Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 09:37
- Nahlásit

HanuleGR
Jo podle mě ten rozbor by měl být mikrobiologický, já jsem asi 2 měsíce předtím měla Salmonelozu a vet si na 100% myslel, že jsem nakazila psa ( sem mu říkala, že jsem nenakazila ani nikoho z rodiny natož psa - ono jestli víš jak se to přenáší, tak psa fakt těžko....) no tak to poslal na tu mikračku a jasně že tam Salmobela nebyla, ale právě jiný bordel, který mu vadil. A bylo to loni v červnu a od té doby máme fakt klid. Takže myslím, že se trefil. Ještě mu tam při té kultivaci dělali právě citlivost na ABT - prý to bylo citlivé pouze na určité ABT, takže kdyby nasadil jiné tak to zabere na chvíli, ale nevyhubí to úplně - pak by se to vracelo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 09:42
- Nahlásit

Ještě bych podotkla, že můj pes na průjmy - jakoby bez varování, beze změny řežimu, stravy a tak - trpěl od štěněte. Začala jsem ho právě proto krmit tím hypoalrgenním Pro-Planem, pak to bylo dobrý a loni začal znovu a ve velkém průjmovat, napřed jednou za 14 dní pak každý týden alspoň 1x průjem jako bič - no od té léčby fakt klid.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 09:52
- Nahlásit

Vlasta
Tak mně přijde,že po té vet. dietě je to lepší. H...už má i hnědou barvu. Je ale fakt, že když už na tu vet. půjdeme tak můžu do krabičky vzít i eňo nebo rovnou opět do laborky. Takhle často průjem nemá. Většinou mě vzbudí, letíme ven tak 2 x za noc, pak má v h...hlen a je to dožluta. Do dvou dnů se to srovná. To mi spíš přijde,jako po nějaké dietní chybě. Třeba po tom sušeném uchu. Takže musím dávat bacha co mu dávám. Dřív neměl problém s bůvolí kůží, ale už i po tom jsme v noci letěli ven.Ale poslední dobou i když měl tuhoše, tak dožluta. No uvidíme po těch vyšetřaních budeme moudřejší. Ale moc díky za zkušenosti. Jen nevím jak se bude vet tvářit až mu zavolám a řeknu mu, že bych chtěla aby vzal krev na tohle a tohle a provedl mikrobiologii trusu...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 09:58
- Nahlásit

HanuleGR
Jo jasně - ono to může být u něho fakt něco jiného, já jen píšu svoji zkušenost a docela oceňuju svého veta, že to tak dopadlo, bo kdyby to zkoušel metodou něco dáme a uvidíme, tak asi průjmujeme dodnes. Jo a ten žlutý hlen tam měl taky - a děsně to smrdělo. Jednou přes den doma sám to neprostál a asi na 4 místech po..l obývák - tak to bych nikomu nepřála....
naštěstí malý je zdravý jako řípa a ať sežere cokoliv - např. guláš s talíře na stole nebo igeliťák včetně odměn v něm schovaných - tak mu nic není. I když ten igeliťák jsem 2 dny hledala - jo našla jsem ho!!!!

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 10:13
- Nahlásit

Vlasta
V laborce mi řekli, že jsou na to tablety na lepší trávení,ale abychom se poradili s naším vetem, tomu jsem volala a ten říkal,že by mohla postačit dieta. A po poradě ještě s vet ze Zl. retrievera, chci říct tomu našemu o tu krev a po Tvojí zkušenosti zkusím i tu mikrobiologii - to by mělo být bakterologické vyšetření? To by mi udělali i tady v laborce, kam chodím. www.labvet.net

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 10:14
- Nahlásit

Vlasta
Ještě, že aspoň ten malý je v pořádku, šťastný to pejsek

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 10:45
- Nahlásit

HanuleGR
Jo Greeny je super štěně - ten mi vynahrazuje to co jsem už zažila s Kejsou.
Tu mikrobiologii na té žádance ten můj vet ještě nějak vymezoval na stanovení kmenů - ale bohužel nevím jakých - byla tam určutě ta Salmonela a dál nevím - ud nás se to do Prahy posílá - ještě jsem to nesla na poštu...
Tablety na lepší trávení jsou probiotika, ty jsem po Salmošce užívala taky ve velkém- aby se mi obnovila rovnováha mikroorganismů v těle. Měly by se užívat vždy k antibiotikům - to platí i pro zvířata. Pak jsem ještě jedla mnoho jogurtů Activia - ale ty probiotika jsou lepší - mají těch příznivých potvůrek daleko více.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 10:51
- Nahlásit

Vlasta
Tak to to tam můžu zanést rovnou sama. Uvidím co ta krev, abych jim měla k tomu co říct a to by už měli oni vědět na co se podívat. Jako probiotika dávám občas Probican. Oni měli na mysli trávicí enzymy v tabletách, pokud je opravdu špatná ta slinivka. Ale to se pozná asi až z krve.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 11:05
- Nahlásit

HanuleGR
Jo tááák - jsem to špatně pochopila.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 11:16
- Nahlásit

HanuleGR
Girardie nejsou "klasický cizopasníci",při běžném rozboru se testy na ně nedělají. Tak být tebou, domluvím se a pro jistotu udělám i to. Ale jestli se nemýmílm,tak špatné trávení tuků je od nemocné slinivky a to taky bývá provázena průjmy

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 11:58
- Nahlásit

jana33
No, oni na to koukají pod mikroskopem,jednou už tam giardie (oocysty)měl, ale to paní říkala, že mohl něco sezobnout a jen to jím prošlo.Dělala jsem ještě po tom nekolik rozborů a nikdy je tam už neměl. No právě, ale prý je to jen orientační z toho trusu a máme nechat ještě udělat tu krev, aby se to buď potvrdilo nebo zjistila jiná příčïna.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:04
- Nahlásit

HanuleGR
Já tedy nevím, ale pokud byl ten rozbor cílený pouze na giardie tak tam můžou být jiné breberky, které ale nezjišťovali. Oni se musí požadovat ty určité skupiny - asi by to věděli na veterině a nebo pokud si to tam nosíš sama, tak se tam snad dá domluvit aby ti poradili na které skupiny to zacílit - tedy na ty, které způspbují průjmy. Pozor, čím více skupin tím je rozbor dražší. A pak bych se domluvila, že pokud najdou nějaké závadné tak vyzkouší na které ATB je citlivé aby Ti ho vet mohl dát. Zkus se poradit s veterinářem - pokud tedy nedělali nic jiného než ty girardie.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:14
- Nahlásit

HanuleGR
Kluci byli na operaci mezi 5-7 měsícem života, v podstatě ihned po zjištění problému- tedy vyjma Andílka,tam se trochu váhalo a také má postižení nejhorší.Ostatní se mohli poučit na něm a šli ihned.Kromě špatně postavených př. nohou a trochu vytáčivou chůzi ,jsou v pořádku.Při velké námaze občas zakulhají.Kromě Anděla,kde je to zřejmé,to u ostatních pozná jen zkušenější oko.Já už jsem na DKK dost cvičená a podle tvaru svalů ,postavení nožek a chůze už to většinou poznám - ale jsem tím dost postižená...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:19
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko a jak je na tom Greeny???

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:30
- Nahlásit

Vlasta
Je to parazitologické vyšetření, takže zálěží co tam najdou. Většinou to byly škrkavky, tasemnice nikdy a jednou tam objevily giardie. Asi poslední 3 rozbory jsou bez nálezu. Se škrkavkama jsme bojovali už od štěněte

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:36
- Nahlásit

Zuzana T
Teda to je trápení , hlavně, aby se to nezhoršovalo. No, my jsme šli v roce života, bohužel 2 vetové viděli lokty v pořádku, až vyhodnocovatel MVDr. Beránek poslal tu blbou zprávu a MVDr. Musil to potvrdil. Zatím to pomohlo, bylo to vidět hned po operaci, že nekulhal, ale po větší námaze si také kulhne.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:51
- Nahlásit

HanuleGR
No ,měli jste asi smůlu v tom,že jste jako štěně nekulhali,takže nález vyšel najevo až při vyhodnocování - bohužel.Obecně platí,čím dřív se operuje,tím lépe.Ale nevěš hlavu,víš kolik je psů s postiženými lokty? Jen se o tom moc nemluví,což je na škodu chovu.Já jsem se bohužel u áček sekla ve výběru psa.Sice je sám zdráv i jeho sourozenci,stejně tak Cathy a její sourozenci a rodičové - ale genetika je mrcha,dělá si,co chce - prostě se Edward a Cathy nikdy neměli potkat.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:54
- Nahlásit

http://www.janisjoplin.cz/giardie.php

tady jen něco k těm giardiím, mrchám hnusnejm

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:58
- Nahlásit

Zuzana T
No, on právě kulhal, ale vetové tam nic neviděli, takže by to prý mělo samo přejít....až holt zkušené oko ortopeda odhalilo co je to zač Jj, každý si hledí hlavně kyčlí. Hlavně nevím proč,když jsou s tím takové problémy je možné uchovnit psa se špatnýma loktama.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:03
- Nahlásit

HanuleGR
No to je ještě běh na dlouhou trať,dokavaď nebude povinná evidence všech oficiálních rtg DKK a DLK,tak přehled nebude nikdy.Vždyť by i stačilo,evidovat lokty,ale nedávat je do podmínek k uchovnění.Teď se na to chystá Retriever klub - tak snad se jim to podaří uskutečnit.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:28
- Nahlásit

HanuleGR
Podle mě ale potřebuješ ne parazitologický ale mikrobiologický rozbor.... Mě starší pes od 9 měsiců kulhal na zadní, v 11 měs jsem nechávala dělat předrentgen a zjistilo se, že je to v.... DKK min. 3/3 - ale nikdy jsem to na hodnocení neposílala. Asi v roce a půl jsem jela do Prahy k ortopedovi aby mi řekl jak by se to dalo opravit - on udělal RTG i loktů a hned mi řekl, že ty kyčle nejsou jeho nejbětší problém, že má špatné i lokty a to je daleko horší. Napřed jsem mu nevěřila, protože na předek nikdy nekulhal, řekl mi, že pokud by začal kulhat na předek mám co nejdříve přijít no a do roka už jsem tym byla zpátky. Náš "obvodní" bývalý vet o loktech nikdy neslyšel a když jsem k němu po atroskopii šla vytáhnot ty dva pidi stehy divil se, že takovou práci nikdy neviděl a vyptával se co a jak. Poté asi usoudil, že když si můj pes může dovolit takovou operaci tak když potřebuje vyléčit zánět v uchu tak ho může léčit 3 týdny a pokaždé cca za 600 Kč - už tam nechodím....

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:37
- Nahlásit

Zuzana T
No, to bude asi opravdu ještě na dlouho.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:45
- Nahlásit

[b]Vlasta

Ty giardie se poznají pod mikroskopem. To mikrobiologické je myslím na bakterie jako salmonela atd., aspoň jestli to dobře chápu dle toho co jsem ulovila na netu. Ještě bych tedy měla odnést vzorek trusu na tu mikrobiologii. Jsem blbá, že jsem to nenechala udělat hned s tím chemickým rozborem, jsem netušila, že je to takhle rozdělený, že nestačí říct, že chci rozbor trávení a je to. Na té jejich žádance je mikrobiologie, chemie a parazitologie.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:48
- Nahlásit

Vlasta
Teď už taky vím, že když bude problém s kloubama, máme jet hned za ortopedem. Holt zkušenostma se člověk učí....

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:49
- Nahlásit

HanuleGR
JJ,tak jsem to myslela.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:52
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko, jsi mi neodpověděla - co myslíš Greeny lokty?? Ale u něho to je jak kdy, někdy stojí s packama dopředu rovně a někdy ve svém "kozím postoji" si je vytočí - tak nevím... Ale když to vezmu podle Kejsiho tak by musel být dokonale zdravý, Kejsi při těch svých chorobách byl vždycky taková buchta a Greeny je jak rtuť.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:55
- Nahlásit

Ná dobrém veterináři hrozně záleží.Každému majiteli jsem kladna na srdce,aby si vyzkoušel klidně i víc veterinářů a zůstal u toho,kde se cítí nejlépe.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 13:59 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
To jsem nějak přehlídla,promiň.No vytáčení tlapek nemusí znamenat špatné lokty.Goldenů,kteří je vytáčení je hodně.Dost často se to srovná až když doroste hrudníček,někdy zůstane franfouzák napořád.Ty lokty se projevují vytáčením celé nožky od lokte- samozřejmě i s tlapkami.Jakoby jsi chtěla ty přitáhnout lokty k tělu - chápeš?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 14:01
- Nahlásit

Zuzana T
Nechápu, když se podívám na mého invalidu zepředu tak to je jako vyložená nákladní Tatra zezadu - ty nohy má jakoby skosené dole k sobě. Greeny je má vedle sebe rovnoběžně.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 14:02
- Nahlásit

Vlasta
Jestli chceš vědět,co já proti tomu dělám - někteří tvrdí,že je to babská a nepodložená rada,ale já jí věřím a vidím výsledky.Podávám CETEBE vitamin denně.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání