Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:06
- Nahlásit

jana33
já mám prostě spešl psa... Proč zrovna já musím mít takovýdle trdlo...

Její chování chvílema fakt nechápu...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:15
- Nahlásit

Walda Co děláš se psama? To nemyslím špatně, jenom Tvoje rady jsou kombinací sportovní kynologie, WT,lovečiny možná i OB - to není špatné, ono je v podstatě všechno na stejném principu. Já se se psem taky o dumíka tahám ( chodím mimo WT na normál cvičák) a dělám to pořád i když je mu už rok a půl. Jakmile tam nejsou ty kravinky ztrácí to švih, přibíhá pomaleji a méně nadšeně když ví že bude předsednutí. To zkusím občas, ale jinak stále štěňátkujeme a taháme se, min. v polovině případů mu ho i nechám ponosit déle a nemusí odevzdávat hned.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:32
- Nahlásit

Nazdárek vespolek,
mám prima zprávičku.dneska byla Lexy na vyšetření očí a její očka jsou prosta dědičných vad.

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:46
- Nahlásit

Zuzana T
Gratulujeme!! Taky se se Charlottkou chystám.

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 20:21
- Nahlásit

Vlasta
Walda je z Helpesu, takže mají "klasický" cvičák,ale hlavně cvičí slepecký,asistenční atd pesáky. A naštěstí to je podle mě ta lepší část cvičitelů těhle psů
Zuzana T
Gratulace!!

My se začínáme bavit,Františka nám v osmi měsících začala hárat. Zatím teda barví jen malounko,ale samozřejmě jako první to zjistil Samoušek

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 21:01
- Nahlásit

bilksa
Pssst, já mám doma taky experta A děsně chytrýho
Jinak nám nejvíc pomohly cviky právě z klasické kynologie

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 21:59
- Nahlásit

jana33
Lexy,také v osmi měsících.

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 22:01 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Vlasta

Co děláš se psama?

Jak píše Jana33. Cvičím asistenčáky (tam je všechno postavené na aportu - proto ten "mix" - a chuti do práce ), trochu děláme sportovku, některé prvky z WT pro zábavu a vedu kursy pro veřejnost.

Jen ten cvičák není tak moc "klasický". Nesměřujeme tak moc ke sportovce, ale učíme lidi, jak udělat z jejich psů parťáíky vhodné do města mezi ostatní lidi a psy, kteří jim budou moct dělat průvodce kdekoli a kdykoli. No a u nich považuju aport za výborný prvek společné komunikace, motivace a zábavy.

jana33

naštěstí to je podle mě ta lepší část cvičitelů těhle psů

No, díky, snad to tak je.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:06
- Nahlásit

Walda podle přezdívky jsem myslela že jsi ON a jak píšeš ono se to všechno prolíná a pokud je to správně pojmuté a lidi to baví tak se to dá kombinovat. My jsme u nás na cvičáku přes počáteční velký odpor "svazarmovců" zavedli nedělní výcvik Obedience a není to o tom, že bychom všichni chtěli jet na MS, ale pouze o výcviku poslušnosti a dnes k nám chodí více lidí než v sobotu na sporťárnu. Oni ti bývalí svazarmovci stejně nejraději cvičí v přípravně u sudu piva....Zuzana T taky gratulace, už jsem myslela že jsi nemocná....

Walda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:31 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Vlasta

Oni ti bývalí svazarmovci stejně nejraději cvičí v přípravně u sudu piva...

Na to mám v záloze Břevnov: kafíčko, koláček, pokec - trochu pocvičit - a zase: kafíčko.... třeba Gerda by ti mohla vyprávět.

U nás na cvičáku je to jinej cvrkot.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:39
- Nahlásit

Vlasta
nejsem,jen uštvaná.Vedoucí kuchařka už je 14 dní nemocná a asi dalších 14 dní bude.Mám toho v práci plný kecky.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:50
- Nahlásit

Zuzana T Hmm, to věřím, já už jsem oznámila že chci ukončit zástup ved.odbytu který mám ke své práci bo za 3 litry čistého které jsem dostala navíc mi to fakt nestojí.... ta práce byla na plný úvazek a za slušný plný plat nečekala jsem že mi ho dají k mému to ne, ale za 3 tis. - to přehnali - tak ať si tam zaplatí někoho zase na plný a je to.....

Vlasta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 08:55
- Nahlásit

Walda To my taky občas koláčkujeme, ale každý máme nějaký plán na zkoušky a výcvikář nás nechce pustit je nějak uplácat a předem vedět že tady to moc neumím, no ale i z těmi body dolů to nějak udělám - on chce vyjet až je pes a pán perfektní a body dolů můžou být pouze jako daň nervozitě tak to můžu potvrdit, já bych na to potřebovala nějaký nervozitní kredit, už jsem o tom přemýšlela, na posledních zkouškách jsem vypadla a zjistila jsem, že se vlastně nic neděje, tak třeba se příště sama se sebou domluvím a nebudu to tak prožívat a kazit psovi....

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 09:47
- Nahlásit

Vlasta
Walda je on, teda jako jestli myslíš On vs Ona a ne nějakýho spešl dotyčnýho

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 10:45
- Nahlásit

naštěstí to je podle mě ta lepší část cvičitelů těhle psů

No, díky, snad to tak je.

No,vzhledem k tomu, od koho máme jednoho psa a v jakým stavu byl,jsem si docela jistá

Vlasta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:27
- Nahlásit

Lucie od Arta Aha tak já jsem úplně mimo, nevím proč jsem si myslela že v Helpesu jsou jenom ženy

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:09 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

cha - mezi námi " děvčaty",když je diskutující chlapisko,tak to překvapí...

Walda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:39
- Nahlásit

Zuzana T

mezi námi " děvčaty",když je diskutující chlapisko,tak to překvapí...

No, vždyť jsem na začátku psal, že jsem sem jen náhodou kouknul a zavítal jen na chvilku....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:26
- Nahlásit

Walda
jen zavítej častěji,chodí sem jen Mira A a nemá parťáka.

bilksa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 15:06
- Nahlásit

Je fakt, že chlap je tu bílá vrána... Ale samozřejmě příjemná.

Jak je při dnešku?? Já vůbec nic nestíhám, teď běžím na prochajdu s holkama, a pak počítat matiku - zítra píšu test.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 17:39
- Nahlásit

Já jsem dneska byla doma a vyčkávala na poláky - přijeli zaměřovat kuchyň. Návrh budu mít do příštího úterý, tak jsem zvědavá co vymyslí. Za 6 týdnů od schválení bude montáž.... už se těším na finále.

Walda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 23:37 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Zuzana T

jen zavítej častěji

OK. Já jen, že přestože Goldeny mám moc rád, tak mám pocit, že si s ortodoxníma retrívristama moc nerozumím.

Podle mě se v poslední době se zabývají víc chovem než prací se psy, navíc v průměru s nevalnými výsledky.
S tím souvisí rozsáhlá vystavovatelská činnost a příliš řečí o ní. V současné době se ideál Goldena posuvá někam jinam, než se mi líbí - tloušťka se zaměňuje s osvalením a tak podobně.
Do chovu je potřeba jen OVVR, žádná pracovní zkouška s aportem už neplatí, jak to jeden čas bylo. Nevím, proč by Golden měl být jen lovecký pes, navíc nedocvičený.
Lov a lovci mi nikdy nepřirostli k srdci. Znám pár praktiků, kteří provádějí lovecký výcvik (i když ne GR) a jejich metody jsou vycházející veskrze pouze z praxe.

Jednou jsem se nechal pozvat a za jednu známou se zúčastnil společného výletu do přírody s lidmi kolem serveru Zlatý retrívr. Sešli jsme se, vyrazili, a pak to začlo. Po celou dobu výletu bylo 50% psů někde v trapu, což mě, zvyklému mít se svými psy neustálý kontakt, dost znervózňovalo. Každých 15 minut jsme někde čekali, protože některý ze psů opravdu zdrhnul. Jak se to lišilo od předchozího stavu a jak to poznali, do teď nechápu. Když se pak dotyčný pes vrátil z výpravy, byl odchycen (doslova) a dostal vylágoš, že nepřišel na přivolání. Ohradil jsem se proti tomuto řešení, což zůstalo docela nepochopeno a já se dostal na černou listinu.
Kromě toho po celou dobu výletu i následně v hospodě se hovořilo o exteriéru, výstavách , krytí .... viz výše.

Tož to jsou moje zkušenosti s ortodoxnimi goldenáři. Takže jistě pochopíte, proč jsem do tématu Golden retriever původně zabloudil jen na skok......
Ale snad je to tu jinak.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 07:31 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Walda
,máš dobrý postřeh
Asi to není jen problém goldenářů,ale každého postiženého " chovatele" i od jiných plemen.Jak se sejdou víc, jak dva melou jen o čokloních.

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 08:55
- Nahlásit

Zuzana T

melou jen o čokloních

To jo. To my s přáteli taky. Ale trochu jinak.
Ne jako rodiče o svých nadějných krasobruslařských nebo tenisových hvězdičkách.

A určitě jim to nemíním rozmlouvat. Jen to fakt nemusím.

bilksa
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:14
- Nahlásit

Já teda sháním každou dobrou radu, co s tou mojí šílenkou... Moc jsem s ní chtěla udělat lovecký zkoušky, ale vypadá to na běh na dlouhou trať.

Včera jsme ale byli cvičit, tak si dala 2x slídění a tři aporty a bylo to dobrý. Místo předsedání jsme se přetahovali a zdá se, že to drobet pomohlo. Zatím stále bez střelby...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:19
- Nahlásit

Walda
Ne jako rodiče o svých nadějných krasobruslařských nebo tenisových hvězdičkách

jj,jednostranný životní program je nezdravý a pro okolí otravný,

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:27
- Nahlásit

bilksa
V neděli jsou v Táboře nácviky WT,nechceš se tam zkusit přihlásit?Se začátečníky má M.Rytíř svatou trpělivost a fakt umí pracovat se psy výborně.

bilksa
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:34
- Nahlásit

Zuzana T

Jela bych ráda, ale problém je, že každou neděli vedu výcvik poslušnosti štěňat, takže se nikam nedostanu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:47
- Nahlásit

bilksa
Já měla jet,ale máme rodinné povinnosti - oslava tátových narozenin a také musíme na chatu shrabat listí,už to odkládáme 14 dní.

Mira A
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:52
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj, tak fotky se Eve H. libily, dokonce tak ze...
mrknete se sami sem.

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání