Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Bara85
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:11
- Nahlásit

Mathea
Souhlas

A jedna letní pro "zahřátí"..

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:17
- Nahlásit

Bara85
Nestvi me s teplem, nebo sem ja hodim svoji "tepelnou kanonadu" a to roztajou i posledni zbytky snehu
Ale fenule hezounka

Fifi
a no joo, fsak ja vim

Bara85
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:21
- Nahlásit

Mathea
Taky bych mohla pokračovat, že by bylonajednou teplíčko

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:24
- Nahlásit

Mathea
Hele, sem vyhrabala fotky Křemýla s Balónem z prvni vychajdy.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:25
- Nahlásit

Mathea Na tom ZZO u velkých plemen osoba psa nepřenáší - tedy já bych retrievera neunesla - ale je tam hra dvou lidí s míčem - kopou si s ním - ty dáš psovi volno a pak ho musíš od nich přivolat. Už přesně nevím - viděla jsem ty zkoušky asi před 2 lety. pak jsou tam další ty speciální cviky - příchod do skupinky bavících se lidí, pak přijde ten další pes a tak. Nosí se asi jenom malá plemena. Ale v pátek máme na cvičáku výborovku a tam se budem domlouvat jaké zkoušky na podzim uděláme - pak asi začneme trénovat ty speciální cviky tak budu vědět.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:27
- Nahlásit

FifiJéééé rotvík Křemílek jo - no to boží jméno pro toto plemeno. Rotvíci se mi líbí, ale docela z nich jde strach.... u nás na sídlišti chodí na volno jeden velký jak slon a když se míjíme s mýma klukama tak z něho nemám zrovna dobrý pocit - panička nevypadá že by ho zvládla kdyby se do nás pustil....

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:29
- Nahlásit

Vlasta
Na tom ZZO u velkých plemen osoba psa nepřenáší
Mrkni do zkusebnich radu, na ZZO se pes neprenasi vubec, tam mas jen "specialni cviky" - poslusnostni (pes ma kosik), to je to odvolani od kopacaku atd..
Prenasi se pes na zkousce ZOP (coz je jiny zkusebni rad ), kdyz je pes tezky, tak ho muzou nest dve osoby, s tim, ze u hlavy ho nese ta cizi, pes ma kosik.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:34
- Nahlásit

Fifi No a vždyť já píšu, že velký se nenosí - jenom jsem nevěděla, že malý taky ne....popravdě sice chodím na cvičák zabývající se převážně sportovní kynologiíí, ale protože my tam v neděli cvičíme Obedienci tak mě ty zkušebáky zas tak moc neberou Sice jsem říkala, že ZZO je zkouška pro blbé,ale až na to ZZO náhodou půjdu tak stejně budu mít nerva jako bych dělala IPO3.

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:39
- Nahlásit

ZZO mají ty speciální cviky, kdežto v ZOP a ZPU-1,2 jsou cviky klasické služebácké kynologie. Vycházejí ze služebáckého výcviku, takže více kladou důraz na preciznější cvičení, kdežto ZZO jsou fakt o hodně volnější. U ZOP a ZPU-1,2 se odčítají body i za vedlejší pohyby psovoda, křivé lehnutí, apod.

V ZOP je jen základní poslušnost: obraty na vodítku, chůze na vodítku, chůze přes nepříjemný materiál, cca 2min odložení, přivolání, pak se všechny cviky opakují ve skupině.

ZPU-1 je již těžší - všechny cviky se dělají bez vodíka, odložení je 5 minutové a psovod je schovaný v úkrytu, plus jsou je tam aport, 1m překážka, skok šplhem, štěkání a pak je na výběr stopa nebo hlídání předmětu psovoda.

ZPU-2 jsou navíc obrany.

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:40
- Nahlásit

Hehe, tak to se omlouvam za matouci info, az si obe zkousky (mozna aspon jednou uspesne) projdu, budu zase chytrejsi

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:47
- Nahlásit

Jasně, já dělám výcvikáře, takže bych o tom něco vědět mohla..
Je fakt, že nejlepší je si tím projít.
Nám zbývá z téhle skupiny už jen ZPU-2, ale na to nepůjdem, protože s ovčandou nedělám obrany.

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:49
- Nahlásit

Mne Bublinka kouse docela pekne Baloon si teprve fika otukava, ale vypada to, ze se rozkouse taky hezky Bublu to deeesne bavi
Prijed se na nas podivat :P

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:53
- Nahlásit

bilksa
ZZO mají ty speciální cviky, kdežto v ZOP a ZPU-1,2 jsou cviky klasické služebácké kynologie. Vycházejí ze služebáckého výcviku, takže více kladou důraz na preciznější cvičení, kdežto ZZO jsou fakt o hodně volnější. U ZOP a ZPU-1,2 se odčítají body i za vedlejší pohyby psovoda, křivé lehnutí, apod.
Nechci tu byt OT u lovecaku, ale v tomhle se, dovolim si rici, pletes. ZZO je takova "sranda" predzkouska pred dalsim pokracovanim naseho stareho ceskeho narodniho zkusebniho radu (dale mas ZM, ZVV1-3 a specialky) a rozhodci tam mnohdy hodnoti prisneji, nez na ZOP (coz je zkusebni rad - Kynologicka Jednota, ktery prave nema se sluzebnim/svazarmovskym/tradicnim vycvikem nic spolecnyho, vznikl o mnoho dele).
Diky tomu, ze si ZOPky a ZPU zkousky vydobyly casem svoje misto, zareagoval Cesky kynologycky svaz prave tou zkouskou ZZO. Atd..

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 20:57
- Nahlásit

JO, tak to se omlouvám za špatné info, ale u nás, když se dělali ZZO, a pak ZOP, tak hodnotili mnohem přísněji, ale záleží na rozhodčím - jako u všeho...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:04
- Nahlásit

Fifi
erdel není lovecké plemeno,takže i kdyby zkoušku absolvoval,tak by mu asi neplatila.Ale že by nemohl pracovat jako lovecký pes,to si myslím,že zase ne.Znám jednoho beaucerona,který velmi dobře přináší a dohledává bažanty na honech.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:05
- Nahlásit

Tak se holky nehádejte.... osobně si budu cenit každé i bezvýznamné zkoušky, protože to bude zkouška i pro mě.... děsně se bojím, že budu dělat chyby a ti co vždycky okolo koukají se budou bavit tím co tam ta slepice s tím zlaťákem dělá, když nic neumí.... U nás se každý rok pořádá kvalifikace na MR ČR IPO3 a některé ty hlášky z publika by mě okamžitě rozhodily a asi ybch utekla, kdybych je v tu chvíli slyšela. I když bych si potom zpětně říkala, že nejblbější keci mají ti, kteří v životě žádnou zkoušku nesložili.

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:09
- Nahlásit

Vlasta
tim se nemuzes nechat rozhodit Hele ja fakt zatim udelala jen ty CT zkousky s Bublinkou, nejvetsi sranda byla, kdyz mi na privolani sice okamzite prisla, ale musela si do huby narvat klacek nasledoval aport a rozhodci se smala, ze s tim asi problem mit nebudeme Nicmene jsem taky sama na sebe zvedava, ve skole jsem tremistka, kdyz mam mluvit pred cizima, taktez, pokud se na me nekdo diva, taktez...tak se otrkavam s Fifi na cvicaku a docela to i pomaha

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:14
- Nahlásit

Navic, jak rika Fifi, zkouska je od slova zkouset

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:24
- Nahlásit

Jasně!! Já se zase bojím OVVR - nikdy jsem žádný takovýhle zkoušky nedělala a občas zmatkuju, tak se bojím, že to Charlotte akorát budu kazit..

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 21:24
- Nahlásit

Zuzana T
Vsak jsem psala, ze je nelovecky, mi nejde o naky zkousky, spis k mlady cube pristupuju odpocatku jinak, tak bych chtela zkusit i tohle. Takze kam se nejlip vetrit?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 07:00
- Nahlásit

Fifi
K nám na cvičák chodili 2 elderové a měli IPO 1 - dneska už jenom chodí s páníčkama okolo a necvičí.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 07:49
- Nahlásit

Fifi
no já ti nevím,speciální lovecké cvičáky,kromě těch retrieveřích neznám.Měli jsme jednou na cvičáku takovou žíhanou kříženku,pánovi šlo hlavně o poslušnost,nevím,jak na tom byla s aportováním.
A jak tvoje čubina- baví jí aportování?
O jediném cvičení,kde si myslím,že by vás vzali je na Moravě u Brna Horys-lov Mirka Horáčka a Zlatý lovec p.Zelníčka.Tam jsou všechna lovecká plemena pohromadě.Jen upozorňuji,že to není cvičák dle mého gusta,ale mají výsledky.Erdel ale není retriever,tak odlišný přistup by myslím zvládnul.
Myslíš,že by ho nošení zvěře,slídění,dohledávání atd bavilo?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 07:58
- Nahlásit

Zuzana T
Ten pán co píše ty rady výcviku v Pes přítel člověka je prý velmi "proslulý" hlavně svým chováním na zkouškách - na stránkách myslím RK anebo KCHLS jsem četla stížnost na jeho osobu - to asi musí být nářez....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 08:35
- Nahlásit

Vlasta
JJ to je on

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 08:36
- Nahlásit

Fifi
A nezkusila by jsi s Erdelkou spíše záchranařinu?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 09:01
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko jak jsi se včera ptala na to kdy budu koupat Greena a já jsem psala, že ve čtvrtek po stříhání - pak se to zamluvilo - myslíš, že je to špatně? Mě z té výstavy už začíná hrabat - stále ho sleduju a jeden den se mi zdá dokonalý a hned druhý den se mi zdá hubený nebo nohatý nebo nesouměrný a nebo bez srsti -máš to taky? Myslím takové úvahy??? Jako jestli bych si spíše neměla vzít Neurol....

bilksa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 10:16
- Nahlásit

Vlasta
Nic si z toho nedělej - já jsem včera koukala na Charlotte a zdála se mi zase nějaká mohutná - má dost vysportovaný tělo. Pak zase, že má malou hlavu, no pořád něco...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 10:34
- Nahlásit

Vlasta
bilksa
Jen blbněte,to patří k věci - to je adrenalin...
Vlasto,koupat nemusíš před stříháním,když to nevadí střihačce.Čistá srst se lépe stříhá a tolik netupí nůžky.Jestli ale jdete tolik ze srsti a M. na tom netrvá,tak ho teď nekoupej.
Z výstavy buďte v klidu,přijede konkurence i ze zahraničí.
Nejde o život,jsou to mladá zvířata ve vývoji- co není košer dnes může být za měsíc.Tito Angličani již léta GR chovají a vědí co je u mladého psa ještě vývin a co už hrubá vada.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 10:41
- Nahlásit

Zuzana T
Tak jo - házím se do klidu - ono mi stejně nic jiného nezbyde

bilksa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 11:21
- Nahlásit

No já zatím ne - v sobotu odjíždím na hory, v pátek ve čtyři se vracím a v šest jedeme do Brna, tak si musím sbalit na hory a i věci na výstavu...

Ale co se týče toho, jak Charlotte vypadá už jsem klidná, jsem ale strašně zvědavá, co nám rozhodčí řeknou, tak už se těším.

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání