| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2009 07:00
- Nahlásit
Dobré ráno, včera jsem vzala oba psy, nasbírala kamínky(doma před barákem) a chtěla jsem si z těch leknínů vylovit dumíčka - normálně smůla - seděl tam rybář, ještě že jsem nepustila psy z půlky lesa jak to dělám normálně - ti by mu ty udice asi porovnali...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2009 08:46
- Nahlásit
Vlasta
Tak proč jsi ho nepožádala,ať ti půjčí podběrák?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2009 09:35
- Nahlásit
Zuzana T
No protože byl zapařený=nepříjemný už od pohledu. Jo a jinak by mi podběrák nestačil - je to daleko od břehu.
Hlavně že byl až v lese autem - přímo na břehu rybníka - asi to byl místňák, bo já bych si to tedy nedovolila.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2009 14:11
- Nahlásit
Tak páčko a pěkný víkend.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2009 18:46
- Nahlásit
Tak mám zase se Charlottkou problém - nechce mi vůbec žrát granule... Zkusila jsem Fish4dog, Hillsky, Royalky, Eukanubu a nic. Už nevím, co vyzkoušet.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2009 20:05
- Nahlásit
bilksa To máš divného retrievera - Greeny žere úplně všechno - taky už podle toho vypadá Ale Kejsa když byl mladý tak taky moc nežral a musela jsem mu jeho lososový a nebo jehněčí Pro-plan vonět - někdy jogurtem, vývarem a tak. Tím jak byl můj první pes tak jsem se o něho strašně bála, časem jsem to vonět přestala a říkala jsem si že až bude mít hlad tak si vezme. No a dneska žere taky furt. Jediné co z jídla vždy vypreparuje jsou jakékoliv tablety - vitamíny, Alavis - všechno nechá v misce ale ani jedna granule tam nezůstane.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2009 12:41
- Nahlásit
No právě, že tohle už jsem taky zkoušela, nechat ji vyhladovět, ale ona si prostě nevezme. Tak jí to taky voním - přidávám jí do granulek vžycky jednu kapsičku. Já mám fakt divnýho retrievera - hlídá, nežere a je hyperaktivní.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2009 16:06
- Nahlásit
bilksa To je dobrý - hlídá, nežere Ale buď v klidu hlídacích retrieverů znám více a dokonce jednoho, který pokousal svého páníčka když mu chtěl vytáhnout klíště tak, že musel na zašití ruky - ten byl ale bezpapírový někdo z rodičů očividně neměl tu správnou povahu
Tak zase ji máš šikovnou na jiné věci.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2009 18:12
- Nahlásit
Tak to u ní naštěstí nehrozí, že by kousla, ale na dvoře štěká jak blázen.
Tak jsme byli cvičit - už se nám zlepšilo slídění v rákosí, ale štve mě ten aport.... Všechno zvládá krásně, všechno donese, jen nepředá.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2009 18:38
- Nahlásit
bilksa Já jsem byla asi před 3 týdny cvičit s paní co má velmi šikovnou labradorku - taky asi rok. A ta jí prý vůbec neaportovala, už byli úplně bezradní a pak se to najednou zlomilo a teď nádherně nosí i s předsednutím. Ta má takový odpich, že když jsem se ani dívala, tak mi přišla jak z té reklamy na nějaký psí žrádlo, jak se tam ten pes rozběhne a tráva se sroluje jako koberec
My jedem zítra cvičit ještě s nějakou paní na WT - příští týden chci jet do těch Milovic - tak to budeme mít jako generálku.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2009 20:51
- Nahlásit
Což oni mi všichni taky tvrdí, že se to zlomí, ale já vím, že se to zlomí až po zkouškách. Vidím to tak na rok a půl.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 18:49
- Nahlásit
bilksa
Hele, tohle ráda čtu, taky říkám, že mám divného retrívra Hyperaktivní, neunavitelný, ale granulky papá jakékoli, dvě misky denně dobrovolně doteď měl štěněcí (s Bustym), teď má sportovní granule a přesto mi za poslední měsíc mi zhubl
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 19:54
- Nahlásit
My jsme si dneska super zacvičili na Branžeži, byli jsme na jak v lese, na louce i na vodě a v lese při dvou dlouhých aportech do srtmého kopce se zbytky větví po těžbě stromů toho měl Greeny plné zuby. Musíme dost vylepšit kondici. Docela mě překvapil, že ač jsme ještě necvičili hledání aportů na území kam je neviděl házet tak moc pěkně hledal. Po příjezdu na vodu si normálně sám šel do vody lehnout - fakt toho měl dost. Ale po chvíli odpočinku zvládl i hození dvou aportů najednou( nějak se to jmenuje, ale nevím jak) - do vody a na sucho - je fakt šikovný. Cvičili jsme s pokročilejší labradorkou, tak ta byla super a my máme motivaci, že musíme jít dál....
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2009 23:21
- Nahlásit
Ahoj všem, tak se po dlouhé době ozývám, co že je to u nás nového. Takže naše domácí akce - rekonstrukce střechy nebere konce (stále), ale už je to na té lepší straně, nebo-li zcela určitě jsme za polovinou, i když už padám na ústa, ale co naplat, stavba svépomocí má svá kouzla. No a dále jsme se teď v sobotu zúčastnili s naší Brůčou NVP v Klatovech. Byla to naše poslední účast ve skupině mladých (Brůča bude mít rok a půl co nevidět.) a získali jsme známku V4 a vcelku slušné hodnocení bez jediné výtky. Akorát se stalo něco, s čím jsem se na výstavě ještě nesetkal. A to sice po rozsouzení naší skupiny mladých na ty výborné a velmi dobré, kdy se pak běhalo o umístění, mě a Broock nechala paní rozhodčí stranou, a nechala běhat ostatní a také je posuzovala jako by se nechumelilo a my tam stáli v rohu kruhu jak tytdýti a mysleli jsme si, že na nás rozhodčí zapoměla. I někteří lidé z poza kruhu jí upozorňovali, že jsme tam ještě my. Byla to taková komická situace. No ale nakonec jsem pochopil, že šlo o to, že pí rozhodčí už byla dopředu rozhodnutá, že my budeme V4 a ti ostatní tedy běhali o vyšší příčky... Ale řeknu vám, že to byl zmatek, chvíli jsem si i myslel, že bychom to jako mohli vyhrát, a ostatní se rozhodují o další místa... No nakonec si seřadila fenky (teď už i snámi) a nechala nás běhat do kruhu se slovy - takové už bude zřejmě i pořadí. Jo a to v tom kruhy zbyli i ti ostatní již nehodnocení pejsci s VDčkama. Taky tam stály jak troubové a koukali na nás, ani z kruhu ven je nepustila. Jo málem bych zapoměl, posuzovala to pí Goldfusová a třídu mladých fenek (ostatní nevím) vyhrála Absolute Happy Of White Enny. Tak a pak jsme si zašli ještě na oběd a holky (moje žena s Broock) pokračovaly na výcvikový tábor Alběř. Kde by koncem příštího týdne měly složit veverky. Teda jo, trochu jsem se rozepsal, tak se musím krotit. Tak dobrou noc. Míra.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 07:10
- Nahlásit
Mira A
Ahoj - u pí.Goldfusové mě nic nepřekvapuje .Holkám držím v Albeři palce a neboj ty veverky zvládnou.
Vlasta
Na Branžež jsme dříve jezdili na jedny surferské závody.Bylo tam prima.
Jinak na tom videu je chovatel ze Zampanzaru.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 07:23
- Nahlásit
Mira A
setra dělá střechu s firmou a můžeš být v klidu - to kouzlo je tam také a ještě docela tvrdě zaplacené - po každém dešti znovu a znovu volají kvůli reklamacím, vždycky přijede nějaký tydýt a něco tam poopraví a příští déšť jim zatéká jinde - katastrofa!!
Zuzana T
Ten pes z toho videa je nádherný, ale nechápu jak to že neskáče - několikrát jsem to zkoušela stejně a asi to prostě neumím - Greny je bu'd veselý a skáče na mě, kouše mě do ruky a nebo ho okřiknu a on nasadí výraz týraný pes a je to.... mezi tím nic....ach jo.
Ny tý Branžeži to je fakt bezva, Greeny si tam hrál na lahváče - lehl si na mělčicě do vody a relaxoval.....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 07:33
- Nahlásit
Vlasta
No to je to kouzlo osobnosti.Pes mu nepatří,je z chovky v Portugalsku.Paco je ale profi-handler,takže máš dobrého učitele,i když jen na videu.
Ale zkoušej to jako on,úspěch se časem dostaví.To okřiknutí spíš přešaltuj na NE když skáče a pochvala,když vydrží stát.Když se podíváš,co dělá Paco s rukou s balonkem a jistě u toho i mluví,tak vidíš,že se to psisko se nechá super ovládat.Nemysli si,že je to hnedka na první pokus takhle brilantní .
Zkoušejte.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 07:41
- Nahlásit
NO on u toho vypadá jakoby tančil - líbí se mi to, ale v kruhu toto nikdo nedělá - byla bych jak blázen ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 07:46
- Nahlásit
Vlasta
Tak to je právě ten omyl,handler je tam proto,aby předvedl psa co nejlépe,na tom jak při tom vypadá on nezáleží.Já dělám v kruhu také opičky,to jsi si nevšimla?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 07:56 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Zuzana T
No to jsem si nevšimla, mě připadají všichni, že tam pouze běhají. Jenom v Brně u labradorů se snažila"tančit" kolem psa jedna paní a ještě mu k tomu pískala pískací žabičkou - s tím psem to tedy ani nehlo a neožil, ani se rychleji nerozběhl zato po paní se díval každý.... asi to tedy nemělo vypadat tak jak to nakonec vypadalo ale bylo to fakt divné....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 08:42
- Nahlásit
Vlasta
No tak tohle je nácvik,v kruhu se Paco chová umírněněji,to je jasné.Ale pro účely cvičení to užívat můžeš ne?
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:07
- Nahlásit
Zuzana TVlasta
O jakem videu se bavite? Rad bych se take podival...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:16
- Nahlásit
Zuzana T
Jo pro cvičení je to super, budu to zkoušet dál.
Mira A
našla jsem na yotubu video nácviku předvádění zlaťáka - mě to totiž vůbec nejde - když mi dát e-mailovou adresu tak ti to přepošlu. Je tam těch videíí vic.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:21
- Nahlásit
Mira A
už jsem ten e-mail našla - máš to přeposlané........
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:25
- Nahlásit
Vlasta
Tak to se rad mrknu, tady sem mi to posli prosim : antos.jaromir (zavinac) seznam.cz
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:31
- Nahlásit
Vlasta
Ha - tak tos byla rychlejsi nez ja
Mrknu na to doma, vecer - ted v praci to nejde ( server nam blokuje urcite adresy)
Diky.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:36
- Nahlásit
Mira A
Tak jsem zvědavá jestli se ti to bude líbit - mě moc...taky bych to tak chtěla umět.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 09:59
- Nahlásit
Kdyby někdo chtěl, tak tady je pár fotek z NVP Klatovy, jse tam tedy pouze třída mladých fenek a třída pracovních psů. Brali jsme to focení teď dost ležérně
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:32
- Nahlásit
Mira A
Jak jsem hledala na členovi tu tvoji adresu tak jsem teď prohlídla i tvoje stránky - fakt pěkné a ty články k výstavám nemají chybu - moc se mi líbí o hloupém sedlákovi co má ty největší brambory - možná proto, že bych taky brala být nejhloupějším sedlákem s největší bramborou....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 10:47
- Nahlásit
Mira A
No vypadáte na fotkách oba moc pěkně .Brůča začíná dospívat,moc se mi líbí.
|