, Nicmene jsem tim chtel jen potvrdit to, co ti radila Zuzka. Uz jsem slysel od totiz od tri dalsich.

Ja ti popisu, jak to delam ja:

U nas je to tak, ze kdyz to po vystupu z vody vyplivne, tak bud zopakuji slovo aport! (na to slovo doufam, ze to zvedne sama), pokud to zvedne, tak ji pak posunkem ukazu : ke me! nebo to reknu. a ona jde mi to odevzdat do ruky. A kdyz se nema k tomu, aby to zvedla, dojdu a zvednu to sam do vzduchu k jeji hlave a reknu aport! a ona si to sama veme do mordy. Pak reknu ono drzi! a ustupuju pred ni az na vychozi misto, kde mi to preda. Pak nasleduje k noze! a velikaaaanskaaaa pochvala. Na znameni toho, ze to udelala dobre, ji hodim aport jen tak par metru (2-3) dopredu ve smyslu hry a necham ji, at mi to prinese. Opet velka pochvala a prikaz volno!

Pokud nastane situace, kdy mi to nechce po vyplivnuti vzit ani na prikaz aport! sama do mordy, pak ji to tam sam vlozim s prikazem. zbytek je stejny. Couvani, pochvala, jeden aportik pro radost, aby videla ze se nezlobim, velka pochvala a jdeme od toho. Vetsinou to zacne delat az ke konci aportovani, kdy uz je unavena nebo ji vycvik prestava bavit (je to dlouhe nebo mnoho opakovani). Poznam to i podle toho, kdy prestane litat do vody jak magor, ale zacne se na brehu jako by rozmyslet, jestli do te vody ma jeste vlizt nebo ne. To uz toho ma dost. Pak tedy dodelame prikaz (ale poradne) a dam ji volno.
Nechci ji prepinat, abych ji ten vycvik nezprotivil nasilnymi metodami.

Jeste jednu vec delame, kdyz ukoncime aportovani u nas v rece a jdeme uz cestou domu, tak ji nekdy dam klacek nebo cinku nebo dumika s prikazem drzi! a jdeme pak bud ma volno a nebo si poklepu si rukou na nohu (prikaz k noze!) a jdeme. a ona si to nese celou dobu v morde treba 5-10minut. Ale musi to drzet. Kdyz uznam ze je dobra, tak velka pochvala a volno! a pes leti radostnej, ze ja mam radost.

No kolikrat je to herectvi prvniho stupne.

Obcas v zime, kdyz jsme davali krbove drevo do baraku ke kamnum, jsme hrali takovou hru. Ja jsem privezl kolecko dreva pred vchod do bytu a vzal jsem jedno polinko primerene velikosti a dal jsem ho Broock do tlamy se slovem drzi! a kdyz ho drzela, tak jsem zadal prikaz panicka! a rukou ukazal do bytu. Protoze me Blanka slysela, tak to jeste podporila prikazem Broock ke mne! a Bruca bezela. Casem jsme se dopracovali k tomu, ze jsem ji podal polinko a poslal za panickou. Samozrejme, ze to nefungovalo 100%ne, nekdy v ni zvitezily pudy a zalehla a chtela to drevo kousat, jak jinak. To jsem pak sel k ni bliz a zopakoval prikaz panicka! s ukazanim smeru. Pak velka pochvala a konec noseni, Dostala jedno na hrani a volno.

Tak tahle my se obcas bavime. Trenink hrou.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:30
- Nahlásit

Mira A
Děláme to hodně podobně jak píšeš - s jedním rozdílem, pokud mi to pustí přede mnou tak rychle ustoupím a opakuji aport - pokud stejně nevezme do huby tak dumíka odkopnu směrem do boku a uteču - to pomáhá - pes většinou chce jít za pánem,a le zároveň tam nechce nechat dumíka. Výcvikářka mi jednou říkala, že nikdy nemám brát dumíka ze země, že vždy musím domutit psa, aby ho zvedl sám.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:19
- Nahlásit

Vlasta
To je také jedna metoda,ale tady u Charloty si myslím nejde o to nevzít aport- ona ho vyhledá a vezme,kus poponese a vypustí z mordy pár metrů/ asi/ před vůdcem.Charlota má problém s váhou bažanta a když jí ho Bilksa znovu nabídne s povelem vezmi,tak jí ho do té huby dá už vyvážený a ona by tak měla pochopit,jak se bažant nese a že ho chce panička předat do ruky.Dumík váží 500 g -1000 g,bažant 2000 a více a váha není rovnoměrně rozložená.Teda to si myslím já.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:31
- Nahlásit

Vlasta
Ano, ten utek pryc taky delame. To je nahla zmena a vytvari situaci kterou pises, ze chce pes za tebou, ale ne bez dumika.
Toto delame v pripade, kdy hodime dumika daleko do vysoke travy. Bruca presne vi, kde je a neomylne za nim leti, avsak kdyz k nemu pribehne, zacne delat ze slidi. Beha okolo nej s cumakem po zemi a strasne rychle vrti ohankou. A dela ze slidi a slidi a slidi. Tak pak nam pomaha prave onen utek, kdy pak dumika bafne a leti za nami. Tohle ale dela jen obcas. Narazove. Ale bohuzel jeste porad dela.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:38
- Nahlásit

My jsme zacinali s malinkymi a pak sli na vetsi, to je jasné, ale s tim bážou jsem to jeste nezkusil. Hodne nam pomohli kamaradi se psem, kdyz u neho poprve videla velkou cinku, tak ji tak chtela aportovat, ze zapomela, ze je tezka. Samozrejme kdyz byla malinka, tak nam to spatne chytala. viz obrazek
A klacky taky obcas bere jako 'cigaretu'

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:43
- Nahlásit

Mira A
ta je sladká,to už není pravda,že jsme měli tak malá štěnda.Já včera byla na skok u Veveřáků a zase se mazlila se štěňátky - už jsou velcí,ale stále užasní na muchlování.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 13:01
- Nahlásit

Mira A
Greeny to občas taky ještě vezmě jako cigáro - a pokud to udělá tak vím, že mu po cestě ke mě asi 2-3x upadne, takže celkový dojem bude 0 i když mi to nakonec dopraví.
Zuzana T
Jo asi máš pravdu, jak píšeš, že toho bažanta nemá vyváženého - my ještě se zvěří neděláme nic, takže to vůbec neumím posoudit.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 13:13
- Nahlásit

Vlasta
Jojo presne tak jak pises.
Zuzana T
Je to tak, uteklo to strasne rychle. Taky jsme se mazlili.
ale ostatne delame to dodnes.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 13:19
- Nahlásit

Mira A
NO ta je tedy míšánková - tak ybch sem vložila fotku, ale neumím to....

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 14:00 - Změnil/a: Mira A
- Nahlásit

Vlasta
Jdou sem referovat fotky, ktere jsou jiz nekde na netu. Ja jsem pouzil svoji fotogalerii, kterou mame na rajceti. Zkopiruju si tam adresu fotky a vlozim ji pres tu ikonu vedle ikony pro podtrzeny text. sem do fora.

Ostatni
Doufam, ze vam to neva, ze sem obcas nejakou fotku dam.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 17:11
- Nahlásit

Mira A
přiznám se dobrovolně: vůbec netuším co po mě chceš
Mám všecny fotky uložené v práci v počítači a tak to snad vymyslí počítačově gramotnější kolegyně - tedy alespoň mi to slíbila - pokud to ovšem nemáme blokované- jako spoustu věcí

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 17:24
- Nahlásit

Vlasta
Aha to nevadi. Pokud je mas v pocitaci, tak to nepujde. Jedine mailem. Tady ta diskuze funguje tak, ze chce po tobe internetovou adresu, ze ktere si ma precist tu fotku. Napriklad www.mojeadresa.cz/muj_pes_foto.jpg
Bohuzel neumoznuje prikladani obrazku, ktere jsou ulozene u tebe na pocitaci, tak jako jsi zvykla, kdyz je posilas mailem.
Takze ja, kdyz je sem vkladam (ty fotky), tak vlastne vkladam odkazy na fotky, ktere uz nekde na internetu jsou. A protoze mam fotogalerii na serveru http://antosici.rajce.idnes.cz/ , tak neni problem sem nejakou fotku prilozit z teto adresy. No a to samotne vkladani se provadi pres kliknuti na tu ikonku co mas nad tim polickem, kam pises texty svych prispevku. Kliknes na ikonu, vyskoci na tebe okenko, tam vlozis tu adresu a ono se to vmackne do toho tvyho textu. Fotku uvidis az po odeslani prispevku. To jen tak na vysvetlenou, jak to asi probiha...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 17:29
- Nahlásit

Mira A AHA - tak teď jsem to Tvoje vysvětlení zkopírovala a poslala té kolegyni na e-mail a ona to do zítra nastuduje a třeba už tady ráno bude fotka to vidím jako úplně nejschůdnější.
Ale díky - ona už dneska odpo v práci zkoumala jak to udělat.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 17:45
- Nahlásit

Vlasta
Nemas zac, tak at se zadari. Treba si kvuli tomu na http://www.rajce.idnes.cz/ zalozis fotogalerii, a nahrajes tam fotky, pak nam jenom reknes kde jsou a my tam juknem. Tak to take jde A budes zase o neco vice pocitacove gramotnejsi..

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 19:57
- Nahlásit

Mira A No tak účet bych tam měla - myslím. Fotky doma nemám ale stáhla jsem ten program - jééé už slyším dětí keci
A když to tam budu chtít dát v práci tak zase musím na ten počítat stáhnout tn program že jo?? To asi bude problém - máme to zakázáno a netuším co naši IT pracovníci vydrží

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 20:02
- Nahlásit

Zuzko mám dotaz, když se podíváš na Greenův rodokmen na stránky chovky tak jsou tam jména červeně(většina) a černě - málo. Co to znamená?? Červení jsou šampioni?? Už kolikrát jsem se na to chtěla zeptat a vždycky zapomenu - teď mě to zase napadlo.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 20:32
- Nahlásit

Vlasta
Ano ano, je to tak. Pokud ho budes chtit mit i v praci tak ho tam budes muset pustit v pocitaci. Nicmene, pokud pouzivas prenosnou pametovou klicenku, neboli USB pamet, neboli flesku, tak ten program muzes nakopirovat rovnou tak jak je na tu fleshku. A v praci ho uz jen rovnou z te flesky pustis. Ja to tak taky delam. Takze do pocitace nic neinstaluji.

Jak se Greeny jmenuje cely jmenem? zjistil jsem ze to vlastne nevim...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 21:03
- Nahlásit

Mira AJmenuje se Evergreen Vetcare Bohemia. Tu flešku mají děti ( jsem ve stádiu, že o tyto věci se starají odrostlé děti( já mám tedy dovoleno to financovat) a mě občas ke "kompu" jak říkají pustí a blahosklonně mi občas utrousí nějaké moudro - jinak se pousmívají jak nemožnou mají matku

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 22:14
- Nahlásit

Dobrý večer!!

Mira A
Moc díky za rady - většinu toho taky dělám, jen mám problém, že jakmile aport jednou pustí, už si ho sama do tlamy nevezme. Dělá, jako když slovo aport nikdy neslyšela. Objednala jsem si těžší dummíky a asi budu cvičit zatím na nich a občas zkusím bažanta. Myslím, že u ní je opravdu problém v tom, jak píše Zuzka - bažanta si zatím neumí správně vzít a tudíž mi ho donese, ale nechce ho déle držet.

Zítra jdeme zase cvičit, tak uvidím, jak to půjde.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 22:48
- Nahlásit

Vlasta
Tak to netuším,protože červeně jsou i ti,co před jménem nemají CH a pod.Zeptej se Martiny.
Dobrou a Alběřákům přeji klidné sny před nadcházejícími veverkami..

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 07:13
- Nahlásit

bilksa
Mě ho na povel taky nechtěl( normálně i otáčel hlavu), ale zkus tedy vzít dumíka a hrát si s ním a jako dělat tak aby ho moc chtěla ( já si ho nadhazuju, jako schovávám pod svetr a tak) a když ho chce tak podám a říkám drž. Teď už drží ani nemusím dělat ty ptákoviny.

Mira A
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 08:26
- Nahlásit

Vlasta
Jojo taky to delam, takove to motivacni hrani... chces? chces? chces ho ? hele kde je? mam ho hodit? jo? co? fakt? opravdu? a kdyz uz je rozradena a zapomela, ze uz nechtela, tak ho hazim pred sebe 5-10metru a sotva ho prinese, tak ji ho seberu obratem leti zas a to parkrat zopakujem a pak ma volno. Nekdy ji to pak na vychazce drapne a lita po poli v takovych kruzich hodne rychle, blaznivka.....

No takze jsme se naucili jak s aportem a co proberem priste?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 08:32
- Nahlásit

Mira A
No myslím, že my si něco najdem k probírání - počkejte až v sobotu vypadnu v těch Milovicích....
JInak ale já po tom vyblbnutí mu ten aport někdy hážu a někdy nechám jenom v klidu držet - podle toho co potřebuju upevnit.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 08:51
- Nahlásit

dobré ráno

Mira A
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 09:15
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj, tak jak je?
Ja jsem uz pekne nervni z ty Albere, a to tam ani nejsem...

Mira A
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 09:17
- Nahlásit

Vlasta
No tak to ti budeme drzet palce

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 09:25 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Mira A
No teď bych odhadovala,že dělají koronu nebo se přesunují do honitby- to bude dobrýýýýý.
Jinak máme na stránkách malé překvápko.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 09:42
- Nahlásit

Zuzana T
Gratulujeme babičce ať všechno vyjde tak,jak má

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 09:47
- Nahlásit

Zuzana T
No tedy..... tak Cathy bude babičkou.

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání