| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 14:33
- Nahlásit
Zuzana TTak to jo.... u angl.kokrů je zase psaný český rozhodčí a ve skutečnosti tam bude nějaký super cizinec - to vím od našeho veterináře z práce - byl chudák v nemocnici z nějakou záhadnou nemocí, tak jsem mu na psolední chvíli tiskla přihlášky a teď nevím jak dopadne - bo je ve špitále zase a zase se neví co mu je.
Jo a náš dumíček už je zase doma a Greeňák zase plave - včera mu asi kapalo na karbit nebo kam??? Vítr mi dumíka zahnal pod strmý břeh ale byl vidět snažila jsem ho ukázat Kejsovi aby mi ho donesl - a to nééé, čuměl jakoby tu věc viděl poprvé v životě, tak jsem odložila věci a v podřepu se spouštěla k hladině, jednou rukou jsem se držela stromu a druhou šátrala pro dumíka a co myslíte - oba psi najednou děsně zajímalo co tam je a málem mě tam shodili
Dneska mi podruhé volali z Braccco kde jsem si objednávala ty náhradní dumíky - jednou neměli červeného dumíka ( v nabídce mají čerbený a bílý) tak jsem řekla že neva, ať pošlou 2 bílé a dneska volali, že mají jenom jednoho bílého tak jsem se ptala kdy bude ten druhý a prý za 14 dní - tak jsem nechala stornovat objednávku - seženu ho jinde... za tu jejich 100 Kč za poštovné ho tedy nechci.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 11:22
- Nahlásit
Vlasta
Zkus www.psisvet.cz ,také ho mají a posílají věci poštou.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 16:06
- Nahlásit
Dneska jsme s Bublinkou krasne odvicily BH - 52bodu z 60 5 bodiku slo dolu, kdyz si pri odlozeni do sedni za pochodu lehla a 2 za mirny neprenosti pri chuzi na voditku a 1 za nepresnost pri odlozeni do lehni s privolanim Je to proste moje sikulka
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 19:07
- Nahlásit
Zuzana T Zuzi díky, tam jsem si kupovala domeček a píšťalky a nemohla jsem tu adresu najít. Ale zkouším si to objednat a nějak to nefunguje - zkusím později - a mají i lepší ceny a dumíky i na zkoušky 0,5kg - super!
MatheaGratulujeme, právě jsem se vrátila od nás ze cvičáku kde probíhá kvalifikace na MR a MS v IPO3 a rozhodčí to tam rozhodně nešetří. Přijel i Luděk Šilhavý - ten co píše do PPČ - a opozdil se cca o 10 min. a měl smůlu , registrace byla uzavřena a nezávodí. Ale zase je to frajer - já bych naštvaná jela domů a on celý den sledoval závodníky.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 19:53
- Nahlásit
Tak co Bilksa???? Jaké jsou výsledky???
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 14:30
- Nahlásit
Dostali jsme V3, ale podle mého názoru jsme měli mít V2. V kruhu s námi byly dvě sestry, jedna se mi moc nelíbla, ale ta druhá byla fakt pěkná - měla širší hlavu, ale jinak bych řekla, že jsme byli dost vyrovnaný. Majitelka podle mě té horší fenky se s rozhodčím znala - tykali si, prý se znají dvacet let.
Když Charlotte posuzoval, tak ji moc chválil - vytkl nám jen hlavu, a že klene hřbet, což občas fakt dělá. Druhé fence vytkl srst a lokty. Třetí kromě loktů nic nevytkl, tak jsem si říkala, že ona bude první a my druhé, ale ouha...
Vyhrála ta fenka, kde se majitelka s rozhodčím znala, podle mě nespravedlivě.
Dostala od něj Vítěze třídy i Krajského vítěze, ale pes byl mnohem lepší, podle mne..
Byla jsem docelá otrávená, už jsem si říkala, že se na výstavy vykašlu. Ale posudek to zachránil - ten máme myslím pěkný:
Souměrně stavěná fena s dobře vyvinutou muskulaturou a ideálně silnou kostrou, hlava by mohla být lépe modelována, v klidu i pohybu poněkud klene hřbet, spr. prut, hrudník ještě není plně vyvnut, odpov. úhlení, na svůj věk mimoř. kvalitní srst, správná povaha i předvedení.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 18:43
- Nahlásit
bilksaNo tak gratulace - posudek je moc krásný!! Kámoška tam byla s kníračkou a taky přivezla Krajského vítěze - ovšem byla tam sama. A vidíš, chválí Ti předvedení tak to nebude tak špatné ne?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 18:58
- Nahlásit
Včera to bylo celkem dobrý, protože tam s námi byl přítel, tak jsem mohla s Charlottkou chodit, házet aportky, atd., takže byla vyběhaná, tak v kruhu nevyváděla jak šílená.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 21:03
- Nahlásit
bilksa No ale když tam jsi sama tak to můžeš taky ne? Nebo myslíš, že nemá kdo hlídat věci?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 21:30
- Nahlásit
Vlasta
Přesně. Bojím se tam nechat všechny věci a navíc nechci jít od kruhu, protože je to tam věčně nějaká změna, spousta psů nenastoupí a fakt by mě naštvalo, kdybych to propásla.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 09:50
- Nahlásit
Ahoj!! Tak jak trávíte svátek?? Chodí u Vás koledníci?? My nějaký čekáme, tak jsme ráno dělali ještě chlebíčky, a pekly bábovku. Ještě jsem ani s holkama nebyla na procházce, chudinky.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 12:12
- Nahlásit
bilksa my to vůbec neprožíváme - nemám ráda Velikonoce. Nemám ani výzdobu - bo se mi ji pak nechce uklízet. Teď jak jsem byla ty dva dny od rána do večera na cvičáku tak bych to stejně nestíhala - tak mám alibi....a u nás na sídlišti stejně chodí jenom cikánsští koledníci a těm neotvíráme a co chodívali známí tak to taky opadlo.
Za chvíli se jdeme projít do lesa a poplavat se psama.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 14:37
- Nahlásit
Tak jsme se taky konečně dostali ven. Byli jsme se projít kolem vesnice a holky si i zaplavali - začínám být nešťastná, že Charlotte nepůjde do vody. Normálně se od Brity nehne na krok, ale do vody za ní nejde, čeká na ní na břehu. Když jí hodím aport, tak když je kus od břehu, tak tam pro něj doplave, ale dál nechce... Ach jo...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 15:59
- Nahlásit
bilksa Nezoufej, mě to Greeny dělal zkraje taky. Když tam byli oba tak Kejsa plaval pro aport a Greeny mu ho na kraji sebral takže jsem brala pouze Greena, blbla s aportem pouze na břehu a házela na sucho, poté na krajíček do vody a pak prodlužovala a házela dál - trvalo to celé asi týden - pomalu, aby si zvyknul na plavání a dnes je v pohodě a krásně plave - ovšem bylo to naprd když jsem neměla druhého psa a on mi znova zastávkoval a dumík mi tam zůstal - ale naštěstí jsem ho druhý den našla. A když ten jeden den stávkoval, tak druhý den jsem dělala to samé a zase je to dobrý..
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 16:01
- Nahlásit
bilksa Jo a protože nemám odhad, tak netuším jak daleko mi Greeny pro ten dumík nyní doplave - tipuju tak max. 10 m od břehu - takže nějaké plavání do dálky nehrozí - jo dneska to vypadalo, že by se odvážil bo tam připlula labuť a ta se mu nelíbíla - frkal jako kuň a štěkal - tak jsem trénovala klidy před zvěří a nepustila jsem ho tam, bo nevím jetsli by ho neutopila
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 16:55 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Zdravím a přeji pěkné velikonoční pondělí.
bilksa
Gratuluji k úspěchu - u Noska je to úspěchˇUž moc neposuzuje ale byl vždycky docela tvrďák.A ty záda - on je na ně vysazenej,tak proto asi to 3. místo.Jinak posudek velmi pěkný!!!
Vlasta
Dneska jsme měli na chatě veselo.Zničeho nic se v osadě objevily vlčice a jakási maxipes - nějaký kavkazák či co.Ten byl moula hodný,ale vlčiče vystartovala na sousedovic jezevčíka a kdyby nepřiběhl můj muž,a nepřiškrtil jí,tak ho zabila.Nechtěla ho vůbec pustit musel jí 4x praštit konví na zalévání po hlavě - zrovna zaléval.Ta čuba se po něm vůbec neohnala,měla chuť je zabít toho pejska.Pejsek skončil na veterině na šití/ už je v pořádku/,Já vzala vlčici na řemen a šla jsem hledat pána - marně.Mám za to ,že je to pes od statku a hlídá stáda - patrně si zaběhl zalovit.Bylo vidět,že má respekt z člověka - poslechla mě na slovo.Zase nějaký debil člověk neumí ohlídat své psy.V osadě plno dětí a strarch lidí,vyvolalo to paniku.Chudák soused z toho měl málem infarkt.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 17:53
- Nahlásit
Zuzana TNo tedy - já bych měla strach vzít cizího psa na vodítko .... a kde byly Tvoje holky? Takové situace se bojím vždycky když jedu do lesa koupat - je to hned vedle vesnice a stále se tam toulají nějací voříšci - kdyby se rozhodli jít se prát tak fakt nevím co bych s těma dvěma svýma dělala.
Včera při závodech se taky někomu dostal z psího přívěsu ovčák a potuloval se po okolí - naštěstí to někdo přišel říct, tak jsme to vyhlašovali rozhlasem a páníček si ho šel odchytit.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 17:58
- Nahlásit
Vlasta
No moje holky byly obě na návštěvě u mého táty - to je oplocená chata o 100m dál od naší - neoplocené.To víš,že jsem si oddechla - Lexy je trouba a ke každému psu hnedka letí.Kdyby napadla ta ovčanda naše holky,tak to jistě nepřežila,manžel holky miluje a bránil by je intenzivněji,než toho malého psa.
Ta čuba byla,jak sem řekla, zvyklá poslouchat a tak když jsem na ní štěkla sedni,tak se uzemnila u mé nohy a pak na vodítku klusala vedle mě a ani jednou nezatáhla.Prostě jsem nějak vycítila,že ji mohu ovládat.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 19:40
- Nahlásit
Zuzana T Tak to jsi měla kliku....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 19:42
- Nahlásit
Vlasta
Už jsi se dostala na psí svět?Jestli nemůžeš objednat z webu,tak Martině Fialové zavolej nebo napiš mailíka.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 21:17
- Nahlásit
Zuzana T Jo mám objednáno, později už mi to šlo - vzala jsem si dva ty americké 500g plavací. Jak jsem četla zkušební řád tak je můžu použít i na OVVR. Dneska jsme byli zase plavat, Greeny super nosí, pilujeme vzdálenost a pak mu změním přístup do vody - nyní má mělko tak 5m od břehu, tak mu ztížím přístup. Je vidět ta Brigitky pracovní krev - je úžasnej, mám z něho radost. Otázka je, jestli to budu umět využít - přece jenom mě chybí zkušenosti.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 21:24
- Nahlásit
Vlasta
To jsem šikulky.My bohužel zatím netrénujeme,protože když Cathy nemůže do vody,tak k ní raději nechodíme,aby jí to nebylo líto.
Jinak stále vymačkáváme z rány trochu tekutiny s hnis.ložisky.Zítra jdeme na kontrolu a myslím,že ty ATB budeme muset nasadit. Ach jo.Furt něco.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 21:30
- Nahlásit
Zuzana T
Ale alespoň se můžeme pochlubit včerejším cvičení s dummy a králíčím dummy.
Lexy nosila pěkně a dobře si pamatovala.Potěšila mě ,že nosila i z velké dálky a dobře si pamatovala uložení aportů i po změnách stanoviště.
Nakonec jsem jí natáhla krátkou vlečku s jedním malým zalomením a vedla jsem jí do 2/3 na šňůře.Na poprvé to bylo velmi dobré.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 21:34
- Nahlásit
Zuzana T Kurník... je po úplňku - ani to nepomohlo? Musím to zítra říct kolegyni v práci, že ty její předpovědi nejsou tak 100%. V pátek se mě na Cathy ptala - ale neměla jsem zprávy. Říká, že když měsíc dorůstá tak si tělo nechává všechny škodliviny uvnitř a když po úplňku mizí, tak naopak je tělo vylučuje. Já jdu ve středu na druhou akupunkturu k té čínské lékařce - jsem zvědavá, jestli mi v této fázi měsíc tedy bude nakloněn
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 21:35
- Nahlásit
Zuzana T Tak to jste dál než my - ještě jsem vlečku nikdy nedělali. Ani nevím jak na to..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 21:37
- Nahlásit
Vlasta
No je fakt ,že od neděle vylučuje z rány více toho neřádu a jde to jaksi samo,třeba je to dobré znamení a úplněk funguje.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 08:09
- Nahlásit
Zuzana T
Tak třeba to bude dobrý, to by tak odpovídalo že to jde ven - to je asi dobře.
Mě se dneska fakt nic nechce - šla bych domů - nějak jsem si neodpočinula s těma závodama.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 11:18
- Nahlásit
Vlasta
No uvidíme,dneska ráno toho vylítalo spousty ,odpoledne jdeme k vet.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 11:30
- Nahlásit
Ahoj!!
Tak jsme se právě vrátili z canis - nebyli jsme sice zatím u postižených dětí, jen na základce, ale i tak byla šikovná, měla jsem z ní radost.
Vlasta
Chápu, že se ti nic nechce, já musím do školy jen kvůli hodinám a to je v tomhle počasí fakt otrava, ach jo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 11:46
- Nahlásit
Holky,holky,je krááásně,myslete pozitivně!
|