Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 21:49
- Nahlásit

Mira A
Se ti nedivím, ale je to pocta!!

Magdalena N
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 21:51
- Nahlásit

Ahojky,
našla jsem nedávno tohle forum a jelikož mám doma dvě goldenky, tak jsem si říkala, že se přidám k vám přidám

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 21:52
- Nahlásit

Magdalena N
vítej a něco nám o svých fenkách pověz.

Magdalena N
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 23:52
- Nahlásit

Nooo co bych tak asi řekla Naší starší slečnu - Sami ( 3,5roky) se snažíme vést spíš lovecky (já jako začátečník se snažím, jak se dá ), neboť výstavně se nám moc nedaří a jí spíš baví víc pracovat v lese než se ukazovat v kruhu a náš benjaminek - Mia (8měsíců) nám zatm dává dost zabrat, hlavně s aportem

Jinak jsme z hlavního města. A taky jsem si říkala, že bych někdy zavítala na Konopiště na hon, aby naše Sami nezahálela

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 23:54
- Nahlásit

Magdalena N

Mia (8měsíců) nám zatm dává dost zabrat, hlavně s aportem

V čem je problém?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 07:04
- Nahlásit

Jééé, máme nového člena - v poslední době dokonce dva tak to se těším na pokec...Magdalena N
Taky vítám mezi námi.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 10:42 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Magdalena N
JJ ,vím Mia je ta čtvrtá Španělka v republice.
Jinak s Konopištěm to není už tak jednoduché ,vážení.Podmínky účasti se hodně přitvrdily díky pár nezodpovědným jedincům,kteří si pletly hon s výcvikem a občas tam někteří brali i psy bez zkoušek.Po několika problémových situacích se nakonec ředitel rozhodl korigovat počty psovodů na 15 na hon.Všichni se musí telefonicky nahlásit dopředu vedoucímu psovodů a u neznámých psů budou kontrolovány průkazky o vykonané zkoušce.

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 12:22
- Nahlásit

Zuzana T
Na druhé straně je to dobře. Hon podle mě není místem na cvičení, tam už je to jen zúročení práce.

Magdalena N
Taky vítáme!! Se nám to tu pěkně rozrůstá.

Jak se všichni při pátku máte?? Já mám první volný pátek od začátku školy, tak si to velmi užívám - lítám s kýblem, hadrem, vysavačem - dokončili jsme generální opravu pokoje, takže stěhujeme!! Hurááááá!!!!!!!!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 13:54
- Nahlásit

ježiši - hrubka - pletli
bilksa
Tak přeji příjemné bydleníčko ve svém.......

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 14:29
- Nahlásit

V neděli plánujeme s Hafanama z Berounska hromadnou prochajdu Prokopským údolím na Dívčí hrady. Sraz je u Hypernovy v Butovicích http://www.mapy.cz/#mm=ZP@ax=132917056@ay=13580614 4@at=Sraz@ad=za%20kruh%C3%A1kem%20nad%20kopcem@x=1 32930496@y=135802240@z=14 , kdyby měl někdo zájem, může se přidat
Více na http://forum.zufrikteam.cz/viewtopic.php?f=3&p=155 5#p1555

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 14:31
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
Já se budu procházet po zahradě s hráběmi

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 14:32
- Nahlásit

Magdalena N
Koukám na místo bydliště ... že jsme se ještě nepotkali Sice bydlíme na Proseku, ale v Běchovicích máme firmu a téměř denně chodíme do Xaverovského lesa a na Klánovice...

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 15:09
- Nahlásit

Zuzana T
Tak to jsme na tom podobně...

Magdalena N
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 15:25
- Nahlásit

Walda

No nechce mi brát aport se země, přiběhne k němu, očuchá a jde pryč... když jí ho dám do tlamky, tak ho nosí, neplive, ale prostě zvednout ho to ne... už jsem z ní šílená, Sami tohle dělala taky a pak se to najednou zlomilo samo No nechci udělat něco špatně, neboť každá je jiná ohledně povahy, tak abych spíš věci nepokazila a tak...

Zuzana T

jj, to je naše Španělka Ohledně Konopiště mám doma plán honů přes jednoho pána, Sami má loveckou zkoušku za sebou, byla na pár honem na Moravě ale upřímně Konopiště máme blíž... jen mít sebou nějakého spojence do nového prostředí

bilksa, Vlasta

Dík za přivítání

Ančí a Žufrik

tak třeba se to změní, já teda teď pendluji mezi Prahou 10 a 9

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 15:45
- Nahlásit

Nám nešla celej den elektřina a je tu fakt děsně. Do toho Sam kulhá (nevíme proč) a touží po Fanče (asi se mu ty hormony vrazily do nožek či co). Zatím teda stačí,když na něj houknu,ale příští týden je budu muset oddělit. Rozára žárlí a Ferda chce ve hře Fanču taky ojet. Prostě se nenudíme

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 15:50
- Nahlásit

jana33
Aby doma nebyla mikulášská nadílka .Kdo půjde do separace?

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 15:59
- Nahlásit

Zuzana T
Oddělim kluky a holky, to bude řevu Jsou závisláci všichni kromě Ferdy.
Btw se štěňatama si tady dělaj srandu všichni,ale nejsem je schopná vyvést z omylu,že opravdu z čeného psa a žluté feny, flekatá štěnda nejsou

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:03
- Nahlásit

jana33
No tak, že by pruhovaná??

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:34
- Nahlásit

Charlottka už mi dva dny prská, nemáte někdo radu, jak jí toho zbavit??

Vlasta
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:08
- Nahlásit

bilksa Prý řádí psincový kašel. Greeny je proti němu očkovaný, Kejsi není a když Kejsa kašlal stačil Echinaceový sirup z lékárny - je pro děti - a bylo po kašli - ale to asi nebyl ten psincový, pochybuju, že by to na něj zabralo. Jinak i preventivně dávám CETEBE - 1 piluli denně - občas vynechávám.

bilksa
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:41
- Nahlásit

Kašel nemá, jen prská. Taky jsem si říkala, že jí koupít něajký C vitamin. Díky.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 19:10
- Nahlásit

bilksa
Já dávám také CETEBE.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 19:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Tak jsem měla včera telefonát od mé praktické lékařky,že prý jsem na seznamu pro očkovámí na H1N1.Tak jsem s díky odmítla,jen doufám,že kdybych fakt onemocněla,tak mě nevyhodí z ordinace.

Magdalena N
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 20:04
- Nahlásit

Ohledně očkování na H1N1 jsem na tom podobně, už jsem je jako sestra na JIP s díky dvakrát odmítla, tak už snad dají pokoj

Vlasta
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 20:28
- Nahlásit

Zuzana TMagdalena N Já taky doufám, že nás do toho nebudou nutit - taky dělám v potravinářství - nechci se očkovat, ale mám paniku co budeme dělat jestli se nám v oddělení rozšíří chřipka - je nás i tak málo a nevím jak by se to zvládlo - zvlášť vánoční prodeje - třeba z půlkou lidí - asi nezvládlo.

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 21:14 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Magdalena N

..když jí ho dám do tlamky, tak ho nosí....nechce mi brát aport se země....

Pokud opravdu aport nosí, nepouští a předá ti ho do ruky, je v téhle fázi důležité, jestli jí ho musíš dát do tlamy, nebo si pro něj přijde a vezme to ho z ruky - to je velký rozdíl.

Pokud si ho nebere z ruky, zatím jí ho neházej, musíte docvičit nejdřív tohle. Nybudit jí na hru s aportem a mít jí k tomu, aby ti ho brala z ruky.

Pokud jste už v téhle fázi, chodí si pro aport k tobě do ruky a problém je opravdu jen v tom, že ho nezvedá ze země, je to docela klasický blok psího mozku - pokud totiž chceš po psovi, který je normálně zvyklý brát aport z ruky, aby ho najednou zvednul ze země, je pro něj obraz úkolu natolik jiný, že to prostě nechápe. Málokterý člověk si to uvědomí, ale z psího pohledu je to tak.

Takže je potřeba postupovat takhle: pořád psovi podáváš aport z ruky, ale ruku dáváš čím dál níž (den po dni, nespěchej) až se dostanete na zem. A teď pozor - zpočátku braní aportu ze země musíš stále na aportu držet ruku! I když už aport leží na zemi. Jen tak to pes snadno pochopí a plynule přejde ke zvedání aportu ze země.

Pak přejdi ke sbírání aportů v řadě, jak jsem to popisoval tady o kus výš.

Teprve pak můžeš začít aport odhazovat, nejdřív blízko, jen pár metrů, aby byl aport rychlý a psa bavil a vzdálenost postupně zvětšovat.

Magdalena N
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 21:21
- Nahlásit

Walda

Díky moc za rady, určitě to zkusim a budu se řídit tvými radami. No ono to je jak kdy, někdy si ho vezme sama, někdy jí ho do tlamky musím dát já. Když byla mladší, tak s tím problém neměla, normálně ho ze země vzala a pohoda, ale v poslední době začala s tímto...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:05
- Nahlásit

Magdalena N
Lexy brala aport od štěněte, ale v období 7-8 měs.také s aportem pauzírovala.Není to nic neobvyklého u puberťáka.Víc jsme si s aportem hrály,než cvičily a časem se to zase dostalo do normálu.

Magdalena N
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:09
- Nahlásit

Zuzana T

No budu doufat, že je to i náš případ zatím to tedy pojmu jako hru a uvidíme

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:19 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Magdalena N

Když byla mladší, tak s tím problém neměla, normálně ho ze země vzala a pohoda, ale v poslední době začala s tímto...

To je normální projev přílišného tlačení na aport u štěněte. Kdyby jste si do téhle doby spíš s aportem hráli, k tomuhle by nedošlo. Zrovna dneska jsme se o tom při venčení bavili s jednou paní, co dělá taky lovecký výcvik s goldenou - dost lidí chce stihnout OVVR tak do roka, tlačí na aport a pokud přesně nevědí co dělají, nemají v roce ani aport ani OVVR. No nic.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání