| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2008 19:30 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Zdravím všechni příznivce tohoto plemene.Kdysi tu téma o zlaťácích bylo, ale zmizelo a tak se ho pokouším zase oživit.
Má si tu chuť někdo o goldíkách povídat?
|
jkohy
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 06:37
- Nahlásit
moc rad pokecam mame doma jedno mrně teda mrně on roste jak z vody už mu je 5 měsíců
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:23
- Nahlásit
mno stačí to zmizelý téma najít ne?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4012_0.html
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:27
- Nahlásit
Taky se hlásím k novému - to staré je moc rozsáhlé a pokud si to nepletu tak končí něčím miminkem...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:30
- Nahlásit
Ne - omyl - právě jsem koukla - nekončí to miminkem, tak to bylo jiné téma, které se nakonec úplně zvrtlo a stala se z něj příručka pro maminky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:34
- Nahlásit
Vlasta
které se nakonec úplně zvrtlo a stala se z něj příručka pro maminky
jo?takový je jedno a je to saraxátko a ani se nezvrtlo páč se založilo kvůlivá harantům že jo..
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:41
- Nahlásit
sarax
Máš pravdu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:42
- Nahlásit
Vlasta
jo to vím no...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:45
- Nahlásit
Já vím,že tu to téma bylo,ale nějak mi nešlo ho najít / neměla jsme trpělivost hledat a tak jsem založila jiné.Holky ,co ho začaly už asi moc povídat nemají chuť.Většina jsou maminy nebo už je to tak nebere .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:49
- Nahlásit
Zuzana T
je mě je to fuk jen myslím že stačí pokračovat jako spousta jinejch
a hledání??mno do vyhledávání sem napsala golden retriever! ana šlo to 2 témata.asi 5 vteřin
jinak já GR nemám tak tak ale co jsemn koukala tak je tu dost lidí co tam přispívalo Většina jsou maminy nebo už je to tak nebere. braní psa nemá si s mateřstvím co dělat.aspon myslím jindy nemáš tolik volnýho času
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:52
- Nahlásit
sarax
Nějak nechápu proč tedy vadí nové téma?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 07:54
- Nahlásit
Vlasta
proč tedy vadí nové téma?
nějak nechápu kde sem to napsala..můžeš mi to ukázat???píšu jen že stačí většinou pokračovat..je tam 244 stran tak tam bude asi i něco užitečnýho ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:02
- Nahlásit
sarax
no vidíš já napsala golden retriever a vyjely mě téma většinou o zdraví,váze atd ,ale tohle zapomenutý ne a ne ,tak se nezlob.A ty mamimy jsou moje kamarádky a vím,že mají jiné starosti než tu pindat o psech.Já už mám mateřství dávno za s sebou a doufám,že mi synek nepřichystá nějaké překvapení moc brzy,tak si povídám o psech,no.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:02
- Nahlásit
sarax
Nenapsala, ale dá se to tak vyložit. ty jsi nějaký správce místa v síti nebo co? GR nemáš tak to může být fuk ne? A místo toho tady akorát plácáme nesmysly co je doporučeno - nenapsala apod...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:07
- Nahlásit
Zuzana T
Já už mám mateřství dávno za s sebou a doufám,že mi synek nepřichystá nějaké překvapení moc brzy,tak si povídám o psech,no.
i to se může stát
já na mateřský jsem a čas mám na fšechno při dobrý organizaci
Vlasta
. ty jsi nějaký správce místa v síti nebo co
bohužel ne a že nemám GR no a co??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:07
- Nahlásit
Vlasta
já to vlastně rozjela,když jsme povídaly na tématu o Archiem.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:13
- Nahlásit
sarax
jj ,holky jsou mamči poprvé a jedna úplně čerstvě,tak si spíše povídají o miminkách,to chápu.Za doby mé mateřské jsme občas zvedly telefon a nebo víc pokecaly c parku.Jinak synek se dušuje,že se nemusím bát .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:20
- Nahlásit
Zuzana T
Přesně tak jsem to pochopila, naše diskuze už neodpovídala tématu a pěkně se mi s Tebou povídalo - ale tady to asi nemá smysl... já to neumím, ale možná bys měla založit téma: Tady si každý může povídat o čem chce- ale to by asi taky neprošlo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:23
- Nahlásit
Vlasta
Tady si každý může povídat o čem chce- ale to by asi taky neprošlo
prošlo to už tu taky bylo fakt najdeš ho někde
Zuzana T
jsme občas zvedly telefon a nebo víc pokecaly c parku.
mno nevýhoda netu..ale zas je fakt že je hcápu..u pvního dítěte
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:31
- Nahlásit
tak holky dost škádlení,teď už o zlobení našich chlupáčů,JO???
Vlasta
Včera jsem zaplatila to Brno - pěkná pálka za dva psy ,tak doufám,že holky neudělají ostudu.Moc se na Laneovy těším,Cathy u nich v r. 2004 vyhrála Cac,tedy u pí.Laneové - to byla čubina o hodně štíhlejší a jaksi zachovalejší,tak uvidíme.Malá by mohla být jejich typ.On rád fenky jemnější,my jsme něco mezi.Vzhledem k tomu,že se v so a ne na nás vystřídají,tak budu mít alespoň srovnání posudků - to je někdy také zajímavé.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:38
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to by jsme se taky mohli líbit, udržuju to na lehce hmatná žebra - ale to naše mládí myslím rozhodne - no a když ne mládí tak já, protože nejsem ten správně zkušený handler - v Praze na mě kámoška celou dobu před kruhem ukazovala, že sice pěkně stojí, ale lámu mu ocásek - jednou nahoru - pak dolů a já jsem jí vůbec nerozumněla co říká. Pak když jsme viděla fotky. to jsem se tedy divila...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 08:52
- Nahlásit
Vlasta
Postoj si zkoušej před zrcadlem a sama uvidíš,co děláš blbě.Projeď pár webstránek lidí,co hodně vystavují a zkus to okoukat.
Vždycky začni stavět pejska tím,že mu zaměstnáš hlavu - třeba pamlskem,on ho žužlá nebo na něj kouká a ty můžeš druhou rukou opravovat nohy - pomalu a po jedné - přední,pak zadní ,koukni na hřbet,jestli se nehrbí nebo se nezatahuje dozadu.To se dá dobře vybalancovat pomocí toho pamlsku posunovat dopředu a dozadu a on za tím přesunuje těžiště,protože je nenažranej .Na ocásek sahej až nakonec,když už dobře stojí.Ocásek vezmeš asi ve 2/3 délky a jemně natáhneš do roviny hřbetu- ne nahoru ani dolů.Jo a je dobré to doma cvičit/ tak 1 denně s povelem postoj ,stojí atd.Když se mrkneš na nějakého psa ,někde na stránkách,tak vidíš,že má hřbet i ocas v rovině a hlava je postavená tak,že má spodní hranu mordy vodorovně se zemí. Uf,to jsem se rozkecala...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 09:02
- Nahlásit
Zuzana T
Já jsem si to hned při nácviku zkazila tím, že jak jsem se soustředila na zadek, tak jsem mu tu ruku s pamlskem tlačila na čumák a on se naučil stahovat dozadu - takže ted si právě hlídám předek - aby se nezhoupnul dozadu a zase mi ujíždí ten ocásek. Docela pěkně stojí ve volném postoji, ale má to chybku - nemává ocáskem! A když se ho snažím nabudit aby mával, tak na mě během dvou vteřin skočí. A jinak stránky mám nakoukané, teoreticky vím jak má stát, ale ta praxe... . Ještě bych se chtěla zeptat - v Brně se při výstavě dá vjet autem až do výstaviště a dá se zaparkovat před pavilonem kde vystavuješ? Tam jsem ještě nebyla ale mám za sebou mnoho veletrhů Salima, kdy toto bylo nemožné a muselo se parkovat venku - což samožřejmě nešlo, bo tam bylo mnoho lidí. Jedu s kámoškou co má labradora a maliňačku a když si představím co všchno bych táhla a ještě kdyby to byl kus...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 09:17
- Nahlásit
Vlasta
V Brně se při výstavě parkuje v areálu výstaviště,jen ti nezaručím,že to bude zrovna u našeho pavilonu.Obvykle to tam někdo řídí a dirigují řidiče,ale alespoň budeš vevnitř.Při vjezdu ti zkontrolují petpas veterináři a zaplatíš parkovné.Doporučuji si přivstat,bude hrozná záspa,protože je to dvoudenní výstava,tudíš každý den přijedou všechny FCI skupiny a to bude lidu .Myslím,že bude trochu chaos.
Když ti ve volném stojí pěkně,tak ho nech i bez vrtění ocásku,časem se k tomu třeba také propracujete.třeba tím,že budeš štrachat trošičku déle v ledvince a oddalovat podání pamlsku.Ocas vypadá efektně,ale pokud klidně stojí,tak se na to zatím můžeš vybodnout.
V pevném,mu při nácviku taky nemusíš na ocásek sahat,jen pilujte klidný postoj,aby se nezatahoval a nepřešlapoval.Ocásek řešte později - to je stejně hlavně na efekt.Pokud je pes hrbatý,tak by to měl rozhodčí poznat při prohmatávání.Dá se to ale maskovat právě dobře nataženým ocasem .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 09:24
- Nahlásit
Zuzana T
A vjíždí se jenom hlavní bránou - to je tuším číslo 4- a nebo jsou veterináři i u dalších? Jo z toho mám celkem paniku - normálně to mám do Brna cca 3 hodiny, ale únor - možná sníh a pak ten chaos na začátku. A v neděli to samé na opačnou stranu to bude hustý..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 09:56
- Nahlásit
Vlasta
Obávám se ,že ano - jen jeden vjezd,ale stanovišť na placení a veterrinářů je víc.Obcházejí popojíždící auta.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:09
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to bude nářez - když jsem si v listopadu chtěla rezervovat ubytko, na recepci mi řekli, že mám zavolat později, protože nemají knihu na další rok no prostě služby ve vysokém stylu, ale už mi to i potvrdili, tak snad bydlíme. U nás momentálně sněží, je hnusně a já už se těším na jaro - nějak ani ty Vánoce už nejdou co bývaly - taky mám odrostlé děti _ puboše - tak už to není o hromadě hraček a velké radosti - ještě že ti psi mají radost ze všeho...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:36
- Nahlásit
ahoj, tak ja se taky hlasim mam doma jednu klasnou slecnu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:45
- Nahlásit
nika00