| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:29
- Nahlásit
Ještě mě napadlo, že když už se tady několikátý den bavíme o aportu, před nějakou dobou jsem tu: http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_5646_1.html#17 popsal nácvik cvičeného aportu. Je to postup, který zafunguje u většiny psů, u kterých z nějakého důvodu nezafungoval hravý přístup, který ovšem osobně preferuju. Jelikož to je to cvičení poskládané z poslušnosti, dají se pro docvičení určitého psa použít i jednotlivé nápady.
Ještě poznámky:
NENÍ to nuceňák! Je to CVIČENÝ aport.
Možná to vypadá, že po tomhle nácviku bude pes sice spolehlivě nosit aport, ale bude to nuda a bude u toho jak mátoha. NE! Jde o to, ho přesvědčit, že tahle hra, kterou se právě naučil je výborná - přijde tomu na chuť a i po tomhle nácviku bude aportovat s chutí.
|
Magdalena N
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:33
- Nahlásit
Walda
Tak to mě až tak nejde o OVVR, vím, že je to otázka vývoje a až na to bude připravená, tak na ně půjdem Přemýšlela jsem, že pojedu v létě na nějaký tábor, pro obě naše slečny by to mohlo mít přínos
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:55
- Nahlásit
Walda
Takhle si myslím to bylo se mnou. Moc jsem tlačila na pilu a teď jsme znova na začátku.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 22:57
- Nahlásit
Magdalena N
Taky chci někam vyrazit.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 23:20
- Nahlásit
Magdalena N
Chodíš v Praze někam na výcvik?
|
Magdalena N
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 00:45
- Nahlásit
bilksa
Chtěla jsem i letos, ale nějak mi to nevyšlo
Zuzana T
Občas jsem zavítala do Koloděj (vycvikretrieveru.cz), hlavně se Sami, jinak mám hlavně dobrého poradce na Moravě, ale stejně přemýšlím o tom, že by nebylo špatné začít někam znovu chodit... při mé práci je občas problém s časem
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 17:58 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Tak dneska nikde nikdo???? Na mě dopadlo vědomí, že jsou za chvíli Vánoce a umyla jsem okna,tedy mimo jedno, už jsem nestíhala jela jsem cvičit do Bolky. Na Greenovi začíná být vidět, že má přes týden veget a nic z WT neopakujeme bo je brzo tma. Dneska to bylo nic moc výkon. Ale Míša mi donesla konečně CD s fotkama co jsem fotila jejím foťákem v Milovicích, má moc dobrý foťák,dokonce tak že se i mě povedly fakt pěkné fotky. V pondělí je dám na Rajče a dám sem odkaz.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 20:26
- Nahlásit
Ahoj všem!! Tak jsem se sem konečně dostana...
Včera jsem vyrazila na naháňku na černou zvěř i se Charlottkou. Byli jsme výborná sestava - já, brácha, taťka, Charlottka.
Charlottka mě hrozně překvapila- vůbec se nebála flinty ani střelby, pracovala výborně, naháněla už kousek dál, prostě super.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 13:26
- Nahlásit
Pěkné pondělíčko.
bilksa
No to mě podrž,tak tady jí střelba nevadila,jo?
Mně z toho vychází,že z je s flintou klidnější v kolektivu dalších psů.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 13:38
- Nahlásit
Nechápu to.
Já jsem zjistila, že je to v pohodě, když jsme na naháňce, nebo když je hon na kachny a my stojíme na stanovišti, kde padají kachny. Jednou jsme stáli na místě, kde nic nepadalo a zase se mi vynervovala. To samý mi udělá na zkouškách, jakmile čekáme mezi jednotlivými disciplínami, tak se mi takhle vynervuje. Potřebuje pracovat.
Já mám vážně nějakýho divnýho psa...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 14:10 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
[b]bilksa[/b
to znám také....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 14:33
- Nahlásit
No tak to mě těší, že nejsem jediná. Jen fakt nevím, jak uděláme zkoušky, protože tam je to jen o čekání. To je možná udělá, až bude stará...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 14:37 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
jj,stará ne,ale starší.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 14:47
- Nahlásit
bilksa
Z toho si nic nedelej, to nám pro změnu Brůča o víkendu nosila bažantí křídlo jedna radost, a ještě se u toho tvářila, jakože pohoda né - to přece dělám normálně....
Kachnu zatím ne, mám ji v mrazáku, a musím jí nejdřív rozmrazit, než budeme cvičit...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 16:25
- Nahlásit
Jsou to herečky. Vsadím se, že když vezmu flintu teď, tak se bude tvářit, že se strašně bojí....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 16:29
- Nahlásit
bilksa
Protože když maká,tak se soustředí na práci a ne na střelbu. Vidí padat kachny, na naháňce běhá,vyhání.... Zas lepší pes,který v praxi maká, než kdyby na zkouškách zářila a v reálu pak byla na prd. I když je to ke vzteku....
My dneska byli hodinu bohatší o dalšího labradora. Shodou okolností taky černýho Sama, přítel ho odchytil,když uskakoval mezi kamionama. Naštěstí bydlí dost daleko,tak k nám snad teď nebude zdrhat,když tu šílel z háravky
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 16:33
- Nahlásit
Já jsem ráda, že pěkně pracuje, ale problém je s hospodářem u nás v mysliveckém sdružení - nesmí na hony, dokud nebude mít zkoušky...
Naštěstí chodíme ještě ke známým, tak alespoň tam se může vyřádit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 16:39
- Nahlásit
bilksa
Nojo, je to blbý,ale tak hlavní je,že je vidět,že to není nějaký totál zásek, který by se nedal odstranit. Časem se to určitě zlepší, chtělo by to prostě cvičit včetně střelby, ono se to zlomí. A pak si vybrat nějaký omskový zkoušky,kde nebývá ten počet psů tak velkej,takže se nemusí tak dlouho čekat
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 17:43
- Nahlásit
bilksa
Žufrika také nebaví čekat, na malém soukromém honu ho to bavilo, a na větší nás taky nepustí, to je myslím tak všude
Za to nám začal skvěle jít bikejoring
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 17:45
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
jak nepustí???na Konopišti se tě na složené zkoušky neptají, jen pes musí dělat...i nám to tam prošlo-)
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 17:48
- Nahlásit
Lucie od Arta
Myslím že tu i Zuzka psala, že zrovna na Konopišti zkoušky požadují, ne? Každopádně tam nikoho neznáme, my byli vloni na Hluboké u známého.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 17:50
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
aha...mno, nikdo nic vidět nechtěl...naštěstí. z našich 5 psů byli 2 na zaučenou- a snad moc nepřekáželi . a dá-li svatej Hubert a počasí, v neděli jedem zas.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 18:10
- Nahlásit
To my frčíme na závody, Žufrikovi to jde mnohém lépe než čechohoráčkovi a to jsme začali jen proto, abychom ho podpořili. Se zlaťákem samozřejmě nedosáhnu ani na 3.výkonnostní třídu, ale hlavní je, že ho to baví a my bavíme diváky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 18:31 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Lucie od Arta
Bejvávalo,od půlky listopadu se musíš telefonicky přihlásit p.Kučerovi a pokud tě nezná,tak od tebe bude chtít vidět průkazku o vykonané zkoušce.Max počet je 15 psů,ale říkal,že vyjimečně vezme i psa čerstvě po PZ nebo před zkouškama,ale musí se vůdce dopředu nahlásit a nebude mít nárok na bažanty.Pokazili jsem si to sami - myslím nás přespolňáky.Někteří si tam jezdili cvičit psy a nafasovat bažanty,odvedená práce mizerná.Nemůžeme se divit,že si stálí psovodi,kteří pak dohledávají stovky metrů daleko nedohledané kusy na praktiky některých z nás stěžovali.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 08:20
- Nahlásit
Zuzana T
Jak dlouho jsi rikala, že to trvá tomu Kordovi než uchovní fenu? Tak nějak jsou to už tři týdny a furt nic... Ani nevim, jestli mu to dorazilo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 08:24
- Nahlásit
Mira A
Já také čekám,už měsíc ...
Záleží ,jak velký stoh má na stole.Doufám,že jsi to posílal doporučeně!
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 08:24
- Nahlásit
Zuzana T
Samozřejmě a ještě jsme si to nechali pojistit.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 08:25
- Nahlásit
Mira A
Tak vydrž Prťka,vydrž a nebo mu napiš email.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 08:32
- Nahlásit
Zuzana T
Tak já držím... když ty to tam máš o týden déle... já jen nevěděl, jestli se už nemám začít po tom shánět nebo ne...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 09:18
- Nahlásit
Zuzana T
aha, díky za info - mě už sice má zapsanou, ale chápu . o důvod víc udělat si PZ, ale letos už nestihneme .Tak holt jen naháňky, stejně nás oba baví víc a na ty papír máme .
|