Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2008 21:41
- Nahlásit

My měli v pátek velkou procházku - dorazila sestřenka s rodinou a dvěma zlaťákama, takže nás bylo 12 lidí a 4 psi, tak procházka byla super!!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 08:13
- Nahlásit

Tak jsem zase v práci a na cvičení mi nezbývá čas. Ale od 1. mám zase volno - alspoň ty 4 dny - HUrá, hurá...

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 10:57
- Nahlásit

Taky nějak cvičení nestíhám... Včera přinesl taťka z honu bažanta, tak snad mi dneska vyjde čas alespoň na vlečku, aport a dohledávku.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 12:07
- Nahlásit

bilksa
To máš dobrý, že máš v rodině myslivce - my jsme měšťáci až do pátého kolena....

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:00
- Nahlásit

Tohle je fajn, to je fakt. Ale nejvíc zvěře mi sežene přítel - hraje na lesní roh, tak chodívá hrát i na hony a vždycky si místo peněz bere bažanta, abysme měli na čem cvičit.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:24
- Nahlásit

bilksa
Když jsem na MOravě chodila ke koním, tak tam vždycky trubači na lesní rohy zahajovali Hubertovu jízdu - bylo to moc pěkné... a asi taky byli myslivci. Já mám v mrazáku darovanou kačenku - čekám na nejí využití, ale zatím se zvěří vůbec necvičíme - máme to na dumíky...

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 13:56
- Nahlásit

Já s dumíkama cvičím jen na cvičáku a toma s chlupatým cvičím aport a dohledávku. Včera, když taťka přinesl bažanta, tak ho dal Charlotte nosit a ta měla výraz.... No strašná sranda - všechny nás oběhla, aby se nám pochlubila, co to dostala...

MarieS
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 07:54
- Nahlásit

Ahojky,
přeji všem hezkého Silvestra a úspěšný rok 2009.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 07:59
- Nahlásit

Ahoj - taky přeju všem krásný nový rok 2009

bilksa
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 23:15
- Nahlásit

Krásný nový rok 2009!!! Hodně úspěchů s chlupáči!!

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 11:44
- Nahlásit

Tak jakpak jste zvládli Silvestr?? U nás to bylo celkem v klidu - jen ovčanda se strašně bojí, ale doma to šlo...

Dneska se půjdeme podívat na ohňostroj, ale asi vyrazíme sami, maximálně se Charlotte.

Jo a nezapomeňte: Jak na Nový rok, tak po celý rok!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 19:00
- Nahlásit

Ahooooj,tak jsme zpátky z výletu.Dovolená na Lipně se opět vydařila - běžky,sjezdovky,brusle,vycházky a spousta zábavy s kamarády.Letos jsme měli 5 psů - tři zlaťáky,jednu shi-tzu a jednu ovčandu.
Vše nejlepší v Novém roce dvounožcům i čtyřnožcům !!!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:22
- Nahlásit

Zuzana T Ahoj, to jste se tedy měli. Já jsem byla i na Silvestra dopoledne v práci a co bylo volno, jsem chodila cvičit. Máme to nějaké střídavé - už jsem myslela, že aport máme zvládnutý, ale dneska opět nechtěl nosit a pokud to vzal tak donesl mě pod nohy

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 09:04
- Nahlásit

Vlasta
Ahoj,no to jsi si tedy užila svátky!
Lexy nenosila dva měsíce aport vůbec nebo tak jednou a dost.Přestala jsem na měsíc aporty házet,jen doma jsme cvičily vezmi,drž a pusť a hodit a přinést.Po pauze začala nosit zase v celku dobře.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 09:49
- Nahlásit

Ahojky!! My zas pořád bojujeme s tím, že to nechce držet - pustí mi to pod nohy...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 15:25
- Nahlásit

Zuzana T Já jsem si taky říkala, že povzbuzena úspěchem jsem to s výcvikem moc hrotila - a takto do dopladlo. Takže te´d to nechám a pak se nebudu tolik snažit.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 16:24
- Nahlásit

Ono je to někdy lepší - nemá cenu se rozčilovat, člověk se zlobí na sebe, pak na pejska a ani jeden vlastně zato nemůže...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 18:52
- Nahlásit

Vlasta
bilksa
To je hlavně tím věkem.Dneska je baví tohle,zítra tamto.Jsem také poučena z chyb se svou první fenou a tak se to teď snažím dělat,co nejsprávněji.Věřím,že když momentálně nejde nějaký cvik,který dřív šel dobře,že Lexyně z hlavinky nezmizí a po čase ho začnezase dělat ráda.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:21
- Nahlásit

Jo, to taky znám - Brita v pěti měsících poslouchala jak hodinky, pak se začala tvářit, že to nikdy neslyšela..

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:51 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

Zuzana Tbilksa Já jsem nepoučena ze staršího psa, protože v tomto věku (8 měsíců) jsem s ním ještě necvičila a věřila tomu co jsem tenkrát někde četla, totiž že retriever se už rodí -skoro- vycvičený - a to jsem se pak divila... začala jsem chodit na cvičák a nebavilo mě, říkala jsem si, že tam budu chodit tak měsíc a pak už to budeme umět tak tam chodit nebudu - no a chodím tam už 4 roky a nemůžu říct, že bychom byli dokonalí.......

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:57
- Nahlásit

Vlasta
Také jsem s Cathy pořádně začala cvičit skoro v 9ti měsícich,když si z nás dělala dobrý den na vycházkách.Až do té doby jsem si bláhová myslela,jak to zvládnu sama- haha.Na cvičáku u Evy a Jindry jsme obě předváděly věci....,dodnes se divím,kde holky braly tu trpělivost se s námi lopotit.No a ta prodleva a mé chybné učení nadělaly dost velkou paseku.Některé zlozvyky jsem už z Cathy nedostala - např.nikdy nepůjde úplně u nohy - ani na volno,ani na vodítku.Vždy jde kousek od nohy - aby se asi cítila nezávislá - potvora.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:59
- Nahlásit

Tak to já zkušenosti už měla - měla jsem už dva jezevčíky, ovčáka a kokra, takže zkušeností spousta. Ale každej pes je jinej a potřebuje jiný přístup.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:01
- Nahlásit

Zuzana T To snad není možné - oni jsou všichni stejní - my to máme taky a navíc tahání na vodítku... mám psa, takže pokud je někde mimo dosah vodítka něco voňavého od fenky tak hlava - nehlava - hurá k tomu, očuchat a označkovat. A to bez ohledu na jinak bolavé nohy.... U malého si dávám velký pozor aby se nenaučil....

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:04
- Nahlásit

bilksa Jo to je pravda, moji oba jsou stejní pouze v tom, že po zlém to nepůjde, všechno musím pamlskovat a nebo hrou.

rose
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:49
- Nahlásit

No jo, jsou to lumpové To mi v pohodě, akorát teď začal jezdit brácha a - cha...začal mi aport házet zpátky do ruky když mi ho donesl. Tak jsem ho chudáka drezůrovala kde to viděl a co si to vymyslel...No chudák se tvářil jak jojo. No a včera si bráška dojde z vycházky říká, pojď se kouknout, co jsem Richiho naučil...no a já čučela. Samozřejmě hodil balónek jako aport , Richi se na povel rozběhl jak střela, pěkně se vrátil, sedl si a hop s balonkem k bráchovi do ruk. Tak mi zkameněl úsměv a bylo...No jsem zvědavá, jak ho to budem odnaučovat, protože se mu to hroooozně moc líbilo.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 21:09
- Nahlásit

No u nás ta chůze u nohy má taky mezery - pořád mě předbíhá, potora... Když byla menší, tak chodila lepší, ale teď začíná zlobit.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 21:17
- Nahlásit

bilksa
Já musela změnit vodítko.Už dlouho používám jen krátké na běžné vodění a přepínací na lovečinu a výcvik s moxon smyčkou - tj. bez obojku.Lexy začala také špatně chodit u nohy na vodítku a tak jsem jí na radu cvičitelky začala dávat obojek a vodím ji na krátkém vodítku,aby bylo cuknutí okamžité a efektivní. Je fakt,ře na tom přepínáku není možné tak rychle usměrňovat,je vhodný už pro psy,co mají chůzi u nohy zvládnutou dobře.

bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 10:45
- Nahlásit

Já ji mám na normální obojku a přepínací vodítko na nejkratší, ale stejně předchází, potvora... Zkoušela jsem i pamlsky před čumák, ale to se jí taky nechce. No musíme trénovat...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 13:35
- Nahlásit

bilksanám na to na cvičáku radí buď pamlsek a nebo míček - držení v levé ruce, zpočátku psovi před čumákem ( oboje) a až se naučí že to tam je ruku zdvihat - pes se snaží stále kontrolovat, jestli už tu věc dostane. Pamlsek za každou správnou chvilku necháváme ukusovat ( používám proužky sýra a nebo párky půlené na délku, nemusíš pořád sahat do kapsy pro další) a když je to třeba na míček tak po pár správných krocích ten míček dáme za odměnu. Někdo používá místo v ruce mít tu motivační pomůcku ve venkovní náprsní kapse - taky nalevo. Dříve se používalo mít to všechno na pravé straně, ale pak pes má snahu točit se kolem levého kolena aby na tu pravou viděl a překáží při chůzi. Tedy ne že bych byla tak chytrá, ale znám několik psů takto cvičených a fakt to funguje

bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 16:13
- Nahlásit

Jenže ta moje můra chvíli dává pozor na něco dobrýho a po chvilce se na to vyprdne a kouká kde co lítá.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání