Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 19:56
- Nahlásit

Vlasta
No zmije prý většinou vyklidí pole dřív,než ji uvidíš kromě doby,kdy spí.Prý je ve spánku hluchá a asi ji nasejří když ji probudíš a ona se lekne, to pak zaútočí.Proto se radí dělat hluk,aby jsi na ní nešlápla,ale vykládej to psovi,který do kdejakého roští strčí čumák a vše zajímavé musí prozkoumat.
Kamarádi mají asi 1 km od naší chaty bouda na skále nad Sázavou a mají tam zmije taky.Ráno prý chodí vždycky ven v holinách.V sezóně knim na návštěvu nechodíme,mě by kleplo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 20:04
- Nahlásit

Zuzana T To je pech že nespí v noci jako normální lidi

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 20:13
- Nahlásit

Vlasta
Tak jsem se prokousal diskuzí na ZR,kde Vet radí,co dělat.
Prý zaškrtit nad uštknutím- když to jde a psa držet v klidu a honem na veterinu.Když ho neuneseš a nemáš hnedka po ruce auto,tak pomalou chůzí na vodítku a chladit ránu.
Prý se příliš neosvědčila séra proti jedu a dávají se kortikoidy,infuze,když je nutné tak léky na srdeční činnost a také ATB na nekrotické účinky uštknutí.
Co si ale mám vzít já,abych zažehnala infarktovou situaci ze setkání s hadicí,to tam není.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 20:57
- Nahlásit

Zuzana T Když to vezmu podle sebe tak bych napřed jednala a infarkt bych měla až po předání psa veterináři - tak to u mě funguje vždycky - je mi špatně až potom....

bilksa
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2009 23:03
- Nahlásit

Ahoj!! Tak jsem teprv ve čtvrt na jedenáct dorazila domů, jsem totálně zničená.

V neděli máme na cvičáku agility závody, já mám vždycky na starost občerstvení, tak jsem letěla do makra nakupovat věci.

Co se týče zmijí, tak se jich bojím taky - tady u nás je jich hodně, ale přesně, jak píše Zuzka - samy neútočí, ale když spí, tak se leknou a to pak zaútočí.... Já mám panickou hrůzu ze všech hadů, takže se bojím i užovky, kterou míváme v létě na zahradě v záhonech - bojím se pak chodit plýt a vždycky se tomu nějak vyhnu.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 07:46
- Nahlásit

Ahojte - hurá,hurá páteček!!!!!!! Sice má pršet ale nevadí - hlavně když je volno. Už se těším na dlouhé víkendy v květnu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 07:48
- Nahlásit

Vlasta
Dneska jsem přesvědčovala budík,že už je sobota,nechtěl to pochopit!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 07:52
- Nahlásit

Zuzana T
Mě to ani v pravou sobotu nechápou psi - Greeny mě pravidělně chodí před pátou budit - a je mu jedno že OPRAVDU JE sobota nebo neděle - takže sice vstanu jdu je oba vyvenčit, ale ten pocit, že ještě můžu jít spát....jéje

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 08:00
- Nahlásit

Vlasta
Tebe budí v pět ráno?No to je docela drzoun - to u nás je do sedmi ráno klid.V noci s nima ale chodím kolem 22.30 naposledy ven.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 08:14
- Nahlásit

Zuzana T
Tak to já tak po osmé večer naposledy, bo chodím tak v 9 až půl 10 spát. Ale i když jdu třeba ještě jednou v 10 večer - Greeňák stejně vstává v 5. Já totiž tak vstávám denně ráno do práce ve 4,45 a on to tak má naučené. To je nevýhoda mého dojíždění z CL do Roudnice .

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 08:50
- Nahlásit

Vlasta
Já vstávám před šestou a může mě to zabít.No jo,dojíždění,zažila jsem ho asi 5 měsíců přes celou Prahu,byla zrovna krutá zima a já musela být v 7,- hod v práci.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 09:14
- Nahlásit

Zuzana T
Mě ranní vstávání nevadí -ale večer musím jít brzo spát - to nic nevydržím. DNeska máme v práci vzrůšo - šéf je cestách,ale udržuje v činnosti a napětí celé oddělení.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 10:18
- Nahlásit

Vlasta
Právě jsem se v pominutí smyslů přihlásila na WT - zítřejší

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 10:25
- Nahlásit

Zuzana T
Týýýý,joooooo - dobrý!!!!!!!!!!!! Na Konopiště?? Měla jsem tam jet taky, ale pro strach pojedu až do KV v červnu.
Tak držíme place - pak musíš poreferovat jaké to bylo. I když Ty už máš se zkouškama zkušenost, já jsem ještě nikdy na žádných nebyla.

bilksa
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 10:34
- Nahlásit

Zuzana T
Tyyyy joooo!! To je odvaz!! No vy jste šikulky obě, takže to určitě krásně zvládnete. Budeme držet palečky!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:09 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Já byla na zkouškách - jako aktivní - naposledy na barvářských před 4-5ti lety,takže taky začátečník,co myslíte.Koná se to v bažantnici,kam jezdím s Cathy na hony,už vidím tu poslušnost,když se tam budou ptáci prohánět.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:16
- Nahlásit

Zuzana T
No to skoro jsi začátečník, ale znáš tu atmosféru a víš co a jak. Já budu koukat jak trubka! Byla jsem se dívat jednou u nás na Všestranné zkoušky - byla tam i Mája. Všichni vypadali v pohodě, povídali si, tak doufám že jenom vypadali - já budu mít asi nervy...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:19
- Nahlásit

Vlasta
Nerva mívají určitě všichni,akorát to dobře maskujíJá to fakt beru jako cvičení,je velmi vysoká pravděpodobnost,že vylítneme,ale alespoň si ověřím,co už zvládneme a co ještě ne.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:27
- Nahlásit

Zuzana T
Fakt držím palce!!!!! Jsem zvědavá co na Vás nachystají - hlavně večer napiš!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 20:04
- Nahlásit

Vlasta
Tak jsme dneska za vytrvalého deště cestou na a z veteriny procvičovaly s Lexy na zítřejší klání.Marking - to šlo,marking s překážkou také,chůze u nohy/ bez rozptylování pochodujících a létajících bažantů/ to by ušlo a pak jsme zkusily vodu.Aport přes potok dobrý,aport z vody problém.Doplave nebo dobrodí čapne aport,otočka a pustí aport,protože si musí vyklepat uši a nechává aport aportem,pak to čapne znovu a brodí se ke mě,ovšem,to musím zařvat znovu apoooort.No tak tu vodu vidím bledě.Dohledávku na neviděnou jsme už nedělaly,protože jsem byla durch mokrá.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 20:45
- Nahlásit

Zuzana T Snad zítra alespoň nebude pršet - a nebo ne moc kdyby to měl být trénink tak aby byl příjemný. Pozor - nesměju se - zítra bude i můj okamžik pravdy, tak abych se nedivila že překvápko nebude

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 21:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Co máš zítra?Aha už jsem si vzpomněla chich.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 21:25
- Nahlásit

Zuzana TAle jenom přípravnou fázi - to hlavní teprve přijde!!!!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2009 21:41
- Nahlásit

Vlasta
Tak se zítra držme,dobrou.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2009 16:38
- Nahlásit

Zuzana T Tak my jsme doma a překvapení nebude. Všechno bychom zvládli až na rybník - tam jsem Greena prostě nedostala ani za cenu osobní oběti - vlezla jsem tam s ním.
Nevím zda mu byla zima a nebo se mu nelíbil naprosto odlišný vstup do vody než jaký máme doma ( byly tam velké kameny a hned hloubka) ale prostě dumík, nedumík - do vody nešel. Jsem naštvaná sama na sebe - fakt jsem si byla jistá, že to máme zmáknutý

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2009 19:08 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
CHa,my vylítly také na vodě.Ale ne,že by am vůbec nešla,ale vystartovala mi od nohy o vteřinku dřív,než měla a za to je 0.Jinak jsem nadšená,nějaké bodíky jsme nasbíraly,Lexy se opravdu moc snažila a jako mladý pes dostala sem tam i pochvalu.Máme spoustu podnětu k další práci a nelituji a ni času,ani peněz.Bylo to moc poučné.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2009 19:17
- Nahlásit

Zuzana TJá mám teď dilema jestli změnit rybník a ještě to narychlo zkusit dotrénovat a nebo spíše zvolnit a nechat ho ještě v klidu uzrát - myslím že bych šla do toho druhého - nechci to hrotit a asi nemá ten správný vztah k vodě když tohle udělal - vlastně mi to jednou udělal i doma ale tím jak to druhý den bylo zase dobré jsem tomu nepřikládala význam.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2009 19:40
- Nahlásit

Vlasta
Hele a bude to klání na tomhle rybníku?Jestli ne,tak neplaš.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2009 19:50
- Nahlásit

Zuzana T JO právě že bude. A ostatní psy tam všichni vlezli - jenom my ostudy ne. Greeny je zvyklý na to vejít do vody a do toho plavání se dostat jako postupně. Tam ho napoprvé strhlo nadšení z ostatních psů a vletěl tam s nima, ale ihned zjistil že se mu to nelíbí a byl konec. Přes ty kameny je třeba tak metr přejít a pak rovnou plavat - někteří borci je tam i skákali a s přecházením se nezdržovali. Greeny se nechtěl ani pohybovat po těch kamenech, pobíhal po břehu a štěkal a ani postupné házení dumíka do vody nezabralo - skončil vždy v okamžiku, kdy by měl začít plavat. bylo až směšné pozorovat jak se pro dumíka natahuje - hlavně aby ještě stál a nemusel plavat. Když ho takto získal tak se jak chromý kůň potácel po těch kamenech ke mě. Ještě že mi vždycky jiný pes tooho dumíka donesl - Greeny by ho tam nechal.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2009 19:57 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Kolik máte ještě času? Zkus najít podobné prostředí někde u vás a nacvičit to.Možná neměl svůj den,třeba by to zítra zvládl.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání