| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 10:31
- Nahlásit
Zuzana T
Už nám ho zkoušeli na gastru - šéf restaurace kousek od Tebe byl nadšený - opečený je fakt dobrý.... ovšem tak jak vypadá - no vypadá jako lančmít - si myslím moc šancí na úspěch mít nebude.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 10:41
- Nahlásit
Vlasta
Hm,no pro nás asi ne,já se snažím dávat čistou svalovinu,ne polotovar a mleté si děláme sami.
Mě napadlo,jestli máte sortiment vhodný i pro ŠJ,tak tě můžu kontaktovat na naší metodičku.Máme každý měsíc porady,vždy na nějaké škole,tak by jste tam mohli udělat presentaci,včetně ochutnávek.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 10:56
- Nahlásit
Zuzana T
Máme porážku - hovězí, vepřovou a krůtí ( to momentálně neporážíme ale dokupujeme). Jenomže - u nás se musí dělat objednávky na maso den předen do 10 hodin a to pro jídelny moc není - pak neumíme reaagovat že třeba dvě hodiny po objednávce dovallíme doobjednávku. Říkala mi to i ta kamarádka do dělá ved.ŠJ na MOravě - že raději bere místního řezníka - pokud by jí dodat maso které se jí nelíbí tak přeběhne ulici a seřve ho a on ji ihned dá lepší a nebo ho doopracuje - u nás by ten den neměla z čeho vařit . Jinak děláme uzeniny, vinnou klobásu ( to mě napadá teď že budou Vánoce) ale jak píšeš, ŠJ spíše vaří než by něco kupovali z polotovarů. Jo máme polévky - dršťkovou a zabijačkovou - ale přesně - asi vyjde pro Vás levnějí vlastní. Ale pokud budeš chtít nabídku pošlu ti.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:29
- Nahlásit
Tak se mi horečka zastavila na devětatřiceti, doufám, že je to konečná. Víc už asi nepřežiju. Mám pocit, že se každou chvíli rozpadnu na miliony kousků...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 20:26
- Nahlásit
bilksa Nesrážej ji dokud není víc jak 38,5°C, pak je onemocnění kratší - poradila mi to kdysi dětská doktorka a je to pravda - horečkou se tělo brání a když ji pořád srážíš i když je nižší trvá to déle - pro tebe to tedy momentálně neplatí, ale spíše předtím a potom....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:28
- Nahlásit
Snažím se o to, na noc už si ale paralen vezmu, protože bych se vůbec nevyspala - už mám rekord 39,3 - víc jsem nikdy neměla. Zase si ale říkám, že někdy ty horečky fakt pomůžou - jak říkáš. Uvidíme zítra...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 22:45
- Nahlásit
bilksa
Aj aj,to bude noc,doufám,že ti paralen zabere - dej si zábal nebo vlažnou sprchu,aby jsi ochladila tělo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 09:17
- Nahlásit
bilksaTak co - přežila jsi????
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 09:39
- Nahlásit
Vlasta
Přežila - protila jsem dvě pyžama, ale ráno jsem ještě měla 38, takže večer zas budu mít horečku. Teď jsem si dala vlažnou spruchu, tak je mi trochu líp.
Uvidím, jak to bude v pondělí, když budu mít stále horečky, tak si zajdu k doktorce.
Holky, jedete Olomouc??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 13:23
- Nahlásit
bilksa
já jedu,už jsem si vytáhla přihlášky.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 13:29
- Nahlásit
bilksaI já - už je mám poslané.
Dala jsem se do úklidu - už mám skoro zaplněný kontejner - došla jsem do fáze, kdy vyhazuju i kytky V týdnu jsem si koupila super vysavač s elektrickým rot.kartáčem na chlupy - je to zázrak, na tmavém koberci - žádné chlupy po dvou přejetích - juchúúú
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 14:25
- Nahlásit
Vlasta
Tak to je super!! My máme naštěstí všude dlažbu, takže jen vytíráme. Nesnáším totiž vysávání.
Taky odesílám přihlášku.
Zuzana T
Do mezitřídy??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 19:16
- Nahlásit
bilksa
jo,v otevřené asi bude kámoška.
Vlasta
Co máš za typ vysavače? Dneska jsem brala koberec nejdřív gumovým stěrkovým mopem - odchlupení a pak teprve vysavačem - Lexy snad nepřestane línat,už na skoro nic není a furt padají další chlupiska!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 13:07
- Nahlásit
Zuzana T Mám novou ETA Trino elektronik - typ s elekt.rot.kartáčem a má myslím 2000 Watů nebo čeho - stál něco málo přes 4 tis. a doporučuju - jsem z něho unešená. Dlažba je pouze v předsíni a bude v kuchyni, ale jinak necháme koberce - psům kvůli nohám - takže proto jsem pořizovala ten vysavač. Asi jsou i lepší ale určo dražší. Je na to 5let záruka a ten rotační kartáč se dá za 2 tis. koupit zvlášť - když máš dobrý vysavač s tou přípojkou na ten jeho motorek. Předtím jsem měla na Neptunu taky rotační kartáč, ale neměla jsem tu přípojku, takže byl poháněný jenom vzduchem - a toto se nedá srovnat. Já jse původně šla koupit nový ten kartáč na vzduch, ale nakonec jsem odešla s celm novým vysavačem. Mě teď taky línají a připadá mi, že těch chlupů je tak ze 6 a ne ze 2 psů.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 13:09
- Nahlásit
Nevím proč se kartáč objedvuje modrým písmem - žádný odkaz jsem na něj nedávala - ani to neumím...
Jsu cvičit a večer jestli chceš ten vysavač najdu na inernetu a vložím ho sem.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 13:29 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Taky holky stále línají, ake pořádná srst furt nikde...
Zuzko, nevíš, jaký vkus má rozhodčí na Olomouc?? Jestli má pro mne cenu hlásit...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 14:09 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
No to nevím,našla jsem si jí,že posuzovala goldeny např. ve Finsku .Třeba to bude horor,ale nevyužij toho,že posuzuje cizinec,že!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 16:37
- Nahlásit
No právě. No tak my bezúspěšní jsme rádi za tu výbornou... Asi už těch výstav budu muset nechat - taťka prohlásil, že jsem magor, když furt ještě jezdím a přitom vidím, že čuba je na výbornou, ale výš ne. Ale mě to tam baví.
Jinak mám už jen 37
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 18:12
- Nahlásit
bilksaGratujuji k poklesu horečky.Zuzana T tady je odkaz na ten vysavač:
http://www.eta.cz/katalog_detail.php?skupina=P%C9% C8E%20O%20DOM%C1CNOST&podskupina=vysava%E8e%20podl ahov%E9&typ=745490007
Jinak jsme dnes byli cvičit a tedy nic moc, v úterý jedem zase do Bolky do školy a nevím zda bude nějaký pokrok.... dneska zase bylo na Greena teplo nebo co???
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 18:38 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Díky,dneska jsem " zpracovávala" manžela,že koupíme nový vysavač. Kupodivu se ani nebránil.
Já byla cvičit včera s kamarádkami.Měly jsme s sebou tři korpulentní veteránky a tři mladé pobuchy,to byla kombinace...
Cvičily jsme s dumíky - marking,dohledávku a jak se to správně po WTécku řekne nevím: dumíky jsme nakázely k jednomu stožáru,aby je psi viděli.Odešly 50 m,pak postupně vysílaly psy,každého pro jeden aport.Poté jsem odešly na jiné stanoviště cca 70 m a poslaly je pro zbytek duméků.To hle tedy cvičily jen mladé feny,na staruchy bychom čekaly ještě teď.Stačilo,jak s dohledávky kráčely majestátně půl hodiny .
bilksa
Jsem ráda,že je ti lépe.Nám ulehl synek,má neschopenku naštěstí.Praha je zamořená,tak jsem ráda,že to pořádně vyleží.
A co se týče výstav - když tě to baví - není co řešit.Véčka jsou dobrá,ne?Charlottka je ještě dost nedospělé stvoření,vyčkej,oni se úspěchy dostaví.S tituly dneska nemůže počítat skoro nikdo,je větší a větší konkurence a horší a horší ( a stále stejní(posuzovatelé .
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:18
- Nahlásit
Zuzana T
Je to ještě moje mimino. Já doufám, že dospěje celkově a uklidní se mi i u práce - je to zatím hrozný nervák.
Nejvíc mě štve, že díky škole a tomu, že o víkendu dělám výcvikářku na cvičáku nemám čas na lovečinu, takže teď moc necvičíme. Občas jí hodím aport, nebo uděláme dohledávku, ale ne pravidelně. Už aby bylo zkouškový, to se zase každý den na chvilku odtrhnu od učení.
Je fakt, že na výstavách je šílená konkurence, takže mě výborné těší, ale nezasvěcený se diví, proč stále jezdím, když už mi to na uchovnění stačí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:24
- Nahlásit
bilksa
no jo no,mají nás za cvoky.
Lexy cvičí mnohem lépe,když má konkurenci.Charlotce by to určitě také prospělo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:29
- Nahlásit
To má Zuzka pravdu - já jsem zkraje jezdila všude pro samá VD, pak se to zvrtlo na V a potom přišel CAC - no a nakonec to na světovce zase vzalo obrat k VD - ale za to jsem si mohla sama. No a až se to z Greenem naučíme tak třeba získáme ještě toho jednoho CACe a uděláme i tu prac. zkoušku a budu mít duši v peří ale tomu zas nevěřím úplně, když jsem měla VD chtěla jsem V a když jsem je měla tak zase bylo přání o laťku výše.....ale v podstatě je to úplně šumák, v podstatě je důležité, že je pes zdravý a že se líbí mě jaký je, že máme společnou zábavu.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:54
- Nahlásit
Vlasta
Je pravda, že člověk se chce stále dostat výše.
Zuzana T
Chodívala jsem dva měsíce před létem cvičit s mojí chovatelkou a její fenkou a ještě kamarádkou. To bylo fajn, Charlottka ještě tenkrát pracovala krásně, pak se najednou něco zlomilo a já nevím co. Hlavní problém je, že ona mi po střelbě přestává pracovat. Bez střelby pracuje pěkně.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 07:48
- Nahlásit
Pracujete jako já??????
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 07:52
- Nahlásit
Vlasta
bohužel - jsme v pracovním procesu ,od 6.45 přijímám jednu odhlášku za druhou,už máme nemocných 2/3 dětí.Čekám,že Hl.hygienik vyhlásí prázdniny - tedy v to doufám.Potřebujeme si odfrknout,mám obavy,že mi lehnou další kuchařky a o své astmatické plíce se tedy trochu obávám .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 08:09
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to je hustý, u nás na venkově toho tolik není. I děti ( tedy jestli se to tak dá říct??) mám zdravé - zatím....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 08:41
- Nahlásit
Zuzana T
O tom mi ani nemluv - horečky už sice nemám, ale složilo se mi to na průdušky a jsem taky astmatik... Doufám, že ty to zvládneš líp a budete nít alespoň na chvíli volno.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:30
- Nahlásit
bilksa
No už bych ale potřebovala vědět něco určitého.Mám objednané zboží a nevím,jestli to mám rušit nebo ne.Ale spíš těm prázdninám nevěřím,nechají nás tu vychcípat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:33
- Nahlásit
Zuzana T
Tak by to mohl vyhlásit ředitel,tuším,že může tři dny, v úterý je volno,tak by to vyšlo akorát do pátku,pak je víkend ale to se ti asi nepoštěstí,co?
|